Hifi

SMSL M300 MKII DAC teszt

DA konverter teszt / középkategória

2022. január 17., 23:40

SMSL M300 MKII DACÚjfent egy DAC érkezett az S.M.S.L kínálatába, az AKM 4497EQ DAC chippel szerelt M300 MKII, amit felszereltek egy XLR kimenettel is a normál RCA mellett. Kínál még Bluetooth v5.0-t aptX kodekkel, színes IPS LCD előlapi kijelzőt, CNC forgácsolt alumínium készülékházat és távirányítót. Felbontások tekintetében sem kell szégyenkeznie, az ismert formátumok többségével elboldogul, legyen az PCM vagy DSD.

Roksan Attessa Streaming Amplifier hálózati sztereó erősítő teszt

sztereó erősítő teszt / felső középkategória

2022. január 13., 17:20

Roksan Attessa Streaming Amplifier hálózati sztereó erősítőAz angol gyártóról a rutinos hifistának elsősorban a jó hang, jó ár párosa jut eszébe, amihez szervesen kapcsolódik a hagyománytisztelet - ami jó azt ne piszkáljuk - hozzáállás. Viszont a korral haladni kell, ezt a Roksan is belátta és piacra dobta az Attessa névre keresztelt, streaming funkciókkal, BluOS-szel ellátott erősítőjét.

HiBy FD1 és FD3 USB DAC teszt

DA konverter teszt / középkategória

2022. január 8., 19:40

HiBy FD1 és HiBy FD3 USB DACA HiBy megfizethető FD1 és FD3 D/A konverterei hasonló külsőn osztoznak. De miért kerül a nagyobb opció majdnem kétszer annyiba? Jöjjön a válasz egyetlen cikkbe sűrítve, melynek végére olvasónk felfedezheti a cég megfizethető eszközeinek további extráit is!

Cocktail Audio N25 Amp hálózati sztereó erősítő teszt

sztereó erősítő teszt / középkategória

2022. január 2., 19:50

Cocktail Audio N25 Amp hálózati sztereó erősítőNovatronék háza táján nagy a nyüzsgés, sorra jelennek meg az új típusok, az egyik legújabb az erősítővel felturbózott N25, amit nemes egyszerűséggel Cocktail Audio N25 Amp-nek neveztek el. A "sima" N25-höz képest a változás annyi, hogy ebbe a típusba beépítettek egy D osztályú erősítőt. És ezt akár - ha úri kedvünk úgy tartja - kikapcsolhatjuk, ha netán csak hálózati futóműnek és/vagy DAC-nak szeretnénk használni, erősítő nélkül.

Trigon EXXCEED sztereó erősítő és EXCEED audio szerver teszt

sztereó erősítő teszt / high end

2021. december 29., 22:40

Trigon EXXCEED erősítő és audio szerverA Trigon Audio "belépő" szintű - tessék az idézőjelet komolyan venni, ugyanis a hang minden csak nem belépőszíntű - EXXACT párosát már teszteltük és írtunk róla az AV-Online hasábjain. Most itt van az egy szinttel magasabb verzió Trigon EXXCEED néven és itt is egy szerver/erősítő párost vettünk szemügyre.

Norma Audio REVO IPA-140 integrált sztereó erősítő teszt

sztereó erősítő teszt / high end

2021. december 22., 10:40

Norma REVO IPA-140 sztereó erősítőNagy tisztelői vagyunk az itáliai gasztronómiának, divatnak, és autóiparnak, még az olasz futball sem áll távol tőlünk, de a Norma Audio székhelye, Cremona, a zene és a kézműves gondossággal készített high end audio termékek otthona is. Koncentráljunk a zenére - a Norma REVO IPA-140 integrált erősítő is ezt teszi!

Rotel RA-1592MKII sztereó erősítő teszt

sztereó erősítő teszt / felsőkategória

2021. december 18., 22:50

Rotel RA-1592MKII sztereó erősítőA Rotel nemrég frissítette a termékválasztékát és egyben finomhangolta az előző széria termékeit, amiket igen fantáziadúsan és frappánsan különböztetett meg az elődöktől, azaz a készülékek neve mellé tett egy MKII toldalékot. A (vélhetőleg jókora szerzői jogdíjat felmarkoló) tervező és reklám részleg tehát elnevezte a sima Rotel RA-1592-t, RA-1592MKII-re. Persze ez így azért elég igazságtalan, belül is történtek változások, áttervezett tápellátás, más MQA képes DAC chip - konkrétan Burr-Brown - és a teljes belső felépítésen is csiszoltak kicsit.

EarMen Tradutto DAC teszt

DA konverter teszt / középkategória

2021. december 16., 00:20

EarMen Tradutto DACAz EarMen lassan, de biztosan erősíti kínálatát. Nemrég debütált első, kifejezetten DAC funkciót betöltő, hagyományos hifi rendszerekhez szánt eszközük, a Tradutto. Az aprócska készülék sokak problémáját megoldhatja, akik kacsingatnak a magas felbontású digitális zene és általában az elterjedtebb, kényelmesebb műsorelérés felé. Vajon megérte szakítani a megfizethetőbb EearMen D/A konverterek koncepciójával és útnak indulni a high end irányába?

Musical Fidelity M8s Pre és M8s-500s sztereó elő-végfok teszt

sztereó erősítő teszt / high end

2021. december 13., 19:40

Musical Fidelity M8s Pre sztereó előerősítő és M8s-500s sztereó végfokA Musical Fidelity M8s Pre előfok és M8s 500s sztereó végfok nem a gyártó legújabb modelljei, okosfunkciókat, D/A konvertert, streamer-t nem tudnak felmutatni, ellenben phono fokozatot igen. Mindeddig nem volt hozzájuk szerencsénk, de ezt most pótoljuk. Hogy mire elég 500 W? A rövid válasz: mindenre. A hosszabb válasz alább olvasható!

Topping D10 Balenced USB DAC teszt

DA konverter teszt / belépő kategória

2021. december 12., 22:25

Topping D10 Balenced DACA Topping D10B DAC belépő szintű áron kínál szimmetrikus kimenetet, ESS ES9038Q2M DAC chipet és egy XMOS XU208 USB interfészt, amely képes támogatni a nagy felbontású hangfolyamokat akár PCM 32 bites 384 kHz-ig és DSD 256-ig.

Cyrus i9-XR integrált sztereó erősítő és CDt-XR CD-futómű teszt

sztereó erősítő teszt / felsőkategória

2021. december 10., 22:35

Cyrus i9-XR integrált sztereó erősítő CDt-XR CD-futóműIdőnként sikerül szerkesztőségünknek megkaparintania egy-egy Cyrus terméket, aminek minden esetben örülünk, hiszen egy igazán patinás brit gyártóról van szó. Most egyből a csúcsra ugrunk két komponensük, az i9-XR és CDt-XR segítségével, ám nem szimpla lejátszó-erősítő kombóval van ezúttal dolgunk, hanem egy sokkal érdekesebb felállásba sikerült botlanunk. Érdemes tehát figyelni!

Naim NAIT XS 3 integrált sztereó erősítő teszt

sztereó erősítő teszt / felsőkategória

2021. december 8., 19:20

Naim NAIT XS 3 sztereó erősítőNégy éve volt, amikor a Naim NAIT XS 2 integrált sztereó erősítő és CD5 XS páros látogatott el hozzánk egy alapos teszt erejéig. Most a cégen belüli jelforrásról le kellett mondanunk, ám végre sikerült megkaparintanunk az XS 3-at, amin a fejlesztőmérnökök hat éven át dolgoztak. Nézzük hát, érdemben mire jutottak ez idő alatt Britannia egyik legpatinásabb tervezőasztalán!

Lotoo PAW S2 USB DAC teszt

DA konverter teszt / középkategória

2021. december 4., 22:35

Lotoo PAW S2 USB DACA Lotoo miniatűr D/A konvertere jól átgondolt szolgáltatásaival emelkedik ki a hozzá hasonló méretű riválisok táborából. Ideális azoknak, akik minőségi zenét hallgatnak okostelefonról, de tudása egyéb szituációkban, például Nintendo Switch játékkonzollal is kamatoztatható!

Trigon EXXACT INTEGRATED integrált sztereó erősítő és EXXACT CD-PLAYER CD-lejátszó teszt

sztereó erősítő teszt / felsőkategória

2021. november 30., 21:05

Trigon EXXACT INTEGRATED sztereó erősítő és EXXACT CD-PLAYER CD-lejátszóAhogyan arról már egy híranyagban beszámoltunk, egy új gyártó termékpalettája érkezett meg hazánkba, a Stream Audio bemutatótermébe. A Trigon elsősorban high end készülékeket gyárt, de engedjék meg, hogy először egy kedvezőbb árfekvésű párost mutassunk be az EXXACT integrált sztereó erősítő és CD-lejátszó által.

Topping PA3s sztereó erősítő teszt

sztereó erősítő teszt / belépő kategória

2021. november 26., 22:20

Topping PA3s sztereó erősítőEgy újabb mini erősítő Toppingéktól, a PA3s, a PA3 utódja, más erősítő chippel és nagyjából ugyanakkora teljesítménnyel ellátva. Nem teljesen világos mi ezzel a gyártó szándéka, lévén az elődre sem lehetett semmi panasz se hangban, se teljesítményben, mindenesetre itt van és teszteltük is. 2x80 W D osztály, ami kis helyen elfér és meglepő szimmetrikus kimenet a hátlapon.

Vincent Audio SV-737 hibrid csöves sztereó erősítő teszt

sztereó erősítő teszt / felsőkategória

2021. november 23., 17:30

Vincent SV-737 csöves sztereó erősítőA Vincent Audio is követi azt a trendet, ami mostanában meghatározó a sztereó készülékeket gyártók körében, azaz nem csak egy erősítőt kínál önmagában, hanem hozzácsapott még egy DAC-ot is, pontosabban integrált a belsejébe egy Burr-Brown PCM5102 DAC chipet, amivel megszületett a Vincent SV-737. A WiFi kapcsolat révén, pedig akár streamert is varázsolhatunk az erősítőből. Folytatva a hagyományokat, az előerősítő részben itt is csövek fűtik fel a készüléket és a szobát, így lesz a Vincent SV-737 egy igazán hibrid készülék az erősítők sorában.

Cayin MT-12 N csöves sztereó erősítő teszt

sztereó erősítő teszt / középkategória

2021. november 17., 19:05

Cayin MT-12 N csöves sztereó erősítőA kínai Cayin csöves erősítő kínálatából eddig kettőt mutattunk be, valamint egy szintén csöves CD-lejátszót. Mindegyikük minőséget képviselt és a középkategóriában foglaltak helyet, de úgy gondoltuk, ideje megtudni, hogy mit is jelent a cég számára az entry level, azaz beugró szint. Jöjjön hát az MT-12 N csöves sztereó erősítő!

Topping D90SE DAC teszt

DA konverter teszt / felső középkategória

2021. november 15., 20:55

Topping D90SE MQA DACA Topping D90SE megszületését félig-meddig a kényszer szülte megoldásnak lehet tekinteni, az AKM gyár leégése és így a chip hiány miatt. De, ismervén a kínai gyártók üzletpolitikáját (lásd pl. Xiaomi) a bőséges, néha zavarba ejtően széles termékválasztékot, lehet akkor is kiadták volna a D90SE-t, ha éppen van elég AKM chip. Az ok immár másodlagos, a Shenzhen Audio nem ül a babérjain, piacra dobta az MQA és DSD/DXD képes DAC-ját a Sabre 9038Pro chippel szerelt változatot.

Norma Audio HS IPA1 integrált sztereó erősítő teszt

sztereó erősítő teszt / felsőkategória

2021. november 12., 13:20

Norma HS IPA1 sztereó erősítőA HS IPA1 a Norma Audio naprakész ajánlata olyan vájtfülűeknek, akik kompakt méretű, de praktikusan felszerelt hangrendszert szeretnének építeni, szigorúan hifis értékrendre alapozva. Utóbbiba nem kell, hogy beletartozzon a Bluetooth, a hálózati kliensek és a telefonnyomkodás. De akkor minek köszönhető a gyártó eddigi legkedvezőbb árú integrált sztereó erősítőjének vonzereje és univerzalitása?

Rotel RA-1572MKII integrált sztereó erősítő teszt

sztereó erősítő teszt / felső középkategória

2021. november 5., 19:40

Rotel RA-1572MKII sztereó erősítőA hifisták jó részénél "bejön" a Rotel mint márka, ez a brand már bizonyított az audiofilek körében, még valamikor az őskorban (például) a 820/920 típusjelű erősítőivel, ami tekintélyt vívott ki magának. De a korral haladni kell és a Rotel halad is azóta folyamatosan, itt van az egyik legújabb erősítőjük Rotel RA-1572MKII néven, amiben még egy DAC is található.

ddHiFi TC35 Pro telefon adapter MQA DAC teszt

DA konverter teszt / középkategória

2021. október 29., 00:15

ddHiFi TC35 Pro telefon adapter MQA DACKorábbi tesztünkben már kiveséztük a ddHiFi apró, ámde nagy tudású D/A átalakítóit, amik nem mellesleg tartalmaznak fejhallgató erősítőt is. Nemrég megjelentek a Pro sorozat Eye, Mountain és Tetris néven futó verziói, amik hozzák az elődök minőségét és kiegészültek MQA dekódolóval. Kicsi a bors, de mégis MQA képes, meghallgattuk mit tud ez a sorozat az elődökhöz viszonyítva.

NAD C 700 hálózati sztereó erősítő teszt

sztereó erősítő teszt / felső középkategória

2021. október 27., 23:50

NAD C 700 hálózati sztereó erősítőLehet ódzkodni a kisméretű és mindenes lejátszó/erősítő kombóktól, csak nem érdemes. A NAD is megcsinálta a maga kompaktját NAD C 700 néven, ami egy erősítő streamer keverék. Nincs olyan netes streaming, amit nem játszik le, elegendő erősítő teljesítmény van még a választékban, sőt még exkluzív Radio Paradise MQA üzemmódra is futotta BluOS rendszer jóvoltából. Korrekt és szép színes kijelző van még az étlapon a kompakt méret mellett. Jött, látott, és győzött a NAD C 700?

Gryphon Audio Diablo 300 high end sztereó erősítő teszt

sztereó erősítő teszt / ultra high end

2021. október 23., 23:30

Gryphon Audio Diablo 300 high end sztereó erősítőA Gryphon Audio kínálatából eddig a "kisebb", Diablo 120-szal ismerkedtünk meg, az élmény viszont lenyűgözött minket. Éppen ezért nagy várakozásokkal néztünk a "nagytestvér" Diablo 300 érkezése elé - és nem csalódtunk, sőt!

Classé Delta Pre sztereó előfok és Delta Stereo sztereó végerősítő teszt

sztereó erősítő teszt / ultra high end

2021. október 19., 16:30

Classé Delta Pre sztereó előerősítő és Delta Stereo sztereó végfokA Classé kanadai high end gyártó termékkínálata meglehetősen szűkös: kizárólag a Delta sorozat elemeiből áll, azaz a Delta Pre előfokból, Delta Stereo két- és Delta Mono egycsatornás végfokokból. Ám ez ne tévesszen meg senkit: a Delta sorozat tagjairól kizárólag szuperlatívuszokban beszélhetünk. Volt szerencsénk hosszabb távon is kipróbálni a sorozat Pre és Stereo tagjait.

SMSL M500 DAC teszt

DA konverter teszt / középkategória

2021. október 15., 18:40

SMSL M500 DACA D/A konverterek megfizethető kategóriájában igen kevés csúcskategóriás DAC chip található, az S.M.S.L M500 azonban rácáfol erre. Belepakolták a legújabb Sabre 9038 Pro-t, nem spórolták le az XLR kimenetet és nem mellesleg kapott egy tisztességes méretű színes LCD kijelzőt az LG műhelyéből. Van még teljes MQA kibontás, DSD512 és PCM 768 kHz felbontás, sőt még egy fejhallgató kimenet is található az előlapon. Mindez igen barátságos áron került a piacra, így módfelett kíváncsian vettük fülügyre, mit is produkál hangilag ez a kis téglalap.

NAD C 316BEE V2 sztereó erősítő teszt

sztereó erősítő teszt / középkategória

2021. október 14., 10:40

NAD C 316BEE V2 sztereó erősítő1978-ban kezdődött a NAD sikersorozata a 3020-as sztereó erősítő jóvoltából a belépő kategóriában, aminek a külsejét tekintve igencsak jól állt a távolság, viszont minőségben egyszerűen verhetetlen volt. Mi sem természetesebb, hogy a cég időnként frissíti ezt a mindenki számára elérhető modellt, aminek legutóbbi változata már bő három éve a piacon van. Jó bornak ugyan nem kell cégér, mi viszont gondolkozás nélkül kihasználtuk az alkalmat, hogy teszteljük a C 316BEE V2 készüléket, még akkor is, ha az előéletéből adódóan tulajdonképpen biztosra mehettünk!

Rotel A14MKII integrált sztereó erősítő teszt

sztereó erősítő teszt / felső középkategória

2021. szeptember 27., 12:55

Rotel A14MKII sztereó erősítőA Rotel A14MKII erősítő minden elképzelhető szolgáltatást magába foglal ahhoz, hogy tulajdonosa a jövőben is széleskörű, gazdag funkcionalitású hangrendszer központjaként használhassa. Tudás, erő és kivitel szempontjából is a Rotel egyik legrugalmasabbnak nevezhető terméke. Erős középkategóriás sztereó erősítő azoknak, akik ideális arany középutat szeretnének, még nem milliós áron, de már közel sem belépőszintű hanggal.

Gustard A22 DAC teszt

DA konverter teszt / felső középkategória

2021. szeptember 23., 22:25

Gustard A22 DACA sokadik kínai (chi-fi) termék, ami számtalan jósággal van felruházva, dupla AKM 4499EQ DAC, dupla toroid trafó, teljesen szimmetrikus felépítés, rakat digitális bemenet, hardveres MQA dekódolás, DSD és egyéb jól csengő rövidítések gyűjteménye. Teszteltük a Gustard A22 DAC-ot. Kiderül, mennyit számít a dupla DAC, dupla élvezet? Mennyit számít valójában a belső D/A átalakító hangja a többi, ugyanezzel a konverterrel szerelt készülékhez képest.

Auris Fortino 6550 csöves sztereó erősítő teszt

sztereó erősítő teszt / high end

2021. szeptember 4., 21:20

Auris Fortino 6550 csöves sztereó erősítőAz Auris a Fortino 6550 integrált erősítővel is bizonyítja, hogy egy jól megépített csöves 2021-ben is lehet a sztereó rendszerünk dísze, sőt több is annál. Miért? Átgondolt tervezés, kifogástalan megépítés és remek hang jellemzi - mi kell még?

SMSL A6 sztereó erősítő teszt

sztereó erősítő teszt / középkategória

2021. szeptember 2., 14:40

SMSL A6 sztereó erősítőÚjfent egy kompakt készülékkel örvendeztette meg a nagyérdeműt a Shenzhenaudio az SMSL A6 erősítő/DAC képében, ami már nem a belépő kategóriát képviseli, de még eléggé megfizethető áron árulják. Hűen a hagyományokhoz ez is egy 2x50 W teljesítményű D osztályú Ice Power erősítő, kombinálva az AKM 4452 DAC chippel és egy fejhallgató erősítővel ellátva.

következő oldal >

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.