Fejhallgató

FiiO JH5 fülhallgató teszt

fülhallgató teszt / középkategória

2024. április 19., 00:00

FiiO JH5 fülhallgatóNemcsak a FiiO, hanem más gyártók esetében is ritka, hogy 50 000 forint alatt többhangszórós hibrid fülhallgatót nyújtsanak. A JH5 oldalanként négy BA (Balanced Armature) és egy 10 mm-es dinamikus hangszórót tartalmaz, három független kamrára tagolva, precíziós 3D nyomtatással készült műgyanta házban. Mindez úgy hangzik, mint valami audiofil egzotikum, holott egy hétvégi nagybevásárlás áráért a miénk.

Erzetich Charybdis fejhallgató - Bacillus Tilia fejhallgató erősítő teszt

fejhallgató teszt / high end

2024. április 16., 18:15

Erzetich Charybdis fejhallgató Bacillus Tilia fejhallgató erősítőHa eddig azt mondtuk, szlovén high end, akkor szinte mindenkinek a zseniális Franc Kuzma és fantasztikus lemezjátszói jutottak eszébe először. Az Erzetich Charybdis - Bacillus Tilia fejhallgató/erősítő is egy szlovén high end manufaktúra terméke és az alapján, amit tesztelésük során hallottunk, érdemes lesz bővíteni a szlovén high end audio szótárat!

DALI IO-12 aktív zajzáras Bluetooth fejhallgató teszt

fejhallgató teszt / zajzáras fejhallgató

2024. április 8., 23:00

DALI IO-12 fejhallgatóA DALI fő profilját hangfalak képezik, de mint más hasonló cégek, ez is kacsingat a fejhallgatós világra. A korábbi DALI IO-6 kellemes meglepetésként hatot. Bebizonyította, hogy a dánok képesek vállalható Bluetooth fülest készíteni. Azóta a prémium vezeték nélküli fülesek univerzuma tovább tágult. Megjelent a high end Bluetooth szint, ha lehet így nevezni. A DALI IO-12 már nem egyszerűen egyszerű utazótárs próbál lenni, hanem egy vájtfülűeknek szánt hibrid, ami gyártója szerint utazás közben és otthoni körülmények között is a legjobbat nyújtja. Nem tűnik ez túlvállalásnak?

Bose QuietComfort Ultra Earbuds aktív zajzáras TWS Bluetooth fülhallgató teszt

fülhallgató teszt / zajzáras fülhallgató

2024. március 25., 11:40

Bose QuietComfort Ultra Earbuds TWS fülhallgatóKevés cég ért annyira az aktív zajkioltáshoz, mint a Bose. Töretlen népszerűsége ellenére nem kapkodja el a modellfrissítéseket, csak néha lép, de akkor nagyot. A QuietComfort Ultra Earbuds zseniális útitárs, ha megbocsátják néhány konzervatív részletét. Mire számíthatnak azok, akik hajlandók 150 000 forintot költeni az amerikai gyártó jelenlegi csúcskategóriás TWS-ére?

FiiO JT1 fejhallgató teszt

fejhallgató teszt / középkategória

2024. február 28., 23:30

FiiO JT1 fejhallgatóA JT1 bizonyítja, hogy gyártója neve beégett a fejhallgatós világba. Mára a FiiO többségében kiforrott IEM fülhallgatókat szintén készít és nemrég hagyományos, nagyméretű fejhallgatókkal is bővült kínálata. Míg a nagymenő nemzetközi nevek felfelé licitálnak (a legtöbb fülesspecialista rendelkezik akár félmillió-millió fölötti opcióval is), addig a FiiO egyelőre a megfizethetőbb réteget vette célba. A JT1 alig 30 000 forintos árát és esztétikus megjelenését tekintve már attól összetehetnénk kezünket, hogy belépő/középkategóriában evickélni képes, tűrhető hangot nyújt. De annál többet tud.

JBL Tune Flex, Beam és Buds TWS Bluetooth fülhallgatók áttekintése

fülhallgató teszt / középkategória

2024. február 22., 12:30

JBL Tune TWS fülhallgatókNem egészen teszt, inkább áttekintés következik, mivel a JBL Tune szériában több vezeték nélküli fülhallgató is kapható azonos áron. A gyártó kínálata rohamosan fejlődik, modelljei szinte évi rendszerességgel váltják egymást, ezért nem könnyű kiigazodni az aktuális kínálatban, kideríteni, hogy melyik a legkiforrottabb modell. Az újdonság varázsa nem minden, hangzatos funkcióktól függetlenül a komfort legalább annyira eldönti egy ilyen termék sikerét. Ha valaki naprakész felszereltségű JBL TWS opciót keres 50 000 forint alatt, akkor a Tune Flex, Tune Buds és Tune Beam neve egyaránt felbukkan. Melyiket érdemes választani, mi várható A JBL középkategóriás krémjétől?

final ZE3000 TWS Bluetooth fülhallgató teszt

fülhallgató teszt / felső középkategória

2024. február 18., 17:05

final ZE3000 TWS Bluetooth fülhallgatóMiután kipróbáltuk a japán székhelyű final D8000 Pro Edition zászlóshajó fejhallgatóját, a szélesebb közönség számára elérhető modellek következnek. Valószínűleg a gyártó legnagyobb figyelmet kapó termékei közé lehet sorolni a ZE3000 TWS fülhallgatót, mely a futurisztikus formatervet kellemes felhasználói élménnyel és Bluetooth korlátokat feszegető hangzással kombinálja.

Bose QuietComfort Ultra aktív zajzáras Bluetooth fejhallgató teszt

fejhallgató teszt / zajzáras fejhallgató

2024. február 13., 10:40

Bose QuietComfort Ultra Headphones Bluetooth fejhallgatóAkik sokat utaznak, nem győzik dicsérni a Bose QC évek óta hódító szériáját. Más kérdés, hogy a hangminőség megszállottjai sokáig csak szájhúzással méregették, mert a gyártó túl egyedi és szintetikus, lágy karaktert szabott rájuk. Az utóbbi években rendkívül erőssé vált a vezeték nélkül ANC fejhallgatók mezőnye. Így aktuálissá vált, hogy a Bose reagáljon a kihívókra és túllépjen saját korlátjain. Vajon hogyan sikerült?

Lotoo Mjölnir high end fejhallgató erősítő és zenelejátszó teszt

fejhallgató erősítő teszt

2024. február 1., 00:30

Lotoo Mjölnir high end fejhallgató erősítőA Lotoo limitált kiadású zászlóshajója nem zsebméretű, de akkumulátora által valóban hordozható. A formánál nem kevésbé fontosabb, hogy teljes mértékben legfelső kategóriát kíván megtestesíteni. Jelenlegi tudomásunk szerint nincs ugyanilyen funkciókat kínáló, egyértelmű riválisa, de a különc luxus mellé milyen hangélmény társul?

JBL Live 770NC aktív zajzáras Bluetooth fejhallgató teszt

fejhallgató teszt / zajzáras fejhallgató

2024. január 31., 11:10

JBL Live 770NC Bluetooth fejhallgatóNehéz lépést tartani a JBL vezeték nélküli füleseivel. Évről évre sűrűn érkeznek az új modellek, ami leginkább a folyamatosan fejlődő Bluetooth technológiának tudható be. Nem is olyan régen még meggyőződéssel gondoltuk, hogy aki zavaró hibák nélkül szeretne élvezhető vezeték nélküli élményt egy fejhallgatótól, ne adja lejjebb a prémium kategóriánál. A Live 770NC ékes példája, hogy 2024-ben már bőven 100 000 forint alatt is kapható olyan Bluetooth füles, ami egyszerűen kiforrott és jó, megfelel a mindennapi követelményeknek, kellemesen szól és kényelmes is. De azért fejtsük ki bővebben, hogy miért látjuk/halljuk versenyképesnek a cég középkategóriás újoncát!

FiiO FT5 síkmágneses fejhallgató teszt

fejhallgató teszt / felső középkategória

2024. január 27., 18:55

FiiO FT5 fejhallgatóIzgalmasan indult az év, mert épphogy elmosogattuk a pezsgőspoharakat, szerkesztőségünk polcait máris megtöltötték a tesztre váró hifi újdonságok. A FiiO FT5 fejhallgató eljöttét izgatott nemzetközi várakozás övezte, részben azért, mert az FT3 után még komolyabb alternatívát képez, másfelől ez a cég első síkmágneses technológiát tartalmazó terméke. Vajon az FT5 mennyire rázza meg nem kevésbé népszerű, középkategóriás kihívóit?

Denon PerL Pro aktív zajzáras TWS Bluetooth fülhallgató teszt

fülhallgató teszt / felső kategória

2024. január 23., 12:35

Denon PerL Pro TWS fülhallgatóHifi kedvelőknek felesleges részletezni, hogy a Denon mennyire széles részt karol fel az otthoni zenhallgatásra szolgáló eszközök világából. A gyártó korábban tesztelt, prémium vezeték nélküli fülhallgatói összességében jól szerepeltek, de hiányzott belőlük a technikai különcség, ezért nem lógtak ki látványosan a mezőnyből. A szokatlan kinézetű PerL Pro személyre szabható hangzása nem reklámfogás. Egyedi módon elemzi használójának hallását. Hallottunk már ilyen ígéretet, de hatékony megvalósítást nem igazán.

Bose QuietComfort Headphones aktív zajzáras Bluetooth fejhallgató teszt

fejhallgató teszt / zajzáras fejhallgató

2024. január 16., 23:45

Bose QuietComfort Headphones Bluetooth fejhallgatóÉvről évre erősödik az ANC-képes, vezeték nélküli fejhallgató felhozatal. A folyamatosan fejlődő technológia és egyre több vásárlói visszajelzés elég támpontot adott a Bose számára, hogy legnépszerűbb utazós fülesét megújítsa. A QuietComfort célja ugyanaz, mint világhírű elődjeinek: csendet és kényelmet nyújtani. Ebben változatlanul előkelő helyet tölt be. De mi történik, ha telefonálásra, vagy zenehallgatásra kerül sor?

FiiO FH7s fülhallgató teszt

fülhallgató teszt / felső kategória

2024. január 12., 16:25

FiiO FH7s fülhallgatóA FiiO fülhallgatós felhozatala rendkívül szerteágazó, egy áron belül gyakran több opciót is tartalmaz. Ezzel igyekeznek egyszerre kielégíteni a különböző hallgatói igényeket és egy cégen belül különböző technikai elgondolásokat, koncepciókat fenntartani. Az FH7s hibrid kivitel, egy dinamikus és négy BA (balanced armature) hangszórót tartalmaz. Hogyan tudja ezt feldolgozni az emberi dobhártya?

final D8000 Pro Edition high end fejhallgató teszt

fejhallgató teszt / high end

2023. december 29., 10:05

final D8000 Pro Edition high end fejhallgatóA japán székhelyű final céget egyre sűrűbben emlegetik nemzetközi fórumokon, szakmai portálokon és közösségi oldalak komment szekcióiban. Most az egyik legjobb fejhallgatójuk, a D8000 Pro Edition bemutatása következik, a szubjektív gondolatokhoz objektív mérést is mellékelünk. Nem tudjuk, hogy létezik-e jobb síkmágneses fejhallgató, de aki referencia szintet keres, annak valószínűleg ez egy lehetséges végállomás.

Austrian Audio The Composer high end fejhallgató teszt

fejhallgató teszt / high end

2023. december 21., 23:45

Austrian Audio The Composer high end fejhallgatóA fejhallgatók világa gyorsan bővül. Nem kivétel a high end kategória, melyben a gyártók szüntelenül egymásra licitálnak. Új nevek számára nem kis kihívás, hogy érvényesüljenek az erős versenyben. Azonban most csak a név új, mögötte régi arcok állnak. Az Austrian Audio nevet azok az osztrák szakemberek alapították, akik az AKG központjának Amerikába történő áttelepítése után, ha lehet így fogalmazni, magukra maradtak. De nem váltak köddé. Töretlen lendületük igazolása a The Composer. Letettek valamit az asztalra, ami könnyen felkeltheti a vájtfülűek figyelmét.

FiiO FW3 TWS Bluetooth fülhallgató teszt

fülhallgató teszt / középkategória

2023. december 6., 09:25

FiiO FW3 TWS Bluetooth fülhallgatóKorábban esélytelen volt, hogy teljesen vezeték nélküli fülhallgató (főleg úgy, hogy nem is prémium kategóriába eső) hifi hangot nyújtson. Viszont a FiiO FW3 éppen ezt ígéri. AK DAC-ok, speciális hangszóró és a LHDC/aptX Adaptive támogatás szerepel a tarsolyában annak érdekében, hogy meghazudtolja, amit elvárnánk az 50 000 Ft alatti mezőnyben.

Sennheiser ACCENTUM Wireless aktív zajzáras Bluetooth fejhallgató teszt

fejhallgató teszt / zajzáras fejhallgató

2023. november 16., 18:30

Sennheiser ACCENTUM Wireless Bluetooth fejhallgatóA Sennheiser MOMENTUM 4 sikert aratott az AV-Online szerkesztőségben. Interneten fellelhető vélemények alapján a vásárlók is szeretik. Esetleges hátránya, hogy prémium tudásához magas ár társul, leszűkítve a célközönséget. Az ACCENTUM Wireless hiánypótló kistestvér szerepét tölti be, mivel megközelítőleg feleannyiért nyújt hasonló funkciókat. Vonatra szálltunk vele, hogy feltérképezzük tudását. Jöjjön a teszt!

Auris HA-2SE+ csöves fejhallgató erősítő teszt

fejhallgató erősítő teszt

2023. október 20., 17:30

Auris HA-2SE+ csöves fejhallgató erősítőA legjobb fejhallgatók olyan fejlettségi szintet értek el, hogy az általuk nyújtott információmennyiségben összemérhetőek ultra high end, hangfalakat tartalmazó hagyományos hangrendszerekkel. De ahhoz, hogy a legjobbat lehessen kihozni egy referencia minőségű fülesből, nem elég egyetlen okostelefon vagy laptop. Az egész rendszerre ügyelni kell, amely a fejhallgató mögött sorakozik. Maximalista zenekedvelők esetében a fejhallgató erősítő kritikus fontosságú láncszem. Mit érdemes választani, ha a leendő tulajdonos semmiképp sem akar túlmesterkélt, feltűnően elektronikus érzetű hangélményt?

FiiO FH15 fülhallgató teszt

fülhallgató teszt / felső középkategória

2023. október 19., 22:20

FiiO FH15 fülhallgatóNéhány éve a FiiO FH5 fülhallgató megmutatta a hibrid kategóriában lévő lehetőségeket. Hangszeres zenékkel kissé moderáltan bánt és tere lehetett volna levegősebb, a gyártó még érzett benne fejlődési lehetőséget. 5 év után ismét elővették az FH5 koncepcióját, és minden részletét tovább finomították, figyelembe véve a vásárlók visszajelzéseit. Középkategóriás fülhallgatóra számítottunk, de lehet, hogy eddig téves elképzeléseink voltak a középkategóriáról.

Focal Stellia high end fejhallgató teszt

fejhallgató teszt / high end

2023. szeptember 20., 19:10

Focal Stellia high end fejhallgatóKevés zárt fejhallgató kapható milliós összeghatár fölött, pedig ez a kivitel számos előnyt nyújt a privát szférára vágyó maximalistáknak. Szinte az összes Focal megfordult szerkesztőségünkben, ezért a Stellia sem maradhatott ki. Különlegessége, hogy hordozható kivitelben kínál 40 mm-es, berillium membrános hangszórót. De a franciák szeretnek stílusosan fellépni, ezért vizuálisan is áldoztak a luxus oltárán. Már csak az a kérdés, hogy mit tud a gyakorlatban?

EarMen ST-Amp USB DAC és fejhallgató erősítő teszt

fejhallgató erősítő teszt

2023. szeptember 11., 23:05

EarMen ST-Amp fejhallgató erősítőEarMen ST-Amp a globálisan lekeresettebbnek számító erős középkategóriát testesíti meg. Alkalmazható analóg előerősítőként, USB bemenete pedig számítógépes DAC igáslóvá teszi. Vajon hogyan ötvözi a gyártó kedvelt tulajdonságait? A cikkből kiderül!

FiiO FT3 fejhallgató teszt

fejhallgató teszt / középkategória

2023. augusztus 24., 18:20

FiiO FT3 fejhallgatóA FiiO FT3 a gyártója elképzelése egy kiforrott otthoni hifi fejhallgatóról. Viszonylag kedvező árához minőségi hangzás társul, ami elcsépelt kifejezés, most mégis helytálló. Komolyabb, elmélyült zenehallgatásra is alkalmas, miközben szolgáltatásokban a drágább riválisokra emlékeztet. Szokatlanul életteli, holografikus karaktert nyújt, ami konkrét előd nélküli terméknél, ennyire telített kínálatban nem kis szó.

Campfire Audio Andromeda Emerald Sea fülhallgató teszt

fülhallgató teszt / high end

2023. augusztus 2., 10:40

Campfire Audio Andromeda Emerald Sea fülhallgatóA Campfire Audio szó szerint új színfolt a mai high end IEM kínálatban. Megközelítésük egyedi, mert nemcsak a specifikációkat és a saját, tiszta hangról alkotott elképzelésüket, hanem a szubjektív hallgatói ízlést is kiemelt figyelemben részesítik. Az Andromeda Emerald Sea különleges fülhallgató, mely arra a kérdésre válaszol, hogy miért rúghat labdába egy relatív kis cég sok más naggyal szemben. Minden jel arra mutat, hogy még hallani fogunk felőlük. De mit kaptunk a cég legsikeresebb termékétől?

FiiO FF5 fülhallgató teszt

fülhallgató teszt / felső középkategória

2023. július 4., 09:05

FiiO FF5 fülhallgatóSokan ódzkodnak a hallójáratba illeszkedő (in-ear) fülhallgatóktól. Léteznek köztük komfortos, puha illesztékkel használható darabok, de nem vagyunk egyformák, egyesek már a legkisebb nyomást is egyenesen irritálónak érzik. A fejhallgató sem mindig nyerő, mert nyáron izzasztó és több helyet foglal. Ezért sokan a régi formát sírják vissza, mely a walkman születésekor általánosnak számított. A FiiO FF5 alakja hasonló, ráadásul káprázatosan jól szól.

Bowers & Wilkins Pi7 S2 True Wireless Bluetooth fülhallgató teszt

fülhallgató teszt / felső kategória

2023. június 20., 18:45

Bowers & Wilkins Pi7 S2 TWS Bluetooth fülhallgatóNincs annál semmi megszokottabb, mint utazás, sportolás vagy az otthoni teendők végzése közben zenét vagy podcast műsort hallgatni. Elég körbe néznünk a villamoson, és az emberek nagytöbbségének fülében valószínűleg fülhallgatót fogunk látni, amellyel igyekeznek jobban elmerülni a saját világukban. Ezért nem túlzás azt mondani, hogy a vezeték nélküli fül- és fejhallgatók minden háztartásban szükségessé váltak. Vajon milyen lehet e kategória csúcsával tölteni a hétköznapokat?

Sennheiser IE 200 fülhallgató teszt

fülhallgató teszt / középkategória

2023. június 8., 19:15

Sennheiser IE 200 fülhallgatóSok fülhallgató kapható 50-100 ezer forint közötti áron. Számos ilyen járt a szerkesztőségben, ezért viszonyítási alappal jelentjük ki, hogy az idei év egyik dobogósát nagy eséllyel megtaláltuk. A Sennheiser IE 200 jött, látott, győzött, minket legalábbis percek alatt kenyérre kent. Élő bizonyítéka, hogy nem kell százezreket költeni a német szakértelem kamatoztatásához.

JBL Tour Pro 2 aktív zajzáras TWS Bluetooth fülhallgató teszt

fülhallgató teszt / felső kategória

2023. május 13., 14:25

JBL Tour Pro 2 TWS Bluetooth fülhallgatóA teljesen vezeték nélküli (TWS) fülhallgató kínálat egyre zsúfoltabb, ezért új ötletekre van szükség, hogyha egy cég ki akar tűnni a tömegből. A JBL Tour Pro 2 a gyártó eddigi első, kijelzős tokkal tervezett fülese. Vajon a prémium ár csak a kijelző miatt, vagy más extrákért is indokolt? Sok részlettel találkoztunk a tesztelés során, melyekre igyekszünk maradéktalanul kitérni!

FiiO FW5 TWS Bluetooth fülhallgató teszt

fülhallgató teszt / felső középkategória

2023. április 25., 11:20

FiiO FW5 TWS fülhallggatóA FiiO neve egyet jelent a hordozható, zenehallgatást szolgáló készülékekkel. A DAP, DAC és vezetékes fülhallgató kategóriát sok terméke lefedi. Ahhoz, hogy egy szélesebb közönséget vehessenek célba, a manapság közkedvelt, komfortos igénynek is pórbálnak megfelelni. Utóbbi a vezeték nélküliséget jelenti. A közelmúltban több TWS fülhallgatót is kipróbáltunk, amelyek már képesek voltak feszegetni a Bluetooth korlátait. Vajon a teljesen házon belül kifejlesztett FiiO FW5 minden szabályt felrúg?

Sennheiser HD 660S2 fejhallgató teszt

fejhallgató teszt / felső középkategória

2023. április 21., 15:50

Sennheiser HD 660S2 fejhallgatóAz utóbbi években sok fejhallgató érkezett a felső-középkategóriába. Ezért felkaptuk fejünket a Sennheiser HD 660S2 láttán, amely a nagy sikerű HD 600-as család legfrissebb tagja. A gyártó leírása szerint sikerült jobban kiterjeszteni a basszusait, a pontosság feláldozása nélkül. A cikk mérést is tartalmaz!

következő oldal >

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.