Egyéb > egyéb kiegészítő teszt

iFi Audio ZEN Air Blue Bluetooth vevő teszt

egyéb kiegészítő teszt

2023. január 11., 22:10

iFi ZEN Air Blue Bluetooth vevőA vezeték nélküli kényelem már nem vágyálom. Azonban ha zenét akarunk hallgatni kábel nélkül, az kisebb-nagyobb mértékben, de mindig korlátja a jó hangminőségnek. Aki ilyen funkcióval szeretné hangrendszerét kiegészíteni, legegyszerűbben Bluetooth vevővel teheti meg. Közülük a legtöbb erős jóindulattal is csak átlagos hangzást nyújt. Vagy mégsem? Az iFi ZEN Air Blue elérhető áron kínál vezeték nélküli szabadságot, és ahogy gyártója fogalmaz, verhetetlen hangminőséget. Vajon mit értenek ezalatt?

VIABLUE UFO és VIABLUE UFO XL rezgéscsillapító talp teszt

egyéb kiegészítő teszt

2022. szeptember 10., 20:35

VIABLUE UFO rezgéscsillapító talpA német illetékességű VIABLUE nem csak elismerten jó minőségű és számtalan rendszerbe jól illeszkedő kábeleket gyárt, hanem alátéteket, tüskéket és csillapító tappancsokat is, amiket a formájuk alapján UFO-nak keresztelt el.

Naim XPS DR tápegység teszt

egyéb kiegészítő teszt

2022. augusztus 4., 09:15

Naim XPS DR tápegységA Naim már a kezdetekkor felismerte a berendezéseik saját tápegységének fontosságát a hangminőségre gyakorolt hatás szempontjából, és mindig is komoly figyelmet fordítottak a tervezés során azok optimalizálására. A külső tápegységek hozzáadása ugyanakkor számos Naim termékhez kínált és kínál későbbi opcionális tovább lépési lehetőséget. Tesztünkben az XPS DR-t vettük górcső alá, megvizsgáltuk, hogy az egyébként is kiváló NDX 2 streamer képes-e segítségével szintet lépni, és ha igen, mekkora ez a lépés?

iFi Audio AC iPurifier tápszűrő teszt

egyéb kiegészítő teszt

2022. április 24., 15:10

iFi AC iPurifier tápszűrőHa zajszűrésről van szó, a legtöbb embernek azok a monumentális monstrumok ugranak be, amiket például az IsoTek, a Keces Audio, az AudioQuest gyárt és igen borsos árat kérnek érte. Nincs túl sok a megfizethető és főleg kis helyigényű szűrőkből. Az iFi Audio jó érzékkel felfedezte ezt a piaci rést és a piacra dobta az AC iPurifier elnevezésű, kis henger alakú és megfizethető áron hozzáférhető célhardverét azok részére, akik nem tudják vagy nem akarják megfizetni a jóval drágább verziók közül valamelyiket.

POWERGRIP YG-3 tápszűrő teszt

egyéb kiegészítő teszt

2022. március 28., 15:25

POWERGRIP YG-3 tápszűrőA tápszűrők egyre nagyobb elismertségnek örvendenek a zeneszerető emberek körében, akik, ha lehetőségük adódik rá, szeretnék kihozni a maximumot a saját hifi láncukból. A POWERGRIP mint gyártó, megcélozta ezt a közönséget és piacra dobta a YG-2 után az YG-3 verziót. A YG-2 már járt nálunk és meglehetősen jó értékelést kapott, így ezt a verziót is kíváncsian vettük fülügyre.

POWERGRIP YG-2 tápszűrő teszt

egyéb kiegészítő teszt

2021. április 8., 13:00

POWERGRIP YG-2 tápszűrőAz oroszországi Barnsly Sound Organization által gyártott POWERGRIP márka hazánkban egyelőre még kevésbé ismert. YG-2-es tápszűrőjüket alapos tesztnek vetettük alá és örömmel jelentjük: maradandót alkottak!

Matrix Audio Element H USB kártya teszt

egyéb kiegészítő teszt

2021. január 30., 22:35

Matrix Audio Element H USB kártyaA hifista érdekes kategória a Homo Sapiensen belül, képes olyan dolgokért (néha nem kevés) pénzt adni, ami elvileg minimális hangzásjavítást eredményez, és ha sikerül beszerezni, megnyugodva dől hátra a fotelban mondván most aztán minden rendben van, lehet a zenét hallgatni kompromisszumok nélkül. Mígnem a fülébe jut, hogy biza’ van egy szerkentyű, amivel még jobbá tehető az otthoni zenehallgatás jelesül, ha a DAC/streamer nem az alaplapi USB kimenetről kapja a jelet, hanem egy PCI-E csatlakozással ellátott USB kártyáról. Kezdő hifisták ilyenkor csak legyintenek, nem kell ide semmi ilyen, hiszen a PC USB kimenete is bőven elég, azzal is remekül szól a rendszer.

KECES Audio BP-1200 tápszűrő teszt

egyéb kiegészítő teszt

2020. december 7., 15:55

KECES Audio BP-1200 tápszűrőA KECES Audio több mint tíz éve képviseli a magasszintű dizájn és a remek megszólalás igényét megtestesítő termékfejlesztési és gyártási filozófiáját. A tajvani gyártó saját bevallása szerint célul tűzte ki, hogy termékeit ne csak hallgatni legyen élvezet, hanem kinézetükkel is a lakás díszei lehessenek. Jelen tesztünkben egyik tápszűrőjüket próbáltuk ki, a kínálaton belül középső BP-1200-at és előzetesen is elmondhatjuk, hogy a gyártó fenti törekvései bizony megjelennek a legyártott készülékekben!

AudioQuest Niagara 1200 tápszűrő teszt

egyéb kiegészítő teszt

2019. november 18., 06:05

AudioQuest Niagara 1200 tápszűrőMegrögzött hifisták között is parázs viták alakulhatnak ki az egyes tápszűrők, működési elvek (aktív-passzív) és egyéb kapcsolódó témák tekintetében. Sokáig egyáltalán nem foglalkoztatott senkit a készülékekbe érkező áram minősége, ám a 80-as évektől kezdve egyre többen kezdték megfigyelni, hogy ez nagyban befolyásolja a kapott hangot. Így kezdődött a mostanában ismert tápkábelek és később tápszűrők fejlesztése; utóbbiak közül az AudioQuest Niagara 1200-at próbálhattuk ki az elsők között, közvetlenül az európai premiert megelőzően!

LessLoss Firewall tápszűrők tesztje

egyéb kiegészítő teszt

2019. november 11., 15:05

LessLoss Firewall tápszűrőMinden hifista életében eljön a megvilágosodás pillanata, amikor először meghallja a különbséget szűrt és szűretlen, "szennyezett" tápellátás között. A LessLoss Firewall tápszűrői azonban még tapasztalt fül számára is tartogatnak meglepetéseket - méghozzá pozitív értelemben.

MEE Audio Connect és Connect HUB teszt

egyéb kiegészítő teszt

2019. november 8., 10:10

MEE Audio Connect Bluetooth receiverA MEE Audio alapvetően a belépő- és középkategóriában, azon belül is a kiegészítők piacán van jelen erőteljesen. Eszközeik ugyanakkor kifejezetten jó ár/érték arányt képviselnek, így a viszonylag alacsony ár nem takar minőségi problémákat. Jelen tesztünkben a Connect és Connect HUB termékeket próbáltuk ki, amelyek célja, hogy régebbi hifi láncunkat vagy tévénket a digitális korban is gond nélkül használhassuk.

SVS SoundPath Wireless Audio Adapter vezetéknélküli jeltovábbító teszt

egyéb kiegészítő teszt

2019. július 5., 06:55

SVS SoundPath Wireless vezetéknélküli jeltovábbítóAmikor a SoudPath névvel találkozunk, nem lehet tudni, mit takar. Lehet mélyláda talp, amit már teszteltünk, lehet RCA kábel és vezeték nélküli jelátvitelt biztosító szett. Cikkünknek ez utóbbi a főszereplője, de mellette a szubkábelről is ejtünk néhány szót.

Hama uRage gamer termékek tesztje

egyéb kiegészítő teszt

2018. október 4., 17:25

Hama uRage gamer termékekElőbb apró, majd hatalmas kitérőt tettünk a szokásos hifi tesztek közben, hogy kipróbáljuk milyen egy gamer fejhallgató, később pedig azt, hogy milyen is a hozzá illő egér és billentyűzet.

IsoTek EVO3 Corvus hálózati elosztó és tápszűrő teszt

egyéb kiegészítő teszt

2017. május 5., 06:10

IsoTek EVO3 CorvusAmitől az EVO3 Corvus egyedülállónak mondható, hogy az általunk eddig tesztelt szűrők közül ez rendelkezik a legtöbb aljzattal. De mit kapunk a gyakorlatban?

SVS SoundPath rezgéscsillapító talp teszt

egyéb kiegészítő teszt

2016. december 23., 10:05

SVS SoundPath rezgéselnyelő talpHírként már írtunk róla, de kipróbálni csak mostanában tudtuk az SVS speciális mélyláda lábait, melyeknek neve SoundPath. Kissé kalandosra sikeredett a tesztelés, akit érdekelnek a tapasztalataink, olvassa el cikkünket!

Harman Kardon BTA 10 Bluetooth vevő teszt

egyéb kiegészítő teszt

2016. november 2., 16:15

Harman Kardon BTA 10 Bluetooth vevőNem vitás, hogy a mobil készülékek aranykorában a kényelemre és korszerűségre törekvő felhasználók mindent a lehető legegyszerűbben szeretnének megoldani. A BTA 10 sokak életét kényelmesebbé teheti, amennyiben vezeték nélküli zenehallgatás a cél.

Sbooster Vbus2 USB táp izolátor teszt

egyéb kiegészítő teszt

2016. augusztus 18., 10:20

Sbooster Vbus2 USB táp izolátorVajon mit tudhat egy olyan egyszerű kis szerkezet, mint az Sbooster Vbus2 izolátor egy hifi rendszerben? Erre kerestük a választ több héten keresztül, több USB DAC kipróbálása közben.

Sbooster tápegységek tesztje

egyéb kiegészítő teszt

2016. május 19., 11:10

Sbooster BOTW külső tápegység és Sbooster Ultra aktív szűrőSokaknak ismerősen csenghet a Logitech SqueezeBox hálózatos zenelejátszó neve, amihez az Sbooster cég alapítója úgy gondolta, hogy tud egy jobb tápegységet készíteni a gyári kapcsoló üzeműnél. Ez sikerült is neki, olyannyira, hogy SqueezeUpgrade néven piacra is lépett vele. A cég lassan kilépett Hollandia határain túlra is, és a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően - valamint egy névváltoztatás után - 2013-ban új terméksorozattal álltak elő, melyet most már hazánkban is megvásárolhatunk a hivatalos márkakereskedőnél.

AudioQuest JitterBug USB adat és táp zajszűrő teszt

egyéb kiegészítő teszt

2016. február 10., 19:45

AudioQuest JitterBugAmikor az AudioQuest egy éve bejelentette a JitterBug-ot, az első gondolatunk az volt, hogy ez egy remek ötlet, a második pedig az, hogy biztosan legalább 200 euró lesz az ára. Szerencsére nem így lett, legalábbis az árát tekintve, mivel az amerikai gyártó vonzó árcédulát tűzött a kis apróságra. Ám a másik dologban, vagyis, hogy ez egy jó ötlet, nem változott semmi, ma is annak tartjuk. Elvégre a tápszűrők remekül teljesítenek a 230 voltos otthoni hálózaton is. No de álljunk csak meg! Kell ez egy USB-re?

Harman Kardon Omni 10, 20 és Adapt, vezeték nélküli hangrendszer teszt

egyéb kiegészítő teszt

2015. november 16., 17:20

Harman Kardon Omni multiroom hangrendszerAz Omni eszközökkel olyan, többszobás hangrendszerré fejleszthető megoldást próbált alkotni a Harman Kardon, ami költséghatékonyabb a piacot momentán uraló multiroom összeállításoknál. Mai cikkünkben felfedjük a gömbölyded készülékek titkait.

Yamaha MusicCast multiroom rendszer

egyéb kiegészítő teszt

2015. október 8., 22:05

Yamaha MusicCast multiroomKorábban említettük, hogy a Yamaha egy extrákkal gazdagon felvértezett multiroom szolgáltatás, a MusicCast bevezetésével alaposan kiszélesíti aktuális, és jövőben érkező termékeinek tudását. Mi is kipróbáltuk, és most összefoglaltuk, hogy mit érdemes tudni a MusicCast-ról.

IsoTek Full System Enhancer and Rejuvenation Disc bejárató lemez

egyéb kiegészítő teszt

2015. július 30., 16:50

IsoTek Full System Enhancer & Rejuvenation DiscA laikus is hallja, hogy a frissen megvásárolt hangfal néhány nap elteltével jobban szól. Nem csak az autók és a cipők, hanem a hifi világában is elkél a komponensek bejáratása, mivel ezek javarészt elektromechanikus berendezések. Az egyetlen bökkenő, hogy gyakran több száz óráig is eltart, míg egy hifi vagy házimozi rendszer úgymond bejáratódik, más szóval eléri valódi tudásának szintjét. A mai cikkben egy olyan, mindenféle mágia nélküli CD-t mutatunk be, mellyel akár fél évnyi járatást is besűríthetünk egyetlen rövid órába, hallható eredménnyel.

Pro-Ject Power Box RS Uni 1 külső táp teszt

egyéb kiegészítő teszt

2014. december 2., 14:25

Pro-Ject Power Box RS Uni külső tápMindig örömmel ugrunk neki a Pro-Ject termékek tesztelésének, mert biztosra vehető, hogy kellemes élményekkel gazdagodunk. Most az állandósult tesztkészülékünkhöz, a DAC Box RS-hez is használható külső tápot, a Power Box RS Uni 1-et hallgattuk meg, mely hiánypótló a bécsi cég portfóliójában.

Arcam miniBlink Bluetooth vevő teszt

egyéb kiegészítő teszt

2014. november 10., 07:45

Arcam miniBlink Bluetooth vevőHa hangot szeretnénk vezeték nélkül továbbítani, arra ma a legköltséghatékonyabb alternatíva a Bluetooth. Köztudott, hogy ekkor a hangminőség hajlamos drasztikus mértékben romlani, éppen emiatt minket sem annyira foglalkoztatott ez a termékkategória... mostanáig. Az Arcam is elkészítette saját Bluetooth vevőjét, melynek fő előnye, hogy a hangot igyekszik nem elrontani, ugyanakkor kicsi, jól néz ki, és az ára sem vészes.

IsoAcoustics rezgéselnyelő talp teszt

egyéb kiegészítő teszt

2014. november 6., 10:05

IsoAcoustics rezgéselnyelő állvány

Ezúttal olyan terméket próbáltunk ki, amely az akusztikai elcsatolást használva, képes a hangfalak hangját feljavítani, jobban mondva, a hibáikat csökkenteni. Első ránézésre semmi varázslat, egy nagyon szilárd "műanyag" tartó szerkezet, néhány fémrudacska, és jó vaskos gumi alátétek segítenek, hogy stúdió vagy hifi hangfalaink, netalán készülékeink jobb minőséget szolgáltassanak.

Denon HEOS vezeték nélküli multiroom rendszer

egyéb kiegészítő teszt

2014. október 31., 17:05

HEOS by Denon vezetéknélküli multiroom rendszerEgészen idáig, ha kiforrott, felhasználóbarát és jól működő vezeték nélküli többszobás hangrendszert akartunk otthonunkba építeni, akkor csak nagyon kevés márka közül válogathattunk. Most viszont megtört a jég: a jó öreg Denon megunta mások egyeduralmát, és elkészítette saját multiroom rendszerét. Mai cikkünk főszereplője: a HEOS!

Soundcare SuperSpikes hangfal alátét teszt

egyéb kiegészítő teszt

2014. október 20., 08:05

Soundcare SuperSpikes hifi alátétAz oslói cég az alátétek világának meghatározó alakja, ez nem véletlen, hiszen remek kis szerkezeteket gyártanak, már a megfizethető kategóriában is. A KáCsa Audiótól belépő és középkategóriás alátéteket kaptunk, többféle kivitelben, így aktív és passzív eszközök alatt is tesztelhettük a cég termékeit.

QED uPlay Puck Bluetooth vevő teszt

egyéb kiegészítő teszt

2014. július 31., 14:15

QED uPlay Puck Bluetooth vevőLátszólagos ellentmondásba került a kábelgyártó QED, mikor úgy döntött, hogy vezeték nélküli eszközöket fog készíteni. Mint kiderült, jól döntöttek, mert a most kipróbált termék valóban praktikus célt szolgál. Mai tesztünkben megmutatjuk, hogyan lehet egy hifit, mikrotornyot, számítógépes hangfalat vagy aktív monitort egyetlen, kellemesen árazott kiegészítővel vezeték nélkülivé alakítani.

Pro-Ject Absorb it rezgéscsillapító készülék alátét teszt

egyéb kiegészítő teszt

2014. május 9., 17:20

Pro-Ject Absorb it rezgéscsillapító készülék alátétAz osztrák Pro-Ject kifejezetten CD- és lemezjátszó alá szánt készülékalátéte járt nálunk, melyet alapos vizsgálat alá vetettünk, hogy kiderüljön, vajon kell-e erre költenie egy zeneszerető embernek?

Darbee Darblet DVP-5000 képjavító processzor teszt

egyéb kiegészítő teszt

2014. április 14., 11:10

Darbee Darblet DVP-5000 képjavító processzorAz átlagos házimozi tulajdonos lelkesen és elégedetten élvezi filmjeit aktuális képmegjelenítőjén, legyen az TV vagy vetítővászon, ám a megszállottak folyamatosan keresik a fejlesztés lehetőségeit.  A meglévő készülékek cseréje hatalmas összegbe kerülhet, ami jelentős visszatartó erő. Ilyenkor jöhet szóba a Darbee DVP-5000, ami kicsi, egyszerű a rendszerbe illesztése és megvásárlásához nem kell bankot robbantani.

következő oldal >

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.