Leyard Full HD LED kijelző az Audio & Vision Show 2013-on

2013. november 24., vasárnap, 12:35

Leyard LED TV LED 4K. hifi show házimozi show audio vision show

A kiállítás leglátványosabb megjelenítője alighanem a Leyard óriáskijelzője volt. A majd' öt méter szélességű megjelenítő, vérvonala a koncertek és sportesemények világába vezet, ahol többnyire hatalmas méret és hatalmas fényerő kell. Fel is merült többekben a félelem, még a kiállítás előtt, hogy a folyosón felállított óriás túlzotton erős fényű lesz. A Mikropro mérnökeinek ez azonban nem okozott problémát. Senkinek nem zavarta a szemét, sőt a legtöbben hosszasan nézték a hatalmas képet!

Ez valóban LED TV!

Fontos tudni, hogy amikor a boltok polcain LED TV-nek nevezett készülékeket látunk, azok valójában hagyományos LCD megjelenítők, amikben a klasszikus hideg katód fényforrást cserélték LED-ekre!

Egy "igazi" LED TV lelke a LED panel, ami vörös, zöld és kék (RGB) LED-ekkel hozza létre a fényt és nem használ energiapazarló LCD maszkolást. Ez több szempontból is jobb, mint egy hagyományos LCD: sokkal nagyobb színtartományt ölel fel, sokkal jobb a válaszideje, nagyobb a kontrasztja, jobb a betekintési szöge. Ma azonban, ilyen technológiával még csak óriás képernyőket lehet hatékonyan gyártani, így a tipikus 42-55 colos méretben még marad egy ideig az LCD uralom. Ha azonban nagy, sőt hatalmas kép kell, és olyan fényerő, ami a legvilágosabb helyiségben is bármikor élvezhető, akkor a LED panel a megoldás!

Az Audio & Vision SHOW-n bemutatkozó készülék a Leyard terméke. A cég Kína vezető LED Display gyártója és integrátora. Stratégiai partnerei között van a Panasonic és az NBC is, illetve a Peking főterén felállított, 1000 m2-es LED fal is e cég gyártmánya.

A kiállításon beüzemelt óriás megjelenítő közel öt méter széles és több mint két méter magasságú. Az egyes képpontok közötti távolság ugyan több mint 2 mm, de pár lépésnyi távolságból, ebből már semmi nem érzékelhető. A kiállított rendszer alkalmas 4K tartalmak fogadására, és akár egymilliárd árnyalatot is képes kezelni. A LED alapú megjelenítés ráadásul mentes a beégéstől és a válaszideje is nagyságrendekkel rövidebb a legjobb LCD panelekénél.

A hatalmas képfelületet persze nem a hétköznapi nappalikba illő, bár akár otthoni használatra is felépíthető. Az ekkora kijelzők hagyományos felhasználási területe a köztereken való kommunikáció, a konferencia és látványtechnika világa. Ugyanakkor az előtte megálló látogatók sokaságából ítélve, akár kirakatokban, kereskedelmi egységekben is jól megállhatja a helyét.

Persze mi már látjuk lelki szemeink előtt, ahogyan amerikai módra, a medence közelében lesz az óriástévé felállítva, hogy az esti meccset a vízen ringó, felfújható fotelekből lehessen végig drukkolni.

www.mikropo.hu

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.