Audio & Vision SHOW 2013 - Stream Audio

2013. november 21., csütörtök, 16:50

Stream Audio hangfal hifi audio DALI DALI EPICON DALI hangfal Focal Focal hangfal JVC projektor JVC projektor házimozi projektor hifi show házimozi show szórakoztató elektronikai kiállítás Audio Vision SHOW

A Stream Audio két szobába telepítette berendezéseit: az egyik helyiségben, az M szinten minőségi sztereó komponenseket és a DALI zászlóshajó hangsugárzóit üzemelték be, a második szobájukat pedig az emeleten találhattuk meg. Itt óránként négycsatornás audiofil szimfonikus felvételeket hallgathattak az érdeklődők, az Andramedia Kft. jóvoltából. Ugyanebben a szobába többek közt Focal Utopia hangfalak, Dynavoice mélysugárzó, Ortofon hangszedők és JVC D-ILA projektor is kerültek, így a Stream Audio lett a rendezvény egyik legszínesebb kínálattal rendelkező kiállítója.

Audio and Vision Show 2013 Stream AudioAudio and Vision Show 2013 Stream AudioAudio and Vision Show 2013 Stream AudioAudio and Vision Show 2013 Stream AudioAudio and Vision Show 2013 Stream AudioAudio and Vision Show 2013 Stream AudioAudio and Vision Show 2013 Stream AudioAudio and Vision Show 2013 Stream Audio

A közelmúltban a Stream Audio lett az Audia termékek magyarországi forgalmazója, ennek fejében a high-end készülékekkel mindkét szobában találkozhattunk. Az M szinten lévő szobában kizárólag Audia elektronikákat láthattunk és hallhattunk, a DALI EPICON 6 álló, valamint az EPICON 2 állványos hangfalak társaságában. A kiállítás ideje alatt főleg a nagyobbikat hallhatták szólni, de igény esetén bármikor átkötötték a rendszert a kisebbik modellre. A készülékállványra Audia Flight Two és Flight Three integrált erősítők kerültek, kiegészítve a Flight CD One M CD-játszóval.

Audio and Vision Show 2013 Stream Audio

A rendszert minőségi IsoTek tápszűréssel vértezték fel és a falak mentén néhány panelt is elhelyeztek a jobb szobaakusztika érdekében. Ettől függetlenül részben a szoba sajátosságai, netalán a felhasznált kábelek miatt kissé túlélezett magas frekvenciák jöttek elő a rendszerből. Éppen ezért akik komolyabban érdeklődnek e termékek iránt, azoknak javasolt nyugodtabb körülmények közt, ideális környezetben, újra kipróbálni őket, a Stream Audio bemutatótermében.

Audio and Vision Show 2013 Stream Audio

Az emeleti szobában vetített kép fogadott bennünket: projektornak a JVC DLA-X35 típusát hozták, kombinálva egy fix keretes, 240 cm látható képszélességű Stewart vetítővászonnal. Itt (a kiállításon fellelhető, egyéb házimozi installációkkal ellentétben) "mindössze" egy sztereó rendszerre bízták a hangosítást, viszont a Focal Diablo Utopia állványos hangfalak elfeledtették velünk a surround fontosságát.

Audio and Vision Show 2013 Stream Audio

A mellékelt képen látható, fehér dobozok kiváló térérzetet keltettek és rendkívül finoman, precízen adagolt részletekkel szóltak. Sokáig azt feltételeztük, hogy 2.0 sztereó hang szól. Valójában csak nem vettük észre, hogy a rendszerbe kötött, hangképbe remekül simuló Dynavoice Thunder T-12 mélyláda szerényen megtámogatja az állványos hangfalakat. Megfigyelhető a Focal dobozokhoz csatlakozó, tekintélyes vastagságú hangfalkábel - ez a Dynavoice Silverstar személyesen, róla olvashattak korábban honlapunkon is. Ugyanebben a szobában lehetett kipróbálni a Darbee képjavító készülékeit is. Míg ott időztünk, 0 %-on üzemelt a beiktatott készülék, bár sokak szerint így is érezhetően változtatott (javított) a látványon. A Darbee-ra később, alapos tesztben még visszatérünk. Továbbhaladva a Stream Audio emeleti szobájának termékein: a Focal hangsugárzók mögé az Audia Flight One sztereó integrált erősítője és ugyanezen márka második legnagyobb végerősítője, az Audia Flight A-100 került. Forráseszközként az OPPO BDP-105EU Blu-ray lejátszót alkalmazták. Ebben a helyiségben lehetett óránként olyan audiofil komolyzenei számokat hallgatni, melyeknek különlegessége, hogy két dupla mikrofonnal, speciális eljárással rögzítették őket. Ennek eredményeként rendkívül élethűen reprodukálódott a zenekar, és a hallgató a megszokottól egészen eltérően, valóban a koncertterem közepén érezhette magát.

Audio and Vision Show 2013 Stream Audio

A felvételeket az Andramedia Kft. jóvoltából ízlelhették a látogatók. Nem csak a Focal hangfalak iránt érdeklődőknek, hanem a fejhallgatós közönségnek is érdemes volt betérni a Stream Audio helyiségébe: itt lehetett kipróbálni a Focal Spirit One felső középkategóriás mobil fejhallgatót. Köszönet a Stream Audio szakembereinek, amiért minden érdeklődőre kellő időt fordítottak, hogy legjobb tudásuk szerint mindenre választ adtak!

www.streamaudio.hu

Audio and Vision Show 2013 Stream Audio

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.