Hifi

SMSL SU-6 DAC és SMSL SH-6 fejhallgató erősítő teszt

DA konverter teszt / középkategória

2022. július 1., 19:15

SMSL SU-6 DAC és SH-6 fejhallgató erősítőAz S.M.S.L duettje egy fejhallgató erősítőből és egy D/A konverterből áll. Funkcióikat tekintve jól felszereltek ahhoz képest, hogy még egy CD-toknál is kevesebb alapterületet követelnek. Külön-külön is kaphatók, de együtt sem kerülnek többe 150 000 forintnál. Új belépőkategóriás etalon, vagy túl szép, hogy igaz legyen?

Magnat MR 750 hibrid csöves sztereó erősítő teszt

sztereó erősítő teszt / középkategória

2022. június 29., 21:30

Magnat MR 750 sztereó erősítőHifi őrülteknek bármilyen komplex készüléklánc gyönyörködés tárgyát képezheti. De nem biztos, hogy a nappali közepén is szalonképes egy rakás készülék, mögötte dzsungelnyi kábellel. Kezdő hifi építők körében kihívást jelenthet olyan központi egység választása, amely sokoldalú, jól szól és még nem túl drága. Itt jön képbe a Magnat MR 750: egyetlen eszközként kínálja azt, amihez többnyire 2-3 vagy több doboz kell.

Cayin RU6 R2R DAC teszt

DA konverter teszt / felső középkategória

2022. június 21., 10:00

Cayin RU6 R2R USB DACA Cayin RU6 nem nagyobb egy öngyújtónál, ezért rengeteg helyzetben segítheti a rendszeresen utazó vájtfülűeket. Funkcióit és hangját tekintve jobb az átlagnál, cserébe az ára is a középkategória felsőbb részéhez araszol.

SMSL SA300 sztereó erősítő teszt

sztereó erősítő teszt / belépő kategória

2022. június 18., 19:55

SMSL SA300 sztereó erősítőA Shenzhen Audio-nál nem vesznek vissza a tempóból, sorra jelennek meg az új kiadások a megfizethető ár szegmensben (is). Ezúttal egy erősítő/DAC kombinációval léptek a piacra, ami egy 2x40 W (8 Ohm) teljesítményű, egy ALC4042 DAC chipet (PCM 32 bit/384 kHz) tartalmaz és S.M.S.L SA300-nak nevezték el.

Musician Aquarius R2R DAC teszt

DA konverter teszt / felsőkategória

2022. június 9., 17:30

Musician Aquarius R2R DACMára megszoktuk, hogy a távol-keleti gyártók minden tekintetben felzárkóztak nyugati vetélytársaikhoz: hangminőség, kidolgozottság, sőt, sokszor még a szoftveres környezet is bőven megfelel elvárásainknak, bármilyen összehasonlításban, adott kategórián belül. Nincs ez másképp a Musician zászlóshajója az Aquarius esetében sem: a felsőkategóriás DAC nem okoz csalódást, bármivel is hasonlítjuk össze.

Norma Audio REVO IPA-70B sztereó erősítő teszt

sztereó erősítő teszt / felső középkategória

2022. május 30., 15:05

Norma REVO IPA-70B sztereó erősítőOlaszországról és Cremonáról nem elsősorban az erősítőgyártásra asszociálunk, hanem a hegedűre és zeneszerzőkre; Monteverdi, Ponchielli, Stradivari, Amati és másokra. Pedig jó lesz, ha megjegyezzük a Norma nevet is. Ez a név 1987-ig nyúlik vissza, akkor alakult a cég és dobta piacra az NS 123 erősítőt. Az IPA-70B erősítő ennek a harminc éves fejlődésnek az egyik terméke, egy olyan masina, ahol a szépség és az erő ötvöződik egymással, kompromisszumok nélkül.

Rotel A12MKII integrált sztereó erősítő teszt

sztereó erősítő teszt / középkategória

2022. május 25., 00:55

Rotel A12MKII sztereó erősítőA Rotel újdonságai közül eddig a CD14MKII és az RCD-1572MKII került terítékre, amelyek minden extrát nélkülöző, hagyományos CD-lejátszók, így csak a minőségre koncentráltak. Az A12MKII integrált sztereó erősítő már egy jó mindenesnek nevezhető, ahogyan elődje is az volt, tehát a japán cég a rájuk jellemző hangzás felidézése mellett a számos opció mellett is letette a voksát.

Roksan Attessa Integrated Amplifier integrált erősítő és CD Transport CD-futómű teszt

sztereó erősítő teszt / felső középkategória

2022. május 19., 09:40

Roksan Attessa Integrated Amplifier és Roksan CD TransportA brit hifi gyártóknak mindig megvolt a saját elképzelésük a komponenseik tervezésekor. Ez a hangban, és természetesen a külső jegyekben is megmutatkozik a mai napig, a dizájn területén pedig a márkákat egy pillanat alatt meg lehet különböztetni egymástól. A Roksan termékeiknél is így van ez, de valami nagyon eltérőt, egyénit belevisznek minden sorozatuknál az elképzelésükbe, szinte komponálnak egy újat. Nincs ez másképpen az új Attessa sorozatuk esetében sem, ahonnan most egy párost ismerünk meg; egy integrált sztereó erősítő és CD-futómű által.

Argon Audio SA1 sztereó erősítő teszt

sztereó erősítő teszt / középkategória

2022. május 4., 09:05

Argon Audio SA1 sztereó erősítőDániába az utóbbi időben egyre gyakrabban látogatunk, aminek határozottan örülünk, hiszen rengeteg cég született ott, amelyek termékeinek megismerését vétek lenne kihagyni. Az Argon Audio-t 20 éve alapították azzal a céllal, hogy minőséget tegyenek le az asztalra, megfizethető áron. Találkoztunk már ezzel az ideológiával, most pedig megnéztük, hogy az SA1 erősítő személyében ezt mennyire sikerült megvalósítani.

Musical Fidelity M8xi integrált sztereó erősítő teszt

sztereó erősítő teszt / high end

2022. április 26., 16:15

Musical Fidelity M8xi sztereó erősítőNemrégiben teszteltük a Musical Fidelity M8s Pre előfok és M8s-500S sztereó végfok párost, amely 2x500 wattos teljesítménye mellett kifinomultságával is szembesített és nagyon szerethető produkciót nyújtott. Az új M8xi integrált sztereó erősítő teljesítménye még magasabb, 2x550 W, és néhány frissítéssel igyekszik elődei nyomába érni. Hogy túl is szárnyalja-e őket? Igyekeztünk kideríteni.

NAD Masters M33 hálózati sztereó erősítő teszt

sztereó erősítő teszt / high end

2022. április 21., 20:35

NAD Masters M33 hálózati sztereó erősítőA NAD legújabb erősítői korábban Hypex Ncore, jelenleg pedig Purifi modulokra építve hozták meg a sikert a londoni alapítású, kanadai székhelyű gyártó számára. A felső kategóriás Masters széria legjobb integrált mindenese, az M33 minden szempontból telitalálat: erősítő, streamer, DAC, BluOS multiroom, Dirac szobakorrekció, HDMI eARC, fejhallgató, phono fokozat egy dobozban, ami az all-in-one megközelítés ellenére távolról sem a music centerek hangulatát, hanem minden porcikájában a felső kategóriát képviseli.

Emotiva BasX TA1 sztereó rádióerősítő teszt

sztereó erősítő teszt / középkategória

2022. április 9., 17:40

Emotiva BasX TA1 sztereó rádióerősítőA TA1 az Emotiva válasza napjaink mindentudó, kompakt integrált sztereó erősítőire. Szolgáltatásait praktikus szempontok alapján válogatták össze, így analóg és digitális forráseszközök jelét is fogadja. Belépő/középkategóriás külleme és ára mellé audiofil hangot ígér. Kell ennél több egy kezdő sztereó szetthez?

Topping PA5 sztereó erősítő teszt

sztereó erősítő teszt / középkategória

2022. április 4., 22:40

Topping PA5 sztereó erősítőA Topping PA3 és a PA3s mély nyomokat hagyott a szerkesztőség tagjaiban az egészen kivételesen jó ár/érték arányával és a hangjával egyaránt. Nemrég megjelent az utód, a valamivel nagyobb teljesítményt nyújtó PA5, ami a megnövelt erő (2x65 W/8 Ohm és 2x125 W/4 Ohm) mellett kapott még egy méretes külső tápegységet is. Az erősítést itt is D osztályú egység végzi ugyanúgy, mint a többi hasonló Toppingnál.

iFi Audio ZEN DAC V2 DAC teszt

DA konverter teszt / középkategória

2022. április 1., 16:40

iFi ZEN DAC V2 DACKínán kívül is van élet a hifiben, most egy, a ködös Albionban készült készüléket veszünk fülügyre, mégpedig az iFi Audio ZEN DAC V2 típusát, ami nem csak sima DAC, hanem fejhallgató erősítő és akár előerősítőként is használható.

Vincent SV-228 hibrid sztereó erősítő teszt

sztereó erősítő teszt / felső középkategória

2022. március 31., 06:20

Vincent SV-228 hibrid sztereó erősítőA Vincent az SV-226 és SV-227 integrált erősítőivel azoknak a zeneszeretőknek kedvezett, akik igénylik a nagy teljesítményt, de az audiofil hangzásról sem akarnak lemondani. Elérkezett a frissítés ideje, a cég piacra dobta ezek utódjaként az SV-228-at, amit hasonló elképzelések szültek, és hazánkban az elsők között ismerkedhettünk meg vele.

Topping MX5 sztereó erősítő teszt

sztereó erősítő teszt / középkategória

2022. március 21., 10:25

Topping MX5 sztereó erősítőGombamód szaporodnak a bőven megfizethető kategóriában tenyésző erősítők és DAC-ok, nem aprózzák el a Shenzhen Audio-nál a dolgokat, ezernyi lehetőség közül tudunk választani. Megjelent a legújabb verzió a DAC + erősítő szériából, el is nevezték gyorsan a jól hangzó Topping MX5 névre, amibe belepakoltak egy ESS Sabre 9018Q2C D/A átalakítót is a 2x55 W/4 Ohm D osztályú erősítő részleg mellé. Jár hozzá Bluetooth 5.0 aptX HD modullal és külön tápegység, amit esetleg később lecserélve a tuningolni vágyók is jól járnak, a lehetőség adott.

Denon PMA-A110 integrált sztereó erősítő és DCD-A110 SACD-lejátszó teszt

sztereó erősítő teszt / felsőkategória

2022. március 9., 23:05

Denon PMA-A110 és DCD-A110A Denon bő 10 évvel ezelőtt ünnepelte fennállásának 100. évfordulóját, amit néhány nívós készülék piacra dobásával tettek emlékezetessé. Tavaly ismét jubiláltak, akkor 110 éves lett a patinás japán gyártó, és mint híranyagként arról beszámoltunk, egy-egy sztereó és házimozi erősítővel, SACD-játszóval és egy hangszedővel bővítették termékpalettájukat a legmagasabb kategóriában. Ezek közül végre megérkezett Magyarországra a PMA-A110 sztereó integrált erősítő és a DCD-A110 SACD-lejátszó.

Musician Draco R2R DAC teszt

DA konverter teszt / felső középkategória

2022. március 7., 22:25

Musician Draco R2R DACA Musician Audio elkötelezte magát az R2R (létra) D/A átalakítás mellett, ékes példája volt ennek a szintén tesztelt Musician Pegasus DAC, ami egyből belopta magát a szerkesztőség szívébe. Most itt a valamivel egyszerűbb (és olcsóbb) változat, a Musician Draco személyében. A felszereltség ugyanolyan bőséges, a gépház ugyanolyan masszív és időtálló, változás csak a belsejében történt. A Draco is lejátszik szinte minden elképzelhető felbontást, ami akár PCM 32 bites 1536 kHz és a DSD 1024 is lehet.

Arcam SA30 hálózati sztereó erősítő teszt

sztereó erősítő teszt / felsőkategória

2022. március 5., 10:55

Arcam SA30 hálózati sztereó erősítőAz Arcam naprakész ötleteit összefoglaló SA30 ideális erősítő összetett igényű felhasználóknak. Sok tekintetben 21. századi, de továbbra is megtalálható benne a Cambridge-i fejlesztők eredeti látásmódja. Fő varázsa abban rejlik, hogy miközben hangját kifinomultság járja át, temérdek funkcióját egyáltalán nem nehéz kihasználni.

HiBy FC3 és FC5 USB DAC teszt

DA konverter teszt / középkategória

2022. február 25., 07:55

HiBy FC5 USB DACA HiBy kisméretű, fejhallgató erősítővel egybeépített D/A konverterei nemcsak számítógéppel, hanem Android/iOS mobileszközökkel is használhatók. Láttunk már ilyet, ám a HiBy néhány aprósággal mégis képes picit kitűnni az átlagból.

SMSL DA-9 integrált sztereó erősítő teszt

sztereó erősítő teszt / középkategória

2022. február 23., 15:20

SMSL DA-9 sztereó erősítőAz S.M.S.L aprócska teremtményei folyamatosan szerkesztőségünk vendégei, remek ár/érték arányuknak, valamint felhozataluknak köszönhetően mindig örömmel fogadjuk, ha egy új jövevény kerül a birtokunkba, ha csak átmenetileg is. A gyártó DA-8s sztereó erősítőjét egy DAC-párossal ismertük meg tavaly nyáron, most pedig a DA-9-et sikerült megkaparintanunk, ami egy Bluetooth kapcsolattal felvértezett mini integrált erősítő, potom 100 ezer forintért!

Cayin CS-88A csöves sztereó erősítő teszt

sztereó erősítő teszt / felső középkategória

2022. február 17., 22:55

Cayin CS-88A csöves sztereó erősítőA Cayin repertoárjából eddig sikerült megismernünk egy Bluetooth kapcsolattal felvértezett és egy USB-DAC-kal ellátott integrált erősítőt is, valamint egy csöves kimenetű CD-lejátszót. Most a klasszikus utakra evezünk a CS-88A által, ami azoknak próbál a kedvében járni, akik digitális vagy analóg "lemezpörgetőt" használnak jelforrásként, se vezeték nélküli jelátvitelre nincs szükségük, se fülesre, csak a zenehallgatásra, minőségi szinten. Halljuk hát, mit nyújt nekünk a Cayin ezen a téren!

SMSL M200 Bluetooth DAC és SP200 fejhallgató erősítő teszt

DA konverter teszt / középkategória

2022. február 10., 23:50

SMSL SP200 fejhalgató erősítő és M200 USB DACKét új gyártmányt dobott piacra az S.M.S.L, egy DAC és egy fejhallgató erősítő képében a mindenki számára elérhető kategóriában, egyik az M200 DAC, a másik az SP200 füles erősítő. Mindkét készülék jellemzője az elérhető ár és a példás kivitelezés (igaz ezt talán már nem is kellene kihangsúlyozni).

iBasso DC05 USB DAC teszt

DA konverter teszt / középkategória

2022. február 4., 10:55

iBasso DC05 USB DACAz USB-C csatlakozóval szerelt iBasso DC05 bizonyítja, hogy kedvező áron is lehet kellemes minőségű D/A konvertert találni. Ideális kiegészítő kezdőknek, akik tiszta és határozott hangzást szeretnének telefonjukból, vagy számítógépükből kihozni.

SMSL VMV A2 hálózati sztereó erősítő teszt

sztereó erősítő teszt / felső középkategória

2022. január 31., 21:20

SMSL VMV A2 hálózati sztereó erősítőÉrdekes megoldást kaptunk a kezeink közé, a teljesen digitális S.M.S.L VMV A2 képében. Olyan erősítőt, ami még az RCA vonalbemenet jelét is átalakítja erősítés előtt teljesen digitálissá és egy D osztályú végfokon keresztül küldi a hangfalakra. És ez még nem minden (hogy egy klasszikus kifejezéssel éljünk) egy visszacsatoló áramkör révén, a hangsugárzókra kikerülő jelet összehasonlítja a bemenetivel, és ha kell, akkor korrigálja, így csökkentve drasztikusan a torzítást. Izgalmasnak tűnik a tervezés, azonmód meg is hallgattuk az S.M.S.L VMV A2-t.

Magnat MA 900 hibrid csöves sztereó erősítő teszt

sztereó erősítő teszt / felső középkategória

2022. január 30., 21:40

Magnat MA 900 csöves sztereó erősítő

A német Magnat passzív és aktív hangfalaiból szerencsére időnként jutott egy-egy modell a szerkesztőségünkbe, és nem csupán a mi, hanem az olvasók megnyugtatásául, kivétel nélkül jól szerepeltek. Reméljük végleg kitörölve azt az emlékképet a Magnatról, hogy csak tucat termékeket gyártanak, hiszen ez már tényleg a múlt. Persze továbbra is van beugró szintű modelljük, mint minden gyártónak, és nem csak hangfalból. Ugorjunk hát mi most egy nagyot, hiszen megérkezett hozzánk a Magnat MA 900 hibrid csöves sztereó erősítője, ami a középkategóriát képviseli.

NAD D 3045 hibrid digitális erősítő teszt

sztereó erősítő teszt / középkategória

2022. január 24., 12:20

NAD D 3045 sztereó erősítőA NAD évek óta elkötelezettje a hibrid digitális erősítő technológiának. Miniatűr erősítőjük a D 3020 bebizonyította, hogy a kis méret, jó hang és praktikus funkciók között nincsenek átléphetetlen határok. A D 3045 a D 3020 bátyja, komolyabb teljesítménnyel és több szolgáltatással. Vajon át lehet ültetni nagyobb méretbe azt a bűvöletet, amit a kistesó okozott?

FiiO KA3 USB DAC teszt

DA konverter teszt / középkategória

2022. január 23., 20:45

FiiO KA3 USB DACA FiiO KA3 abban segít, hogy használója visszanyerje az okostelefonokról mostanában egyre gyakrabban száműzött analóg hangkimenetet. Ráadásul a benne lévő, minőségi D/A konverternek köszönhetően sok integrált hangkártyát képes maga mögé utasítani, miközben nem túl drága.

Roksan Attessa Streaming Amplifier hálózati sztereó erősítő teszt

sztereó erősítő teszt / felső középkategória

2022. január 13., 17:20

Roksan Attessa Streaming Amplifier hálózati sztereó erősítőAz angol gyártóról a rutinos hifistának elsősorban a jó hang, jó ár párosa jut eszébe, amihez szervesen kapcsolódik a hagyománytisztelet - ami jó azt ne piszkáljuk - hozzáállás. Viszont a korral haladni kell, ezt a Roksan is belátta és piacra dobta az Attessa névre keresztelt, streaming funkciókkal, BluOS-szel ellátott erősítőjét.

HiBy FD1 és FD3 USB DAC teszt

DA konverter teszt / középkategória

2022. január 8., 19:40

HiBy FD1 és HiBy FD3 USB DACA HiBy megfizethető FD1 és FD3 D/A konverterei hasonló külsőn osztoznak. De miért kerül a nagyobb opció majdnem kétszer annyiba? Jöjjön a válasz egyetlen cikkbe sűrítve, melynek végére olvasónk felfedezheti a cég megfizethető eszközeinek további extráit is!

következő oldal >

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.