Hifi

TEAC AI-303 sztereó erősítő teszt

sztereó erősítő teszt / középkategória

2023. június 2., 01:20

TEAC AI-303 sztereó erősítőIdősebb hifisták nosztalgiával emlékezhetnek a legendás, régi japán gyártókra, amik közül sajnos sokan eltűntek a piacról, vagy stílust váltottak és nem sok közük maradt az eredeti felálláshoz. A TEAC üdítő kivétel ezek közül, haladva a korral nem a régi dicsőségben bízott és nem abból próbált megélni, hanem vette a fáradtságot és új fejlesztésekkel rukkolt elő, például a nemrég megjelent AI-303 erősítő/DAC (2x25 W 8 ohmon és 2x50 W 4 ohmon) kombinációval. Ami teljesíti a ma elvárt funkciókat és az audio formátumok széles skálájának a kezelését egy, kisméretű kompakt dobozban tárolva ezeket. MQA, DSD, DXD, Bluetooth LDAC, aptX HD lehetőséggel és még a mélynyomó kimenetről sem feledkeztek meg.

Gustard P26 sztereó előerősítő teszt

sztereó erősítő teszt / felső középkategória

2023. május 30., 14:55

Gustard P26 sztereó előerősítőA kínai illetőségű Gustard termékpalettájáról eddig kettő DAC jutott el hozzánk, de mivel három a magyar igazság, ezért befutott hozzánk egy újabb modell, ráadásul egy előerősítő személyében. Egyelőre csak annyit árulunk el róla, hogy reményeink szerint lesz ráadás is!

AVM EVOLUTION CS 5.3 hálózati sztereó erősítő teszt

sztereó erősítő teszt / high end

2023. május 27., 16:00

AVM CS 5.3 hálózati sztereó erősítőAz AVM berendezéseket három minőségi kategóriába, az Inspiration az Evolution és az Ovation szériába sorolták. Az AVM szintjén "belépő" Inspiration CS 2.3 integrált erősítő tesztelésekor magunk is meggyőződhettünk róla, hogy a német gyártó milyen magas szinten szeretné kiszolgálni az igényeket, most pedig a magasra tett léc mentén a középső osztály mindenesét, az Evolution CS 5.3-at teszteltük. Nemcsak megugrotta, magasan átvitte.

Kinki Studio EX-M7 sztereó végerősítő teszt

sztereó erősítő teszt / high end

2023. május 16., 09:55

Kinki Studio EX-M7 sztereó végfokA Muzix Audio kínálatában egy új név jelent meg, ez a Kinki Studio, ami egy 16 éve, Kínában alapított cég, és kizárólag audiofil, high end elektronikák gyártására specializálódott. A Kinki Studio nálunk egy nagyon komoly sztereó végerősítővel, az M7 modellel nyitott be az ajtón.

Merason frerot DAC teszt

DA konverter teszt / felső középkategória

2023. május 9., 12:15

Merason frerot DACMindig hálás feladat európai gyártó készülékét tesztelni, konstatálni, hogy itt is tudnak elfogadható áron remek gyártmányokat készíteni. Jelen tesztünk alanya a svájci illetőségű Merason frerot névvel illetett DAC, ami több szempontból is különleges. Dacolva a mostani trendekkel, mindössze 192 kHz/24 bit felbontást kínál, se MQA, se natív DSD nem szerepel az étlapon - természetesen DSD-t is le lehet vele játszani, csak konvertálni kell a lejátszó szoftverrel/digitális futóművel PCM formátumba. Kínál viszont kettős monó felépítést, szimmetrikus kimenetet, kettős koaxiális és Toslink bemenetet az USB mellett. Egy (a digitális érában ősréginek számító) TI Burr-Brown 1794A felelős a D/A átalakításért.

FiiO Q7 DAC és fejhallgató erősítő teszt

DA konverter teszt / felső középkategória

2023. április 29., 21:15

FiiO Q7 DACA FiiO tervezői fogták a zászlóshajó M17 hordozható zenelejátszót, és a DAP részt eltávolították belőle. A megmaradt funkciók is sok módon kihasználhatók, írásunk bemutatja, hogyan. Zsebméretű DAC hallatán öngyújtó nagyságú eszköz jut eszünkbe, de a FiiO Q7 finoman szólva nagyobb. A kategória maximumát akarja megtestesíteni. Tesztje után kijelenthető, hogy van rá esélye.

NAD C 3050 LE hálózati sztereó erősítő teszt

sztereó erősítő teszt / felsőkategória

2023. április 26., 15:00

NAD C 3050 LE hálózati sztereó erősítőNAD C 3050 LE újragondolva régi külső, modern belső tartalommal. A NAD is (kénytelen?) követni a mai trendeket, gondolt egy nagyot, és ha már 50 éves évforduló, akkor húzott egy merészet és digitális streamert (is) csinált az egyik legendájából, nevezetesen a 3050 erősítőből, C 3050 LE néven.

Rotel S14 hálózati sztereó erősítő erőpróba

sztereó erősítő teszt / felsőkategória

2023. április 22., 16:25

Rotel S14 hálózati sztereó erősítőAz átalakuló felhasználói igények és fejlődő technológia teljesen átformálták a zenehallgatási szokásokat is. Sokáig úgy tűnt, hogy régi japán hifi gyártóként a Rotel nem vág bele az "okos" kategóriába, ami alatt telefonról vezérelhető, hálózatképes eszközök értendők. Az S14 fontos termékük, főleg mert ez a cég első Chromecast, AirPlay és Roon Ready támogatottságot egyaránt nyújtó eszköze.

Pro-Ject Amp Box S3 sztereó végfok teszt

sztereó erősítő teszt / középkategória

2023. április 19., 21:30

Pro-Ject Amp Box S3 sztereó végfokJelenlegi tesztalanyunk egy olyan komponens, ami a tenyerünkben is elfér, mégis jelentős erő lakozik benne, továbbá a legújabb technológiákat zsúfolták bele. Akinek a Pro-Ject neve jut az eszébe, nagyon is megközelítette a megoldást, és nem is csigázzuk tovább az érdeklődést, inkább következzen a Pro-Ject Amp Box S3 sztereó végfok!

Topping G5 DAC és fejhallgató erősítő teszt

DA konverter teszt / középkategória

2023. április 4., 21:10

Topping G5 USB DACA Topping főleg asztali, illetve otthoni hifi készülékekre fókuszál. De mi a helyzet a rendszeres utazókkal, akik útközben szeretnének zenét hallgatni? A kimondottan hordozható eszközökre optimalizált NFCA fejhallgató erősítővel új kategóriába sikerült betörni. A koncepció ismerős: sokféle fejhallgatót kiszolgálni képes elektronika, amely USB D/A konvertert és Bluetooth vevőt is magába foglal. Viszont a Topping mindig tartogat valamilyen váratlan meglepetést a tarsolyában. Vajon ezúttal mi lesz az?

Bose Music Amplifier hálózati sztereó erősítő teszt

sztereó erősítő teszt / felső középkategória

2023. március 23., 21:20

Bose Music Amplifier hálózati sztereó erősítőMeglepve láttuk, hogy a Bose is készít integrált sztereó erősítőt. Sok kérdés merült fel a kipróbálása előtt és közben is, de mire alaposan áttanulmányoztuk háttértörténetét, rájöttünk rendeltetésére. A szóban forgó eszköz azoknak lehet segítség, akik egész otthonukat Bose hálózati eszközök használatával szeretnék zeneileg feltölteni. A Music Amplifier sok tekintetben különc, de a gyártója kínálatában rafinált hiánypótló.

Zidoo Eversolo DAC-Z6 DAC teszt

DA konverter teszt / felső középkategória

2023. március 5., 16:10

Zidoo Eversolo DAC-Z6 DACA Zidoo név ismerősen csenghet a multimédiás lejátszók terén, ahol már régebben megvetették a lábukat a megfizethető és nem mellesleg színvonalasan gyártott készülékeikkel. Egy kis történelem óra azoknak, akik nincsnek teljesen tisztában a Zidoo mibenlétével - természetesen tudjuk, hogy mindenki fejből vágja ezeket a dolgokat, ez csak emlékeztető.

Fezz Audio Torus 5060 integrált sztereó erősítő teszt

sztereó erősítő teszt / felső középkategória

2023. február 25., 21:10

Fezz Audio Torus 5060 sztereó erősítőJól megfigyelhető trend már jó ideje a többcélú hifi készülékek gyártása, ahol nem csak egy feladatra képes az árucikk, hanem az alapfeladaton kívül még belepakolnak egy rakat kiegészítőt. A lengyel Fezz Audio Torus 5060 erősítő (van két kisebb testvére, az 5040 és az 5050, amik csak szolgáltatásokban különböznek, belül ugyanaz az topológiájuk) ékes példája ennek, a Bluetooth-on kívül még egy DAC-ot is rejt a belseje, mégpedig egy Wolfson 8740 típusút, jó pár digitális kimenetet a TIDAL teljes MQA kibontása mellett.

Myryad Z350 IA integrált sztereó erősítő és Z310 CD CD-lejátszó teszt

sztereó erősítő teszt / felsőkategória

2023. február 21., 23:35

Myryad Z350 IA integrált sztereó erősítő és Z310 CD CD-lejátszó2022 végén osztottuk meg a hírt a Myryad visszatéréséről. Beharangozó írásunk végén említettük, hogy a Z350 IA és Z310 CD megérkezett Magyarországra, az első darabokkal való ismerkedés szerkesztőségünkben vette kezdetét. Ha a Google böngésző nem csal, akkor minden jel arra mutat, hogy egész Európában először nálunk olvasható először teszt e készülékpárosról. Akkor hát, vágjunk bele!

FiiO K7 DAC és fejhallgató erősítő teszt

DA konverter teszt / középkategória

2023. február 9., 22:10

FiiO K7 DACFejhallgató erősítővel egybeépített D/A konverterekből léteznek kimondottan számítógéphez készült darabok, de azok csak egy USB csatlakozót tartalmaznak. Aki koaxiális és optikai bemenetet is szeretne, választhat a gazdagabb felszereltségű alternatívák közül, de azok többsége viszonylag drága. A FiiO K7 azok számára töltheti be az űrt, akik megelégednének a megfizethetőbb középkategóriával, ha cserébe jó hangot és rugalmas funkcionalitást kapnak.

Fezz Audio EVO Silver Luna Prestige csöves erősítő teszt

sztereó erősítő teszt / felsőkategória

2023. február 2., 10:15

Fezz Audio EVO Silver Luna Prestige csöves erősítőViszonylag új jövevény a magyar piacon, a lengyel Fezz Audio, meglehetősen érdekes termékválasztékkal. A fő csapásirány a csöves erősítők gyártása, de a fejlesztés is ott történik és a kézzel készített alkatrészek (a toroid trafó például) garantálják a minőséget. A repertoárban fellelhető még számos tranzisztoros, és phono erősítő is. Mi egy csöves erősítőt kaptunk kézhez, mégpedig a Fezz Audio EVO Silver Luna Prestige névvel ellátott elegáns masinát, meghitten világító csövekkel, a kimenő teljesítmény 2x35 W push-pull AB osztályú elrendezésben.

Vitus Audio beszámoló

sztereó erősítő teszt / ultra high end

2023. január 27., 11:10

Vitus Audio tesztMint azt már hírül adtuk, az Extreme Audio bemutatótermében a Vitus Audio termékei is megtalálhatók ősztől, mi pedig nem voltunk restek egy sztereó párost megismerni tőlük a Signature SIA-025 Mk.II integrált erősítőt és a szintén Signature sorozatba tartozó SCD-25 Mk.II lejátszót, a Gold Note és Perlisten Audio hangfalak segítségével. Azonban, mielőtt erre kitérnénk, egy kicsit kukkantsunk be az ultra high end termékeket készítő cég múltjába, jelenébe, filozófiájába, gyártásának hátterébe.

NAD M10 V2 hálózati sztereó erősítő teszt

sztereó erősítő teszt / felsőkategória

2023. január 18., 09:25

NAD M10 V2 hálózati sztereó erősítőÚjfent egy minden földi jóval ellátott DAC/streamer/erősítő megoldást kaparítottunk a kezeink közé a NAD műhelyéből, típus szerint az M10 V2 felségjelű berendezést. A szintén tesztelt NAD C 700 a család belépő tagja, az M10 V2 egy jócskán feljavított és plusz szolgáltatásokkal teletűzdelt verzióra sikeredett, pazar kijelzővel, valamivel nagyobb teljesítménnyel és rakat plusz lehetőséggel.

Musical Fidelity M6x DAC D/A konverter teszt

DA konverter teszt / felsőkategória

2023. január 10., 18:05

Musical Fidelity M6x DAC DA konverterA Brit-szigetekről származó készülékek a legtöbb esetben a jó hang szinonimái, nagyon kevés olyan eset fordult elő, ahol azt kellett mondanunk, ez bizony nem üti meg a mércét. A Musical Fidelity sem kivétel ez alól, régóta prominens gyártó a piacon, széles termékválasztékkal és jó hanggal. Az egyik legújabb termékük, az M6x DAC valahol a felső kategóriában, a high end alatt, a tudásához képest (relatíve) elviselhető árazással.

EarMen Colibri USB DAC teszt

DA konverter teszt / felső középkategória

2023. január 4., 10:40

EarMen Colibri USB DACAz EarMen Colibri elsődlegesen hordozhatóságra szomjazó felhasználókra fókuszál. Funkcionálisan letisztult, egyúttal trendkövető. Emellett az ESS zászlóshajó ES9281 PRO DAC chipjét tartalmazza, aminek köszönhetően a megfelelő műsorral és fülessel, vagy hangrendszerrel a zenék mélyebb részeit is megmutatja. Gyártója szerint magasabb szintre akarja emelni az elvárások kiszolgálását, de mit értenek ezalatt?

Yamaha A-S3200 high end sztereó erősítő teszt

sztereó erősítő teszt / high end

2022. december 28., 22:55

Yamaha A-S3200 sztereó erősítőA Yamaha a 2000-es évek második felében gondolt egy merészet, és a hifi komponensek terén a külső jegyeket tekintve visszarepített minket a múltba. Ez az elképzelés olyan sikeresnek bizonyult, hogy később a felső kategóriát követően alkalmazták belépő szinten is, majd letették a kézjegyüket egy olyan szegmensben is, ami már rég hiányzott a cég repertoárjából. Az A-S3200 ugyanis egy high end sztereó erősítő, és a 2012-ben megjelent 3000-es sorozat harmadik generációs modellje.

AVM Inspiration CS 2.3 all-in-one sztereó erősítő teszt

sztereó erősítő teszt / high end

2022. december 13., 19:05

AVM Inspiration CS 2.3 hálózati sztereó erősítőAudio Video Manufaktur - ezt takarja az AVM rövidítés és a német gyártó immár 30 éve készíti kimagasló minőségű készülékeit. A CS 2.3 a cég legkisebb, mondhatni belépő kategóriás all-in-one erősítője, amiről elmondható, hogy ott kezdi, ahol a legtöbben abbahagyják.

Gustard X26 Pro DAC teszt

DA konverter teszt / felsőkategória

2022. december 8., 18:35

Gustard X26 Pro DACA Gustard egyre csak ontja az újabbnál újabb készülékeket, megalakulásuk óta számos fejhallgató erősítő, DAC, előfok, D2D konverter és master clock, sőt újabban hifi biztosíték és I2S kábel hagyta már el a sencseni gyárat. D/A konvertereik is számos evolúciós fázison estek át, jelenleg az X26 Pro a kínai gyártó legnagyobb modellje, amelyet minden elképzelhető digitális bemenettel elláttak. A gyártó az X26 Pro-t egy kompromisszum-mentes konverterként mutatja be, amelynek megépítése során nemhogy nem fukarkodtak a high end kategóriára jellemző alkatrészekkel, hanem mindent beleadtak, amit csak tudtak. Hogy ez mire volt elég? Ennek jártunk utána.

Gato Audio AMP-150 integrált sztereó erősítő teszt

sztereó erősítő teszt / high end

2022. december 5., 13:00

Gato Audio AMP-150 sztereó erősítőA Dániában, Koppenhágában tervezett, fejlesztett és készített Gato Audio termékpalettájáról egy állványos hangfalat sikerült megismernünk, ahol megemlítettük az elektronikáikat is, valamint megígértük, hogy azokra részletesen kitérünk. Első alanyunk az AMP-150 integrált erősítő, ami a cég debütáló terméke volt, viszont a mai napig sikeres, pedig már bő tíz év eltelt a megjelenése óta. Lássuk csak!

Rotel RA-6000 sztereó erősítő és DT-6000 DAC-futómű erőpróba

sztereó erősítő teszt / felsőkategória

2022. november 29., 23:05

Rotel Diamond Series tesztA Rotel Diamond széria a cég hatvanéves fennállását koronázza meg. Mindössze két tagú, egy integrált sztereó erősítőből (RA-6000) és egy D/A konverterrel egybeépített CD-lejátszóból (DT-6000) áll. Az első Magyarországra érkezett darabokat próbáltuk ki hivatalos forgalmazójuk, az Aymara Kft. bemutatótermében. Hogy mitől különleges e készülékpáros, aktuális írásunkban fejtjük ki bővebben!

Moonriver Model 404 Reference sztereó erősítő teszt

sztereó erősítő teszt / high end

2022. november 29., 22:35

Moonriver Model 404 Reference sztereó erősítőA Moonriver Audio svéd gyártó, 2015-ös alapítását tekintve új szereplő a high end piacon. Termékkínálatuk finoman fogalmazva is szűkös: két integrált sztereó erősítőből áll, a 404 Standard és 404 Reference modellekből. A 404 Standard 2019-es bemutatása után alig másfél év alatt az addig ismeretlen gyártó 17 országban üdvözölhette viszonteladó partnereit. Ezen a sikeren felbuzdulva a gyártó kifejlesztette a 404 Reference modellt, ami még magasabb minőséget és megszólalást kínál. Ő mai tesztünk főszereplője.

Pro-Ject MaiA DS3 sztereó erősítő teszt

sztereó erősítő teszt / felső középkategória

2022. november 25., 12:00

Pro-Ject MaiA DS3 sztereó erősítőAz osztrák Pro-Ject az új MaiA S3 sztereó erősítővel egy igazán remek készüléket alkotott, ami hangminőségében hozta a kategóriájában elvárhatót, elég jól felszerelt, az árát korrektnek találtuk. Mivel a gyártó szinte hetente mutat be újdonságokat, így a felsőbb kategóriát képviselő DS2 szériájukat is fokozatosan felváltja a DS3. Az ott szereplő MaiA sem kerülhette el a sorsát, ezért volt szerencsénk hazánkban elsőként, a szerkesztőségünkben üdvözölni a MaiA DS3-at, ami a korrekt előd sikerein felbuzdulva született.

Parasound Halo A 23+ sztereó végerősítő teszt

sztereó erősítő teszt / felsőkategória

2022. november 7., 20:55

Parasound Halo A 23+ sztereó végerősítőA végerősítők előnye, hogy kizárólag egy feladatra készültek, hangsugárzók hajtására. Használatukkal könnyebb olyan hangrendszert építeni, ami a tulajdonosa igényeihez illeszkedik. Viszont a high end gyártók végfok opciói gyakran többmillió forintba kerülnek, ami egy átlagember számára túl sok. A Parasound A23+ sztereó végfok specifikációjából sugárzik a kompromisszummentes mentalitás, de a cég csúcsmodelljeihez képest sokkal kedvezőbb áron kapható. Közepes szobába nem is biztos, hogy kell ennél több.

Topping LA90 sztereó erősítő teszt

sztereó erősítő teszt / felső középkategória

2022. október 25., 23:35

Topping LA90 sztereó erősítőÚj utakon a Topping, megcélozta azt az audiofil szegmenst, ahol a D osztályt meglehetős gyanakvással figyelik az ortodox zenehallgatók. Az LA90 nekik lehet válasz a klasszikus A/B erősítéssel ellátva. Kettős monó végfokként is használható a megfelelő beállítások mellett, ezzel megduplázhatjuk a teljesítményét, ha valaki kevésnek találná a körülbelül 40-50 wattot.

Denon PMA-900HNE integrált sztereó erősítő és DCD-900NE CD-lejátszó teszt

sztereó erősítő teszt / középkategória

2022. szeptember 27., 08:15

Denon PMA-900HNE sztereó erősítő DCD-900NE CD-lejátszóMünchenben tavasszal a Denon nem csupán a középkategóriás, általunk is tesztelt Denon PMA-1700NE sztereó erősítőt mutatta be, hanem a megfizethetőbb régióba tartozó Denon PMA-900HNE integrált erősítő és DCD-900NE CD-lejátszó párost is, aminél a tervezők a minőség mellett a szolgáltatásokra is nagyon odafigyeltek.

következő oldal >

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.