Lejátszó > DVD lejátszó/Blu-ray lejátszó teszt

Reavon UBR-X100 UHD Blu-ray lejátszó teszt

DVD lejátszó/Blu-ray lejátszó teszt / felső középkategória

2022. május 7., 13:30

Reavon UBR-X100 Blu-ray lejátszóNemrég kipróbáltuk a Reavon UBR-X200 lejátszót, amelyet végül megtartottunk referencia forráseszköznek. De nem mindenki engedhet meg magának több mint félmillió forintot egy elsősorban optikai adathordozókhoz tervezett készülékre. Lássuk, hogy mit tud a kistestvér UBR-X100, kevesebb, mint feleannyiért!

Reavon UBR-X200 UHD Blu-ray lejátszó teszt

DVD lejátszó/Blu-ray lejátszó teszt / felsőkategória

2022. január 29., 20:40

Reavon UBR-X200 UHD Blu-ray lejátszóA Reavon UBR-X200 sokak számára érzékelhető űrt hivatott betölteni, ami az OPPO Blu-ray lejátszók gyártásának megszűnése után keletkezett. Kísértetiesen megközelíti azt a high end kép- és hangminőséget és felhasználói élményt. Bizonyos funkcionális kompromisszumokat nyomokban tartalmazhat, de attól még sokak számára üdvözítő, hogy eljött ez a készülék.

Pioneer UDP-LX500 Blu-ray lejátszó teszt

DVD lejátszó/Blu-ray lejátszó teszt / felső középkategória

2019. július 25., 17:55

Pioneer UDP-LX500 Blu-ray lejátszóManapság ilyen vagy olyan Blu-ray lejátszókkal lényegében Dunát lehetne rekeszteni. Pár tízezer forintért cserébe a névtelen kínai hulladékokból a világszerte ismert nagy gyártók termékeiből válogathatunk. De amennyiben a kedves felhasználó mind képben, mind hangban valódi minőségre vágyik, úgy drasztikusan beszűkül a kínálat. Ebben a szegmensben már csak néhány gyártó "nagyvadjai" pofozkodnak egymással, melyek közül talán a Pioneer az egyik legismertebb és legrégebbi név, melynek UDP-LX500 nevű modellje egy erős felső-középkategóriát képviselve száll ringbe.

OPPO UDP-203 UHD Blu-ray lejátszó teszt

DVD lejátszó/Blu-ray lejátszó teszt / felső középkategória

2017. szeptember 6., 14:25

OPPO UDP-203 Blu-ray lejátszóBár a 4K felbontású műsoranyagok dömpingjére még várni kell, de az OPPO is elérkezettnek látta az időt választékának bővítésére. Tavaly év vége felé jelentek meg a kínálatában az UHD Blu-ray lemezek lejátszására alkalmas univerzális eszközök, amelyek nem csak felkonvertálják a forrásjelet, hanem natív 4K felbontású tartalmat játszanak le USB háttértárról, hálózatról és természetesen optikai lemezekről.

Yamaha BD-S681 Blu-ray lejátszó teszt

DVD lejátszó/Blu-ray lejátszó teszt / középkategória

2017. március 24., 07:10

Yamaha BD-S681 Blu-ray lejátszóSzűk fél évvel ezelőtt teszteltük a Yamaha legnagyobb Blu-ray lejátszóját, az Aventage családba tartozó BD-A1060 típust. Most a rangsorban alatta elhelyezkedő, jóval olcsóbb márkatársát, az RX-V sorozathoz illeszkedő BD-S681-et vizsgáltuk meg. Kedvezőbb ára ellenére nem lebutított készülék, tartalmazza az új fejlesztéseket, így ígéretes modellnek tűnik.

Yamaha Aventage BD-A1060 Blu-ray lejátszó teszt

DVD lejátszó/Blu-ray lejátszó teszt / felső középkategória

2016. október 13., 10:25

Yamaha BD-A1060 Blu-ray lejátszóAz online és hálózati tartalomelérés rohamos és megállíthatatlan terjedése miatt valószínűleg már túl vagyunk az optikai korongokat játszó készülékek fénykorán. Temetni persze egyáltalán nem kell ezt a kategóriát. Egyrészt várjuk ki, hogyan alakul a 4K Blu-ray lejátszók és lemezek piaca, másrészt mindig lesznek olyan zene és filmkedvelők, akik szeretik fizikailag is a kezük közé venni a megnézendő/meghallgatandó albumot. Ezért még mindig érdemes közelebbi ismeretséget kötni egy-egy karakteres készülékkel, főleg ha az olyan ígéretes tulajdonságokkal rendelkezik, mint a Yamaha Aventage sorozatába tartozó BD-A1060.

Cambridge Audio CXU Blu-ray lejátszó teszt

DVD lejátszó/Blu-ray lejátszó teszt / felsőkategória

2016. január 5., 09:30

Cambridge Audio CXU Blu-ray lejátszóA Cambridge Audio tavaly ősszel mutatta be jelenlegi legfrissebb, CX elnevezésű készülékcsaládját, ebből származik mai tesztünk főszereplője a CXU univerzális Blu-ray lejátszó.

Yamaha BD-A1040 univerzális Blu-ray lejátszó teszt

DVD lejátszó/Blu-ray lejátszó teszt / felső középkategória

2015. szeptember 14., 16:00

Yamaha Aventage BD-A1040 Blu-ray lejátszóAz elmúlt években már jó néhány Yamaha Aventage házimozi rádióerősítő fordult meg szerkesztőségünkben, melyek remek zenei élményt nyújtottak. Ezért most kíváncsian vágtunk bele a családhoz tartozó Blu-ray lejátszó tesztelésébe, hogy a "név kötelez" mondás alapján hozza-e azt a minőséget, melyet látatlanban elvárhatunk tőle?

OPPO BDP-105D Audiocom Signature tuning Blu-ray lejátszó teszt

DVD lejátszó/Blu-ray lejátszó teszt / high end

2015. augusztus 24., 13:05

OPPO BDP-105D Audiocom Signature tuning Blu-ray lejátszóNehezen fogtunk hozzá ezen cikk írásának. Ugyanis egy audiovizuális élményt kell megosztanunk hiteles módon (persze mindig ezt tesszük), egy olyan készülékről, amelynek "tuningja" kétszer annyiba kerül, mint amire épül. Vajon megéri?

Primare BD32 MkII univerzális Blu-ray lejátszó teszt

DVD lejátszó/Blu-ray lejátszó teszt / high end

2015. április 16., 14:30

Primare BD32 MkII univerzális Blu-ray lejátszóAzt erős túlzás lenne állítani, hogy a Primare BD32 típusú Blu-ray lejátszója felett eljárt volna az idő, de a folyamatosan növekvő elvárások miatt aktuálissá vált a készülék továbbfejlesztése. Azonban nem egyszerű ráncfelvarrásra került sor, hanem alapos áttervezésre, így született meg az MkII típus, amely elődjénél még magasabbra teszi a mércét.

Arcam FMJ UDP411 univerzális Blu-ray lejátszó teszt

DVD lejátszó/Blu-ray lejátszó teszt / felsőkategória

2015. január 29., 11:30

Arcam FMJ UDP411 univerzális Blu-ray lejátszóA 2000-es években, az Arcam kiváló DVD-játszóit jól ismertük és mindegyiket gyorsan megszerettük már az ismerkedés első óráiban, ezért régi vágyunk beteljesülésének számít, hogy kipróbálhattuk legújabb, univerzális Blu-ray lejátszójukat az UDP411 modellt.

Samsung BD-H6500 és BD-H5500 3D Blu-ray lejátszó teszt

DVD lejátszó/Blu-ray lejátszó teszt / belépő kategória

2014. július 14., 17:00

Samsung BD-H6500 3D Blu-ray lejátszóKipróbáltunk a Samsung idei Blu-ray lejátszói közül kettőt és megvizsgáltuk, hogy vajon melyiket is érdemes választani. Az örök kérdés, hogy melyik éri meg jobban, váratlan eredményre vezetett.

Pioneer BDP-160 3D Blu-ray lejátszó teszt

DVD lejátszó/Blu-ray lejátszó teszt / belépő kategória

2014. március 3., 12:55

Pioneer BDP-160 3D Blu-ray lejátszóKülsőségeit tekintve, a Pioneer jelenlegi belépő kategóriás 3D BD lejátszója mit sem változott elődjéhez, a tavalyi év elején általunk is tesztelt BDP-150 modellhez képest. Ám a jól ismert szólást idézve: ?a külső nem minden??, mivel szolgáltatás-szinten a japán gyártónak sikerült egyet s mást belepakolnia az újabb generációs masinába. Ezek révén pedig ? ígéretük szerint ? a BDP-160 még inkább sokoldalú AV forráskészülékké válik, ami egyáltalán nem lebecsülendő tulajdonság manapság.

Kaleidescape - mindent másképp

DVD lejátszó/Blu-ray lejátszó teszt / high end

2013. november 8., 14:25

KaleidescapeKomplett és elegáns megoldás minden optikai adathordozónk kezelésére, ez a Kaleidescape. Nem egy újabb ügyes otthoni szerver a letöltött filmeknek, nem egy lejátszó, ami képes a fáradtságos munkával beszerzett .iso kiterjesztésű fájlok olvasására. A Kaleidescape más, több, jobb!

Samsung BD-F5500 3D Blu-ray lejátszó teszt

DVD lejátszó/Blu-ray lejátszó teszt / belépő kategória

2013. április 16., 16:35

Samsung BD-F5500 3D Blu-ray lejátszóMi fér bele ma egy apró Blu-ray lejátszóba és minek kell kimaradnia, hogy versenyképes áron kerülhessen a piacra? A Samsung BD-F5500 tesztje során láthatjuk, hogy az egyszerűség és a vonzó tudás nem mindig dolgoznak egymás ellen.

OPPO BDP-103EU 3D Blu-ray lejátszó teszt

DVD lejátszó/Blu-ray lejátszó teszt / felső középkategória

2013. március 8., 16:25

OPPO BDP-103 3D Blu-ray lejátszóSzinte hihetetlen, hogy már 13 hónap eltelt, amióta szomorú szívvel vissza kellett adnunk forgalmazójának az OPPO BDP-95EU lejátszót, annyira elevenen él emlékeinkben csodálatos kép- és hangminősége. Eközben az Oppodigital főhadiszállásán, a híres Szilicium Völgyben nem ültek a szaksajtó által méltán és bőségesen osztogatott babérjaikon a fejlesztő mérnökök, az elmúlt év végén megjelentek a továbbfejlesztett modellek. Közülük elsőként a kisebbiket, a BDP-103EU-t próbáltuk ki.

Pioneer BDP-150 3D Blu-ray lejátszó teszt

DVD lejátszó/Blu-ray lejátszó teszt / belépő kategória

2013. január 14., 16:30

Pioneer BDP-150-S 3D Blu-ray és SACD lejátszóPár évvel ezelőtt a teljesen közönséges asztali Blu-ray lejátszók egy vagyonba kerültek, persze ez még a formátum piacra kerülésekor történt. Azóta eltelt hét év, és az induló modellekhez képest lényegesen több szolgáltatást kapunk, tizedannyiért. Így aztán egyáltalán nem jelent komoly beruházást, hogy lecseréljük a jó öreg DVD-lejátszót egy a kék lézeres lemezeket is olvasni tudó készülékre, belekóstolva ezzel a nagyfelbontás világába. A Pioneer BDP-150, pláne most, hogy lefaragtak az árcédulájából, egész jó vételnek számít, ráadásul a Blu-ray 3D olvasás mellett számos médialejátszási funkcióval is büszkélkedhet.

Sony BDP-S590 3D Blu-ray lejátszó teszt

DVD lejátszó/Blu-ray lejátszó teszt / belépő kategória

2012. december 4., 10:55

A Blu-ray formátum egyik atyjához méltóan, a Sony idén 11 lejátszót kínál a honlapján, melyek közül kettő csak színében különbözik egymástól. A már bemutatott HX850 típusú tévé társaságában, a második legnagyobb, a BDP-S590 érkezett hozzánk kipróbálásra.

Pioneer BDP-LX55 3D Blu-ray lejátszó teszt

DVD lejátszó/Blu-ray lejátszó teszt / felső középkategória

2012. augusztus 7., 10:35

Már a CD-korszakban elismerésnek és közkedveltségnek örvendtek a Pioneer lejátszók, ez folytatódott a DVD-érában és manapság is a legjobbak közé tartoznak e gyártó Blu-ray lejátszói. Közülük tudásával és ami talán fontosabb, ár/érték arányával is kiemelkedik a BDP-LX55, amit hosszasan nyúztunk, illetve teszteltünk.

Samsung BD-E8900 3D Blu-ray lejátszó teszt

DVD lejátszó/Blu-ray lejátszó teszt / felső középkategória

2012. július 19., 08:50

Tessék csak példát venni! Blu-ray, médialejátszó és kiszolgáló. Mindezt merevlemezzel, 3D-vel és alkalmazásokkal. Mi kell még?

OPPO BDP-95EU 3D Blu-ray lejátszó teszt

DVD lejátszó/Blu-ray lejátszó teszt / felsőkategória

2011. december 29., 08:20

Örömmel jelentjük, az OPPO BDP-95EU végre megérkezett hozzánk! Pár héttel a szintén kiváló, 93-as jelzésű kistestvér után, a díjak tömkelegét elnyerő, besöprő csodalejátszó kipróbálására nyílt lehetőségünk.

Samsung BD-D5500 és D8900 Smart 3D Blu-ray lejátszó teszt

DVD lejátszó/Blu-ray lejátszó teszt / középkategória

2011. december 21., 10:25

Nem tévedés, a Samsung honlapon 18 különféle Blu-ray lejátszót találunk, ami elképesztően nagy választék. Még akkor is, ha ebből nyolc csupán tavalyi, 2010-es modell. Az alábbiakban két idén megjelent készülékkel szerzett tapasztalatainkat osztjuk meg önökkel.

Panasonic DMP-BDT310 3D Blu-ray lejátszó teszt

DVD lejátszó/Blu-ray lejátszó teszt / középkategória

2011. október 18., 09:35

A Panasonic tévéi már a katódsugárcsöves (CRT) korszakban is a legjobbak között voltak, nem meglepő, hogy plazmáik is a lapos képmegjelenítők csúcsán helyezkednek el. Ezekkel egyidőben, lejátszóik fejlesztésére is komoly energiát fordítottak, gondoljunk csak a népszerű és tesztgyőztes VHS és később az S-VHS videomagnókra.

OPPO BDP-93EU 3D Blu-ray lejátszó teszt

DVD lejátszó/Blu-ray lejátszó teszt / felső középkategória

2011. október 3., 11:20

Az amerikai OPPO cég termékei külföldön kivétel nélkül minden országban sikert aratnak, DVD-játszóikat kategóriájuk legjobbjaként definiálták. Nálunk a forgalmazása eddig kérdéses volt. A helyzet most viszont változott.

Marantz UD5005 3D Blu-ray lejátszó teszt

DVD lejátszó/Blu-ray lejátszó teszt / középkategória

2011. szeptember 27., 10:40

A Marantz most egy olyan szegmensben próbál maradandót alkotni, amelyikben az OPPO vagy a Cambridge Audio már számtalan elismerést kapott, de a Denon is stabil helyet biztosított magának.

NAD T747 házimozi erősítő és T587 Blu-ray lejátszó teszt

DVD lejátszó/Blu-ray lejátszó teszt / felső középkategória

2011. július 18., 18:45

Akciós csomagban jelent meg a NAD T747-es erősítője és T587-es Blu-ray lejátszója, ami kitűnő okot adott egy kis próbára, hogy kiderüljön érdemes-e a legújabb szolgáltatások hajszolása helyett, valami klasszikusat venni?

LG BX580 3D Blu-ray lejátszó teszt

DVD lejátszó/Blu-ray lejátszó teszt / középkategória

2011. június 10., 10:45

Az LG széles választékot kínál 3D televíziókból, melyek csak félkarú óriások 3D-képes lejátszók nélkül. A koreai cég első ilyen - már hosszabb idő óta a vásárlók kegyeit kereső - készülékét egy kicsit megkésve, végre mi is tesztelhettük. A nálunk járt modell jelenleg úttörő a cég palettáján, már a mai trendnek megfelelő képességekkel pakolták tele, de hamarosan egyszerre két új házon belüli trónkövetelő is érkezni fog - BD660 és BD670 - amiket szintén elemezni fogunk.

Sony BDP-S570 3D Blu-ray lejátszó teszt

DVD lejátszó/Blu-ray lejátszó teszt / középkategória

2011. május 5., 10:05

Úgy tűnik, lassan vége a Blu-ray lejátszók hosszúra nyúlt csipkerózsika-álmának és végre felgyorsul az elterjedésük. Az értékesítések itthon is növekvő tendenciát mutatnak és a Sony, mint a formátum létrehozója is beindította a hajtóműveket, a piacvezető gyártók kezdhetnek tartani tőle.

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.