Dynaudio és NuForce az Audio and Vision Show 2013 kiállításon

2013. november 23., szombat, 10:30

Dynaudio Focus 100 hangfal hifi audio hifi hangfal Dynaudio hangfal NuForce hifi show házimozi show audio vision show

A Music Tools Bt. szobájában lehetett meghallgatni azt a hangsugárzót, melynek hangminősége szubjektív véleményünk alapján a kiállítás három legjobbja között említhető. Bármilyen különös, de a remek hangzást egy picike állványos hangsugárzó produkálta, név szerint a Dynaudio Excite X14.

A Music Tools Bt, a Dynaudio hangfalak magyarországi forgalmazójaként igazi ékszerdobozt hozott magával. Jóllehet, a szobába belépve nem tápláltunk különösebb érzéseket az X14 iránt: szerényen ácsorgott a szoba közepén, vele azonos márkájú hangfalállványon, méreteit elnézve pl. az Imagine Mininél alig nagyobb. Mégis, mikor a Vecteur CD-lejátszó tálcája becsukódott, váratlanul árnyalt hangzást kaptunk, profi hangszínpaddal és élethű részletekkel. Ahhoz képest, milyen kicsi doboz, az X14 meglepően nagy térérzetet produkált, és az éppen játszott (opera) felvételt is gyönyörűen, kellő kiegyensúlyozottsággal tolmácsolta. Ugyanebben a szobában volt megtekinthető a Dynaudio Focus 100 állványos hangfal is, lakkozott fehér kiadásban, ezt a modellt sajnos nem tudtuk kipróbálni. Amennyiben valaki mégis kíváncsi lenne a Focus 100 (vagy bármely más Dynaudio hangfal) hangjára, előzetes egyeztetés után kipróbálhatja őket a Music Tools Bt. bemutatótermében.

Audio and Vision Show 2013 Music Tools

Míg a szobában tartózkodtunk, az X14 állványos hangfalak egy NuForce DDA 100 integrált erősítőről szóltak. Bizonyos időközönként cserélgették a lemezeket, így aki tovább időzött itt, vagy később visszalátogatott, különböző műfajokkal hallhatta szólni a rendszert. A készülékekig eljutó áram minőségének javításáról IsoTek tápkábel és QRT tápszűrő gondoskodott. Vélhetőleg ezek is közrejátszottak abban, hogy a készülékek legjobb tudásuk szerint szerepeljenek.

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.