Hifi

Vitus Audio beszámoló

sztereó erősítő teszt / ultra high end

2023. január 27., 11:10

Vitus Audio tesztMint azt már hírül adtuk, az Extreme Audio bemutatótermében a Vitus Audio termékei is megtalálhatók ősztől, mi pedig nem voltunk restek egy sztereó párost megismerni tőlük a Signature SIA-025 Mk.II integrált erősítőt és a szintén Signature sorozatba tartozó SCD-25 Mk.II lejátszót, a Gold Note és Perlisten Audio hangfalak segítségével. Azonban, mielőtt erre kitérnénk, egy kicsit kukkantsunk be az ultra high end termékeket készítő cég múltjába, jelenébe, filozófiájába, gyártásának hátterébe.

EarMen Colibri USB DAC teszt

DA konverter teszt / felső középkategória

2023. január 4., 10:40

EarMen Colibri USB DACAz EarMen Colibri elsődlegesen hordozhatóságra szomjazó felhasználókra fókuszál. Funkcionálisan letisztult, egyúttal trendkövető. Emellett az ESS zászlóshajó ES9281 PRO DAC chipjét tartalmazza, aminek köszönhetően a megfelelő műsorral és fülessel, vagy hangrendszerrel a zenék mélyebb részeit is megmutatja. Gyártója szerint magasabb szintre akarja emelni az elvárások kiszolgálását, de mit értenek ezalatt?

Yamaha A-S3200 high end sztereó erősítő teszt

sztereó erősítő teszt / high end

2022. december 28., 22:55

Yamaha A-S3200 sztereó erősítőA Yamaha a 2000-es évek második felében gondolt egy merészet, és a hifi komponensek terén a külső jegyeket tekintve visszarepített minket a múltba. Ez az elképzelés olyan sikeresnek bizonyult, hogy később a felső kategóriát követően alkalmazták belépő szinten is, majd letették a kézjegyüket egy olyan szegmensben is, ami már rég hiányzott a cég repertoárjából. Az A-S3200 ugyanis egy high end sztereó erősítő, és a 2012-ben megjelent 3000-es sorozat harmadik generációs modellje.

AVM Inspiration CS 2.3 all-in-one sztereó erősítő teszt

sztereó erősítő teszt / high end

2022. december 13., 19:05

AVM Inspiration CS 2.3 hálózati sztereó erősítőAudio Video Manufaktur - ezt takarja az AVM rövidítés és a német gyártó immár 30 éve készíti kimagasló minőségű készülékeit. A CS 2.3 a cég legkisebb, mondhatni belépő kategóriás all-in-one erősítője, amiről elmondható, hogy ott kezdi, ahol a legtöbben abbahagyják.

Gustard X26 Pro DAC teszt

DA konverter teszt / felsőkategória

2022. december 8., 18:35

Gustard X26 Pro DACA Gustard egyre csak ontja az újabbnál újabb készülékeket, megalakulásuk óta számos fejhallgató erősítő, DAC, előfok, D2D konverter és master clock, sőt újabban hifi biztosíték és I2S kábel hagyta már el a sencseni gyárat. D/A konvertereik is számos evolúciós fázison estek át, jelenleg az X26 Pro a kínai gyártó legnagyobb modellje, amelyet minden elképzelhető digitális bemenettel elláttak. A gyártó az X26 Pro-t egy kompromisszum-mentes konverterként mutatja be, amelynek megépítése során nemhogy nem fukarkodtak a high end kategóriára jellemző alkatrészekkel, hanem mindent beleadtak, amit csak tudtak. Hogy ez mire volt elég? Ennek jártunk utána.

Gato Audio AMP-150 integrált sztereó erősítő teszt

sztereó erősítő teszt / high end

2022. december 5., 13:00

Gato Audio AMP-150 sztereó erősítőA Dániában, Koppenhágában tervezett, fejlesztett és készített Gato Audio termékpalettájáról egy állványos hangfalat sikerült megismernünk, ahol megemlítettük az elektronikáikat is, valamint megígértük, hogy azokra részletesen kitérünk. Első alanyunk az AMP-150 integrált erősítő, ami a cég debütáló terméke volt, viszont a mai napig sikeres, pedig már bő tíz év eltelt a megjelenése óta. Lássuk csak!

Rotel RA-6000 sztereó erősítő és DT-6000 DAC-futómű erőpróba

sztereó erősítő teszt / felsőkategória

2022. november 29., 23:05

Rotel Diamond Series tesztA Rotel Diamond széria a cég hatvanéves fennállását koronázza meg. Mindössze két tagú, egy integrált sztereó erősítőből (RA-6000) és egy D/A konverterrel egybeépített CD-lejátszóból (DT-6000) áll. Az első Magyarországra érkezett darabokat próbáltuk ki hivatalos forgalmazójuk, az Aymara Kft. bemutatótermében. Hogy mitől különleges e készülékpáros, aktuális írásunkban fejtjük ki bővebben!

Pro-Ject MaiA DS3 sztereó erősítő teszt

sztereó erősítő teszt / felső középkategória

2022. november 25., 12:00

Pro-Ject MaiA DS3 sztereó erősítőAz osztrák Pro-Ject az új MaiA S3 sztereó erősítővel egy igazán remek készüléket alkotott, ami hangminőségében hozta a kategóriájában elvárhatót, elég jól felszerelt, az árát korrektnek találtuk. Mivel a gyártó szinte hetente mutat be újdonságokat, így a felsőbb kategóriát képviselő DS2 szériájukat is fokozatosan felváltja a DS3. Az ott szereplő MaiA sem kerülhette el a sorsát, ezért volt szerencsénk hazánkban elsőként, a szerkesztőségünkben üdvözölni a MaiA DS3-at, ami a korrekt előd sikerein felbuzdulva született.

Parasound Halo A 23+ sztereó végerősítő teszt

sztereó erősítő teszt / felsőkategória

2022. november 7., 20:55

Parasound Halo A 23+ sztereó végerősítőA végerősítők előnye, hogy kizárólag egy feladatra készültek, hangsugárzók hajtására. Használatukkal könnyebb olyan hangrendszert építeni, ami a tulajdonosa igényeihez illeszkedik. Viszont a high end gyártók végfok opciói gyakran többmillió forintba kerülnek, ami egy átlagember számára túl sok. A Parasound A23+ sztereó végfok specifikációjából sugárzik a kompromisszummentes mentalitás, de a cég csúcsmodelljeihez képest sokkal kedvezőbb áron kapható. Közepes szobába nem is biztos, hogy kell ennél több.

Topping LA90 sztereó erősítő teszt

sztereó erősítő teszt / felső középkategória

2022. október 25., 23:35

Topping LA90 sztereó erősítőÚj utakon a Topping, megcélozta azt az audiofil szegmenst, ahol a D osztályt meglehetős gyanakvással figyelik az ortodox zenehallgatók. Az LA90 nekik lehet válasz a klasszikus A/B erősítéssel ellátva. Kettős monó végfokként is használható a megfelelő beállítások mellett, ezzel megduplázhatjuk a teljesítményét, ha valaki kevésnek találná a körülbelül 40-50 wattot.

Musical Fidelity M6x DAC D/A konverter teszt

DA konverter teszt / felsőkategória

2022. október 18., 18:05

Musical Fidelity M6x DAC DA konverterA Brit-szigetekről származó készülékek a legtöbb esetben a jó hang szinonimái, nagyon kevés olyan eset fordult elő, ahol azt kellett mondanunk, ez bizony nem üti meg a mércét. A Musical Fidelity sem kivétel ez alól, régóta prominens gyártó a piacon, széles termékválasztékkal és jó hanggal. Az egyik legújabb termékük, az M6x DAC valahol a felső kategóriában, a high end alatt, a tudásához képest (relatíve) elviselhető árazással.

Denon PMA-900HNE integrált sztereó erősítő és DCD-900NE CD-lejátszó teszt

sztereó erősítő teszt / középkategória

2022. szeptember 27., 08:15

Denon PMA-900HNE sztereó erősítő DCD-900NE CD-lejátszóMünchenben tavasszal a Denon nem csupán a középkategóriás, általunk is tesztelt Denon PMA-1700NE sztereó erősítőt mutatta be, hanem a megfizethetőbb régióba tartozó Denon PMA-900HNE integrált erősítő és DCD-900NE CD-lejátszó párost is, aminél a tervezők a minőség mellett a szolgáltatásokra is nagyon odafigyeltek.

Marantz MODEL 40n hálózati sztereó erősítő teszt

sztereó erősítő teszt / felsőkategória

2022. szeptember 15., 23:15

Marantz MODEL 40nIntegrált sztereó erősítőivel a Marantz évtizedek óta rengeteg hívet szerzett magának. Számtalan modell volt már a palettán, sőt a hálózati zenelejátszás megjelenésével már az ezen funkcióval ellátott modellek közül is többet megismertünk. A Model 30 megjelenésével a Marantz elhagyta az addig megszokott ívelt előlapot, amely egyaránt kísérte éveken át a házimozi és a sztereó szériákat. A MODEL 40n már az új formaterv jegyében született, de a külsőn túl a belsőt tekintve is tartogat érdekességeket.

iFi Audio ZEN One Signature DAC teszt

DA konverter teszt / középkategória

2022. szeptember 3., 19:15

iFi ZEN One Signature DACAz iFi Audio lassan teljes mértékben lefedi a digitális világ csodáira áhítozó zenehallgatók igényeit, széles és remekül megépített készülékei választékával. A ZEN One Signature egy öszvér megoldás azoknak, akik minőségi zenehallgatást szeretnének az otthonukban megfejelve egy olyan Bluetooth egységgel, ami minden igényt kielégít. Ugyanis itt nem csak egy DAC-ot kapunk a pénzünkért, hanem egy olyan vezeték nélküli átvitelt, ami párját ritkítja ebben a szegmensben.

Denon PMA-1700NE sztereó erősítő teszt

sztereó erősítő teszt / felső középkategória

2022. augusztus 31., 14:25

Denon PMA-1700NE sztereó erősítőIdén Münchenben a Denon három újdonságot mutatott be a sztereó zenehallgatás szerelmeseinek: egy CD-lejátszót és kettő sztereó erősítőt. Mi most a nagy népszerűségnek örvendő PMA-1600NE modellt leváltó PMA-1700NE megismerésével kezdjük a sort, ami ezúttal is az audiofil szegmensben indul versenybe a kegyeinkért.

Pro-Ject MaiA S3 sztereó erősítő teszt

sztereó erősítő teszt / középkategória

2022. augusztus 24., 09:00

Pro-Ject MaiA S3 sztereó erősítőAz osztrák illetőségű Pro-Ject rendesen belendült, bár sosem voltak a tervezés terén a lustaság hívei. Az S3 sorozatukból egy CD-lejátszót sikerült eddig megismernünk, majd jött a magasabb régióban játszó DS3. Most visszatérünk az S3 készülékekhez a MaiA legújabb, harmadik generációs változatával, aminek elődjeihez volt szerencsénk, szépen is szerepeltek, tehát adott, hogy örömmel fogadtuk az apró jövevényt.

iBasso DC06 USB DAC teszt

DA konverter teszt / középkategória

2022. augusztus 21., 19:50

iBasso DC06 USB DACKisebb, mint egy öngyújtó, mégis javít a filmek, zenék és videójátékok hangminőségén. Az iBasso DC06 segítségével szinte bármilyen okostelefon vagy számítógép hifi forráseszközzé alakítható. Szimmetrikus Pentaconn hangkimenet, natív DSD és MQA támogatás meglétével hívja fel azok figyelmét, akik megfizethető, középkategóriás DAC-ot keresnek.

Moonriver Model 404 Reference sztereó erősítő teszt

sztereó erősítő teszt / high end

2022. augusztus 11., 22:35

Moonriver Model 404 Reference sztereó erősítőA Moonriver Audio svéd gyártó, 2015-ös alapítását tekintve új szereplő a high end piacon. Termékkínálatuk finoman fogalmazva is szűkös: két integrált sztereó erősítőből áll, a 404 Standard és 404 Reference modellekből. A 404 Standard 2019-es bemutatása után alig másfél év alatt az addig ismeretlen gyártó 17 országban üdvözölhette viszonteladó partnereit. Ezen a sikeren felbuzdulva a gyártó kifejlesztette a 404 Reference modellt, ami még magasabb minőséget és megszólalást kínál. Ő mai tesztünk főszereplője.

FiiO BTA30 Pro Bluetooth DAC teszt

DA konverter teszt

2022. július 25., 15:35

FiiO BTA30 Pro Bluetooth DACHogy funkciója érthető legyen, Bluetooth DAC-ként hivatkozunk rá, de gyártója inkább nevezi Bluetooth adó-vevőnek. Utóbbi azonban nem érzékelteti eléggé a FiiO BTA30 Pro tudását. Talán egyszerűbb "hifi okosítónak" hívni. Többfunkciós eszközként számos helyzetben segítség lehet. De elsősorban azoknak segít, akik régi hangrendszerüket szeretnék átemelni a 21. századba, százezrek elköltése nélkül.

SMSL VMV A1 sztereó erősítő teszt

sztereó erősítő teszt / középkategória

2022. július 19., 10:55

SMSL VMV A1 sztereó erősítőAz S.M.S.L, mint a kompakt komponensek specialistája, folyamatosan valami újdonsággal rukkol elő. Legújabb megnyilvánulása a VMV A1 sztereó erősítő, ami tiszta A osztályban működik, és nincs benne semmi csavar vagy fordulat, mert a rendszerünkben tényleg csupán az erősítés szerepét hivatott betölteni. Persze a cégtől megszokott módon, nem a hétköznapi megoldásokkal élve!

NAD M10 V2 hálózati sztereó erősítő teszt

sztereó erősítő teszt / felsőkategória

2022. július 15., 09:25

NAD M10 V2 hálózati sztereó erősítőÚjfent egy minden földi jóval ellátott DAC/streamer/erősítő megoldást kaparítottunk a kezeink közé a NAD műhelyéből, típus szerint az M10 V2 felségjelű berendezést. A szintén tesztelt NAD C 700 a család belépő tagja, az M10 V2 egy jócskán feljavított és plusz szolgáltatásokkal teletűzdelt verzióra sikeredett, pazar kijelzővel, valamivel nagyobb teljesítménnyel és rakat plusz lehetőséggel.

iFi Audio GO blu Bluetooth DAC teszt

DA konverter teszt / középkategória

2022. július 12., 13:55

iFi GO blu Bluetooth DACAz iFi GO blu mögötti elgondolás okos. Gyártója Bluetooth DAC-ként kínálja, de jobban illene rá a füles okosító elnevezés. Fejhallgató erősítő, mikrofonos Bluetooth vevő és USB DAC, mindezek egybeépítve és gyufásdoboznál is kisebb méretben. Az iFi hiányzó láncszemekre specializálódott, amit a GO blu minden eddig kipróbált terméküknél jobban próbál bizonyítani.

SMSL SU-6 DAC és SMSL SH-6 fejhallgató erősítő teszt

DA konverter teszt / középkategória

2022. július 1., 19:15

SMSL SU-6 DAC és SH-6 fejhallgató erősítőAz S.M.S.L duettje egy fejhallgató erősítőből és egy D/A konverterből áll. Funkcióikat tekintve jól felszereltek ahhoz képest, hogy még egy CD-toknál is kevesebb alapterületet követelnek. Külön-külön is kaphatók, de együtt sem kerülnek többe 150 000 forintnál. Új belépőkategóriás etalon, vagy túl szép, hogy igaz legyen?

Magnat MR 750 hibrid csöves sztereó erősítő teszt

sztereó erősítő teszt / középkategória

2022. június 29., 21:30

Magnat MR 750 sztereó erősítőHifi őrülteknek bármilyen komplex készüléklánc gyönyörködés tárgyát képezheti. De nem biztos, hogy a nappali közepén is szalonképes egy rakás készülék, mögötte dzsungelnyi kábellel. Kezdő hifi építők körében kihívást jelenthet olyan központi egység választása, amely sokoldalú, jól szól és még nem túl drága. Itt jön képbe a Magnat MR 750: egyetlen eszközként kínálja azt, amihez többnyire 2-3 vagy több doboz kell.

Cayin RU6 R2R DAC teszt

DA konverter teszt / felső középkategória

2022. június 21., 10:00

Cayin RU6 R2R USB DACA Cayin RU6 nem nagyobb egy öngyújtónál, ezért rengeteg helyzetben segítheti a rendszeresen utazó vájtfülűeket. Funkcióit és hangját tekintve jobb az átlagnál, cserébe az ára is a középkategória felsőbb részéhez araszol.

SMSL SA300 sztereó erősítő teszt

sztereó erősítő teszt / belépő kategória

2022. június 18., 19:55

SMSL SA300 sztereó erősítőA Shenzhen Audio-nál nem vesznek vissza a tempóból, sorra jelennek meg az új kiadások a megfizethető ár szegmensben (is). Ezúttal egy erősítő/DAC kombinációval léptek a piacra, ami egy 2x40 W (8 Ohm) teljesítményű, egy ALC4042 DAC chipet (PCM 32 bit/384 kHz) tartalmaz és S.M.S.L SA300-nak nevezték el.

Musician Aquarius R2R DAC teszt

DA konverter teszt / felsőkategória

2022. június 9., 17:30

Musician Aquarius R2R DACMára megszoktuk, hogy a távol-keleti gyártók minden tekintetben felzárkóztak nyugati vetélytársaikhoz: hangminőség, kidolgozottság, sőt, sokszor még a szoftveres környezet is bőven megfelel elvárásainknak, bármilyen összehasonlításban, adott kategórián belül. Nincs ez másképp a Musician zászlóshajója az Aquarius esetében sem: a felsőkategóriás DAC nem okoz csalódást, bármivel is hasonlítjuk össze.

Norma Audio REVO IPA-70B sztereó erősítő teszt

sztereó erősítő teszt / felső középkategória

2022. május 30., 15:05

Norma REVO IPA-70B sztereó erősítőOlaszországról és Cremonáról nem elsősorban az erősítőgyártásra asszociálunk, hanem a hegedűre és zeneszerzőkre; Monteverdi, Ponchielli, Stradivari, Amati és másokra. Pedig jó lesz, ha megjegyezzük a Norma nevet is. Ez a név 1987-ig nyúlik vissza, akkor alakult a cég és dobta piacra az NS 123 erősítőt. Az IPA-70B erősítő ennek a harminc éves fejlődésnek az egyik terméke, egy olyan masina, ahol a szépség és az erő ötvöződik egymással, kompromisszumok nélkül.

Rotel A12MKII integrált sztereó erősítő teszt

sztereó erősítő teszt / középkategória

2022. május 25., 00:55

Rotel A12MKII sztereó erősítőA Rotel újdonságai közül eddig a CD14MKII és az RCD-1572MKII került terítékre, amelyek minden extrát nélkülöző, hagyományos CD-lejátszók, így csak a minőségre koncentráltak. Az A12MKII integrált sztereó erősítő már egy jó mindenesnek nevezhető, ahogyan elődje is az volt, tehát a japán cég a rájuk jellemző hangzás felidézése mellett a számos opció mellett is letette a voksát.

Roksan Attessa Integrated Amplifier integrált erősítő és CD Transport CD-futómű teszt

sztereó erősítő teszt / felső középkategória

2022. május 19., 09:40

Roksan Attessa Integrated Amplifier és Roksan CD TransportA brit hifi gyártóknak mindig megvolt a saját elképzelésük a komponenseik tervezésekor. Ez a hangban, és természetesen a külső jegyekben is megmutatkozik a mai napig, a dizájn területén pedig a márkákat egy pillanat alatt meg lehet különböztetni egymástól. A Roksan termékeiknél is így van ez, de valami nagyon eltérőt, egyénit belevisznek minden sorozatuknál az elképzelésükbe, szinte komponálnak egy újat. Nincs ez másképpen az új Attessa sorozatuk esetében sem, ahonnan most egy párost ismerünk meg; egy integrált sztereó erősítő és CD-futómű által.

következő oldal >

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.