Kaleidescape - mindent másképp

2013. november 8., péntek, 14:25

Kaleidescape szerver film szerver lejátszó DREAMCINEMA Blu-ray lejátszó film lejátszó movie server

Komplett és elegáns megoldás minden optikai adathordozónk kezelésére, ez a Kaleidescape. Nem egy újabb ügyes otthoni szerver a letöltött filmeknek, nem egy lejátszó, ami képes a fáradtságos munkával beszerzett .iso kiterjesztésű fájlok olvasására. A Kaleidescape más, több, jobb!

A Kaleidescape azoknak a rendszere, akik minőséget és magas szintű szolgáltatást várnak, nem a kalózok, vagy számítógépzsenik játékszere.

Évek óta zajlik az otthoni szerverek, NAS-ok terjedése. Napjainkban a lejátszók szinte mindegyike képes már ezek böngészésére és a rajtuk tárolt zenék és videók lejátszására. Már most is messzire jutottunk és számtalan lehetőségünk van a filmek és zenék beszerzésére, mind legális, mind egyéb csatornákon. A végén azonban kompromisszumok sorával találjuk szemben magunkat. Aki törvénytisztelő módon igyekszik az otthoni hálózatán tartalmakat lejátszani és megosztani, az vagy rengeteg időt tölt a lemezgyűjteményének kezelésével, vagy beéri a szerényebb minőségű on-demand tartalmakkal. Hiába fizetünk a filmekért, a szoftverekért, a szerverekért, a számítógépünkért, a végén vagy az időnket, vagy a minőséget veszítjük el.

A Kaleidescape nem csak a már fentebb felsorolt problémákra kínál megoldást, de új szolgáltatásokkal, páratlan minőséggel és megbízhatósággal előzi meg a piacot és az elvárásokat is. Elébe megy olyan nehézségeknek, amiket sokan még fel sem ismertünk. Rendet teremt a lemezek között, mind otthonunk valós terében, mind a szórakoztató rendszerünk virtuális világában. Mind a már meglévők között, mind azok között, amiket csak ezek után veszünk majd meg!

A Kaleidescape egy különleges szolgáltatás

A Kalediescape a lemezeinket kezeli, katalogizálja és menedzseli. Befogad egyszerre akár 320 db korongot is, ami lehet CD, DVD vagy Blu-ray is. Akár saját, házi kamerás felvételeinket is kiírhatjuk, hogy azokat a Kaleidescape kényelmes és biztonságos rendszerében tudhassuk! Ezeket a rendszer teljesen önállóan importálja saját merevlemezeire, kiegészíti azokat a cég központjának adatbázisában fellelhető információkkal. Majd használat közben ezek segítségével, már automatikusan rendezi a tartalmakat. Segít nekünk a válogatásban lemezborítók képével, rendezők, közreműködők vagy akár műfaj szerinti válogatással. Az IMDB-hez és Wikipédiához hasonló mélységű információkat kínál, ha többet szeretnénk tudni egy filmről vagy zenéről. Mindezt olyan magától értetődő módon, hogy a rendszer használatán egy pillanatig nem kell töprengenünk.

KaleidescapeKaleidescapeKaleidescapeKaleidescapeKaleidescapeKaleidescapeKaleidescape

Alapesetben a lemezek borítói között böngészve választhatunk filmet. Ám ha egy borítón megállunk egy kis időre, hamarosan köré gyűlnek azok, amik valamilyen módon társíthatóak hozzá. Így például műfaj, vagy éppen konkrét filmsorozat is magától rendeződik össze. Bizony, ha a Star Wars Baljós Árnyak című filmhez érünk, pár másodperc múlva ott fog mellette sorakozni a Klónok támadása és a Birodalom visszavág is. Már amennyiben ezek a filmek a gyűjteményünk részét képezik. Ha pedig elindult a lejátszás, újabb rejtett háttér információk kezdenek dolgozni, amikor a Kaleidescape a vetítővászon maszkoló rendszerét is irányítása alá vonja és a film képarányához igazítja. A Kaleidescape mindenről gondoskodik, leszámítva a pattogatott kukorica és kóla felszolgálását!

Gyermekbarát megoldás

A hálózatos filmlejátszás egy klasszikus problémája, hogy fáradtságos munkával kell beállítani, hogy melyik filmet melyik szobában lehessen megnézni. Így megelőzve az olyan kellemetlenségeket, mint amikor például a 7 éves gyermek azt hiszi, hogy az Alien nem más, mint egy újabb Star Wars epizód, vagy amikor az ötéves kislány azt gondolja, hogy a Ghost in the Shell egy aranyos rajzfilm.

Kaleidescape

A Kaleidescape rendszerhez tartozhat gyermek távirányító is, ami egyrészről kevesebb gombot tartalmaz, másrészről különlegesen strapabíró. Ám az igazi varázslat akkor kezdődik, amikor a színes távvezérlőt használjuk filmválasztásra, és egyszer csak eltűnik minden olyan tartalom a képről, ami korhatáros, ami nem gyermeknek való. Ez a korhatár rendszer, bár automatikusan működik, felhasználva a filmekhez letöltött számos kiegészítő információt, természetesen szerkeszthető, akár egyéni igényeink szerint újabb csoportokkal is gazdagítható. A Kaleidescape a gyermeket közvetlenül kiszolgálni képes mese, vagy filmforrássá változik, ezzel valóra váltva sok-sok szülő vágyát. Ám a lényeg ezúttal is az, hogy az adott néző, aki esetünkben egy gyermek, a számára legjobb szolgáltatáshoz jusson, a lehető legegyszerűbben. Éppen úgy, mint amikor mi magunk használjuk a rendszert.

Miként is használjuk?

Amennyiben Premiere sorozatú rendszerünk van, az első dolgunk az, hogy a lemezeinket behelyezzük a lemeztárba. A második feladatunk, hogy élvezzük a filmeket, zenéket és az ezekhez kapcsoló körüli rengeteg szolgáltatást. Ennyire egyszerű!

Egy lemeztárba (Disc Vault) összesen 320 db lemezt tehetünk be. Ebben a legfőbb feladat a tokok kibontása lesz. A megüresedett tokok tárolására jó megoldás lehet a karton dobozokba rámolás, majd a padláson, esetleg pincében való elhelyezés. Nyugodtan el lehet őket tenni olyan helyre, ahol nehéz hozzájuk férni, nem lesz rájuk többet szükség. A gép ezek után teljesen önállóan importálja, és további információkkal egészíti ki a felvételeket. Létrehozza a lemezborítókkal, kategóriákkal és egyéb fontos paraméterekkel feldúsított adatbázist, amiből a későbbiekben válogatni fogunk.

Használhatjuk a készülékek saját távvezérlőjét vagy egy iPad-et is. A keresett filmet vagy zenét a zene vagy film választóba lépve, a borítóképek, vagy lista alapján jelölhetjük ki lejátszásra. De megtehetjük akár előadó, közreműködő, rendező, műfaj vagy egyéb tulajdonságok szerint is.  Akár kereshetünk is! Természetesen megjelölhetünk kedvenceket, létrehozhatunk saját listákat és akár mi magunk is hozzátehetünk kiegészítő információkat a filmekhez és zenékhez. Külön kategória áll rendelkezésre egyebek között a legfrissebb tartalmaknak, a megnézendőként jelölt filmeknek és meséknek is.

Ha egy jelenetet, vagy szakaszokat valamiért meg szeretnénk jelölni, azt is könnyedén megtehetjük. Ezek később pár gombnyomással elérhetőek lesznek. Ha a filmet nézve eszünkbe jut, hogy szeretnénk többet megtudni róla, a filmet megszakítva is elérhetjük az információkat, majd ugyanonnan folytathatjuk, amikor csak akarjuk. Ha pedig félbe hagyjuk a filmet, akkor folytathatjuk azt később, de akár másik helyiségben is. Még azt is beállíthatjuk, hogy a rendszer mennyi ideig jegyezze meg, hogy hol is hagytuk abba egy-egy film nézését!

Kaleidescape

Ha kiválasztottuk, mit is szeretnénk nézni, a lejátszás késlekedés nélkül elindul. A Kaleidescape különlegessége, hogy bár megőrzi a lemezen található összes adatot, a jellemzően unalmas előzeteseket, logókat, menü animációkat és figyelmeztetéseket átugorva, egyenesen a kért filmet indítja, sőt, egy koncert lemez akármelyik számára egyből rá is kattinthatunk. Az ehhez szükséges adatokat a cég amerikai központjában folyamatosan gyűjtik, hogyha egy új lemezt megveszünk, az azonnal lejátszható legyen ilyen módon. A CD-n található számot is egy érintéssel tudjuk kiválasztani. Talán apróság, de ez is érezteti, hogy itt minden a nézőről és a filmről, zenéről szól.

Lejátszás közben a rendszer képes vezérelni a vetítőhöz és vászonhoz kapcsolódó eszközöket is, mint amilyen a vászon maszkolás, vagy a motoros mozgatású anamorfikus lencse. Ezek mellett a nem közvetlenül a mozi, hanem a ház gépészetéhez kapcsolódó rendszerek működése is automatizálható. Így a függöny, a világítás és még számos más dolog is a Kaleidescape irányítása alá vonható. A CinemaScape technológia olyannyira rugalmas, hogy segítségével akár fix, anamorfikus kialakítású optikát is használhatunk, ami egyrészt remek képminőséget, másrészt akár több milliós megtakarítást is eredményezhet a házimozi kiépítéskor. Arról is képes a rendszer gondoskodni, hogy a menü, vagy a 4:3 képarányú tartalmak is torzulatlanul, de teljes méretben jelenjenek meg, 21:9 arányú vásznon is. Egy Kaleidescape alapú rendszer tulajdonosa nem kell tudjon arról a rengeteg kihívásról, amivel más mozirajongók napi szinten küzdenek az egy lemezen, filmen belül is változó képarányok miatt.

Kaleidescape

A CIKK MÉG NEM ÉRT VÉGET, KÉRLEK LAPOZZ!

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.