Fejhallgató > Fejhallgató

Fejhallgató tesztek szakértőktől, közérthetően

Itt különféle kategóriájú (otthoni hifi, utazós, vezeték nélküli stb.) fejhallgatók tesztje található, a belépőszinttől a high end kategóriáig. Kipróbálunk olyanokat, amelyek nemzetközileg is népszerűek, de kevésbé ismert gyártók termékeivel, ritkaságokkal, exkluzív, prémium fülesekkel is foglalkozunk. Ha olvasónk kiszemelt egy fejhallgatót, megvásárolná, de előtte szívesen fogadná egy szakértő véleményét is, akkor fejhallgatóteszt cikkeink bármelyikére bizalommal támaszkodhat. Ettől függetlenül (különösen drágább termék esetében) mindig javasoljuk a személyes kipróbálást is. Aki még csak most ismerkedik a fejhallgatók világával és nem tudja, hogy milyen irányba induljon a különféle kategóriák között, annak javasoljuk „Hogyan válasszunk fejhallgatót?” c. videónk megtekintését.

Fejhallgató kategóriák és minőségi szintek

Ahány felhasználási mód, annyi fejhallgató kategória létezik. Üzletembereknek fontos szempont a vezeték nélküli kivitel és a telefonhívásokhoz szükséges beépített mikrofon minősége. Aki sokat utazik, vagy zajos környezetben él, annak hasznos lehet az aktív zajkioltás (ANC). Az otthoni maximalista vájtfülűeknek pedig a klasszikus, vezetékes, minőségi anyagokból épített, lineáris frekvenciagörbét nyújtó hifi fejhallgatók okoznak elégedettséget. Fontos szempont a tartósság és a kényelem: hiába szól szépen egy füles, ha gyenge felépítése miatt néhány hónap után szétesik, vagy öt perc elteltével frusztrálóan nyomja a fület! Az általunk tesztelt belépőszintű fejhallgatók kb. 20-30 000 forintnál indulnak. A középkategória (vezetékes és vezeték nélküli füleseknél egyaránt) kb. 50-100 000 Ft között található. 100 000 Ft fölött a legtöbb füles prémium/high end szintűnek mondható, de egyre többen gyártanak félmillió fölötti, audiofil hangminőségű fejhallgatókat is.

Hogyan tesztelünk fejhallgatókat?

Minden fejhallgató, amit tesztre kapunk, a kategóriára specializálódott kollégánkhoz kerül. A kipróbálás többnapos, vagy akár több hetes folyamat is lehet a termék tudásától és szolgáltatásaitól függően. A fejhallgató kipróbálása során megvizsgáljuk annak anyagminőségét, stabilitását és komfortszintjét. Alapos bejáratást követően a hangminőség tanulmányozásához referencia zeneszámlistát használunk. 2021-től már a hifi fejhallgatók mérését is elvégezzük, egy miniDSP fejmikrofon segítésével. Az általunk mért frekvenciagörbék fotóját a cikkben szoktuk elhelyezni. Ha a fejhallgató mikrofonnal és/vagy ANC funkcióval is rendelkezik, akkor a zajszűrés hatékonyságát és a mikrofon beszédérthetőségét is értékelni szoktuk. Minden cikk végén összefoglaljuk a pro/kontra érveket és ötpontos skálán szubjektíven értékeljük a kipróbált füles felhasználói szempontból mérvadó paramétereit.

HiFiMAN Sundara fejhallgató teszt

fejhallgató teszt / felső középkategória

2022. július 4., 10:30

HiFiMAN Sundara hifi fejhallgatóA sundara szépet jelent szanszkrit nyelven. Gyártója arra törekedett, hogy a HIFIMAN Sundara minden tekintetben rászolgáljon nevére. Ilyen törekvésekkel sokan azt hinnék, hogy valahol fél és egymillió közötti árra lehet majd számítani. Valójában már 150 000 forintért hazavihető, holott már ez a fejhallgató is 1-2 mikron közötti vastagságú NsD membránt tartalmaz.

Focal Celestee hifi fejhallgató teszt

fejhallgató teszt / felsőkategória

2022. május 16., 12:35

Focal Celestee hifi fejhallgatóA Focal Celestee a franciák válasza azoknak, akik hajlandók magasabb összeget áldozni a fejhallgatóval történő minőségi zenehallgatásra, de kifejezetten zárt kivitelt szeretnének. Rendkívüli kifinomultsága jól mutatja, hogy mennyire kiélezett küzdelem folyik manapság az audiofilek kegyeiért.

Sendy Audio Apollo fejhallgató teszt

fejhallgató teszt / felső középkategória

2022. április 23., 10:45

Sendy Audio Apollo fejhallgatóA Sendy Audio fejhallgatóit kevesen ismerik, pedig a hangjuk és a minőségük rászolgálna erre. Járt már nálunk néhány verziója és mindegyik csupa jó emléket hagyott maga után, a Sendy Aiva valamint Sivga P-II egyaránt és nemrég érkezett a középkategóriás Sendy Apollo, amire azon nyomban lecsaptunk.

Grado SR325x fejhallgató teszt

fejhallgató teszt / felső középkategória

2022. április 6., 07:55

Grado SR325x fejhallgatóA Grado megfizethetőbb, Prestige szériája legnagyobb tagjának számító SR325x kisebb testvéreitől eltérően nem műanyag, hanem fémházas. A frissített fejpánt, kábel és a 4. generációs hangszórók együttese váratlanul erős résztvevőt eredményez a felső középkategóriában, mely tökéletlenségei ellenére is megérdemli a figyelmet.

JBL Quantum ONE gamer headset teszt

fejhallgató teszt / headset

2022. március 30., 08:25

JBL Quantum ONE gamer headsetA JBL Quantum ONE gamer headsetet teszteltük a Quantum 600/800 termékpáros után bő fél évvel. A korábban már megélt élmények vegyes özöne zúdult ránk, és kellett hozzá egy-két ébredés, hogy értelmezni tudjuk a tapasztaltakat.

Technics EAH-A800 aktív zajzáras Bluetooth fejhallgató teszt

fejhallgató teszt / zajzáras fejhallgató

2022. március 24., 10:05

Technics EAH-A800 aktív zajzáras Bluetooth fejhallgatóHosszú útra el lehet indulni ANC fejhallgató nélkül, de nem érdemes. Nemcsak a zene, hanem a zajcsillapítás miatt is. A gépjárművek zaja, a tömeg zsibongása mentálisan fárasztó hosszútávon, talán felesleges részleteznünk azoknak, akik rendszeresen utaznak belvárosban, vonaton vagy repülőn. E probléma két módon orvosolható: lakatlan szigetre meneküléssel, vagy egy jó fülessel. Ha utóbbi véletlenül a Technics EAH-A800 lenne, akkor kellemes meglepetések sorára lehet számítani. Nem tökéletes, de aktuális konkurensei közül bármelyikkel felveszi a versenyt.

Meze Audio ELITE high end fejhallgató teszt

fejhallgató teszt / high end

2022. március 16., 19:35

Meze Audio ELITE high end fejhallgató2018-ban bemutattuk a Meze Empyrean fejhallgatót. A Romániában készült műalkotás kétségtelenül új színfoltot jelentett az ultra high end fülesek világában. Akkor még azt hittük, hogy a Meze fejlesztői megállapodnak azon a szinten, amit akkor sikerült elérniük a Rinaro Isodynamics hangszóróval. De tévedtünk, hiszen néhány év elteltével debütált a zárt kivitelű Liric, most pedig az Empyrean fölé licitáló, még fejlettebb hangzást ígérő ELITE érkezett Magyarországra. Így elérkeztünk az eseményhez, amit eddig a karácsonynál is jobban vártunk!

Grado SR225x fejhallgató teszt

fejhallgató teszt / középkategória

2022. február 26., 19:40

Grado SR225x fejhallgatóA Grado SR225x izgalmas fejhallgató a brooklyni cég kínálatában, hiszen 100 000 forint alatt kapható, ami több magyar zenekedvelő számára elérhető, mint a manapság domináns, csillagászati áron kínált high end koronadíszek. Az előző évszázadot idéző külső ne tévesszen meg senkit, az SR225x hangkaraktere tartogat meglepetéseket!

Meze Audio Liric high end fejhallgató teszt

fejhallgató teszt / high end

2022. február 15., 23:00

Meze Audio Liric high end fejhallgatóA Meze Audio Liric hangja élettel teli, miközben mellőzi azt a szűkös, fojtogató sztereó hatást, ami miatt sokan lemondanak a zárt felépítésű fejhallgatókról. Hangszórójához még csak hasonlót sem gyárt senki. Formaterve túlzás nélkül művészi. Persze áráért cserébe ez a legkevesebb.

EPOS H6PRO gamer headset teszt

fejhallgató teszt / headset

2022. február 5., 20:10

EPOS H6PRO gamer headsetAz egyszerűség és a letisztultság közeli rokonságban állnak a tökéletességgel - ha megfelelően vannak alkalmazva. Természetesen egy modern elektronikai eszköz esetében ez a kérdés többrétű, hiszen egyben kell értékelnünk a precíz mérnöki, és az előrelátó, kifinomult tervezői munka eredményét. Pontosan erre a feladatra vállalkoztunk az EPOS H6PRO gaming headsetek tesztelésével.

Bose QuietComfort 45 aktív zajzáras Bluetooth fejhallgató teszt

fejhallgató teszt / zajzáras fejhallgató

2021. december 28., 15:55

Bose QC45 aktív zajzáras Bluetooth fejhallgatóA Bose QC 45 érkezése joggal kelti fel a prémium kategóriás, vezeték nélküli, zajszűréssel rendelkező fejhallgatóra vágyók érdeklődését. Elődjét, a QC 35 II-t sokan a legjobbak között tartották számon, vajon miben sikerült tovább fejlődni, miben tudták fokozni a korábbi generáció zseniális komfortját és zajszűrő képességét?

JBL Live 660NC aktív zajzáras Bluetooth fejhallgató teszt

fejhallgató teszt / zajzáras fejhallgató

2021. december 11., 19:50

JBL Live 660NC aktív zajzáras Bluetooth fejhallgatóA JBL Live 660NC annyira ravasz szolgáltatáscsomagot képez, hogy még azokat is elcsábíthatja, akik eddig semmilyen fejhallgatót nem használtak. Korábban csak drágább vezeték nélküli fejhallgatóknál találkoztunk hasonló technológiákkal és tény, hogy nem minden téren éri utol a prémium kategóriát, ám ezzel együtt a Live 660NC hezitálás nélkül nevezhető ideális középkategóriás mindenesnek.

EPOS H3 Hybrid Bletooth gamer headset teszt

fejhallgató teszt / headset

2021. december 4., 00:40

EPOS H3 Hybrid Bluetooth gamer headsetA köldökzsinór végleges elnyisszantása utáni korszak első babalépéseinek egyike az immár Sennheiser-mentes EPOS által piacra dobott gamer headset, a zárt kialakítású H3 Hybrid. Mennyire lett önálló ez a termék, és mennyit számít a pedigré? Jobb lett, mint az elődei? Sikerült eltalálni a célközönséget?

Grado SR125x fejhallgató teszt

fejhallgató teszt / középkategória

2021. október 20., 11:40

Grado SR125x fejhallgatóA Grado SR80x teszt olvasása után sokan joggal lehetnek kíváncsiak arra, hogy vajon mit képes felmutatni a kb. 20 000 forinttal drágább SR125x? A nagyobb testvér kivitelezése nem tökéletes, de térnyitottság és gyorsaság tekintetében bármilyen általunk eddig kipróbált, 70 000 forint alatti fülessel felveszi a versenyt.

Sendy Audio Peacock síkmágneses high end fejhallgató teszt

fejhallgató teszt / high end

2021. szeptember 17., 10:50

Sendy Audio Peacock high end fejhallgatóA Sendy Audio a Peacock fejhallgatóval húzott egy merészet, és kilépett a "kicióccó" kategóriából. Ez a gyártmány már nem az átlagvásárló réteget célozza meg, ami nem megszokott a kínai gyártóktól. Különleges belső felépítés, prémium anyaghasználat jellemzi a Peacock-ot. Az eddigi jóval olcsóbb verziók sem vallottak szégyent, sőt, így aztán várakozásteljes kíváncsisággal vetettük rá magunkat a tesztre, ami minden tekintetben hozta a papírformát.

JBL Tour One aktív zajzáras Bluetooth fejhallgató teszt

fejhallgató teszt / középkategória

2021. szeptember 10., 08:55

JBL Tour One aktív zajzáras Bluetooth fejhallgatóA JBL felkészült rá, hogy minden korábbihoz képest egyértelműbb hadüzenetet fogalmazzon meg a piacvezető, prémiumkategóriás Bluetooth fejhallgatók számára. A Tour One az egyik legtöbb extrával felvértezett, ANC-képes, vezeték nélküli, fül köré fekvő JBL modell, amelyet eddig kipróbáltunk. Vajon elég ennyi a sikerhez?

Grado SR80x fejhallgató teszt

fejhallgató teszt / középkategória

2021. augusztus 24., 12:15

Grado SR80x fejhallgatóAz SR80x a Grado legnépszerűbb fejhallgatója, annyira bejáratott és klasszikus termék, mint a Fender Stratocaster, vagy a Ford Mustang. Az új, X betűvel kiegészített változat apró frissítéseket hordoz magában, miközben megőrizte emészthető árcéduláját is.

Focal Radiance high end fejhallgató teszt

fejhallgató teszt / high end

2021. augusztus 10., 07:25

Focal Radiance Bentley fejhallgatóA Focal Radiance a high end zenehallgatást őszinte luxusérzettel párosítja. Annyira, hogy konkrétan a Bentley jóváhagyását követően, még a prémium autógyártó motívumaival is feldíszítették. De mi rejtőzik a vörösréz színben tündöklő emblémák és puha bőrpárnák rejtekében?

Sendy Audio Aiva hifi fejhallgató teszt

fejhallgató teszt / felső középkategória

2021. augusztus 2., 12:45

Sendy Audio Aiva fejhallgatóMiért kellene megvenni egy olyan fejhallgatót, ami gyakorlatilag ugyanaz, mint olcsóbb testvére, ellenben - hanem is sokkal - de drágább? A Sendy Audio Aiva pont ugyanazokat a jellemzőket hozza és kialakítást mutatja, mint az olcsóbb Sivga P-II. A Sendy Audio is a Dongguan Sivga Electronic Technology Co., Ltd. almárkája, ahol a Sivga P-II is készül - és amiről egész kellemes emlékeink vannak - de mi indokolja az árkülönbözetet? Jobban szól az Aiva, mint a P-II? Erre próbálunk választ találni cikkünkben.

Sivga P-II síkmágneses hifi fejhallgató teszt

fejhallgató teszt / felső középkategória

2021. június 25., 21:45

Sivga P-II síkmágneses fejhallgatóHa a Kedves Olvasónak elsőre, sőt még másodikra sem tűnik ismerősnek a Sivga P-II márkanév, mint olyan, azért a legkevésbé sem hibáztatható. Az AV-Online szerkesztőségének sem volt ismerős, szinte lehetetlen követni a gombamód szaporodó kínai gyártókat, és az ezerféle típusválasztékot, amik közül most egy nyitott kialakítású fejhallgatót veszünk fülügyre. Meglehetősen konzervatív adatlap, síkmembrános megoldás, kézzel gyártott fa fülkagylók és kategórián túlmutató hang szerepelnek a kínálatban.

JBL Quantum 600 és Quantum 800 gamer headset teszt

fejhallgató teszt / headset

2021. június 16., 21:40

JBL Quantum 800 gamer headsetAhogy egy adott háztartásban egyre gyűlnek a szórakoztató elektronikai, kommunikációs, multimédiás eszközök, duzzadni kezd az igény egy fejhallgatóra, amelyik mindegyik eszközzel kompatibilis, korszerű, és megfelelő minőségű szolgáltatást nyújt ahhoz, hogy egymaga ellássa az összes addig használt kábeles vagy kábelmentes fül- és fejhallgató feladatát. Ez persze pontosan olyan nagy falat, mint amilyennek hangzik, és hálásak lehetünk minden, ezen a csatatéren elvérzett próbálkozónak, amiért áldozatuknak köszönhetően az emberiség közelebb kerülhetett a győzelemhez. Közelebb, vagyis talán ott még nem tartunk, ugyanakkor mindenki maga dönti el, mit és mennyit hajlandó áldozni a „tökéletes” minőségből a kényelem és praktikum oltárán. A JBL Quantum 600 és Quantum 800 típusú fejhallgatók is készek hősi halált halni a szent célért, de lássuk, meddig juthatnak ebben a csatában!

Emotiva Airmotiv GR1 fejhallgató teszt

fejhallgató teszt / felső középkategória

2021. június 1., 19:10

Emotiva Airmotiv GR1 fejhallgatóAz Emotiva elkészítette első fejhallgatóját. Ráadásul egyből a 100 000 Ft fölötti mezőnybe pozícionálták azt, amelyben napjaink legkeresettebb és legjobb ár/érték arányú hifi fejhallgatói fészkelnek. Labdába rúghat a GR1, vagy ez a meccs eleve eldöntetett?

Focal Clear Mg hifi fejhallgató teszt

fejhallgató teszt / high end

2021. május 5., 23:15

Focal Clear Mg fejhallgatóA Focal fejlesztői nem dőltek hátra kényelmesen azután, hogy a referencia sorozatnak tekinthető Elear/Clear/Utopia fejhallgatók elkészültek. Alig három évvel az eredeti Clear után a kívül-belül frissített, MG jelölésű utód bizonyítja, hogy a franciák még bőven látnak opciókat az előrelépéshez.

Beyerdynamic T1 3rd Generation és T5 3rd Generation fejhallgatók tesztje

fejhallgató teszt / felső középkategória

2021. március 19., 20:10

Beyerdynamic T1 3rd Generation T5 3rd Generation fejhallgatókAz immár harmadik generációs T1 és a T5 a Beyerdynamic zászlóshajó fejhallgatói. Áruk megegyező, specifikációjuk csupán apróságokban tér el. Viszont az egyik zárt, a másik nyitott, így némileg eltérő szituációkhoz és igényekhez készültek. Most kitérünk közös előnyeikre és eltérő adottságaikra is, miközben megpróbáljuk képességeiket mérlegre tenni más high end fejhallgatókkal szemben.

LAMAX Base1 Bluetooth fejhallgató teszt

fejhallgató teszt / belépő kategória

2021. március 6., 12:40

LAMAX Base1 Bluetooth fejhallgatóA SARS-CoV-2 vírusnak köszönhetően egyre többen dolgoznak/tanulnak otthonról, amely során szükség lehet bizonyos technikai eszközökre. Előfordul olyan élethelyzet, amikor egy vagy több fejhallgatót kell beszerezni és ebben az esetben döntő tényező lehet az ár. Tesztalanyunk a LAMAX Base1 Bluetooth fejhallgató.

EPOS | Sennheiser GSP 301 és GSP 370 gamer fejhallgató teszt

fejhallgató teszt / középkategória

2021. február 23., 17:05

EPOS Sennheiser GSP 301 és GSP 370 gamer fejhallgatókAkinek eddig is szimpatikus volt a Sennheiser által képviselt minőség, és éppen gamer eszközparkjának bővítését, fejlesztését tervezi, annak érdemes egy pillantást vetnie az EPOS két termékére. Minőségben majdnem ugyanazt kapjuk, de vajon kábellel vagy anélkül járunk jobban?

JBL CLUB 950NC aktív zajzáras Bluetooth fejhallgató teszt

fejhallgató teszt / zajzáras fejhallgató

2021. február 21., 12:30

JBL CLUB 950NC aktív zajzáras Bluetooth fejhallgatóA nemrégiben tesztelt JBL CLUB 700BT fejhallgató teszt eredménye bebizonyította, hogy a JBL, ha akar, tud remek fejhallgatót készíteni. Most megnézzük, milyen, ha nem korlátozza a mérnököket semmi a csúcsmodell megalkotásakor. Tesztpadon a JBL CLUB 950NC aktív zajszűrős, vezeték nélküli fejhallgató.

EPOS | Sennheiser ADAPT 560 aktív zajzáras Bluetooth headset teszt

fejhallgató teszt / headset

2021. január 5., 13:10

EPOS | Sennheiser ADAPT 560 aktív zajzáras Bluetooth headsetA SARS-CoV-2 vírusnak köszönhetően egyre többen dolgoznak otthonról, ahol szükség lehet a teljes nyugalomra a megfelelő munkavégzéshez. Az otthoni - vagy irodai - háttérzaj elnyomásával hatékonyabban végezhetjük a munkánkat. Ebben remek társ az EPOS | Sennheiser ADAPT 560 fejhallgató.

Sennheiser HD 560S fejhallgató teszt

fejhallgató teszt / középkategória

2020. december 2., 17:40

Sennheiser HD 560S fejhallgatóA Sennheiser HD 560S fejhallgatót elsősorban hifire javasolja gyártója, egyidejűleg sugallva még, hogy zenekészítéssel foglalkozó személyek tetszését is elnyerheti. A HD 660S ihlette, miközben ahhoz képest jóval kedvezőbb összegért kínálkozik. Érdekes lehet?

Ultrasone Pro 580i fejhallgató teszt

fejhallgató teszt / középkategória

2020. november 25., 14:15

Ultrasone Pro 580i fejhallgató

Az Ultrasone már több kiváló fejhallgatóval meglepett minket, éppen ezért kíváncsian - és a kategóriához képest nagy várakozásokkal - néztünk a Pro 580i tesztje elé. A forgalmazó rendelkezésünkre bocsátotta az eggyel kisebb, Pro 480i-t is, így érintőlegesen össze is hasonlítottuk a két modellt.

következő oldal >

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.