Beszámolók

Leyard Full HD LED kijelző az Audio & Vision Show 2013-on

2013. november 24., 12:35

Audio and Vision Show 2013 Leyard LED TVA kiállítás leglátványosabb megjelenítője alighanem a Leyard óriáskijelzője volt. A majd' öt méter szélességű megjelenítő, vérvonala a koncertek és sportesemények világába vezet, ahol többnyire hatalmas méret és hatalmas fényerő kell. Fel is merült többekben a félelem, még a kiállítás előtt, hogy a folyosón felállított óriás túlzotton erős fényű lesz. A Mikropro mérnökeinek ez azonban nem okozott problémát. Senkinek nem zavarta a szemét, sőt a legtöbben hosszasan nézték a hatalmas képet!

Sony újdonságok az Audio & Vision Show 2013 kiállításon

2013. november 23., 12:05

Audio and Vision Show 2013 SonyAz Audio & Vision Show 2013-on kipróbálhattuk a Sony legújabb sztereó hifi elektronikáit. A nemrég bejelentett, komoly tudású készülékeket kíváncsiság övezte, mert azok képessége, funkcionalitása valóban csábító lehet a veszteségmentes tömörítésű zenék gyűjtői számára. Csak nem egy nagy visszatérés előszele?

Dynaudio és NuForce az Audio and Vision Show 2013 kiállításon

2013. november 23., 10:30

Dynaudio és NuForce az Audio and Vision Show 2013 kiállításonA Music Tools Bt. szobájában lehetett meghallgatni azt a hangsugárzót, melynek hangminősége szubjektív véleményünk alapján a kiállítás három legjobbja között említhető. Bármilyen különös, de a remek hangzást egy picike állványos hangsugárzó produkálta, név szerint a Dynaudio Excite X14.

Sonus faber az Audio & Vision SHOW 2013-on

2013. november 22., 19:00

Audio and Vision Show 2013 Sonus FaberSokak szerint a kiállítás legjobb hangja az Audiophile Szalon termében szólalt meg. Mi is egyetértünk azokkal, akik így gondolják, és hozzátennénk, hogy egyben ez volt az Audio & Vision SHOW legszebben berendezett szobája is. A Tokaj B teremben túlzás nélkül gyönyörűségek fogadták a látogatókat.

ELAC hangfalak és egyéb különlegességek Audio & Vision SHOW 2013

2013. november 22., 10:05

Audio and Vision Show Audiophyl Kft.Annak ellenére, hogy a mobilitás, a vezeték nélküli technológia és a multimédiás eszközök minden eddiginél nagyobb térhódításnak örvendhetnek, sokan továbbra is kitartanak a klasszikus sztereó hifi rendszerek használata mellett. Ezt bizonyították a Hilton hotel Tokaj termei, melyekben az Audiophyl Kft. termékeivel találkozhattak a látogatók. Ide belépve bárki meggyőződhetett, hogy a sztereó ereje teljében van, és valódi értéket képvisel.

A legújabb TV technológiák az Audio & Vision SHOW-n

2013. november 22., 06:05

Audio and Vision Show TVMiközben a kiállítás legtöbb szobájában és termében csúcskategóriás vetítő gondoskodott a képről, vagy semmiféle képmegjelenítő nem volt jelen, az M szint báltermében a tévék uralkodtak. Nem is akármilyen típusok, hanem olyanok, amik jó eséllyel előre vetítik a közeljövő fejlődési irányát a televíziózás terén.

Audio & Vision SHOW 2013 - Audio Mekka

2013. november 21., 19:30

Audio and Vision Show 2013 Audio MekkaA legtöbb kiállító jazz vagy komolyzenei felvételekkel mutatta meg hangrendszereinek tudását, minőségét. Az Audio Mekka viszont vette a bátorságot, és rendhagyó módon, mindenki mással dacolva, nem csak finomkodó akusztikus motívumokkal, hanem pl. az AC/DC bombasztikus River Plate koncertfilmjével csábította be a látogatókat. Egyéb zenei remekműveket is hoztak az Audio & Vision SHOW 2013-ra, de a lényeg, hogy az összeállított Mission házimozi rendszert alaposan megdolgoztatták.

Audio & Vision SHOW 2013 - Stream Audio

2013. november 21., 16:50

Audio and Vision Show 2013 Stream AudioA Stream Audio két szobába telepítette berendezéseit: az egyik helyiségben, az M szinten minőségi sztereó komponenseket és a DALI zászlóshajó hangsugárzóit üzemelték be, a második szobájukat pedig az emeleten találhattuk meg. Itt óránként négycsatornás audiofil szimfonikus felvételeket hallgathattak az érdeklődők, az Andramedia Kft. jóvoltából. Ugyanebben a szobába többek közt Focal Utopia hangfalak, Dynavoice mélysugárzó, Ortofon hangszedők és JVC D-ILA projektor is kerültek, így a Stream Audio lett a rendezvény egyik legszínesebb kínálattal rendelkező kiállítója.

Audio & Vision SHOW 2013 - Home Movie

2013. november 21., 09:15

Audio and Vision Show 2013 Home MovieA Home Movie kétfelé pozícionálta bemutatásra szánt termékeit, szinte hangsúlyozva a hifi, és a házimozi közti eltérést. Ettől függetlenül, a zenehallgató helyiségben több termék is akadt, mely sugallta a Home Movie erősségét, a minőségi házimozi komponenseket.  Azok a döbbenetes méretű SVS mélyládák?

Az Octogon Audio sztereó szobája Audio & Vision SHOW 2013

2013. november 21., 06:05

Audio and Vision Show 2013 NAD D3020Mindössze egy erősítő és egy pár hangfal muzsikált az Octogon Audio emeleti szobájában, ám e készülékek minden érdeklődő arcára elismerő mosolyt csaltak. A csöppnyi dobozka, mely külsejét meghazudtoló, testes hangzást produkált, a PSB Imagine Mini állványos hangfala volt, és ezt kötötték rá egy zsebszótárnál alig nagyobb NAD D 3020 hibrid digitális erősítőre. Ez egyike volt azoknak a szobáknak, ahol egyértelműen szembesülhettünk a hifizés jövőjével...

Audio & Vision SHOW 2013 - Nordost

2013. november 20., 20:05

Audio and Vision Show 2013 NordostRendkívül sokszínű kínálatából egy csipetnyi ízelítőt hozott a kiállításra az Audio Centrum. Hifiállványukon OPPO BDP-105EU univerzális lejátszót, Hegel H80 sztereó erősítőt, QRT QX 2 zavarszűrőket helyeztek el. A készülékek két oldalán, mint megbízható testőrök, System Audio Mantra 70 hangdobozok álltak. A felsoroltakat Nordost Valhalla 2 kábelekkel csatlakoztatták egymáshoz, valamint az elektromos hálózathoz, természetesen Qbase QB8 tápelosztó közbeiktatásával, amiben 4 db QV2 tápfeszültség harmonizátor is helyet kapott. Nem csak a lejátszó és az erősítő, az elosztó is Nordost Sort Kone kúpokon álltak, a hangfalak alá az újdonságnak számító Sort Füt lábak kerültek, ezek jótékony hatásáról bizonyára nem kell meggyőzni a hozzáértőket.

Audio & Vision SHOW 2013 - Clarus Audio

2013. november 20., 14:35

Audio and Vision Show 2013 Clarus AudioA Clarus fontos résztvevője volt a kiállításnak, elsősorban az intelligens otthon előnyeit reprezentálták. Miután alapos fejtágítást kaptak tőlük a látogatók, beülhettek egy házimozi szobába, melyben a cég által tervezett és készített hangfalak üzemeltek. Tekintettel a folyamatosan foglalt ülésekre és a lelkesen demonstráló munkatársakra, a Clarus emberei nem unatkoztak!

Az Octogon Audio moziszobája az Audio & Vision SHOW 2013-on

2013. november 20., 12:15

Audio and Vision Show 2013 Octogon AudioAz Octogon Audio barátságos, akusztikailag csillapított házimozi szobában fogadta látogatóit. Az ide betoppanók mindig az események középpontjában érezhették magukat. A szakszerűen beállított rendszernek és az ebből kiszabaduló, intenzív hangeffektusoknak köszönhetően, térhatásban nem volt hiány.

Audio & Vision SHOW 2013 - KáCsa Audió

2013. november 20., 11:25

Audio and Vision Show 2013 KáCsa AudióAkik már rendelkeznek otthoni sztereó vagy házimozi rendszerrel, azoknak most remek lehetőség adódott "rendszerfrissítésre" a KáCsa Audió Kft.-nek köszönhetően. Habár ritkán beszélünk róla, de sokszor a megfelelően kiválasztott kábel érezhetően javít a szórakoztató elektronikai berendezések minőségén. Ugyanitt az érdeklődők élesben tesztelhették az összes ADL fejhallgató erősítőt, és az Astell & Kern hordozható audiofil médialejátszóit.

Audio & Vision SHOW 2013 - Házimozi Stúdió

2013. november 19., 22:30

Audio and Vision Show 2013 Házimozi StúdióA Házimozi Stúdió Kft. két szobát is berendezett termékeivel az idei kiállításra. A nagyobbikban, melyet méretei alapján teremnek is hívhatunk, JBL Synthesis 7.4 csatornás hangrendszer és SIM2 Lumis 3D-S házimozi projektor gondoskodott a látogatók szórakoztatásáról. A kisebbik szobában Revel hangsugárzók, egy SIM2 CRYSTAL CUBE 3D vetítő és két rendkívül exkluzívan megmunkált, ugyanakkor iszonyatos erejű REL Gibraltar G-1 mélyláda döbbentette meg sorban a vendégeket...

Audio & Vision SHOW 2013 - Audio Reference

2013. november 19., 19:30

Audio and Vision Show 2013 Audio ReferenceAz emeleti szobák közül több is a audiofil sztereó rendszerek bemutatására szolgált. Egyike volt ezeknek az Audio Reference helyisége, ahol Densen, Do Acoustics, YBA és Aurelia termékekkel találkozhattak a vájtfülű érdeklődők. Főleg a Do Acoustics kis álló hangfala lepte meg a hallgatókat, mely apró termete ellenére rendkívül nagy térérzetettel és szórástartománnyal büszkélkedett.

Audio & Vision SHOW 2013 - Sennheiser

2013. november 19., 19:15

Audio and Vision Show 2013 SennheiserHa azt nézzük, hogy kit lehetett leghamarabb megtalálni az Audio & Vision SHOW 2013 kiállításon, akkor az Audio Partner volt az. Kiléptünk a liftből, és egyből orrunk előtt termett a világ egyik legnagyobb fejhallgató gyártó cége, a Sennheiser. A forgalmazó ügyes válogatás után mindössze néhány terméket hozott a rendezvényre, azokat a modelleket, amelyekről úgy vélték, jól hangsúlyozzák a márka jelenlegi státuszát. És ez jó döntés volt; a folyamatos érdeklődések közepette az Audio Partner munkatársai egy pillanatra sem unatkoztak!

Kaleidescape - mindent másképp

2013. november 8., 14:25

KaleidescapeKomplett és elegáns megoldás minden optikai adathordozónk kezelésére, ez a Kaleidescape. Nem egy újabb ügyes otthoni szerver a letöltött filmeknek, nem egy lejátszó, ami képes a fáradtságos munkával beszerzett .iso kiterjesztésű fájlok olvasására. A Kaleidescape más, több, jobb!

Látogatás Kielben, az ELAC gyárában

2013. november 4., 15:45

ELAC hangfal gyár KielbenAz AV-Online csapata nemrég olyan meghívást kapott, amire nem lehetett nemet mondani. Az ELAC főhadiszállására, a németországi Kiel városában található gyárba látogathattunk el, ahol megismerkedhettünk a cég módszereivel, filozófiájával és számos munkatársával.

20 éves a Hama Magyarország

2013. szeptember 2., 11:35

Hama MagyarországHazai kereskedőket bemutató sorozatunk legújabb darabja egy kicsit kakukktojás, hiszen az emlegetett cég egyszerre német és magyar. Ötvözi a márkaképviseletek és a független importőrök jellemzőit, de legfőképpen azért, mert ezúttal egy olyan cégről írunk, melyen keresztül az egész hazai kereskedelembe bepillantást nyerhetünk.

Európa legnagyobb TV gyárában jártunk

2013. augusztus 22., 07:50

Samsung gyár JászfényszarunA digitális átállás első lépcsőjének, az analóg műsorszórás 14 megyében történő lekapcsolásának alkalmából, ünnepséget tartottak a Samsung jászfényszarui TV gyárában.

Mozirajongóktól mozirajongóknak

2013. augusztus 16., 15:00

Dream Cinema házimozi bemutatóteremHazai kereskedéseket bemutató sorozatunkban ezúttal egy új szalonba, a DREAMCINEMA bemutató házába látogattunk el. Körbenéztünk, hogy kiderítsük, mi újat tud felmutatni a fiatal cég, miben több vagy miben jobb az, amit ők nyújtanak.

Hama gyárlátogatás

2013. június 25., 15:35

Hama gyárlátogatásApró termékek szinte megszámlálhatatlan tömegével indult és már régóta nagy márkák képviselője Európa szerte. A Hama egyike a legnagyobb kereskedőknek, mégis kevesen látják, hogy mi van a kábeleken és képkereteken túl.

SVS mélyládák Magyarországon!

2013. május 31., 20:45

SVS mélyládaVégre itthon is kapható az elementáris erejéről és minőségéről híres SVS mélyláda család! A belépő, olcsó típustól a brutális mélyágyúig minden itt van! Nyitott, zárt és cső, kicsi, nagy és hatalmas is.

Cambridge Audio bemutató Budapesten

2013. május 29., 17:25

Cambridge Audio beszámoló Dan PoultonnalAz Audiophyl Kft. meghívására Magyarországra látogatott Dan Poulton a Cambridge Audio nemzetközi kereskedelmi vezetője és egy előadás keretében bemutatta nekünk a céget, annak történetét, jelenét és megvillantott néhány érdekes irányt a most is zajló fejlesztések közül.

HIGH END 2013 München második rész

2013. május 16., 13:35

HIGH END 2013A müncheni HIGH END 2013-ról készült beszámolónk második részéhez értünk. A nagy kiállítások egyedülálló hangulatát és végtelennek tűnő információáradatát persze nem tudjuk maradéktalanul beleszorítani az újabb kétoldalas beszámolóba, ám az itt szerzett tapasztalatok még biztos, hogy írások sokaságában fognak fel-felbukkanni. A hömpölygő tömeg és a termékek áradata mellett ugyanis számos érdekes emberrel is találkoztunk, olyanokkal, akikkel érdemes volt elbeszélgetni a szakma kérdéseiről, a technológiáról, zenéről és kereskedelemről.

HIGH END 2013 München első rész

2013. május 13., 21:05

High End 2013 MünchenA high-end világáról könnyen azt hihetnénk, hogy csak egy nagyon szűk kör játékszere, holott a mögötte húzódó filozófia számos elérhető árú termékben is felismerhető. Éppen ezért a high-end pontos körülírására még a High End Society vezetői sem vállalkoznak. Ahhoz, hogy egy terméket ebbe a kategóriába soroljanak, nem konkrét szintet kell teljesíteni, hanem a vásárlók és a szakemberek elismerését kell kivívni, ami sokkal nehezebben elérhető. Erre is remek alkalom volt a hatalmas seregszemle.

High End 2013 kiállítás

2013. május 10., 09:45

High End 2013Münchenben megnyitotta kapuit a világ legnagyobb HIGH END kiállítása aminek kínálata, színvonala és méretei mind ámulatba ejtik a látogatókat.

Peterman & Black szalon

2013. április 22., 10:25

Peterman and Black hifi szalon Steinway Lyngdorf Model S high-end rendszerRitka, hogy egy olyan szalonban fordulhatunk meg, ami nem a csodás hangfalak és elektronikák köré épül, hanem a kifinomult stílus és az elegancia dominál. Holott ez a fajta miliő nem áll távol szeretett Pestünktől. Volt idő, amikor egy komoly tekintélyű új vívmány bemutatásának szinte kötelező állomása volt Budapest. Miért is ne lehetne ma is itt a legjobb és legfejlettebb hifik egyik bemutatója?

Tavaszi megújulás a Sony kínálatában

2013. április 15., 20:40

Sony sajtótájékoztató 2013Múlt héten egy budapesti sajtótájékoztató keretein belül megcsodálhattuk a Sony idei termékfelhozatalát. Az újdonságok egy részét már tavalyi IFA beszámolónkban is szóba hoztuk, de piacra kerülésük idén tavasszal aktuális. Egyebek mellett bemutatták a Sony első magyarországi forgalomban elérhető, UHD (avagy 4K) felbontású LCD tévéjét, de nem volt hiány hangfalszettekben, fejhallgatókban és kamerákban sem. Az idei slágernek egyértelműen az NFC technológia számít, mely a Sony elmondása szerint "egyetlen érintéses" zenelejátszást tesz lehetővé.

Egy szobával közelebb az audio-Nirvanához

2013. április 9., 14:05

Audiophile Szalon High-End bemutatóteremÚjabb szoba nyílt meg az Audiophile Szalonban, Pestszenterzsébet szívében. Az emeleti tágas helyiség puha padlószőnyegén álló hangfalak, hifiállványokon tekintélyt parancsoló elektronikák sorakoznak.

B&W 800D hangfalak Magyarországon

2013. március 11., 17:55

Bowers & Wilkins 800D hangfal MagyarországonAz itthoni disztribútor bemutatótermében meghallgatható a Bowers & Wilkins zászlóshajója, a 800D típusú hangfal. Ilyen lehetőséget természetesen mi sem hagyhattunk ki. Végül is a Bowers zászlóshajói sokak számára etalont képviselnek.

ISE 2013 - Sennheiser

2013. március 5., 13:10

ISE 2013 SennheiserA Sennheiser nem hozott új konzumer termékeket az idei ISE kiállításra. Viszont, a rendezvényen üdvözölhettünk egy olyan terméket, mely ha az átlag zenehallgatók számára nem is, a professzionális, hangosítással foglalkozó felhasználóknak tényleg valódi ínyencfalatnak számít. A Sennheiser LSP 500 PRO névre hallgató jövevény egy masszív, aktív hangsugárzó, önálló tápellátással és tengernyi szolgáltatással.

Audiophile Szalon nyílt Budapesten

2013. február 27., 08:40

Audiophile SzalonBár nem szeretnénk kivételezni egy kereskedővel sem, hiszen nem is tudunk olyat, akinek a munkája iránt ne éreznénk tiszteletet, az Audiophyl kapcsán azonban leszögezhetjük, hogy az más mint a többi. Nem pusztán arról van szó, hogy valamiben több vagy jobb. Az Audiophyl a szaküzletek működésének egy rendkívül fontos alapkérdésére ad a megszokottól eltérő választ.

ISE 2013 - RedEye

2013. február 25., 12:50

ISE 2013 RedEye ProA RedEye aprócska standján olyan készülékbe botlottunk, melynek nem csaptak nagy hírverést, nekünk mégis tetszett, mert sok, akár nagycsaládos felhasználó dolgát megkönnyíti. Egész konkrétan a RedEye Pro nevű készülékre gondolunk, melynek segítségével az egész família elfelejtheti a házimozi erősítő, Blu-ray lejátszó és valamennyi otthoni kütyü bonyolult távvezérlőjét. Az irányítást letisztultan, egyszerűen és gyorsan végzi a RedEye üdvöskéje.

ISE 2013 - ReQuest Audio

2013. február 21., 16:55

ISE 2013 ReQuest AudioA ReQuest standján megtekinthettük legújabb médialejátszóikat, melyek közül az MP Plus számított valódi újdonságnak. Ezt a készüléket rengeteg hálózati szolgáltatással felvértezték, és hogy minél könnyebben vezérelhessük, mobil applikáció is jár mellé.

ISE 2013 - Steinway Lyngdorf

2013. február 19., 16:30

ISE 2013 Steinway Lyngdorf Model DMíg sok hangfalgyártó cég arra törekszik, hogy minél kompaktabb termékeket fejlesszen, addig a Steinway Lyngdorf méretet és pénzt nem sajnálva szögezi székhez a hallgatókat. Mi is belefüleltünk az idei ISE kiállításra elhozott Steinway hangsugárzókba, melyeknek egy több mint 50 négyzetméteres, fekete függönyökkel körbevont szobát szántak. No nem mintha a Steinway Model LS nem férne el egy kisebb helyen, viszont ahhoz, hogy kellően ?kitombolja? magát, valóságos palotára van szükség.

ISE 2013 - Sharp

2013. február 15., 15:50

ISE 2013 SharpA Sharp standja jövőbe mutat, egész pontosan a jövőt tárja elénk. Az LCD-képernyők gyártásában jeleskedő japán vállalat új fába vágta fejszéjét az IGZO technológia alkalmazásával. Igaz, konzumer termékeket nem hoztak az idei ISE kiállításra, viszont az üzleti, oktatási és reklámcélokra szánt megoldásaiktól azonban a laikusok szája is tátva maradt. Mi több, úgy tűnik, van annyi a gyártó tarsolyában, ami kimentheti a nehéz helyzetből ? legalábbis reméljük, mert látható, hogy az öreg japán óriás képes értékes innovációkat letenni az asztalra, ez pedig mindannyiunknak jó.

ISE 2013 - Stewart Filmscreen

2013. február 13., 13:30

ISE 2013 Stewart Filmscreen Directors Choice vetítővászonA vetítővásznak készítésében, képminőségben élenjáró Stewart Filmscreen idén sem volt rest, mindent elkövettek hogy elismerést váltsanak ki standjuk látogatóiból. A legnagyobb érdeklődést a Director's Choice váltotta ki, melynek minden oldalát, automata maszkolással vértezték fel. Azaz filmnézés előtt a rendszer érzékeli, hogy milyen képfelbontású, képarányú felvételt szeretnénk nézni és a halk mechanika milliméteres pontossággal oda illeszti a fekete széleket, ameddig a vetített kép elér. Az eredmény: minden felbontáshoz a megfelelő méretű kép társul. Csakugyan elismerő pillantásokat zsebelt be az üvegfal, melyre hátulról vetítettek messziről is tisztán kivehető képet ? ezt az eljárást egy speciális, Mystik névre hallgató üvegre ragasztható felülettel oldották meg. Másik érdekesség a gyártó legújabb, Cima sorozata, melynek elindításával azok számára is elérhetővé válnak az amerikai cég termékei, akik nem feltétlenül high-end árfekvésben gondolkoznak.

ISE 2013 - Apart Audio

2013. február 9., 18:40

ISE 2013 Apart AudioAz Apart felfelé ívelő népszerűsége többek közt remek ár/érték arányú termékeinek köszönhető. Itt nem csak a vízálló hangszórókra kell gondolni, noha kétségkívül az Apart stand egyik látványossága az a hangfal, amelyiket egész nap zuhanyrózsával öntöznek. A gyártó kínálatában találunk beépíthető hangsugárzókat, multiroom elektronikákat, vezérlőket, és láthatóan igyekeznek a kedvező költséget megfelelő minőséggel párosítani. A bővülő keresztmetszet érdekes döntést eredményezett, ugyanis az idei ISE kiállításon már hagyományos hifi hangdobozokat is láthattunk a belga vállalat kínálatában. Az Apart VINCI 5 és VINCI 7 állványos hangfalak csinosak, állítólag lenyűgözően szólnak és hamarosan itthon is megvásárolhatóak lesznek!

ISE 2013 - Vivitek

2013. február 8., 13:00

ISE 2013 Vivitek Qumi Q7 mini projektorA Vivitek standja kívülről sötétnek tűnt, belépve azonban valóságos fényáradatban találtuk magunkat. Ez érthető, ha figyelembe vesszük a gyártó legújabb installációs vetítőit, melyeknek a hatezer ANSI Lumenes fényerő kibocsájtása sem jelent akadályt. Ugyancsak fejlődtek az ultra-rövid vetítőtávolságú, prezentációs és oktatási célra szánt projektoraik is, melyeknél a Full HD felbontás alapkövetelménnyé vált. A tavalyi évhez hasonlóan most is a ?kis? dolgok okoztak számunkra meglepetést.

ISE 2013 - NuVo

2013. február 7., 17:30

ISE 2013 NuVo Wireless Audio SystemA NuVo vezeték nélküli, multiroom hangrendszerei évről évre fejlődnek, csiszolódnak. Mikor azt hittük, ennél több szolgáltatás nem kellhet az egész házban történő zenelejátszáshoz, a következő évben alkalmazott, újítások mindig meglepetést okoztak. Az idei ISE kiállításon kipróbálhattuk a cég legújabb platformját, mely nemes egyszerűséggel ?NuVo Wireless Audio System? névre hallgat. Az új rendszer még több lehetőséget, még nagyobb felhasználói szabadságot nyújt, ráadásul játszi könnyedséggel kezelhető.

ISE 2013 - DALI

2013. február 5., 12:15

ISE 2013 DALIA DALI egyike napjaink legnépszerűbb skandináv hangfalgyártóinak, és eddig úgy tűnt, hogy több évtized után is hűek maradnak önmagukhoz. Idén viszont valamelyest szakítottak a hagyományokkal, új termékeik nem csak a saját elvárásaikat, sokkal inkább a modern felhasználói igényeket igyekeznek kielégíteni. Kérdés, hogy az új modellek mennyire tükrözik a dán cégtől megszokott teljesítményt? Az viszont kétségtelen, hogy a DALI FAZON MIKRO és DALI KUBIK FREE hangfalak csinos külsőt kaptak.

ISE 2013 - Polk Audio

2013. február 4., 13:30

ISE 2013 Polk AudioA Polk Audio standja kiválóan tükrözi, hogy merre halad a piac. A hangfalak itt (is) teljesen másodlagos szerepet kaptak, no nem mintha gond lenne a hangminőségükkel, de az ISE csarnoka hatalmas és hangos is, ezúttal a gondosan megmunkált hangdobozok csak a látványt szolgálják. Visszatérve a lényegre, a Polk Audio egyértelműen próbál alkalmazkodni a multimédiás trendekhez. Ennek fejében térhatású soundbar, fejhallgató és vezeték nélküli kompakt, egydobozos hangrendszer várta az érdeklődőket ? ugyanazok a modellek, melyeket már a CES-en is meg lehetett tekinteni. Arra viszont mi sem számítottunk, hogy a Woodbourne ennyire jól szól!

ISE 2013 - KEF

2013. február 1., 18:25

ISE 2013 KEF hangfalakA KEF egyetlen újdonságot hozott a 2013-as ISE kiállításra, és gondoskodtak róla, hogy porondjuk messziről is könnyen észrevehető legyen: elsősorban álló hangsugárzóikkal fokozták a stand hangulatát. Egymás után, növekvő sorrendben kiállítottak egy-egy  C, Q, R valamint Reference szériás hangfalat, a sort pedig egy Blade típus zárta. Kicsivel távolabb, elkerített emelvényen a különös megjelenésű Muon hangsugárzót is meg lehetett csodálni, ennek meghallgatására a nagy zaj miatt nem volt lehetőség. Kis ízelítőt láthattunk a falba építhető megoldásokból is, e téren nem történt újítás. Viszont valamivel odébb, kis fehér asztalon várt bennünket a gyártó legfrissebb terméke, egy aktív számítógépes hangfalpár, név szerint a KEF X300A.

ISE 2013 - SIM2 projektorok

2013. január 31., 20:05

ISE 2013 SIM2 SIRIO házimozi projektorA SIM2 hatalmas szobájában ?mindössze? két projektor üzemel, a sokak által kedvelt NERO és egy béta fázisban lévő, hatalmas gépezet, melyet SIRIO névre kereszteltek. Találó megnevezés, ugyanígy nevezzük a Földről látható, legfényesebb csillagot is. Ha figyelembe vesszük a készülék 6000 Lumenes fényerejét, érthetővé válik a hasonlat.

ISE 2013 - Everything But The Box

2013. január 31., 19:55

ISE 2013 Everything But The Box hangfalakHa Newton-t egy alma találta fejbe, akkor az ?Everything But The Box? bolgár hifigyártó cég alapítóját valamilyen űrhajó kólintotta kobakon? Az említett márka termékeit nevezhetnénk avantgárdnak, futurisztikusnak, szokatlannak, de hangfalnak legkevésbé. Az ISE kiállítói között számos különc rejtőzik, az Everything But The Box nem bujkált, falak nélküli standot kapott.

ISE 2013 - Audio-Technica és Genelec

2013. január 31., 17:35

ISE 2013 Audio Technica fejhallgatókAz Audio-Technica és Genelec standok a tőlük megszokott igényességgel fogadják a látogatókat. Az installációs rendszerek, mikrofonok és beépíthető hangfalak mellett számos konzumer termékkel is találkoztunk. Erre kitűnő példa az otthoni stúdiózásra és zenehallgatásra alkalmas Audio-Technica ATH-M50, melyhez már rikító, Ferrari-piros és fehér színben is hozzájuthatunk. Mindegyik füles egy falba süllyesztett fejhallgató erősítőről szólal meg, CD-minőségű muzsikát lehet rajtuk hallgatni. Valamivel odébb, félig elkerített szobában helyezték el a stúdiótechnikában jeleskedő Genelec otthoni használatra kifejlesztett aktív hangfalait, és egyéb érdekességeket.

ISE 2013 - KáCsa Audió és H3D finomságok

2013. január 30., 14:20

ISE 2013 KáCsa Audió H3DA KáCsa Audió standja látszólag nem sokat változott az előző alkalmakhoz képest: a cég munkatársai ugyanúgy boldogan válaszolnak minden kérdésre és a kábelkötegek mellett tekintélyes mennyiségű csatlakozó közül lehet válogatni. Ugyanezen a standon állították ki a H3D egyik rendszerét, mely kiválóan mutatja, hogy ma mi mindenre van lehetőség egy digitális otthon építésénél.

ISE 2013 - ELAC

2013. január 30., 01:10

ISE 2013 ELAC FS 509 hangfalAz ELAC audiofil hangsugárzók kicsi, de letisztult standra kerültek. A keskeny és elegáns hangfalaknál, Primare elektronikáknál szembetűnőbb példánnyal is találkozhattunk a zászlóshajó 500-as széria személyében. Utóbbi egy kisebb bálterem behangosítására elegendő levegőt tud megmozgatni, ugyanakkor elegáns bútordarabnak is tekinthetjük.

< előző oldal

következő oldal >

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.