Audio & Vision SHOW 2013 - Házimozi Stúdió

2013. november 19., kedd, 22:30

Házimozi Stúdió Revel Performa hangfal házimozi hangfalszett Revel hangfal SIM2 házimozi projektor házimozi erősítő REL mélyláda REL mélyláda hifi show házimozi show szórakoztató elektronikai kiállítás Audio Vision SHOW

A Házimozi Stúdió Kft. két szobát is berendezett termékeivel az idei kiállításra. A nagyobbikban, melyet méretei alapján teremnek is hívhatunk, JBL Synthesis 7.4 csatornás hangrendszer és SIM2 Lumis 3D-S házimozi projektor gondoskodott a látogatók szórakoztatásáról. A kisebbik szobában Revel hangsugárzók, egy SIM2 CRYSTAL CUBE 3D vetítő és két rendkívül exkluzívan megmunkált, ugyanakkor iszonyatos erejű REL Gibraltar G-1 mélyláda döbbentette meg sorban a vendégeket...

Nem véletlenül kellett sorszámot húzni, hogy valaki bejuthasson a Házimozi Stúdió szobáiba - akárhányszor bekukkantottunk, mindegyik székben ült valaki. Félóránként lehetett beülni a demonstrációkra, szerencsére a képi eseményeket még a legutolsó sorból is gondtalanul szemlélhettük. No, nem azért, mert az üléseket egymás fölé helyezték, hanem a viszonylag nagyméretű képnek köszönhetően. Idén először kerültek közönség elé az amerikai Stewart felső kategóriás vetítővásznai, a nagyobbik szobába ívelt, 365 cm széles, oldalról maszkolhatót telepítettek. Utóbbi azt jelenti, hogy pontosan a vetített kép széleihez igazítja az oldalsó fekete sávokat egy halk elektronika. A vizuális élvezetet a SIM2 projektorgyártó cég egyik legnagyobb modellje C3X 1080 Lumis 3D-S biztosította.

Audio and Vision Show 2013 Házimozi Stúdió

A belőle kilépő fényáramba egy ISCO III típusú, motoros mozgatású anamorfikus lencserendszert illesztettek. Ez biztosította, hogy a vetítő DLP chipjének mindegyik apró tükre részt vegyen a képalkotásban, amikor szélesvásznú, 2,35:1 és 2,4:1 arányú filmet vetítettek. A minőségre rossz szavunk nem lehetett, a színek és a részletek egyaránt gazdagon, meggyőző mélységérzettel párosultak. A hangrendszert nem egy, hanem négy darab, hűtőszekrény nagyságú JBL Synthesis mélyláda biztosította. Így nem csak a basszusok térben való elosztása vált egyenletessé, hanem a bemutató anyagokban (Hulk, Pearl Harbor, Oblivion, stb.) játszódó robbanások, ütközések is alaposan megrázták a gyomrunkat, sőt, a padlót is. A hangfalak hajtását Lexicon processzorra és Lexicon valamint JBL Synthesis végerősítőkre bízták, természetesen minden forrásanyagot Full HD felbontásban, veszteségmentesen tömörített hangsávokkal prezentáltak.

Audio and Vision Show 2013 Házimozi Stúdió

A Házimozi Stúdió kisebbik bemutatószobájában értelemszerűen, visszafogottabb teljesítményű rendszert mutattak be, 5.2 csatornakiosztásban. Itt az amerikai Revel cég Performa 3 hangfalcsaládját tekinthették és hallgathatták meg az érdeklődők, ARCAM AVR600 házimozi erősítővel és CineMaster lejátszóval összekötve. Nem csak a hangminőség, hanem a hangfalak külleme is elismerést érdemelt, a lakkozott bevonatú valódi fa furnérokon mindenki szeme megakadt néhány hosszú másodpercre.

Audio and Vision Show 2013 Házimozi Stúdió

Még több elismerő, vagy inkább döbbent tekintetet zsebeltek be a walesi REL cég bivalyerős G-1-es, csúcskategóriás mélyládái. Ezek a masszív, ugyanakkor igényesen megmunkált szörnyetegek egyáltalán nem akarták önmagukban "uralni" a rendszert, hangjuk szépen belesimult a többi hangsugárzó hangmezejébe, így elég komoly jelenlétérzetet tapasztalhattunk pl. egy Stevie Wonder koncert videó nézésekor. Itt a SIM2 legkisebb, CRYSTAL CUBE 3D projektora üzemelt, Stewart Firehawk vetítővászonnal párosítva. Maga a vászon egy álmennyezetbe építhető keretből ereszkedett le. Érdekessége, hogy miután teljesen felgördül, a beépítő keretre rácsukódik egy kis fedél, így használaton kívül teljesen eltűnik a szobából. A Házimozi Stúdió munkatársa tréfásan megjegyezte (mellesleg van benne igazság), hogy ezzel a megoldással a feleségek nyugalmát megőrizhetjük, hiszen a mozink így praktikusan elrejthető, nem zavarja az összképet.

Audio and Vision Show 2013 Házimozi Stúdió

Külön köszönet jár a HMS szakembereinek, amiért gondoskodtak helyiségeik akusztikájának javításáról. A bálteremben szokatlanul nagyszabású beavatkozás történt, amit alkottak, azt szaknyelven úgy nevezik: szoba a szobában. Ebből persze a látogatók csak annyit vettek észre, hogy brutálisan jó a hangzás, ami döbbenetet és fülig érő mosolyt varázsolt az arcokra. A kisebbik szobában elhelyezett csillapító panelek is sokat segítettek abban, hogy a hallgatók tényleg nagyszabású mozitermeket idéző hangulatban részesüljenek, és a hangsugárzók is megmutathatták, mire képesek!

www.hazimozistudio.hu

Audio and Vision Show 2013 Házimozi Stúdió

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.