Fejhallgató > Fejhallgató

Fejhallgató tesztek szakértőktől, közérthetően

Itt különféle kategóriájú (otthoni hifi, utazós, vezeték nélküli stb.) fejhallgatók tesztje található, a belépőszinttől a high end kategóriáig. Kipróbálunk olyanokat, amelyek nemzetközileg is népszerűek, de kevésbé ismert gyártók termékeivel, ritkaságokkal, exkluzív, prémium fülesekkel is foglalkozunk. Ha olvasónk kiszemelt egy fejhallgatót, megvásárolná, de előtte szívesen fogadná egy szakértő véleményét is, akkor fejhallgatóteszt cikkeink bármelyikére bizalommal támaszkodhat. Ettől függetlenül (különösen drágább termék esetében) mindig javasoljuk a személyes kipróbálást is. Aki még csak most ismerkedik a fejhallgatók világával és nem tudja, hogy milyen irányba induljon a különféle kategóriák között, annak javasoljuk „Hogyan válasszunk fejhallgatót?” c. videónk megtekintését.

Fejhallgató kategóriák és minőségi szintek

Ahány felhasználási mód, annyi fejhallgató kategória létezik. Üzletembereknek fontos szempont a vezeték nélküli kivitel és a telefonhívásokhoz szükséges beépített mikrofon minősége. Aki sokat utazik, vagy zajos környezetben él, annak hasznos lehet az aktív zajkioltás (ANC). Az otthoni maximalista vájtfülűeknek pedig a klasszikus, vezetékes, minőségi anyagokból épített, lineáris frekvenciagörbét nyújtó hifi fejhallgatók okoznak elégedettséget. Fontos szempont a tartósság és a kényelem: hiába szól szépen egy füles, ha gyenge felépítése miatt néhány hónap után szétesik, vagy öt perc elteltével frusztrálóan nyomja a fület! Az általunk tesztelt belépőszintű fejhallgatók kb. 20-30 000 forintnál indulnak. A középkategória (vezetékes és vezeték nélküli füleseknél egyaránt) kb. 50-100 000 Ft között található. 100 000 Ft fölött a legtöbb füles prémium/high end szintűnek mondható, de egyre többen gyártanak félmillió fölötti, audiofil hangminőségű fejhallgatókat is.

Hogyan tesztelünk fejhallgatókat?

Minden fejhallgató, amit tesztre kapunk, a kategóriára specializálódott kollégánkhoz kerül. A kipróbálás többnapos, vagy akár több hetes folyamat is lehet a termék tudásától és szolgáltatásaitól függően. A fejhallgató kipróbálása során megvizsgáljuk annak anyagminőségét, stabilitását és komfortszintjét. Alapos bejáratást követően a hangminőség tanulmányozásához referencia zeneszámlistát használunk. 2021-től már a hifi fejhallgatók mérését is elvégezzük, egy miniDSP fejmikrofon segítésével. Az általunk mért frekvenciagörbék fotóját a cikkben szoktuk elhelyezni. Ha a fejhallgató mikrofonnal és/vagy ANC funkcióval is rendelkezik, akkor a zajszűrés hatékonyságát és a mikrofon beszédérthetőségét is értékelni szoktuk. Minden cikk végén összefoglaljuk a pro/kontra érveket és ötpontos skálán szubjektíven értékeljük a kipróbált füles felhasználói szempontból mérvadó paramétereit.

Erzetich Charybdis fejhallgató - Bacillus Tilia fejhallgató erősítő teszt

fejhallgató teszt / high end

2024. április 16., 18:15

Erzetich Charybdis fejhallgató Bacillus Tilia fejhallgató erősítőHa eddig azt mondtuk, szlovén high end, akkor szinte mindenkinek a zseniális Franc Kuzma és fantasztikus lemezjátszói jutottak eszébe először. Az Erzetich Charybdis - Bacillus Tilia fejhallgató/erősítő is egy szlovén high end manufaktúra terméke és az alapján, amit tesztelésük során hallottunk, érdemes lesz bővíteni a szlovén high end audio szótárat!

DALI IO-12 aktív zajzáras Bluetooth fejhallgató teszt

fejhallgató teszt / zajzáras fejhallgató

2024. április 8., 23:00

DALI IO-12 fejhallgatóA DALI fő profilját hangfalak képezik, de mint más hasonló cégek, ez is kacsingat a fejhallgatós világra. A korábbi DALI IO-6 kellemes meglepetésként hatot. Bebizonyította, hogy a dánok képesek vállalható Bluetooth fülest készíteni. Azóta a prémium vezeték nélküli fülesek univerzuma tovább tágult. Megjelent a high end Bluetooth szint, ha lehet így nevezni. A DALI IO-12 már nem egyszerűen egyszerű utazótárs próbál lenni, hanem egy vájtfülűeknek szánt hibrid, ami gyártója szerint utazás közben és otthoni körülmények között is a legjobbat nyújtja. Nem tűnik ez túlvállalásnak?

FiiO JT1 fejhallgató teszt

fejhallgató teszt / középkategória

2024. február 28., 23:30

FiiO JT1 fejhallgatóA JT1 bizonyítja, hogy gyártója neve beégett a fejhallgatós világba. Mára a FiiO többségében kiforrott IEM fülhallgatókat szintén készít és nemrég hagyományos, nagyméretű fejhallgatókkal is bővült kínálata. Míg a nagymenő nemzetközi nevek felfelé licitálnak (a legtöbb fülesspecialista rendelkezik akár félmillió-millió fölötti opcióval is), addig a FiiO egyelőre a megfizethetőbb réteget vette célba. A JT1 alig 30 000 forintos árát és esztétikus megjelenését tekintve már attól összetehetnénk kezünket, hogy belépő/középkategóriában evickélni képes, tűrhető hangot nyújt. De annál többet tud.

Bose QuietComfort Ultra aktív zajzáras Bluetooth fejhallgató teszt

fejhallgató teszt / zajzáras fejhallgató

2024. február 13., 10:40

Bose QuietComfort Ultra Headphones Bluetooth fejhallgatóAkik sokat utaznak, nem győzik dicsérni a Bose QC évek óta hódító szériáját. Más kérdés, hogy a hangminőség megszállottjai sokáig csak szájhúzással méregették, mert a gyártó túl egyedi és szintetikus, lágy karaktert szabott rájuk. Az utóbbi években rendkívül erőssé vált a vezeték nélkül ANC fejhallgatók mezőnye. Így aktuálissá vált, hogy a Bose reagáljon a kihívókra és túllépjen saját korlátjain. Vajon hogyan sikerült?

JBL Live 770NC aktív zajzáras Bluetooth fejhallgató teszt

fejhallgató teszt / zajzáras fejhallgató

2024. január 31., 11:10

JBL Live 770NC Bluetooth fejhallgatóNehéz lépést tartani a JBL vezeték nélküli füleseivel. Évről évre sűrűn érkeznek az új modellek, ami leginkább a folyamatosan fejlődő Bluetooth technológiának tudható be. Nem is olyan régen még meggyőződéssel gondoltuk, hogy aki zavaró hibák nélkül szeretne élvezhető vezeték nélküli élményt egy fejhallgatótól, ne adja lejjebb a prémium kategóriánál. A Live 770NC ékes példája, hogy 2024-ben már bőven 100 000 forint alatt is kapható olyan Bluetooth füles, ami egyszerűen kiforrott és jó, megfelel a mindennapi követelményeknek, kellemesen szól és kényelmes is. De azért fejtsük ki bővebben, hogy miért látjuk/halljuk versenyképesnek a cég középkategóriás újoncát!

FiiO FT5 síkmágneses fejhallgató teszt

fejhallgató teszt / felső középkategória

2024. január 27., 18:55

FiiO FT5 fejhallgatóIzgalmasan indult az év, mert épphogy elmosogattuk a pezsgőspoharakat, szerkesztőségünk polcait máris megtöltötték a tesztre váró hifi újdonságok. A FiiO FT5 fejhallgató eljöttét izgatott nemzetközi várakozás övezte, részben azért, mert az FT3 után még komolyabb alternatívát képez, másfelől ez a cég első síkmágneses technológiát tartalmazó terméke. Vajon az FT5 mennyire rázza meg nem kevésbé népszerű, középkategóriás kihívóit?

Bose QuietComfort Headphones aktív zajzáras Bluetooth fejhallgató teszt

fejhallgató teszt / zajzáras fejhallgató

2024. január 16., 23:45

Bose QuietComfort Headphones Bluetooth fejhallgatóÉvről évre erősödik az ANC-képes, vezeték nélküli fejhallgató felhozatal. A folyamatosan fejlődő technológia és egyre több vásárlói visszajelzés elég támpontot adott a Bose számára, hogy legnépszerűbb utazós fülesét megújítsa. A QuietComfort célja ugyanaz, mint világhírű elődjeinek: csendet és kényelmet nyújtani. Ebben változatlanul előkelő helyet tölt be. De mi történik, ha telefonálásra, vagy zenehallgatásra kerül sor?

final D8000 Pro Edition high end fejhallgató teszt

fejhallgató teszt / high end

2023. december 29., 10:05

final D8000 Pro Edition high end fejhallgatóA japán székhelyű final céget egyre sűrűbben emlegetik nemzetközi fórumokon, szakmai portálokon és közösségi oldalak komment szekcióiban. Most az egyik legjobb fejhallgatójuk, a D8000 Pro Edition bemutatása következik, a szubjektív gondolatokhoz objektív mérést is mellékelünk. Nem tudjuk, hogy létezik-e jobb síkmágneses fejhallgató, de aki referencia szintet keres, annak valószínűleg ez egy lehetséges végállomás.

Austrian Audio The Composer high end fejhallgató teszt

fejhallgató teszt / high end

2023. december 21., 23:45

Austrian Audio The Composer high end fejhallgatóA fejhallgatók világa gyorsan bővül. Nem kivétel a high end kategória, melyben a gyártók szüntelenül egymásra licitálnak. Új nevek számára nem kis kihívás, hogy érvényesüljenek az erős versenyben. Azonban most csak a név új, mögötte régi arcok állnak. Az Austrian Audio nevet azok az osztrák szakemberek alapították, akik az AKG központjának Amerikába történő áttelepítése után, ha lehet így fogalmazni, magukra maradtak. De nem váltak köddé. Töretlen lendületük igazolása a The Composer. Letettek valamit az asztalra, ami könnyen felkeltheti a vájtfülűek figyelmét.

Sennheiser ACCENTUM Wireless aktív zajzáras Bluetooth fejhallgató teszt

fejhallgató teszt / zajzáras fejhallgató

2023. november 16., 18:30

Sennheiser ACCENTUM Wireless Bluetooth fejhallgatóA Sennheiser MOMENTUM 4 sikert aratott az AV-Online szerkesztőségben. Interneten fellelhető vélemények alapján a vásárlók is szeretik. Esetleges hátránya, hogy prémium tudásához magas ár társul, leszűkítve a célközönséget. Az ACCENTUM Wireless hiánypótló kistestvér szerepét tölti be, mivel megközelítőleg feleannyiért nyújt hasonló funkciókat. Vonatra szálltunk vele, hogy feltérképezzük tudását. Jöjjön a teszt!

Focal Stellia high end fejhallgató teszt

fejhallgató teszt / high end

2023. szeptember 20., 19:10

Focal Stellia high end fejhallgatóKevés zárt fejhallgató kapható milliós összeghatár fölött, pedig ez a kivitel számos előnyt nyújt a privát szférára vágyó maximalistáknak. Szinte az összes Focal megfordult szerkesztőségünkben, ezért a Stellia sem maradhatott ki. Különlegessége, hogy hordozható kivitelben kínál 40 mm-es, berillium membrános hangszórót. De a franciák szeretnek stílusosan fellépni, ezért vizuálisan is áldoztak a luxus oltárán. Már csak az a kérdés, hogy mit tud a gyakorlatban?

FiiO FT3 fejhallgató teszt

fejhallgató teszt / középkategória

2023. augusztus 24., 18:20

FiiO FT3 fejhallgatóA FiiO FT3 a gyártója elképzelése egy kiforrott otthoni hifi fejhallgatóról. Viszonylag kedvező árához minőségi hangzás társul, ami elcsépelt kifejezés, most mégis helytálló. Komolyabb, elmélyült zenehallgatásra is alkalmas, miközben szolgáltatásokban a drágább riválisokra emlékeztet. Szokatlanul életteli, holografikus karaktert nyújt, ami konkrét előd nélküli terméknél, ennyire telített kínálatban nem kis szó.

Sennheiser HD 660S2 fejhallgató teszt

fejhallgató teszt / felső középkategória

2023. április 21., 15:50

Sennheiser HD 660S2 fejhallgatóAz utóbbi években sok fejhallgató érkezett a felső-középkategóriába. Ezért felkaptuk fejünket a Sennheiser HD 660S2 láttán, amely a nagy sikerű HD 600-as család legfrissebb tagja. A gyártó leírása szerint sikerült jobban kiterjeszteni a basszusait, a pontosság feláldozása nélkül. A cikk mérést is tartalmaz!

Focal Utopia (2022) high end fejhallgató teszt

fejhallgató teszt / high end

2023. március 9., 19:40

Focal Utopia 2022 high end fejhallgatóÉvek teltek el az első Focal Utopia fejhallgató érkezése óta. A gyártó eszközölt rajta frissítéseket, de olyan kis mértékben, hogy még a terméknéven sem módosítottak. Legtöbben egyszerűen csak "új Utopia" néven említik a frissített kiadást, melynek külsején és lengőtekercsében is apró, de fontos változás történt. De vajon mitől különleges a világ egyik legjobb fejhallgatója?

Sennheiser RS 120-W vezeték nélküli fejhallgató teszt

fejhallgató teszt / középkategória

2023. február 27., 20:15

Sennheiser RS 120-W vezeték nélküli fejhallgatóA mai okostévék keskenyek, bennük apró hangszórókkal. Ahhoz, hogy érteni is lehessen rajta a műsort, hangosítani kell. Ilyenkor a készülékben lévő parányi hangszórók tudásuk határához érnek, amit harsány, torz elszíneződéssel adnak tudomásul. Ez a zörgés a legtöbb egészséges hallásúnak öt perc után is idegesítő, nemhogy egész nap. Esténként, amikor mások aludnának, szintén konfliktusokhoz vezethet ilyen effektusokkal terhelni a szomszédokat, vagy a háztartásban élőket. Fejhallgatóval megelőzhető a vita és érthetőbbé válik a műsor. A Sennheiser RS szériás fülesei kimondottan rendszeres tévézők igényeihez igazodnak. Köztük a legolcsóbb vezeték nélküli opciónak számít az RS 120-W.

JBL Tour One M2 aktív zajzáras Bluetooth fejhallgató teszt

fejhallgató teszt / zajzáras fejhallgató

2023. február 14., 10:10

JBL Tour One M2 Bluetooth fejhallgatóA modernkori digitális munkásember sok feladatot bíz egy eszközre. Vajon szolgálhat-e egy zenehallgató eszköz elsőosztályú kommunikációra és a külvilági stressz csökkentésére? Régóta tudni, hogy igen. De vajon e funkciók maradéktalanul ki vannak már használva? A JBL arról próbálja meggyőzni a rendszeres utazókat, hogy képes még e területeken újat felmutatni és a szolgáltatásokat magasabb szintre emelni. Kérdés csak, hogy milyen áron?

Sivga SV023 fejhallgató teszt

fejhallgató teszt / felső középkategória

2023. január 8., 19:30

Sivga SV023 fejhallgatóA fejhallgatók folyamatosan táguló univerzuma nemcsak termékekkel, hanem gyártókkal is bővül. Közéjük tartozik a viszonylag újnak számító Sivga. Sokat elárul, hogy amit eddig letettek az asztalra, nemzetközileg is nagy visszhangot generált. Az SV023 már inkább prémium kategóriát testesít meg. Nyitott kivitele miatt elsősorban otthoni felhasználásra korlátozódik, de aki elmélyült zenehallgatásra keres társat, több értékelhető részlettel is fog benne találkozni.

Bowers & Wilkins Px8 aktív zajzáras Bluetooth fejhallgató teszt

fejhallgató teszt / zajzáras fejhallgató

2023. január 3., 12:50

Bowers Wilkins Px8 Bluetooth fejhallgatóAz Apple AirPods Max bebizonyította, hogy 250-300 000 forint között is van kereslet prémium Bluetooth fejhallgatóra. Azóta egyre több gyártó merészkedik e szintre, vagy akár még feljebb.  A Bowers & Wilkins hosszú utat bejárt már a prémium füles tervezés rögös ösvényén. Éppen emiatt csomagoltuk ki leplezetlen kíváncsisággal a Px8 hófehér dobozát.

Ultrasone Isar aktív zajzáras Bluetooth fejhallgató teszt

fejhallgató teszt / zajzáras fejhallgató

2022. december 17., 17:50

Ultrasone Isar Bluetooth fejhallgatóA rendszeres utazóknak szánt, aktív zajkioltásra (ANC) alkalmas Bluetooth fejhallgatók világában erős nevek (Bose, Sony stb.) dominálnak. A legkeresettebb opciók 110 és 150 ezer forint között kaphatók, amit nem mindenki engedhet meg magának egy egyszemélyes multimédiás eszközre. Éppen emiatt érdemel említést a német Ultrasone Isar nevű, eddigi első ANC funkciós fejhallgatója.

Meze Audio 109 PRO fejhallgató teszt

fejhallgató teszt / felső középkategória

2022. december 6., 11:15

Meze Audio 109 PRO fejhallgatóEddig jelentős rés tátongott a Meze 99 Classics és Meze ELITE fejhallgatói között. Legyen az hangsugárzó vagy füles, nem mindenki engedhet meg magának milliós hangrendszert. Ezért érkezett legjobbkor a Meze 109 PRO, a román cég első nyitott, dinamikus hangszórós modellje. Miután sikerült kipróbálni, kijelenthető, hogy ez az eddigi legerősebb hadüzenet a rivális óriások felé.

Sennheiser MOMENTUM 4 Wireless aktív zajzáras Bluetooth fejhallgató teszt

fejhallgató teszt / zajzáras fejhallgató

2022. december 2., 14:30

Sennheiser MOMENTUM 4 Wireless Bluetooth fejhallgatóÁtlagfelhasználóknak megfelelni már nem könnyű, főleg fejhallgatóként. Milliószámra vásárolják az AirPods, vagy ahhoz hasonló fülhallgatókat. Hogyan rúghatna labdába velük szemben egy nagyobb és drágább alternatíva? Másik oldalon a rivális fejhallgatók tábora is erős nevekből áll. Ilyen körülmények között kellett asztalhoz ülni a Sennheiser MOMENTUM 4 Wireless tervezőinek.

HiFiMAN ANANDA-BT Bluetooth fejhallgató teszt

fejhallgató teszt / felsőkategória

2022. november 26., 00:25

HiFiMAN ANANDA-BT Bluetooth fejhallgatóAz ANANDA-BT fontos és merész lépés a HiFiMAN részéről: high end fejhallgató, ami vezeték nélküli. E gondolatra más gyártók lemondóan legyintenének, mégis lát benne fantáziát a síkmágneses hangszóró technológiában élen járó cég. Audiofil alapokra épített Bluetooth fülessel nem sűrűn találkozni, ezért is volt megalapozott a kíváncsiságunk. De vajon mennyire jelent kompromisszumot a kábel nélkülözése?

Focal Bathys aktív zajzáras Bluetooth fejhallgató teszt

fejhallgató teszt / zajzáras fejhallgató

2022. november 15., 12:30

Focal Bathys Bluetooth fejhallgatóAhogy egyre többen dolgoznak otthonról, fontosabbá válik a személyes szféra és a telekommunikáció. Zajos környezetben nehezebb koncentrálni, legyen az munka vagy kikapcsolódás. A Focal eddig főleg otthoni hifi kategóriában teljesítette ki fejhallgatós tudását. Vajon a high end szintűre csiszolt formaterv és hangszóró technológia mennyire állja meg a helyét, ha aktív zajkioltást nyújtó, mobil célokra szánt fejhallgatóba ültetik át?

Bowers & Wilkins Px7 S2 aktív zajzáras Bluetooth fejhallgató teszt

fejhallgató teszt / felső középkategória

2022. október 10., 18:10

Bowers & Wilkins Px7 S2 Bluetooth fejhallgatóA Bowers & Wilkins sokáig arisztokratikus tónust alkalmazott prémium kategóriás Bluetooth fejhallgatóin. Elődeihez képest a Px7 S2 kevésbé úrias, cserébe jóval kényelmesebb. Nem feltétlenül akar dísztárgy lenni és jobban fókuszál a valós felhasználói igényekre. Ez miben nyilvánul meg? Kiderül a cikkből!

Xtrfy H1 gamer headset teszt

fejhallgató teszt / headset

2022. október 6., 00:25

Xtrfy H1 gamer headsetMindig izgalmas élmény egy korábban nem ismert gyártó termékeivel először találkozni, főleg ha az első pillanattól kezdve pozitív benyomások sora vár az emberre. Bár az Xtrfy márka lassan 10 éves lesz, a fejhallgató/headset ösvényre csak 2017-ben léptek rá a H1 megalkotásával - és milyen jól tették! Mitől olyan jó ez a majdnem öt éves termék? Soroljuk az okokat.

HiFiMAN Deva Pro Bluetooth fejhallgató teszt

fejhallgató teszt / középkategória

2022. augusztus 30., 09:55

HiFiMAN Deva Pro Bluetooth fejhallgatóApró kiegészítő segítségével a Deva Pro könnyen Bluetooth fejhallgatóvá alakul. Viselője döntheti el, hogy vezetékkel, vagy anélkül szeretné használni. Nem kizárólag a szabadságérzetért érdemes megismerni, hanem azért is, mert új fejlesztésű NsD hangszórót tartalmaz. Következzen az eddigi első, vezeték nélküli, síkmágneses fejhallgatóról készült tesztünk!

Meze Audio fejhallgató kábelek

fejhallgató teszt

2022. augusztus 9., 18:20

Meze fejhallgató kábelekA fejhallgatókat és fülhallgatókat gyártó Meze is elismeri a kábelek jelentőségét. Ezt bizonyítja, hogy kínálatukat külön kiegészítőként megvásárolható fejhallgató kábelek színesítik. Lássuk, hogy milyen lehetőségek várnak arra a vájtfülűre, aki Meze kábellel kíván többet kihozni füleséből!

Sennheiser HD 400 PRO stúdió fejhallgató teszt

fejhallgató teszt / felső középkategória

2022. július 29., 19:45

Sennheiser HD 400 PRO stúdió fejhallgatóA Sennheiser HD 400 PRO a gyártó kínálatának professzionális felhasználásra szánt vonalát képviseli, méghozzá egyedüli modellként. Szemben a gyártó széles audiofil kínálatával, Pro vonalon csupán egyetlen fejhallgatót és egy fülhallgatót találunk, így a HD 400 PRO a gyártó megközelítésében "a" stúdió-fejhallgató.

Mark Levinson No 5909 aktív zajzáras Bluetooth fejhallgató teszt

fejhallgató teszt / felsőkategória

2022. július 9., 12:35

Mark Levinson No 5909 Bluetooth fejhallgatóA Mark Levinson első fejhallgatójaként bemutatkozó No 5909 bizonyítja, hogy a fejhallgatók szerepe, létjogosultsága megállás nélkül növekszik. Első ránézésre ideális utazós füles, de otthoni, elmélyült zenehallgatásra is alkalmazható. Gyártója univerzális hangzást és tökéletes aktív zajszűrést ígér. Mit tud a világ jelenleg egyik legdrágább vezeték nélküli fejhallgatója?

HiFiMAN Sundara fejhallgató teszt

fejhallgató teszt / felső középkategória

2022. július 4., 10:30

HiFiMAN Sundara hifi fejhallgatóA sundara szépet jelent szanszkrit nyelven. Gyártója arra törekedett, hogy a HIFIMAN Sundara minden tekintetben rászolgáljon nevére. Ilyen törekvésekkel sokan azt hinnék, hogy valahol fél és egymillió közötti árra lehet majd számítani. Valójában már 150 000 forintért hazavihető, holott már ez a fejhallgató is 1-2 mikron közötti vastagságú NsD membránt tartalmaz.

következő oldal >

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.