Láttátok már az Octogon Audio új bemutatótermét?

2014. december 11., csütörtök, 07:05

Octogon Audio audio hifi házimozi hangfal erősítő lejátszó hangfalszett fejhallgató fejhallgató erősítő fejhallgató pláza hifi hangfal házimozi hangfalszett hifi bolt házimozi bolt

Ellátogattunk az immár 15 éve működő Octogon Audio új üzletébe és bemutatótermébe. A népszerű hazai kereskedés már hosszú ideje a XIV. kerület lakója volt, távol a belváros zajától, az új helyszín azonban még egy kicsit távolabb került a főútvonalak nyüzsgésétől. Az Öv utcában több ingyenes parkoló, csendesebb és nyugodtabb környezet és persze egy gyönyörűen berendezett bolt várja a vásárlókat.

Octogon AudioOctogon AudioOctogon AudioOctogon AudioOctogon AudioOctogon AudioOctogon Audio

Fontos kiemelni, hogy az üzletet kifejezetten erre a célra tervezték és építették, mégpedig szó szerint a nulláról, hiszen a számára helyet adó 200 m2-es, üres terület módot adott arra, hogy a helyiségek, elsősorban a meghallgató szobák ideális méretekkel rendelkezzenek. A tervezés során a teremakusztika és a hangszigetelés elsődleges szerepet játszott, hiszen mindez egy társasház földszintjén helyezkedik el. A hangszigetelés az Octogon Audio-nál ugyanolyan termék, mint egy hangsugárzó vagy erősítő, így tőlük első kézből szerezhetnek információkat azok, akik valóban működő hangszigetelési megoldást keresnek!

Az Octogon Audio csapata nemcsak igényes zenehallgatáshoz és filmnézéshez kínál megoldásokat, hanem épületautomatizáláshoz is, ezért egy teljes körű, hűtés, fűtés, világítás, szellőzés, audio-video rendszer-vezérlést is kiépítettek, amely működés közben próbálható ki!

Octogon Audio

Az új üzlet tágasabb és világosabb lett, ami elsőre talán nem tűnik különösebben fontosnak, de ha azt mondjuk, hogy a hangfalak színét itt természetes fényben is megcsodálhatjuk, úgy ahogyan azt például otthon, a saját nappalinkban látni fogjuk, az már jelent valamit. Aki csak hobbi szinten is foglalkozik a fotózással - és ma sokan vagyunk ilyenek - annak nem kell hosszan magyarázni, hogy mennyire másképp mutat egy faburkolat, egy hangfal, de akár egy erősítő is, az olcsó áruházi neon vagy LED lámpák fényében. Az átlag nappali nem egy ablaktalan barlang. A legtöbb hangdoboz is világos, természetes fényben fürdőző szobákba kerül. Olyan helyekre is, mint amilyen az Octogon Audio új boltjának előtere.

Octogon Audio

A tágas előtér ugyanakkor nem csak a nagy hangdobozok bemutatására szolgál, hiszen itt sorakozik csaknem hatméternyi állványon, sok tucat fejhallgató, amit persze mind ki is próbálhatunk. Házigazdánk azonban itt sem érte be a megszokottal! A fejhallgatók között ugyanis vár ránk egy kényelmes szék, és egy asztal, polcokkal, rajtuk fejhallgató erősítők hada áll. Hátradőlhetünk, jegyzetelhetünk, és hallgathatjuk kedvenc zenéinket, akár egy csésze kávé mellett. Minden adott hozzá, hogy nyugodtan, és megfontoltan válasszunk.

Octogon Audio

Az előtér jobboldala két részre oszlik. A bejárat mellett egy klasszikus eladóteret találunk, polcokon sorakoznak az apró elektronikák, a kiegészítők és kábelek. A polcrendszeren túl, egy szobányi területen, házimozi rendszert állítottak fel. Ez a hely, hasonló akusztikai tulajdonságokkal rendelkezik, mint egy amerikai konyhás nappali. Tehát aki efféle helyiségbe keres egy jó rendszert, annak itt érdemes a hangfalak, erősítők, lejátszók és egyéb kiegészítők sorát meghallgatnia.

Octogon Audio

Az előtérből egy kis folyosó vezet a moziszobába. Itt a plafonra erősített acélsodronyok által tartott üvegpolcokon, további elektronikák, alattuk a padlón hangdobozok sorakoznak. Persze a látogatók többsége itt nem időzik sokáig, mert túl erős az út végén álló szoba vonzása. Itt található ugyanis az ország egyik első, Dolby Atmos demószobája!

Octogon Audio

A bemutató helyiségek sora ezzel még nem ért véget, hiszen az üzlet rövidesen kiegészül egy harmadik, referencia szintű, közel 40 m2-es moziteremmel, ahol az elérhető legmagasabb kategóriába tartozó hangsugárzók, elektronikák és projektorok emelik majd az audio-vizuális élményt egy másik dimenzióba.

Arról, hogy itt mire is számíthatunk, talán elárul valamit, hogy a 2013-as Audio & Vision SHOW látogatói szerint, a kiállítás egyik legjobb hangzású bemutatóját az Octogon szobájában lehetett hallani. Annak a helyiségnek berendezésére a cég szakembereinek egy nap állt rendelkezésére. Az új bolt Dolby Atmos bemutató szobájának megtervezésére és felépítésére természetesen nagyságrendekkel több idő és energia jutott. Arról, hogy érdemes volt, bárki meggyőződhet!

Octogon Audio

Az Octogon Audio bemutató helyiségei újak, a fő profil azonban változatlan. Minden az otthoni szórakozásról, a zenéről, a moziról és a kényelemről szól. Nem katalógusokból árulnak, és nem ígéretekkel próbálnak elkápráztatni. Itt mindent meghallgathatunk, megnézhetünk és kipróbálhatunk. Ha kell, szívesen segítenek egy kis hifi vagy akár fejhallgató választásában, és ha arra van szükségünk, komplett házimozi szobát építenek nekünk, automatizálással, integrált kényelmi megoldásokkal. A teljesség igénye nélkül az alábbi gyártók termékei hallgathatóak meg: Polk Audio, PSB, Yamaha, AudioQuest, Denon, Tannoy, Sennheiser, AKG, Audio Technica, Cambridge Audio, JBL, Harman/Kardon, Focal, SIM2, Phonar, OPPO, Pro-Ject, DALI, Ortofon. Eddig is sok elégedett ügyfele volt a cégnek és biztosak vagyunk benne, hogy a vásárlók köre a jövőben csak bővülni fog. 

www.octogonaudio.hu

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.