Samsung 2015-ös TV kínálat

2015. április 7., kedd, 14:15

Samsung TV UHD SUHD soundbar hangprojektor hangfal Samsung TV Samsung 2015 Samsung soundbar UHD TV SUHD TV Samsung UHD TV Samsung SUHD TV Samsung TV 2015

Pár napja, a Samsung tavaszi termékbemutató rendezvényén jártunk, ahol meghallgathattuk az ilyenkor szokásos előadásokat és vethettünk pár pillantást az új modellekre.

Samsung SUHD TV 2015Samsung SUHD TV 2015Samsung TV 2015Samsung TV 2015Samsung SUHD TV 2015Samsung UHD TV 2015Samsung UHD TV 2015Samsung UHD TV 2015Samsung UHD TV 2015Samsung UHD TV 2015Samsung UHD TV 2015Samsung UHD TV 2015Samsung UHD TV 2015Samsung UHD TV 2015Samsung UHD TV 2015Samsung UHD TV 2015Samsung UHD TV 2015Samsung UHD TV 2015Samsung UHD TV eladások

A nagy márkák termékbemutatói profi műsorok, profi előadókkal, érdekes helyszíneken, finom falatokkal és látványos módon kiállított termékekkel. Egy kezdő újságíró számára ez még maga a csoda, de az évek alatt egyre unalmasabbá válik a dolog. Persze a márkaképviseletek kitartóan küzdenek, hogy ébren tartsák a figyelmünket.

Így van ez a Samsunggal is, amely ezúttal egy tipikusan pesti, romkocsmás hangulatú helyszínen rendezte meg bemutatóját. Az előadások példásan rövidek voltak, a kötelező marketing szöveget is sikerült a szakmabeliek nyelvével ötvözni. A program nem volt erőltetett és annak ellenére, hogy a helyszín csordultig telt üzleti partnerekkel és újságírókkal, mindenki talált magának egy kellemes sarkot ahol beszélgethetett.

Mit tudtunk meg?

Az AV Online-tól idegen módon, a szokványos beszámoló helyett, inkább a sajtóközleményből szemezgetünk. (dőlt betűs részek)

 

?Európában 5 százalékkal, Magyarországon pedig 30 százalékkal több TV fogyott, mint egy évvel ezelőtt.?

Ennek alighanem mindenki örül, mert azt jelenti, hogy több pénz jut szórakozásra.

Samsung UHD TV 2015

??Sikere pedig a folyamatos megújulásban és az innováció iránti elkötelezettségében rejlik, amelynek legújabb példája, a már hazánkban is elérhető SUHD televíziók választéka, amely mind a prémium UHD tartalmak, mind pedig a vizuális élmény tekintetében új színt visz a televíziózásba.?

Már hallom, ahogy a boltban az emberek majd ?Suhádé? tévét keresnek. Amúgy miért is SUHD és nem UHD vagy 4K? No, erre még visszatérünk!

 

?A Samsung 2013-ban az otthoni szórakoztatást forradalmasítva mutatta be első UHD TV-jét, lenyűgöző képminőséget nyújtva a fogyasztók számára.?

A forradalom jelen állása szerint, lényegében még mindig nincsenek UHD/4K filmek és lejátszók a boltok polcain.

 

?Ezt követően 2014-ben a vállalat kombinálta az UHD képminőséget az ívelt dizájnnal, s így a képmélység növelésével valóban térhatású élményt kaphattak a felhasználók.?

Ezt gyorsan el kellene felejteni! A térélményt lehet fokozni 3D-vel. Az életszerűséget, amit sokan térélményként emlegetnek, fokozhatjuk kontraszttal és magasabb képkocka-váltási sebességgel.

Samsung UHD TV eladások

?Az UHD technológia azóta is hódít Európa-szerte??

Terjed.

 

?Az újdonságot pedig nemcsak a lenyűgöző kontraszt, az óriási fényerő és látványos színek, hanem az ívelt forma nyújtotta páratlan vizuális élmény, valamint az újgenerációs operációs rendszer révén még könnyebben elérhető Smart TV funkciók jelentik.?

Az új operációs rendszer mindig jól hangzik. Táplálja bennünk a reményt, hogy a tévék alkalmazásait is előbb-utóbb olyan természetesen fogjuk használni, mint egy tablet vagy telefon esetében.

 

?A Samsung saját fejlesztésű, környezetbarát nanokristály technológiájának köszönhetően a készülékben található nanokristályok mérettől függően különböző színeket képeznek, így különlegesen élénk és valósághű árnyalatokat láthatnak a felhasználók. A most bemutatott SUHD készülékek a természet színeit sokkal szélesebb spektrumban és nagyobb színpontossággal képesek visszaadni.?

Az egyik előadó száján kicsúszott a 10 bites LCD panel ígérete, ami nagyon jól hangzik! Ez elméletben tényleg jelentősen növelheti az árnyalatgazdagságot. A színhelyesség és a szélesebb spektrum azonban egy másik kérdés. Ezekről majd a tesztek alapján lehet csak nyilatkozni.

Samsung SUHD TV 2015

?Az SUHD-ban rejlő technológia automatikusan elemzi a megjelenítendő képek fényerejét, minimalizálva a többletenergia felhasználást, miközben élesebb kontrasztot és mélyebb fekete színeket biztosít.?

A kiállított tévé nem mutatott ?élesebb kontrasztot? viszont a sokzónás háttérvilágítás nagyon feltűnően dolgozott. Ahol nagyobb területen kellett feketét mutatni, ott a kép tényleg nagyon sötét volt.

 

?Arról nem is beszélve, hogy 2,5-szer nagyobb a fényereje, és a 10 bites panelnek köszönhetően 64-szer több színt képes reprodukálni, mint a hagyományos TV-k?

Maradjunk annyiban, hogy elméletileg, akár(!) 64-szer több árnyalatot (nem színt) kaphatunk. Igen, ez most szőrszálhasogatás volt, de jogos?

Samsung SUHD TV 2015

?360 fokos dizájn. A Samsung SUHD készülékeit csúcsminőségű anyagokból alakították ki. Exkluzív dizájnját mi sem bizonyítja jobban, mint a készülék hátoldalának finom, bordázott textúrája, amelynek köszönhetően a TV minden szögből stílusos látványt nyújt.?

Nem az a kérdés, hogy örülünk-e annak, hogy a Samsung néhány tévéjének még a hátoldala is formatervezett. A kérdés az, hogy ez miért nem természetes minden gyártó minden modelljében?  Később, miután falra szereltük, mert lapostévének ott a helye, legfeljebb a pókok gyönyörködhetnek benne, emberi szem nem látja.

 

?Amikor a Samsung 2014-ban bemutatta ívelt TV választékát, drámai fejlődést idézett elő az otthoni szórakoztatás terén. A most bemutatott JS9500 SUHD TV sarkított káva kialakítása sokkal nagyobb mélységet ad a TV képernyőjének, az elegáns keretnek köszönhetően pedig a falra szerelt készülék szinte úgy néz ki, mint egy műalkotás.?

A műalkotás egy kicsit túlzás, de az tény, hogy az ívelt modellek nagyon csinosak, falon viszont disszonánsak. Ahelyett hogy rásimulnának, mint egy kép, idétlenül eláll a két szélük, kivéve a kör alakú házakat, eszkimó iglukat.

 

?Újgenerációs operációs rendszer. A Tizen segítségével a Samsung Smart TV-i egy hatalmas és rugalmas tartalom-ökoszisztéma részei lehetnek. A sokoldalú kapcsolódás érdekében az új platform továbbfejlesztett konvergenciát biztosít a TV és más mobileszközök között.?

A mobiltelefonok világában a Samsung már jó ideje kínálja az Android mellett Tizen operációs rendszerrel szerelt telefonjait is. Igaz, ezek közül most egy sem jut eszünkbe. Nem is ismerünk olyan embert, aki Tizen-es telefont használna.

Samsung UHD TV 2015

?Egyszerű és intuitív kezelés. A Samsung Smart Hub új felhasználói felülete sokkal könnyebben kezelhető, a tartalmakhoz való hozzáférés így hihetetlenül egyszerű. A felhasználók egyetlen kijelzőn láthatják a legutóbbi tartalmakat és a személyre szabott ajánlatokat miközben a háttérben folyamatosan nézhetik az épp lejátszott tartalmat vagy TV adást.?

Igen! Pontosan ezt kérjük a Samsungtól és minden konkurensétől is! Ha sikerül egy valóban intuitív, gyors és átlátható rendszert építeni, akkor talán tényleg forradalmi lendületűvé válik az okostévére átállás.

 

?Bluetooth Low Energy (BLE). A TV készülékünk mostantól még könnyebben kapcsolódhat más eszközökhöz. A Bluetooth Low Energy (BLE) segítségével a Samsung Smart TV szoftvere automatikusan rákeres a közelben található kompatibilis mobileszközökre, és kapcsolódik hozzájuk. A felhasználók alkalmazások és bonyolult beállítások nélkül is könnyedén tévézhetnek a mobiljaikon.?

Reméljük, tényleg jó lesz!

 

?Az UHD technológia fejlődésével egyre több figyelem irányul a csúcsminőségű UHD tartalmak létrehozására. Éppen ezért hozták létre a vezető hollywoodi stúdiók, szórakoztató elektronikai gyártók, tartalomszolgáltatók, filmgyártók és technológiai vállalatok az UHD Alliance-t?

Magyarán, a filmeseket is unszolni kell?

Samsung UHD TV 2015

?A Samsung UHD televíziói mellé már eddig is elérhetőek voltak olyan népszerű mozi- és dokumentumfilmek, mint a Forest Gump, Z Worldwar, The Life of Pi, Grand Canyon Adventurevagy a The Last Reef című természetfilm...?

A legtöbb vásárlónak ez volt az egyetlen UHD forrása.

 

??Azonban az UHD technológia olyan gyorsan fejlődik, hogy már a felhasználók is könnyedén elkészíthetik saját UHD videóikat a Samsung legújabb Galaxy S6 és S6 Edge készülékével, vagy akár a Galaxy Note 4 okostelefonnal is.?

Ez egyáltalán nem létfontosságú, de azért örülünk neki!

Samsung TV 2015

?A Samsung SUHD televíziói három sorozatban ? JS9500, JS9000 és JS8500 ?, és öt különböző méretben ? 48-tól 88 hüvelykig ? érhetők el 2015 márciusától. Ráadásul az ívelt technológia éllovasaként a Samsung portfóliójában immár 22 modell található többféle méretben, 32-től 88 hüvelykig. A vállalat UHD portfóliója 7 sorozatból áll, a most bemutatott 3 SUHD sorozaton kívül, így 2015-től a Samsung UHD TV választéka több, mint 30 modellre bővült, megduplázva a tavalyi számokat.?

Ez a lényeg?

Már mi is megkezdtük a 2015-ös modellek tesztjét, így hamarosan részletesebb beszámolóval is szolgálhatunk az új UHD modellekről. 

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.