Fejhallgató > Fejhallgató

Fejhallgató tesztek szakértőktől, közérthetően

Itt különféle kategóriájú (otthoni hifi, utazós, vezeték nélküli stb.) fejhallgatók tesztje található, a belépőszinttől a high end kategóriáig. Kipróbálunk olyanokat, amelyek nemzetközileg is népszerűek, de kevésbé ismert gyártók termékeivel, ritkaságokkal, exkluzív, prémium fülesekkel is foglalkozunk. Ha olvasónk kiszemelt egy fejhallgatót, megvásárolná, de előtte szívesen fogadná egy szakértő véleményét is, akkor fejhallgatóteszt cikkeink bármelyikére bizalommal támaszkodhat. Ettől függetlenül (különösen drágább termék esetében) mindig javasoljuk a személyes kipróbálást is. Aki még csak most ismerkedik a fejhallgatók világával és nem tudja, hogy milyen irányba induljon a különféle kategóriák között, annak javasoljuk „Hogyan válasszunk fejhallgatót?” c. videónk megtekintését.

Fejhallgató kategóriák és minőségi szintek

Ahány felhasználási mód, annyi fejhallgató kategória létezik. Üzletembereknek fontos szempont a vezeték nélküli kivitel és a telefonhívásokhoz szükséges beépített mikrofon minősége. Aki sokat utazik, vagy zajos környezetben él, annak hasznos lehet az aktív zajkioltás (ANC). Az otthoni maximalista vájtfülűeknek pedig a klasszikus, vezetékes, minőségi anyagokból épített, lineáris frekvenciagörbét nyújtó hifi fejhallgatók okoznak elégedettséget. Fontos szempont a tartósság és a kényelem: hiába szól szépen egy füles, ha gyenge felépítése miatt néhány hónap után szétesik, vagy öt perc elteltével frusztrálóan nyomja a fület! Az általunk tesztelt belépőszintű fejhallgatók kb. 20-30 000 forintnál indulnak. A középkategória (vezetékes és vezeték nélküli füleseknél egyaránt) kb. 50-100 000 Ft között található. 100 000 Ft fölött a legtöbb füles prémium/high end szintűnek mondható, de egyre többen gyártanak félmillió fölötti, audiofil hangminőségű fejhallgatókat is.

Hogyan tesztelünk fejhallgatókat?

Minden fejhallgató, amit tesztre kapunk, a kategóriára specializálódott kollégánkhoz kerül. A kipróbálás többnapos, vagy akár több hetes folyamat is lehet a termék tudásától és szolgáltatásaitól függően. A fejhallgató kipróbálása során megvizsgáljuk annak anyagminőségét, stabilitását és komfortszintjét. Alapos bejáratást követően a hangminőség tanulmányozásához referencia zeneszámlistát használunk. 2021-től már a hifi fejhallgatók mérését is elvégezzük, egy miniDSP fejmikrofon segítésével. Az általunk mért frekvenciagörbék fotóját a cikkben szoktuk elhelyezni. Ha a fejhallgató mikrofonnal és/vagy ANC funkcióval is rendelkezik, akkor a zajszűrés hatékonyságát és a mikrofon beszédérthetőségét is értékelni szoktuk. Minden cikk végén összefoglaljuk a pro/kontra érveket és ötpontos skálán szubjektíven értékeljük a kipróbált füles felhasználói szempontból mérvadó paramétereit.

Sennheiser ACCENTUM Wireless aktív zajzáras Bluetooth fejhallgató teszt

fejhallgató teszt / zajzáras fejhallgató

2023. november 16., 18:30

Sennheiser ACCENTUM Wireless Bluetooth fejhallgatóA Sennheiser MOMENTUM 4 sikert aratott az AV-Online szerkesztőségben. Interneten fellelhető vélemények alapján a vásárlók is szeretik. Esetleges hátránya, hogy prémium tudásához magas ár társul, leszűkítve a célközönséget. Az ACCENTUM Wireless hiánypótló kistestvér szerepét tölti be, mivel megközelítőleg feleannyiért nyújt hasonló funkciókat. Vonatra szálltunk vele, hogy feltérképezzük tudását. Jöjjön a teszt!

Focal Stellia high end fejhallgató teszt

fejhallgató teszt / high end

2023. szeptember 20., 19:10

Focal Stellia high end fejhallgatóKevés zárt fejhallgató kapható milliós összeghatár fölött, pedig ez a kivitel számos előnyt nyújt a privát szférára vágyó maximalistáknak. Szinte az összes Focal megfordult szerkesztőségünkben, ezért a Stellia sem maradhatott ki. Különlegessége, hogy hordozható kivitelben kínál 40 mm-es, berillium membrános hangszórót. De a franciák szeretnek stílusosan fellépni, ezért vizuálisan is áldoztak a luxus oltárán. Már csak az a kérdés, hogy mit tud a gyakorlatban?

FiiO FT3 fejhallgató teszt

fejhallgató teszt / középkategória

2023. augusztus 24., 18:20

FiiO FT3 fejhallgatóA FiiO FT3 a gyártója elképzelése egy kiforrott otthoni hifi fejhallgatóról. Viszonylag kedvező árához minőségi hangzás társul, ami elcsépelt kifejezés, most mégis helytálló. Komolyabb, elmélyült zenehallgatásra is alkalmas, miközben szolgáltatásokban a drágább riválisokra emlékeztet. Szokatlanul életteli, holografikus karaktert nyújt, ami konkrét előd nélküli terméknél, ennyire telített kínálatban nem kis szó.

Sennheiser HD 660S2 fejhallgató teszt

fejhallgató teszt / felső középkategória

2023. április 21., 15:50

Sennheiser HD 660S2 fejhallgatóAz utóbbi években sok fejhallgató érkezett a felső-középkategóriába. Ezért felkaptuk fejünket a Sennheiser HD 660S2 láttán, amely a nagy sikerű HD 600-as család legfrissebb tagja. A gyártó leírása szerint sikerült jobban kiterjeszteni a basszusait, a pontosság feláldozása nélkül. A cikk mérést is tartalmaz!

Focal Utopia (2022) high end fejhallgató teszt

fejhallgató teszt / high end

2023. március 9., 19:40

Focal Utopia 2022 high end fejhallgatóÉvek teltek el az első Focal Utopia fejhallgató érkezése óta. A gyártó eszközölt rajta frissítéseket, de olyan kis mértékben, hogy még a terméknéven sem módosítottak. Legtöbben egyszerűen csak "új Utopia" néven említik a frissített kiadást, melynek külsején és lengőtekercsében is apró, de fontos változás történt. De vajon mitől különleges a világ egyik legjobb fejhallgatója?

Sennheiser RS 120-W vezeték nélküli fejhallgató teszt

fejhallgató teszt / középkategória

2023. február 27., 20:15

Sennheiser RS 120-W vezeték nélküli fejhallgatóA mai okostévék keskenyek, bennük apró hangszórókkal. Ahhoz, hogy érteni is lehessen rajta a műsort, hangosítani kell. Ilyenkor a készülékben lévő parányi hangszórók tudásuk határához érnek, amit harsány, torz elszíneződéssel adnak tudomásul. Ez a zörgés a legtöbb egészséges hallásúnak öt perc után is idegesítő, nemhogy egész nap. Esténként, amikor mások aludnának, szintén konfliktusokhoz vezethet ilyen effektusokkal terhelni a szomszédokat, vagy a háztartásban élőket. Fejhallgatóval megelőzhető a vita és érthetőbbé válik a műsor. A Sennheiser RS szériás fülesei kimondottan rendszeres tévézők igényeihez igazodnak. Köztük a legolcsóbb vezeték nélküli opciónak számít az RS 120-W.

JBL Tour One M2 aktív zajzáras Bluetooth fejhallgató teszt

fejhallgató teszt / zajzáras fejhallgató

2023. február 14., 10:10

JBL Tour One M2 Bluetooth fejhallgatóA modernkori digitális munkásember sok feladatot bíz egy eszközre. Vajon szolgálhat-e egy zenehallgató eszköz elsőosztályú kommunikációra és a külvilági stressz csökkentésére? Régóta tudni, hogy igen. De vajon e funkciók maradéktalanul ki vannak már használva? A JBL arról próbálja meggyőzni a rendszeres utazókat, hogy képes még e területeken újat felmutatni és a szolgáltatásokat magasabb szintre emelni. Kérdés csak, hogy milyen áron?

Sivga SV023 fejhallgató teszt

fejhallgató teszt / felső középkategória

2023. január 8., 19:30

Sivga SV023 fejhallgatóA fejhallgatók folyamatosan táguló univerzuma nemcsak termékekkel, hanem gyártókkal is bővül. Közéjük tartozik a viszonylag újnak számító Sivga. Sokat elárul, hogy amit eddig letettek az asztalra, nemzetközileg is nagy visszhangot generált. Az SV023 már inkább prémium kategóriát testesít meg. Nyitott kivitele miatt elsősorban otthoni felhasználásra korlátozódik, de aki elmélyült zenehallgatásra keres társat, több értékelhető részlettel is fog benne találkozni.

Bowers & Wilkins Px8 aktív zajzáras Bluetooth fejhallgató teszt

fejhallgató teszt / zajzáras fejhallgató

2023. január 3., 12:50

Bowers Wilkins Px8 Bluetooth fejhallgatóAz Apple AirPods Max bebizonyította, hogy 250-300 000 forint között is van kereslet prémium Bluetooth fejhallgatóra. Azóta egyre több gyártó merészkedik e szintre, vagy akár még feljebb.  A Bowers & Wilkins hosszú utat bejárt már a prémium füles tervezés rögös ösvényén. Éppen emiatt csomagoltuk ki leplezetlen kíváncsisággal a Px8 hófehér dobozát.

Ultrasone Isar aktív zajzáras Bluetooth fejhallgató teszt

fejhallgató teszt / zajzáras fejhallgató

2022. december 17., 17:50

Ultrasone Isar Bluetooth fejhallgatóA rendszeres utazóknak szánt, aktív zajkioltásra (ANC) alkalmas Bluetooth fejhallgatók világában erős nevek (Bose, Sony stb.) dominálnak. A legkeresettebb opciók 110 és 150 ezer forint között kaphatók, amit nem mindenki engedhet meg magának egy egyszemélyes multimédiás eszközre. Éppen emiatt érdemel említést a német Ultrasone Isar nevű, eddigi első ANC funkciós fejhallgatója.

Meze Audio 109 PRO fejhallgató teszt

fejhallgató teszt / felső középkategória

2022. december 6., 11:15

Meze Audio 109 PRO fejhallgatóEddig jelentős rés tátongott a Meze 99 Classics és Meze ELITE fejhallgatói között. Legyen az hangsugárzó vagy füles, nem mindenki engedhet meg magának milliós hangrendszert. Ezért érkezett legjobbkor a Meze 109 PRO, a román cég első nyitott, dinamikus hangszórós modellje. Miután sikerült kipróbálni, kijelenthető, hogy ez az eddigi legerősebb hadüzenet a rivális óriások felé.

Sennheiser MOMENTUM 4 Wireless aktív zajzáras Bluetooth fejhallgató teszt

fejhallgató teszt / zajzáras fejhallgató

2022. december 2., 14:30

Sennheiser MOMENTUM 4 Wireless Bluetooth fejhallgatóÁtlagfelhasználóknak megfelelni már nem könnyű, főleg fejhallgatóként. Milliószámra vásárolják az AirPods, vagy ahhoz hasonló fülhallgatókat. Hogyan rúghatna labdába velük szemben egy nagyobb és drágább alternatíva? Másik oldalon a rivális fejhallgatók tábora is erős nevekből áll. Ilyen körülmények között kellett asztalhoz ülni a Sennheiser MOMENTUM 4 Wireless tervezőinek.

HiFiMAN ANANDA-BT Bluetooth fejhallgató teszt

fejhallgató teszt / felsőkategória

2022. november 26., 00:25

HiFiMAN ANANDA-BT Bluetooth fejhallgatóAz ANANDA-BT fontos és merész lépés a HiFiMAN részéről: high end fejhallgató, ami vezeték nélküli. E gondolatra más gyártók lemondóan legyintenének, mégis lát benne fantáziát a síkmágneses hangszóró technológiában élen járó cég. Audiofil alapokra épített Bluetooth fülessel nem sűrűn találkozni, ezért is volt megalapozott a kíváncsiságunk. De vajon mennyire jelent kompromisszumot a kábel nélkülözése?

Focal Bathys aktív zajzáras Bluetooth fejhallgató teszt

fejhallgató teszt / zajzáras fejhallgató

2022. november 15., 12:30

Focal Bathys Bluetooth fejhallgatóAhogy egyre többen dolgoznak otthonról, fontosabbá válik a személyes szféra és a telekommunikáció. Zajos környezetben nehezebb koncentrálni, legyen az munka vagy kikapcsolódás. A Focal eddig főleg otthoni hifi kategóriában teljesítette ki fejhallgatós tudását. Vajon a high end szintűre csiszolt formaterv és hangszóró technológia mennyire állja meg a helyét, ha aktív zajkioltást nyújtó, mobil célokra szánt fejhallgatóba ültetik át?

Bowers & Wilkins Px7 S2 aktív zajzáras Bluetooth fejhallgató teszt

fejhallgató teszt / felső középkategória

2022. október 10., 18:10

Bowers & Wilkins Px7 S2 Bluetooth fejhallgatóA Bowers & Wilkins sokáig arisztokratikus tónust alkalmazott prémium kategóriás Bluetooth fejhallgatóin. Elődeihez képest a Px7 S2 kevésbé úrias, cserébe jóval kényelmesebb. Nem feltétlenül akar dísztárgy lenni és jobban fókuszál a valós felhasználói igényekre. Ez miben nyilvánul meg? Kiderül a cikkből!

Xtrfy H1 gamer headset teszt

fejhallgató teszt / headset

2022. október 6., 00:25

Xtrfy H1 gamer headsetMindig izgalmas élmény egy korábban nem ismert gyártó termékeivel először találkozni, főleg ha az első pillanattól kezdve pozitív benyomások sora vár az emberre. Bár az Xtrfy márka lassan 10 éves lesz, a fejhallgató/headset ösvényre csak 2017-ben léptek rá a H1 megalkotásával - és milyen jól tették! Mitől olyan jó ez a majdnem öt éves termék? Soroljuk az okokat.

HiFiMAN Deva Pro Bluetooth fejhallgató teszt

fejhallgató teszt / középkategória

2022. augusztus 30., 09:55

HiFiMAN Deva Pro Bluetooth fejhallgatóApró kiegészítő segítségével a Deva Pro könnyen Bluetooth fejhallgatóvá alakul. Viselője döntheti el, hogy vezetékkel, vagy anélkül szeretné használni. Nem kizárólag a szabadságérzetért érdemes megismerni, hanem azért is, mert új fejlesztésű NsD hangszórót tartalmaz. Következzen az eddigi első, vezeték nélküli, síkmágneses fejhallgatóról készült tesztünk!

Meze Audio fejhallgató kábelek

fejhallgató teszt

2022. augusztus 9., 18:20

Meze fejhallgató kábelekA fejhallgatókat és fülhallgatókat gyártó Meze is elismeri a kábelek jelentőségét. Ezt bizonyítja, hogy kínálatukat külön kiegészítőként megvásárolható fejhallgató kábelek színesítik. Lássuk, hogy milyen lehetőségek várnak arra a vájtfülűre, aki Meze kábellel kíván többet kihozni füleséből!

Sennheiser HD 400 PRO stúdió fejhallgató teszt

fejhallgató teszt / felső középkategória

2022. július 29., 19:45

Sennheiser HD 400 PRO stúdió fejhallgatóA Sennheiser HD 400 PRO a gyártó kínálatának professzionális felhasználásra szánt vonalát képviseli, méghozzá egyedüli modellként. Szemben a gyártó széles audiofil kínálatával, Pro vonalon csupán egyetlen fejhallgatót és egy fülhallgatót találunk, így a HD 400 PRO a gyártó megközelítésében "a" stúdió-fejhallgató.

Mark Levinson No 5909 aktív zajzáras Bluetooth fejhallgató teszt

fejhallgató teszt / felsőkategória

2022. július 9., 12:35

Mark Levinson No 5909 Bluetooth fejhallgatóA Mark Levinson első fejhallgatójaként bemutatkozó No 5909 bizonyítja, hogy a fejhallgatók szerepe, létjogosultsága megállás nélkül növekszik. Első ránézésre ideális utazós füles, de otthoni, elmélyült zenehallgatásra is alkalmazható. Gyártója univerzális hangzást és tökéletes aktív zajszűrést ígér. Mit tud a világ jelenleg egyik legdrágább vezeték nélküli fejhallgatója?

HiFiMAN Sundara fejhallgató teszt

fejhallgató teszt / felső középkategória

2022. július 4., 10:30

HiFiMAN Sundara hifi fejhallgatóA sundara szépet jelent szanszkrit nyelven. Gyártója arra törekedett, hogy a HIFIMAN Sundara minden tekintetben rászolgáljon nevére. Ilyen törekvésekkel sokan azt hinnék, hogy valahol fél és egymillió közötti árra lehet majd számítani. Valójában már 150 000 forintért hazavihető, holott már ez a fejhallgató is 1-2 mikron közötti vastagságú NsD membránt tartalmaz.

Focal Celestee hifi fejhallgató teszt

fejhallgató teszt / felsőkategória

2022. május 16., 12:35

Focal Celestee hifi fejhallgatóA Focal Celestee a franciák válasza azoknak, akik hajlandók magasabb összeget áldozni a fejhallgatóval történő minőségi zenehallgatásra, de kifejezetten zárt kivitelt szeretnének. Rendkívüli kifinomultsága jól mutatja, hogy mennyire kiélezett küzdelem folyik manapság az audiofilek kegyeiért.

Sendy Audio Apollo fejhallgató teszt

fejhallgató teszt / felső középkategória

2022. április 23., 10:45

Sendy Audio Apollo fejhallgatóA Sendy Audio fejhallgatóit kevesen ismerik, pedig a hangjuk és a minőségük rászolgálna erre. Járt már nálunk néhány verziója és mindegyik csupa jó emléket hagyott maga után, a Sendy Aiva valamint Sivga P-II egyaránt és nemrég érkezett a középkategóriás Sendy Apollo, amire azon nyomban lecsaptunk.

Grado SR325x fejhallgató teszt

fejhallgató teszt / felső középkategória

2022. április 6., 07:55

Grado SR325x fejhallgatóA Grado megfizethetőbb, Prestige szériája legnagyobb tagjának számító SR325x kisebb testvéreitől eltérően nem műanyag, hanem fémházas. A frissített fejpánt, kábel és a 4. generációs hangszórók együttese váratlanul erős résztvevőt eredményez a felső középkategóriában, mely tökéletlenségei ellenére is megérdemli a figyelmet.

JBL Quantum ONE gamer headset teszt

fejhallgató teszt / headset

2022. március 30., 08:25

JBL Quantum ONE gamer headsetA JBL Quantum ONE gamer headsetet teszteltük a Quantum 600/800 termékpáros után bő fél évvel. A korábban már megélt élmények vegyes özöne zúdult ránk, és kellett hozzá egy-két ébredés, hogy értelmezni tudjuk a tapasztaltakat.

Technics EAH-A800 aktív zajzáras Bluetooth fejhallgató teszt

fejhallgató teszt / zajzáras fejhallgató

2022. március 24., 10:05

Technics EAH-A800 aktív zajzáras Bluetooth fejhallgatóHosszú útra el lehet indulni ANC fejhallgató nélkül, de nem érdemes. Nemcsak a zene, hanem a zajcsillapítás miatt is. A gépjárművek zaja, a tömeg zsibongása mentálisan fárasztó hosszútávon, talán felesleges részleteznünk azoknak, akik rendszeresen utaznak belvárosban, vonaton vagy repülőn. E probléma két módon orvosolható: lakatlan szigetre meneküléssel, vagy egy jó fülessel. Ha utóbbi véletlenül a Technics EAH-A800 lenne, akkor kellemes meglepetések sorára lehet számítani. Nem tökéletes, de aktuális konkurensei közül bármelyikkel felveszi a versenyt.

Meze Audio ELITE high end fejhallgató teszt

fejhallgató teszt / high end

2022. március 16., 19:35

Meze Audio ELITE high end fejhallgató2018-ban bemutattuk a Meze Empyrean fejhallgatót. A Romániában készült műalkotás kétségtelenül új színfoltot jelentett az ultra high end fülesek világában. Akkor még azt hittük, hogy a Meze fejlesztői megállapodnak azon a szinten, amit akkor sikerült elérniük a Rinaro Isodynamics hangszóróval. De tévedtünk, hiszen néhány év elteltével debütált a zárt kivitelű Liric, most pedig az Empyrean fölé licitáló, még fejlettebb hangzást ígérő ELITE érkezett Magyarországra. Így elérkeztünk az eseményhez, amit eddig a karácsonynál is jobban vártunk!

Grado SR225x fejhallgató teszt

fejhallgató teszt / középkategória

2022. február 26., 19:40

Grado SR225x fejhallgatóA Grado SR225x izgalmas fejhallgató a brooklyni cég kínálatában, hiszen 100 000 forint alatt kapható, ami több magyar zenekedvelő számára elérhető, mint a manapság domináns, csillagászati áron kínált high end koronadíszek. Az előző évszázadot idéző külső ne tévesszen meg senkit, az SR225x hangkaraktere tartogat meglepetéseket!

Meze Audio Liric high end fejhallgató teszt

fejhallgató teszt / high end

2022. február 15., 23:00

Meze Audio Liric high end fejhallgatóA Meze Audio Liric hangja élettel teli, miközben mellőzi azt a szűkös, fojtogató sztereó hatást, ami miatt sokan lemondanak a zárt felépítésű fejhallgatókról. Hangszórójához még csak hasonlót sem gyárt senki. Formaterve túlzás nélkül művészi. Persze áráért cserébe ez a legkevesebb.

EPOS H6PRO gamer headset teszt

fejhallgató teszt / headset

2022. február 5., 20:10

EPOS H6PRO gamer headsetAz egyszerűség és a letisztultság közeli rokonságban állnak a tökéletességgel - ha megfelelően vannak alkalmazva. Természetesen egy modern elektronikai eszköz esetében ez a kérdés többrétű, hiszen egyben kell értékelnünk a precíz mérnöki, és az előrelátó, kifinomult tervezői munka eredményét. Pontosan erre a feladatra vállalkoztunk az EPOS H6PRO gaming headsetek tesztelésével.

következő oldal >

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.