Audio & Vision SHOW 2013 - Nordost

2013. november 20., szerda, 20:05

Audio Centrum Nordost hangfal hangfalkábel hifi audio hifi kábel audio kábel tápkábel OPPO médialejátszó LUMIN erősítő Hegel erősítő hifi erősítő hifi show házimozi show szórakoztató elektronikai kiállítás Audio Vision SHOW

Rendkívül sokszínű kínálatából egy csipetnyi ízelítőt hozott a kiállításra az Audio Centrum. Hifiállványukon OPPO BDP-105EU univerzális lejátszót, Hegel H80 sztereó erősítőt, QRT QX 2 zavarszűrőket helyeztek el. A készülékek két oldalán, mint megbízható testőrök, System Audio Mantra 70 hangdobozok álltak. A felsoroltakat Nordost Valhalla 2 kábelekkel csatlakoztatták egymáshoz, valamint az elektromos hálózathoz, természetesen Qbase QB8 tápelosztó közbeiktatásával, amiben 4 db QV2 tápfeszültség harmonizátor is helyet kapott. Nem csak a lejátszó és az erősítő, az elosztó is Nordost Sort Kone kúpokon álltak, a hangfalak alá az újdonságnak számító Sort Füt lábak kerültek, ezek jótékony hatásáról bizonyára nem kell meggyőzni a hozzáértőket.

Audio and Vision Show 2013 Nordost - Audio CentrumAudio and Vision Show 2013 Nordost - Audio CentrumAudio and Vision Show 2013 Nordost - Audio Centrum

Minden páratlan órában Bjorn Bengtsson, a Nordost international sales & product trainer-e tartott előadást és demonstrációt a tápellátás hangzásra gyakorolt hatásairól. Ebben sokan kételkednek, ült a közönség soraiban is néhány "hitetlen", ezt az egymás közti beszélgetésekből tudtuk meg. Élmény volt figyelni arcukon a megdöbbenést a bemutató során.

Kezdésként Bjorn egy hétköznapi, olcsó műanyag áramelosztót és a gyárilag mellékelt vezetékeket csatlakoztatta egymáshoz valamint az OPPO-hoz és a Hegelhez. Majd megkérdezte a közönséget, használ-e valaki ilyeneket. Néhányan bátortalanul jelentkeztek és bólogattak. Bjorn elindított egy Beatles számot, amit az előbbi jelentkezők mosolyogva, a többiek szemöldöküket összehúzva hallgattak. Ezután a teszkógazdaságos elosztót QB4-re cserélte, a vezetékek maradtak a helyükön. Ugyanaz a felvétel hangosabb, dinamikusabb lett, a mélyhangok feldúsultak, a ráncok részben kisimultak, az állak leestek. Következő lépcsőfok a tápkábelek cseréje volt Nordost Blue Heaven-re, ami ismét elismerő morajt váltott ki a hallgatóságból. További hangminőség javulást eredményezett a QV2 hengerek elosztóba illesztése, szélesebb, levegősebb lett a sztereó színpad, távolabbra kerültek egymástól a korábban összezsúfolódó zenészek.

Audio and Vision Show 2013 Nordost - Audio Centrum

Innen hatalmas ugrással elérkezett a bemutató a Nordost Valhalla 2 tápkábelekhez, melyek olyan mértékű változást idéztek elő, mintha a teljes sztereó láncot, lejátszóstól, erősítőstől, hangdobozostól kategóriákkal jobbra, drágábbra cserélték volna. Pedig "csak" az elektromos áram érkezett másfajta vezetékeken. Tényleg a zenehallgatás Valhallájában érezhettük magunkat.

Itt tudtuk meg, hogy az Audio Centrum lehetőséget biztosít a különféle kábelek otthoni kipróbálására. Letét ellenében bárki hazaviheti, és saját rendszerében tesztelheti az áhított vezetékeket. Amennyiben nincs megelégedve a termékkel, a letét összege visszajár.

www.audiocentrum.hu

www.nordost.com

Audio and Vision Show 2013 Nordost - Audio Centrum

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.