klangBilder 2014

2014. november 9., vasárnap, 15:15

klangBilder kiállítás beszámoló hifi hangfal high end klangBilder 2014

Mint annyi más európai városban, Bécsben is az ősz folyamán rendeznek high end és hifi kiállítást, ami ott a klangBilder nevet viseli.

A klangBilder, nevében ugyan a képet is megemlíti, ottjárttunkkor azonban egyértelművé vált, hogy sokkal inkább hasonlatos a kilencvenes évek budapesti high end kiállításaihoz, mint egy házimozi seregszemléhez.

klangBilder 2014 Dolby Atmos demo

Mozi rendszert csupán egyetlen teremben láttunk, a földszint leghátsó, legeldugottabb helyén, messze minden mástól. Amikor bekukkantottunk, éppen a Dolby Atmos rendszer beállításán dolgoztak a szakik, ami érdekes módon, a hangsávok folyamatos megcserélődésével kínozta a helyi csapatot.

klangBilder 2014 Kiso Acoustic

A kiállítás alapvetően a sztereó zeneélvezetről szólt. Vagyis a szobákban és termekben audiofil és high end kategóriába sorolható elektronikákkal hajtottak klasszikus vagy különleges formájú, méretű és kialakítású hangdobozokat. A müncheni HIGH END show csillogása itt távolinak hatott. Minden sokkal emberközelibb volt, még akkor is, ha éppen egy másfél millió eurós rendszert hallgattunk.

klangBilder 2014 StreamUnlimited

Külön öröm volt, hogy a hazai Heed Audio is felbukkant, nem kevesebb, mint három szobában! Az emeleti szobák hagyományos demói mellett persze voltak nagy termek, nagy rendszerekkel is, ezek a földszinten sorakoztak. Szintén itt foglalt helyet a bécsi Pro-Ject a tőle megszokott virágokkal és lemezjátszókkal megtöltött asztalaival.

klangBilder 2014 Pro-Ject

A bécsi klangBilder nem egy divatkiállítás. A ma mindent elárasztó Bluetooth hangrendszereknek szinte nyomát sem találtuk. A hálózatos lejátszást egy olyan cég képviselte, ami ezt a szolgáltatást több évtizedes elektronikákba integrálja, a fejhallgatók divatját leginkább egy, a bejárat mellett elhelyezett, de elkeserítően magányos asztal képviselte. Ennek ellenére, találtunk érdekességet itt is. A Fabs egyéni minta alapján, a vásárló hallójáratába pontosan illeszkedő fülhallgatói ma még ritkaságnak számítanak az európai piacon.

klangBilder 2014 Fabs

Mindent egybevetve, a bécsi kiállítás üdítően zeneközpontú volt! Jó látni, hogy a high end szájbarágós hangoztatása nélkül is megvalósítható egy ilyen remek seregszemle!

www.klangbilder.eu

klangBilder 2014 YBA és Totem

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.