Extreme Audio - Üzlet nézőben

2015. február 24., kedd, 07:05

Extreme Audio hifi bolt hifibolt hifi bolt budapest Harman Kardon JBL AKG Sennheiser Beyerdynamic Epson webshop hifi szaküzlet

Időről időre betérünk a hazai kereskedőkhöz, hogy lássuk, mit kínálnak, hogy megmutassuk olvasóinknak, mire számíthatnak! Ezúttal az Extreme Audio boltjában jártunk, hogy megnézzük, mi változott az elmúlt három évben.

Extreme Audio Budapest - bejáratExtreme Audio Budapest - multimédiaExtreme Audio Budapest - házimoziExtreme Audio Budapest - fülhallgatókExtreme Audio Budapest - BOSE fülhallgatókExtreme Audio Budapest - fejhallgatókExtreme Audio Budapest - fejhallgatókExtreme Audio Budapest - fejhallgatókExtreme Audio Budapest - High-End fejhallgatókExtreme Audio Budapest - High-End fejhallgatókExtreme Audio Budapest - High-End fejhallgatókExtreme Audio Budapest - fejhallgató erősítőkExtreme Audio Budapest - wireless fejhallgatókExtreme Audio Budapest - hangfalakExtreme Audio Budapest - Dolby Atmos bemutató szobaExtreme Audio Budapest - Dolby Atmos bemutató szobaExtreme Audio Budapest - Dolby Atmos bemutató szobaExtreme Audio Budapest - moziszobaExtreme Audio Budapest - moziszobaExtreme Audio Budapest - soundbarok és hangprojektorokExtreme Audio Budapest - soundbarok és hangprojektorokExtreme Audio Debrecen - fejhallgatók

Pár napja betértünk az Extreme Audio boltjába, hogy ismét körbenézzünk, megtapasztaljuk milyen lett az új Atmos szoba, hogy állnak, avagy lógnak a fejhallgatók és mi a helyzet a soundbarokkal?

Három éve jártunk első alkalommal, az akkor még új boltban. Csinosan berendezett, de érezhetően frissen megnyitott kereskedés volt, szépen megtöltött, de egyszerű eladótérrel és klasszikus választékkal. Ennél sokkal többet akkor még nem kaptunk. Másfél éve, amikor a BOSE termékek új bemutatója miatt tértünk be, már egy többszörösen bővített és átrendezett boltot láttunk, ahol egyértelműen látszott, hogy a cég megtalálta a maga helyét a piacon. A rengeteg, kipróbálható fejhallgató és fejhallgató erősítő, a sondbar-ok sokasága, a BOSE bemutató már határozottan megkülönböztették az Extreme Audio-t a konkurensektől. Mostanra tovább erősödött a bolt karaktere.

Bizonyos értelemben egy klasszikus hifi kereskedéssel állunk szemben. A bolt közép és felsőkategóriás készülékekkel várja a zene és filmrajongókat. Vagyis azokat, akik a kommersznél többre vágynak, de nem szeretnének a high end világában, és annak költségeiben elmerülni. Ha úgy tetszik, az elméletileg legszélesebb vásárlói kört, a középosztályt célozta meg a cég. Azokat, akiket nagy áruházláncok sokszor megalázóan alacsony szinten próbálnak kiszolgálni, és akik az interneten olyan webshopokban vásárolhatnak, amik mögött sem valódi bolt, sem raktárkészlet nincsen, hát még szakértelem, vagy kiszolgálás.

Extreme Audio Budapest - multimédia

Jó dolog vissza-visszatérni egy boltba és látni, hogy az miként változik! Alig három év telt el a nyitás óta és már szinte csak a bejárat és kasszapult emlékeztet a bolt eredeti kialakítására. Ha csak a demóhelyiségek változásait nézzük, az az érzésünk támad, hogy itt bizony törzsvendég a gipszkartonozó mester! Belépve, jobbra több polcnyi hordozható rendszer, mögöttük pedig szokványos, nyitott házimozi bemutató fogad.

Extreme Audio Budapest - házimozi

A baloldalon divatos fejhallgatók sorakoznak. Itt még azt is hihetnénk, hogy csak azért tűnik nagynak a választék, mert katonás rendben állnak a különböző típusok, de kicsit beljebb lépve már láthatjuk, hogy ennek a polcnak a másik oldalán is ugyanennyi fejhallgató lóg, és még egy adag a polc végén, sok-sok fülhallgató, további két állványon. Ráadásként a bolt hátsó részében még sorakozik egy csapat felsőkategóriás darab is. Nem titok, hogy az Extreme Audio boltja egyúttal Fejhallgatópláza bemutatóterme is, a kínálat pedig ennek megfelelően hatalmas.

Extreme Audio Budapest - fejhallgatók

Bár többnyire egy kis fenntartással fogadjuk, ha bárki azt állítja, hogy bizony az övé a legnagyobb, de ez esetben nincs okunk kételkedni. Itt van az ország legnagyobb fejhallgató kínálata. Ráadásul a vásárlói igényekhez igazítva, külön lettek kiállítva a divatos, a klasszikus hifi és a high end igényeket kielégítő modellek, no meg a hozzájuk való erősítők és egyéb tartozékok.

Extreme Audio Budapest - High-End fejhallgatók

A népszerű Sennheiser, AKG, Beyerdynamic mellett itt megtaláljuk a Grado, az Audio-Technika és még a HiFiMAN típusait is! Valamint még több mint egy tucat, egyéb márkát. No de kanyarodjunk csak vissza egy gondolat erejéig! Igen, a HiFiMAN és a Grado is itt van! A márkák, amikről ódákat zengnek a fórumokon, és amiket reményeink szerint, hamarosan mi is bemutathatunk Önöknek! Az már csak hab a tortán, hogy ezek egy része, hamarosan egy külön szobában lesz kipróbálható. Mint már írtuk, itt állandó a változás, az átépítés.

Extreme Audio Budapest - fejhallgató erősítők

Hifi

Aki hifis vagy házimozihoz való alkotóelemeket keres, az kezdésként az eladótérben válogathat a hangfalak és elektronikák között. A ma is nagyon keresett Denon és Marantz termékekben is erős, szakkereskedéshez méltó kínálat vár és persze itt vannak az Extreme Audio-ban már megszokott Harman Kardon, Yamaha és sok más. No de nem szeretnénk hosszas felsorolásba kezdeni! Inkább csak azt emelnénk ki, hogy a hazai piacon még újdonságnak számító, amerikai Klipsch hangfalai, itt szinte mind meghallgathatóak.

Extreme Audio Budapest - hangfalak

Dolby Atmos bemutató

Az Extreme Audio elsők között alakított ki Dolby Atmos demószobát az üzletben, ami önmagában is érdekes, hiszen ma még kevés hely akad, ahol a legújabb mozi hangzás kipróbálható. Ám ennél is érdekesebb maga a szoba, ami a szalon sokadik átépítéséből született.

Extreme Audio Budapest - Dolby Atmos bemutató szoba

A helyiség kialakításakor természetesen szempont volt, hogy annak az akusztikája hasonlítson egy lakószobáéra és az is fontos volt, hogy a hangok ne szűrődjenek át a szomszédba, hiszen az egyik oldalon iroda van, felül egy lakás nappalija, a másik oldalon pedig egy újabb bemutató tér. Bár semmiképp nem szeretnénk reklámozni a Rigips termékeit, de meg kell említenünk, hogy a hangszigetelés java, ennek a cégnek a megoldásaira épül. Persze nem a legolcsóbb, tetőterekben használt gipszkartonra kell gondolni, hanem kifejezetten akusztikai szempontokhoz igazított termékcsaládra. Az oldalfalak, a padló és a mennyezet szigetelése is speciálisan erre a célra fejlesztett többrétegű lemezekből, speciális alátétekkel, csillapító függesztőkkel lettek megépítve.

Mindez azt is jelenti, hogy a felhasznált nyersanyagok jól dokumentáltak, azokkal könnyen és pontosan lehet tervezni. Így persze a kivitelezés is gyorsabb és sokkal kisebb annak az esélye, hogy bármilyen váratlan, nehezen megoldható akadály merüljön fel az építés közben. Ahogyan a cég vezetője a barkácsolt és profi megoldások közötti különbségekről beszél, érezzük, hogy a bolt sokszori átépítése itt jókora tapasztalattá tornyosult.

Extreme Audio Budapest - Dolby Atmos bemutató szoba

Ha már szó esett a tervezésről, akkor megemlítjük, hogy a kollégák elárulták, már multiroom rendszerek tervezésével és kivitelezésével is foglalkoznak, elsősorban a Sonos, Harman/Kardon és a Denon termékei köré építkezve.

Extreme Audio Budapest - moziszoba

Az Atmos bemutató és a soundbar helyiség mellett persze találunk egy hagyományos házimozi és hifi szobát is. Itt két vászon, két projektor és persze sok-sok erősítő illetve hangfal vár ránk. A képről a Sony és az Epson felsőkategóriás (nem irodai) vetítői gondoskodnak. A hangért pedig elsősorban a Harman/Kardon, JBL, Yamaha és Klipsch termékei felelnek. Akiknek pedig a Klipsch még új, ismeretlen márka, azok bátran böngésszék az internetet, mert az öreg észak-amerikai márkának hatalmas rajongótábora van és persze figyelje az AV-Online oldalát is, mert hamarosan mi magunk is tesztelni fogjuk őket!

Extreme Audio Budapest - moziszoba

Soundbar és hangprojektor

Azoknak, akik nem szeretnék átépíteni a nappalijukat, jó hír, hogy az Extreme Audio továbbra is komolyan foglalkozik a soundbar és hangprojektor kereskedelemmel. A ?komoly? ezúttal úgy értendő, hogy a kínálat azokra a márkákra és típusokra korlátozódik, amiknek a hangja is komolyan vehető! Akad belépő és felsőkategóriás típus egyaránt, de nincsen olyan, amit az eladók ne vinnének maguk is haza. A Yamaha kínálatából a soundbar-ok mellett természetesen itt vannak a márka különlegességei, a hangprojektorok is. Ezek mellett a JBL, a Harman/Kardon, a Polk Audio, a DALI, a BOSE és immár a Klipsch rendszerei közül is válogathatunk. Utóbbiból egyúttal a legnagyobb hazai kínálattal is dicsekedhet az üzlet.

Extreme Audio Budapest - soundbarok és hangprojektorok

Kábelek terén az AudioQuest termékei mellett tette le a voksát az Extreme Audio csapata. A márkát nem kell bemutatnunk.

Összegezve, az Extreme Audio egy klasszikus hifi kereskedés. Tehát valódi bolttal, valódi raktárkészlettel és kiszolgálással vár minden zene és filmrajongót. Ráadásul ezt a koncepciót, Budapesten kívül az új, debreceni boltjukban is képviselik. Erről azonban majd kicsit később, miután oda is ellátogattunk.

Extreme Audio Debrecen - fejhallgatók

Addig is, nézegessék a boltban készült fotóinkat, olvassák a hamarosan megjelenő tesztjeinket és látogassanak el az Extreme Audio honlapjára!

www.extremeaudio.hu

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.