Lejátszó > CD lejátszó teszt

CD-lejátszó tesztek belépőszinttől a csúcskategóriáig

Annak ellenére, hogy napjainkban már szép számmal elérhetők a CD-től sokkal nagyobb felbontású, internetről közvetíthető, vagy megvásárolható, stúdióminőségű zenei műsorok, a CD-lejátszók továbbra is népszerűek elkötelezett lemezgyűjtők és veterán audiofilek körében. Kedves Olvasónk itt az egyszerűbb, belépőszintű kategóriától (kb. 100-150 000 Ft) az abszolút high end szintig (1 000 000 Ft vagy afölött) válogathat különféle CD-lejátszó tesztek, bemutatók közül.

CD lejátszó minőségi szintek

A médialejátszókhoz és D/A konverterekhez hasonlóan a CD-lejátszók esetében is kulcsfontosságú az áramkörök tápellátásának és a jeltovábbítási lánc alkatrészeinek minősége. Amíg a lemezből kiolvasott digitális jel analóggá válik, az áramkörben és akörül kialakulható zajok és vibrációk negatívan befolyásolhatják az eredményt. Többek között ezért készülnek sokkal vastagabb falú készülékházzal, vaskosabb talpakkal és masszívabb tápegységgel a drágább CD-lejátszók. Az olcsóbb modellek általában csak RCA hangkimenettel rendelkeznek. Gyakori megoldás, hogy a CD-lejátszóba digitális (optikai vagy koaxiális) hangkimenetet építenek, így a felhasználó külső DAC-ra is csatlakoztathatja azt. A csúcs és high end kategóriában közkedvelt az RCA-hoz képest masszívabb, jobb hangminőséget nyújtó XLR hangkimenet megléte.

Egyes gyártók (pl. Mark Levinson, Onkyo, Yamaha stb.) hálózatképes médialejátszó funkcióval és applikáció-alapú vezérlési lehetőséggel egészítik ki CD-lejátszójukat a jövőbiztosabb és rugalmasabb használhatóság érdekében. Olyan CD-lejátszó típusok is előfordulnak (pl. egyes Musical Fidelity, Pro-Ject, Marantz típusok, stb.), amelyek extra digitális bemenetekkel nyújtanak még szélesebb szolgáltatást, így akár más digitális forráskészülékeket (set-top box, játékkonzol, számítógép) is lehet hozzájuk csatlakoztatni, hogy a bennük lévő DAC chip tudása ne csak lemezek lejátszásakor legyen kihasználva.

CD-lejátszó teszt: hogyan történik?

A CD-lejátszó tesztelést erre specializálódott munkatársunk végzi. A kipróbálás csendes, nyugodt környezetben, zenehallgatásra optimalizált helyiségben történik és több órán/napon keresztül tartó folyamat. A kipróbálás során figyelembe vesszük az eszköz hangminőségét (részletesség, természetesség, dinamika, térérzet stb.), kivitelét, áráért cserébe nyújtott szolgáltatását és azt is, hogy miként állja meg helyét hasonló kategóriájú vetélytársakkal szemben. A teszteléshez saját, jól ismert, referenciaként tartott lemezgyűjteményünkből válogatunk. Ha egy CD-lejátszó a magyarországi forgalmazónál is kipróbálható, akkor ezt a cikk végén is szoktuk jelezni.

Rotel CD11MKII CD-lejátszó teszt

CD lejátszó teszt / középkategória

2023. december 11., 21:30

Rotel CD11MKII CD-lejátszóKen Ishiwata egyik utolsó művét, a CD11 Tribute CD-lejátszót a Rotel ezúttal nyugdíjazta, pontosabban frissítette, hiszen a hagyományos készülék továbbra is kapható. Megőrizve a legendás tervezőmérnök alapkoncepcióját, sikerült továbbfejleszteni és jobbá tenni ezt az eredendően is remekül sikerült, belépő kategóriás lejátszót.

Gato Audio CDD-1 CD-lejátszó teszt

CD lejátszó teszt / high end

2023. november 14., 07:05

Gato Audio CDD-1 CD-lejátszóA Gato Audio FM-15 állványos hangfala és AMP-150 integrált sztereó erősítője után a koppenhágai cég újabb sikertörténetét fogjuk most bemutatni. Bátor kijelentésnek tűnhet, de szerintünk nem estünk túlzásba, hiszen az erősítőhöz hasonlóan egy 10 éve a piacon lévő modellel van dolgunk a CDD-1 CD-lejátszó és DAC személyében.

Gold Note CD-1000 MkII DELUXE high end CD-lejátszó teszt

CD lejátszó teszt / high end

2023. április 13., 19:00

Gold Note CD-1000 MkII DELUXE high end CD-lejátszóA firenzei Gold Note 10 éves pályafutása alatt arra törekedett, hogy létrehozzon egy olyan termékpalettát, ami bárki igényeit ki tudja elégíteni, és tudjon építeni belőlük egy olyan rendszert, ami legyen digitális vagy analóg, a megbízható és csúcskategóriás minőséget képviselje. Kínálatukból, ebből a filozófiából kiindulva nem hiányozhat a nívós CD-lejátszó sem, aminek a CD-1000 MkII DELUXE nevet adták.

Marantz CD 60 CD-lejátszó teszt

CD lejátszó teszt / felső középkategória

2022. december 19., 15:25

Marantz CD 60 CD-lejátszó MODEL 40n sztereó erősítőA Marantz megújult külsejű integrált erősítői (MODEL 30MODEL 40n) után a CD-játszók is új formatervet kaptak és ez nemcsak a felső, hanem a belépő kategóriában is megtörtént. A belépő kategória itt a Marantz értékei mentén értendő - a CD 60 bár ebbe tartozik, hangminősége alapján feljebb pozícionálható.

Pro-Ject CD Box DS3 CD-lejátszó teszt

CD lejátszó teszt / középkategória

2022. május 15., 23:05

Pro-Ject CD Box DS3 CD-lejátszóAlig telt el pár hét a Pro-Ject CD Box S3 CD-lejátszó bemutatója óta, és máris megérkezett a szerkesztőségünkbe az alapvetően analóg lemezjátszó specialista cég újabb ezüstlemez pörgetője a CD Box DS3. Nézzük hát meg, mivel is nyújt többet ez a valamivel nagyobb kategóriát képviselő modell!

Rotel RCD-1572MKII CD-lejátszó teszt

CD lejátszó teszt / felső középkategória

2022. április 7., 09:30

Rotel RCD-1572MKII CD-játszóA Rotel nem veszi félvállról a CD-játszókat, hiszen egymás után érkeznek ezen a téren is az új modellek. Ken Ishiwata utolsó munkáját, a CD11 Tribute-ot követte a nemrég megismert CD14MKII, most pedig bemutatkozik a jelenlegi csúcsmodell, az RCD-1572MKII is.

Rotel CD14MKII CD-lejátszó teszt

CD lejátszó teszt / középkategória

2022. március 4., 00:15

Rotel CD14MKII CD-játszó

A Rotel termékfrissítéseiről nemrég egy híranyag formájában tájékoztattuk a Kedves Olvasóinkat. Egy sztereó erősítő és két CD-lejátszó MKII változata került nemrég a piacra, amelyek közül mi most a CD14MKII-t mutatjuk be. Igen, egy CD-lejátszó tesztje következik, semmi másé, hiszen az ezüst korongok még mindig a zenehallgatók legféltettebb kincsei közé tartoznak.

Pro-Ject CD Box S3 CD-lejátszó teszt

CD lejátszó teszt / középkategória

2022. február 2., 23:30

Pro-Ject CD Box S3 CD-lejátszóAz osztrák illetőségű Pro-Ject termékeit elsősorban minden kategóriát lefedő lemezjátszóikról, valamint mini komponenseiről ismerjük, amelyek szintén képviseltetik magukat a belépőtől, egészen az abszolút audiofil szintig. Most a sikeres Design S sorozatukat frissítették, aminek első modellje a CD Box S3, egy integrált CD-lejátszó. Érdekes lépés, de érthető. Lássuk, hogy miért!

Cayin CS-55CD csöves CD-lejátszó teszt

CD lejátszó teszt / felső középkategória

2021. szeptember 22., 13:45

Cayin CS-55CD csöves CD-lejátszóA Cayin szerencsénkre azon távol-keleti gyártók közé tartozik, akik a klasszikus értékrendeket képviselik. Repertoárjuk elég nagy, és bőven belefér a rengeteg audiofil és high end csöves erősítő mellett a CD-játszó is, amit fizikai jelforrásként a mai napig a legtöbben hallgatnak, az újra divatos analóg lemezjátszók mellett. Engedjék meg, hogy bemutassuk a gyártó CS-55CD ezüstlemezpörgetőjét, ami tulajdonképpen ritka kincsnek számíthat a mai világban!

Audia Flight FL CD Three S CD-játszó teszt

CD lejátszó teszt / felsőkategória

2021. február 27., 11:30

Audia Flight FL CD Three S CD-lejátszóJelen cikkünk főszereplője egy CD-játszó. Már sokan erre is felkapják a fejüket, pedig a mára hagyományosnak, sok ember számára pedig elavulttá vált ezüstkorong nagyon szép múlttal rendelkezik, ráadásul jól is szól. Tulajdonképpen szerintünk még mindig ez nyújtja a legkiegyensúlyozottabb hangot. Legalábbis annak, aki komolyan veszi a zenehallgatást, és szeretné kézzelfogható adathordozón birtokolni kedvenc albumait.

Roksan Blak integrált sztereó erősítő és Blak CD-játszó teszt

CD lejátszó teszt / felsőkategória

2020. április 15., 14:40

Roksan Blak CD-lejátszó és sztereó erősítőA Roksan összesen három létező sorozatából a két kisebb tagjai közül már sikerült szemezgetnünk, így született arról elképzelésünk, hogy mit jelent számukra a belépő kategória a K3 által, valamint a középső szint, a Caspian jóvoltából. Most érkezzünk meg hát a csúcsra, hiszen a Blak széria két tagja, egy CD-játszó és egy integrált sztereó erősítő vendégeskedett nálunk.

Lyngdorf CD-2 CD-lejátszó teszt

CD lejátszó teszt / felső középkategória

2019. szeptember 27., 17:25

Lyngdrof Audio CD-2 CD-lejátszóA dán Lyngdorf Audio eddig egyetlen CD-játszót tervezett, amit nemes egyszerűséggel CD-1-nek neveztek el. Azóta eltelt bő 10 év, megérkezett második ilyen jellegű termékük, CD-2 néven. Vajon miért kellett ennyit várni, és tulajdonképpen miért is készült el most ez a típus? Mindjárt kiderítjük.

Denon DCD-100 CD-játszó és DRA-100 integrált sztereó erősítő teszt

CD lejátszó teszt / középkategória

2017. október 24., 15:10

Denon DCD-100 DRA-100A Denon időnként elénk tár olyan lehetőséget is, ami nem feltétlenül akar keménymagos lenni, mégis magában hordozza a cégre jellemző igényességet és valami kis extrát. A DRA-100 és DCD-100 úgy akar csinos és okos lenni, hogy közben az igényes sztereósok igényeit is kielégíti. Izgalmas kombináció!

Naim NAIT 5si integrált erősítő és CD5si CD lejátszó teszt

CD lejátszó teszt / felső középkategória

2017. október 18., 20:20

Naim CD5si NAIT 5siAlaposan felpörögtek az események az angol Naim-nél az elmúlt időszakban. A patinás angol gyártó innovatív fejlesztések sokasságával igyekszik a modern digitális zenehallgatás iránti igényeket kielégíteni. Az új termékek formavilága merőben eltér a tradicionális Naim külsőtől, ám a klasszikus rendszerek rajongói sem vesznek feledésbe. A Nait 5si/CD5si páros komoly fejlesztéseken esett át, hogy CD gyűjteménnyel rendelkező zene kedvelőknek, kompromisszum mentes belépőt jelentsenek az audiofil zenehallgatás világába.

Musical Fidelity M6si integrált sztereó erősítő M6scd CD-lejátszó teszt

CD lejátszó teszt / felsőkategória

2017. július 11., 23:05

Musical Fidelity M6si M6scdA Musical Fidelity Ms sorozatának legnagyobb tagjait értelemszerűen nem hagyhattuk ki a tesztelt készülékek sorából, aminek elsődleges oka az a hangminőség, amit a kisebbek hosszas kipróbálása során tapasztaltunk. Így aztán hosszú hetekig nyúztuk az M6scd CD-játszót és az M6si erősítőt, az ennek során szerzett élményekből adunk ízelítőt az alábbiakban.

Denon PMA-1600NE integrált sztereó erősítő és Denon DCD-1600NE CD-játszó teszt

CD lejátszó teszt / felső középkategória

2017. március 31., 19:55

Denon DCD-1600NE és PMA-1600NEMeghallgattuk a Denon frissen beérkezett felső kategóriás sztereó párosát, mely látszólag csak leheletnyit marad el a PMA-2500NE/DCD-2500NE duótól. Ezúttal sem próbálta levetközni saját hangját a Denon, de ez nem is olyan nagy gond.

Audio Analogue Crescendo sztereó erősítő és CD-lejátszó teszt

CD lejátszó teszt / középkategória

2017. március 21., 21:30

Audio Analogue CrescendoTesztre fogtuk az olasz Audio Analogue legkisebb típusait, a Crescendo erősítőt és CD-lejátszót.

Rotel A12 integrált sztereó erősítő és CD14 CD-lejátszó teszt

CD lejátszó teszt / felső középkategória

2016. december 2., 20:20

 Rotel A12 CD14 hifi rendszerA Rotel új, 14 Series nevű termékcsaládja a 12 Series által kitaposott ösvényt járja tovább, némileg tovább csiszolt, okosabb kivitelben. Megfüleltünk egy erősítőt és egy CD-lejátszót a famíliából, hogy kiderítsük, hol tartanak jelenleg?

Musical Fidelity M3si integrált sztereó erősítő és M3scd CD-játszó teszt

CD lejátszó teszt / felső középkategória

2016. november 11., 16:50

Musical Fidelity M3si M3scdA Musical Fidelty zenei élménybe teleportálni képes készülékei közül ezúttal egymáshoz szorosan illeszkedő erősítő és CD-játszó párost próbáltunk ki, melyek az angol cég belépőszintjét képviselik.

Audiolab 8300A integrált sztereó erősítő és 8300CD CD-lejátszó teszt

CD lejátszó teszt / felső középkategória

2016. szeptember 26., 16:05

Audiolab 8300CD 8300AAz Audiolab új 8000-es CD-lejátszó/erősítő együttese olyan tudást testesít meg, ami által a hifi elektronikák kaméleonját kapjuk. Bizonyára nehéz elképzelni, hogy két szürke doboz miféle univerzalitást nyújthat, de aki komoly vasat keres, annak ajánljuk mai írásunkat.

Denon PMA-720AE integrált sztereó erősítő és DCD-720AE CD-játszó teszt

CD lejátszó teszt / belépő kategória

2016. április 1., 13:10

Denon PMA-720AE és DCD-720AE hifi rendszerA Denon megfizethető sztereó készülékpárosa az ésszerűség határain belülre pozícionált árcédulával csábítja azokat a zenerajongókat, akik a hagyománytisztelő külsőről és a lendületes hangzásról semmi esetre sem szeretnének lemondani. Cikkünkből kiderül, hogy milyen megoldást kínál ilyen esetekre a japán hifi óriás.

Yamaha A-S2100 integrált sztereó erősítő és CD-S2100 CD-lejátszó teszt

CD lejátszó teszt / felső középkategória

2016. február 16., 19:45

Yamaha A-S2100 integrált sztereó erősítő és CD-S2100 CD-lejátszóMiközben hatalmába kerít minket a virtuális valóság, a másik oldal, a kézzel fogható megoldások mentsvára új értelmet nyer, reformálódik. Gondoljunk csak a lemezjátszókra - annak ellenére, hogy 2016-ot írunk, hihetetlenül népszerűek. A Yamaha sztereó készülékei is felébreszthetik sokakban a "vintage" hifi rendszerek iránti vonzalmat, ám a fél évszázados arcvonások mögött friss technológia rejtőzik.

Harman Kardon HK 3770 integrált sztereó erősítő HD 3700 CD-lejátszó teszt

CD lejátszó teszt / belépő kategória

2016. január 31., 17:00

Harman Kardon HK 3700Tesztre fogtuk a Harman Kardon egyik sztereó összeállítását, hogy kiderüljön, mit kínál az amerikai gyártó azoknak, akik nem szeretnék házimozival berendezni az otthonukat.

Yamaha A-S701 integrált sztereó erősítő és CD-S700 CD-játszó teszt

CD lejátszó teszt / középkategória

2015. november 17., 14:25

Yamaha A-S701 integrált sztereó erősítő és CD-S700 CD-lejátszóAz A-S701 és a CD-S700 páros az újjászületett Yamaha sztereós hullám középkategóriáját képviseli. Retrós megjelenés, markáns formák, természetességgel átitatott, élénk hangzás. De elég ennyi ahhoz, hogy kedvet kapjunk egy klasszikus hifi rendszer építéséhez? Erről szól mai cikkünk.

Marantz PM6005 integrált sztereó erősítő és CD6005 CD-lejátszó teszt

CD lejátszó teszt / középkategória

2014. július 2., 14:30

Marantz PM6005 integrált sztereó erősítő és CD6005 CD-lejátszóA Marantz a hifi világában járatosak számára egyike a megkerülhetetlen, alap márkáknak. A cég neve sok évtizede összefonódott az igényes zenehallgatással, a KI Signature emlegetése pedig még ma is sokaknak elég ahhoz, hogy szaporább legyen a szívdobogásuk. A gyártó aktuális kínálatából válogatva azonban most nem egy KI variáns, hanem az új 6000-es sorozat CD-játszója és sztereó erősítője került vizsgálatra. 

Yamaha A-S3000 és CD-S3000 bemutató

CD lejátszó teszt / high end

2013. december 28., 07:05

Yamaha A-S3000 sztereó erősítő és CD-S3000 CD-lejátszóA CD-S3000 és A-S3000 a Yamaha tudásának legjava, a megvalósítható legjobb minőségben megépítve. Egy rövid randevú keretében mi is megnéztük és meghallgattuk, a japán cég tudásának legjavát, az Extreme Audio bemutatótermében.

Primare I32 integrált sztereó erősítő és CD32 CD-lejátszó teszt

CD lejátszó teszt / felsőkategória

2013. október 10., 14:40

Primare I32 integrált sztereó erősítő és CD32 CD-lejátszóNálunk járt a skandináv Primare két terméke: a letisztult és kecses formákkal megáldott I32 és CD32. Az EISA díj után kíváncsian vetettük bele magunkat a tesztelésbe, ami rengeteg meglepetést tartogatott. Hogy jókat, vagy rosszakat is, az cikkünkből kiderül!

NAD C 516BEE CD-lejátszó teszt

CD lejátszó teszt / belépő kategória

2013. július 30., 11:55

NAD C 516BEE CD-lejátszóKipróbáltuk a NAD legkisebb és legújabb, C 516BEE típusú asztali hifi CD-lejátszóját, hogy kiderítsük, mit tartogat a lemezgyűjtők számára a belépő kategória. Vannak kompromisszumai, de hangzásban sokkal többet nyújtott, mint amire számítottunk.

Rotel RA-12 sztereó erősítő és RCD-12 CD-lejátszó teszt

CD lejátszó teszt / középkategória

2013. június 17., 15:35

Rotel RA-12 sztereó erősítő és RCD-12 CD-lejátszóAz 50 éves Rotelt látszólag nem foglalkoztatja az újítás témája, pedig tavaly debütált 12-es modelljei kaptak egy-két naprakész megoldást. Az RA-12 sztereó erősítő és RCD-12 CD-lejátszó érdekes képviselői a felső-középkategóriának. Pláne, hogy ez az erősítő egyben lejátszóként is működik!

YBA WM202 CD-lejátszó és WA202 integrált sztereó erősítő teszt

CD lejátszó teszt / felső középkategória

2013. március 29., 08:30

YBA WM202 CD-lejátszó és WA202 integrált sztereó erősítőEmlékeznek még a Ponyvaregény című filmnek arra a jelenetére, melyben John Travolta és Samuel L. Jackson a francia gyorséttermek sajátosságáról beszélgetnek? Mai cikkünkhöz így lehetne átformálni Vincent kijelentését: a hifi a franciáknál is ugyanúgy hifi, csak ők ?Le hifi?-nek hívják. Ez alkalommal igazi francia sztereó rendszert köszönthettünk szerkesztőségünkben, az YBA Design sorozatából, a WM202 CD-lejátszót és a WA202 integrált sztereó rádióerősítőt.

következő oldal >

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.