ELAC hangfalak és egyéb különlegességek Audio & Vision SHOW 2013

2013. november 22., péntek, 10:05

Audiophyl Audiophile Szalon ELAC Gamut hangfal házimozi hifi high end hangfalszett high end hangfal ELAC hangfal hifi show házimozi show szórakoztató elektronikai kiállítás Audio Vision SHOW

Annak ellenére, hogy a mobilitás, a vezeték nélküli technológia és a multimédiás eszközök minden eddiginél nagyobb térhódításnak örvendhetnek, sokan továbbra is kitartanak a klasszikus sztereó hifi rendszerek használata mellett. Ezt bizonyították a Hilton hotel Tokaj termei, melyekben az Audiophyl Kft. termékeivel találkozhattak a látogatók. Ide belépve bárki meggyőződhetett, hogy a sztereó ereje teljében van, és valódi értéket képvisel.

Audio and Vision Show AudiophylAudio and Vision Show AudiophylAudio and Vision Show AudiophylAudio and Vision Show AudiophylAudio and Vision Show AudiophylAudio and Vision Show AudiophylAudio and Vision Show AudiophylAudio and Vision Show AudiophylAudio and Vision Show AudiophylAudio and Vision Show AudiophylAudio and Vision Show AudiophylAudio and Vision Show AudiophylAudio and Vision Show AudiophylAudio and Vision Show AudiophylAudio and Vision Show AudiophylAudio and Vision Show AudiophylAudio and Vision Show Gamut

Itt a bőség zavara köszöntött minket, szinte minden irányból ELAC hangsugárzók néztek felénk. Szerencsére hangzavartól nem kellett szenvednünk, sőt! A látogatók, tekintettel egymásra, csak suttogva váltottak néha egy-egy félmondatot. Egyszerre csak egy rendszer szólt, így mindenki belemerülhetett - még ha csak néhány röpke percre is - a minőségi zenébe. Még az Audiophyl Kft. által hozott muzsikák is emelték a meghittség érzetét, többnyire nyugodtabb, vagy enyhén melankolikus darabokat tettek fel. A mellékelt képeken is jól látszik a fekete burkolatú, 360°-os szórású magassugárzójáról felismerhető ELAC FS 609 high-end hangfal. Többnyire e modell közvetítésében szólaltak meg a felvételek. A terem végében állva is remek sztereó térérzetben volt részünk, az átlagos akusztika ellenére a részletek tisztán és kiegyensúlyozottan áramlottak felénk. Persze a nagyszerű élményt lényegesen befolyásolták azok a remek kábelek és elektronikák is, melyeket a hangsugárzókhoz csatlakoztattak. A készülékállvány tetején messziről is felismerhető egy Mastersound csöves erősítő, és a gyönyörűen kidolgozott, csillogó krómburkolatával kérkedő Acoustic Solid lemezjátszó. Az állvány közepén, egy szinttel lejjebb Primare készülékek láthatóak, alkalmanként ezekről is szólt az FS 609.

Audio and Vision Show Audiophyl

Az Audiophyl Kft. munkatársai ügyesen berendezték a szobát, hiszen míg körbesétáltunk, minden méteren újra meg kellett állni, hogy egy pillanatra megcsodáljuk az előttünk tornyosuló műszaki remekműveket. Például az FS 400-as sorozat tükörsimára lakkozott diófa burkolata valószínűleg még azokból is elismerést váltott ki, akik saját otthonukban nélkülözik ezt a színárnyalatot. Innen továbbhaladva azonnal "belebotlottunk" egy hifi állványba, melyet telepakoltak Norma Audio elektronikákkal. A korábban általunk írt, jól sikerült teszt óta eltelt egy kis idő és most jó érzés volt újra találkozni velük?

Audio and Vision Show Audiophyl

A hátsó sarokban két Gamut készülék és két pár Gamut hangfal álldogált, itt kakukktojásnak számított a készülékállványon pöffeszkedő, szinten felső kategóriás Absoluta csöves erősítő.

Audio and Vision Show Gamut

A szemközti oldalon, Anglia zászlói jelölték a Cambridge Audio elektronikák asztalát, ezek itt tartózkodásunk ideje alatt nem üzemeltek. Ellenben belefülelhettünk a szoba hátsó részében lévő vadonatúj, szintén ELAC által gyártott AIR-X hangsugárzókba. Ezek különlegessége, hogy vezeték nélkül, és (ami fontosabb), minőségromlás nélkül képesek fogadni nagyfelbontású zenéket, egy médialejátszó nagyságú fejegységtől. Az igazi meglepetés akkor fogadta az Audio & Vision SHOW látogatóit, mikor ebből a szobából (Tokaj A) átfáradtak a Tokaj B helyiségbe?

www.audiophyl.net

www.audiophile-szalon.hu

Audio and Vision Show Audiophyl

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.