Audio & Vision SHOW 2013 - Stream Audio

2013. november 21., csütörtök, 16:50

Stream Audio hangfal hifi audio DALI DALI EPICON DALI hangfal Focal Focal hangfal JVC projektor JVC projektor házimozi projektor hifi show házimozi show szórakoztató elektronikai kiállítás Audio Vision SHOW

A Stream Audio két szobába telepítette berendezéseit: az egyik helyiségben, az M szinten minőségi sztereó komponenseket és a DALI zászlóshajó hangsugárzóit üzemelték be, a második szobájukat pedig az emeleten találhattuk meg. Itt óránként négycsatornás audiofil szimfonikus felvételeket hallgathattak az érdeklődők, az Andramedia Kft. jóvoltából. Ugyanebben a szobába többek közt Focal Utopia hangfalak, Dynavoice mélysugárzó, Ortofon hangszedők és JVC D-ILA projektor is kerültek, így a Stream Audio lett a rendezvény egyik legszínesebb kínálattal rendelkező kiállítója.

A közelmúltban a Stream Audio lett az Audia termékek magyarországi forgalmazója, ennek fejében a high-end készülékekkel mindkét szobában találkozhattunk. Az M szinten lévő szobában kizárólag Audia elektronikákat láthattunk és hallhattunk, a DALI EPICON 6 álló, valamint az EPICON 2 állványos hangfalak társaságában. A kiállítás ideje alatt főleg a nagyobbikat hallhatták szólni, de igény esetén bármikor átkötötték a rendszert a kisebbik modellre. A készülékállványra Audia Flight Two és Flight Three integrált erősítők kerültek, kiegészítve a Flight CD One M CD-játszóval.

Audio and Vision Show 2013 Stream Audio

A rendszert minőségi IsoTek tápszűréssel vértezték fel és a falak mentén néhány panelt is elhelyeztek a jobb szobaakusztika érdekében. Ettől függetlenül részben a szoba sajátosságai, netalán a felhasznált kábelek miatt kissé túlélezett magas frekvenciák jöttek elő a rendszerből. Éppen ezért akik komolyabban érdeklődnek e termékek iránt, azoknak javasolt nyugodtabb körülmények közt, ideális környezetben, újra kipróbálni őket, a Stream Audio bemutatótermében.

Audio and Vision Show 2013 Stream Audio

Az emeleti szobában vetített kép fogadott bennünket: projektornak a JVC DLA-X35 típusát hozták, kombinálva egy fix keretes, 240 cm látható képszélességű Stewart vetítővászonnal. Itt (a kiállításon fellelhető, egyéb házimozi installációkkal ellentétben) "mindössze" egy sztereó rendszerre bízták a hangosítást, viszont a Focal Diablo Utopia állványos hangfalak elfeledtették velünk a surround fontosságát.

Audio and Vision Show 2013 Stream Audio

A mellékelt képen látható, fehér dobozok kiváló térérzetet keltettek és rendkívül finoman, precízen adagolt részletekkel szóltak. Sokáig azt feltételeztük, hogy 2.0 sztereó hang szól. Valójában csak nem vettük észre, hogy a rendszerbe kötött, hangképbe remekül simuló Dynavoice Thunder T-12 mélyláda szerényen megtámogatja az állványos hangfalakat. Megfigyelhető a Focal dobozokhoz csatlakozó, tekintélyes vastagságú hangfalkábel - ez a Dynavoice Silverstar személyesen, róla olvashattak korábban honlapunkon is. Ugyanebben a szobában lehetett kipróbálni a Darbee képjavító készülékeit is. Míg ott időztünk, 0 %-on üzemelt a beiktatott készülék, bár sokak szerint így is érezhetően változtatott (javított) a látványon. A Darbee-ra később, alapos tesztben még visszatérünk. Továbbhaladva a Stream Audio emeleti szobájának termékein: a Focal hangsugárzók mögé az Audia Flight One sztereó integrált erősítője és ugyanezen márka második legnagyobb végerősítője, az Audia Flight A-100 került. Forráseszközként az OPPO BDP-105EU Blu-ray lejátszót alkalmazták. Ebben a helyiségben lehetett óránként olyan audiofil komolyzenei számokat hallgatni, melyeknek különlegessége, hogy két dupla mikrofonnal, speciális eljárással rögzítették őket. Ennek eredményeként rendkívül élethűen reprodukálódott a zenekar, és a hallgató a megszokottól egészen eltérően, valóban a koncertterem közepén érezhette magát.

Audio and Vision Show 2013 Stream Audio

A felvételeket az Andramedia Kft. jóvoltából ízlelhették a látogatók. Nem csak a Focal hangfalak iránt érdeklődőknek, hanem a fejhallgatós közönségnek is érdemes volt betérni a Stream Audio helyiségébe: itt lehetett kipróbálni a Focal Spirit One felső középkategóriás mobil fejhallgatót. Köszönet a Stream Audio szakembereinek, amiért minden érdeklődőre kellő időt fordítottak, hogy legjobb tudásuk szerint mindenre választ adtak!

www.streamaudio.hu

Audio and Vision Show 2013 Stream Audio

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.