Hangfal > hangprojektor teszt

Hangprojektor tesztek

A hangprojektorok feladata, hogy a televíziók beépített, gyengébb minőségű hangszórói helyett tisztább, hangosabb és szórakoztatóbb akusztikai élményt nyújtsanak. Elnevezését tekintve a „hangprojektor” eredetileg sok, esetenként 30-40 db hangszóróval hozott létre virtuális térhatású hangzást. Mostanra megjelentek egyszerűbb és olcsóbb (általában sztereó sávra korlátozott) változatai, a soundbar rendszerek. A soundbar és hangprojektor két külön termékcsoport, sajnos a magyar forgalmazók és az üzletek összemosták e két elnevezést. De mivel megjelenését és funkcióját tekintve a két kategória nagyon hasonló, az alábbi cikkgyűjtemény hangprojektor és soundbar teszteket egyaránt tartalmaz. Rendszeresen kipróbáljuk a legújabb hangrendszereket a belépőszinttől (kb. 50-100 ezer forint) egészen a csúcskategóriáig (kb. 500 000-1 000 000 Ft).

Hangprojektor minőségi kategóriák

A hangprojektor (vagy soundbar, magyarul hangrúd) egy hosszúkás hangsugárzó, amit közvetlenül a tv alá, kényszerhelyzetben esetleg fölé telepítenek. Némely típusok falra szerelhetők, másokat csak állványra, polcra vagy médiabútorra lehet helyezni. Ha fontos a basszus, akkor érdemes olyan hangrendszert választani, amely aktív mélysugárzóval, vagy PRE OUT hangkimenettel rendelkezik. Olyan szettek is kaphatók, amelyek eleve tartalmaznak mélyládát, utóbbi egyre gyakrabban akár vezeték nélkül is fogadhatja a jelet. Az olcsóbb típusok általában egyszerűbb hangszórókat, műanyag készülékházat és kisebb teljesítményű erősítőt tartalmaznak. A drágább modellek jobb hangminőségre és terhelhetőségre képesek (tisztábban szólnak nagyobb hangerőn is) és több extrát kínálnak. A prémium kategóriás hangprojektor vagy soundbar hangrendszerek esetében hálózati szolgáltatások, streaming funkciók és jobb virtuális térhatás teszik jobbá a felhasználói élményt.

Hogyan tesztelünk hangprojektorokat?

A hangprojektor tesztelést erre specializálódott, többéves tapasztalattal rendelkező munkatársunk végzi otthoni környezetben, vagy ritkán a termék forgalmazójának bemutatótermében. A tesztelés során figyelembe veszünk minden felhasználói élmény szempontjából kritikus szempontot. a hangprojektor vagy soundbar filmes/zenei hangminőségét, terhelhetőségét, de nem kevésbé fontos tulajdonság a kezelhetőség és az ár/érték arány. A kipróbáláshoz saját, jól ismert zeneszámokat és filmjeleneteket használunk, amelyeket korábban már sok hangrendszeren lejátszottunk. Minden teszt végén szubjektíven pontozzuk az említett szempontokat és összefoglaljuk a hangprojektor vagy soundbar fő előnyeit és hátrányait, így segítve a potenciális vásárlók döntését.

Bose Smart Ultra Soundbar soundbar teszt

hangprojektor teszt / felső középkategória

2024. április 10., 22:35

Bose Smart Ultra Soundbar soundbarA Bose mindig is az élmezőnyt erősítette, ami a soundbar-okat illeti, és olykor alig győzzük felszedni az állunkat a földről, olyan elképesztően jó dolgokat kreálnak, néha viszont értetlenül állunk egy-egy ötletük felett, még ha elismerés is övezi a kétkedésünket. A Bose Smart Ultra Soundbar tesztelése pont egy ilyen eset volt.

Yamaha SR-X50A soundbar teszt

hangprojektor teszt / felső középkategória

2024. március 15., 22:00

Yamaha SR-X50A soundbarYamaha soundbar utoljára úgy két évvel ezelőtt járt nálunk a YAS-209 személyében, ami egy nagyon jó ár/érték arányú rendszer volt, de közelebb volt a belépő kategóriához, mint a közép szintűekhez, és bizony Atmos képességgel sem bírt, ami nélkül ma már szinte nem érdemes ringbe szállni. Egy határozott ugrással a Yamaha kihozta a mai igényeknek megfelelő SR-X50A (más néven True X Bar 50A) verziót, ami tudásban és árban is egy kategóriával feljebb van a ranglétrán. Papíron.

Sennheiser AMBEO Soundbar Mini soundbar teszt

hangprojektor teszt / felső középkategória

2024. február 15., 07:10

Sennheiser AMBEO Soundbar MiniHa lehetőségünk van rá, igyekszünk egy-egy termékcsaládnál lentről felfelé menni a ranglétrán, de néha úgy jön ki, hogy a csúcsról indulunk visszafelé. Nem volt ez máshogy a Sennheiser AMBEO Soundbar-okkal sem, így a nagy AMBEO Max és a nemrég tesztelt AMBEO Plus után, most elérkeztünk az AMBEO Mini-hez, ami a jelek szerint kevesebb dologban marad el a nagytesókhoz képest, mint gondoltuk.

Sennheiser AMBEO Soundbar Plus soundbar teszt

hangprojektor teszt / felső középkategória

2024. január 9., 13:05

Sennheiser AMBEO Soundbar Plus soundbarA soundbar piac telítettségét senki sem vitathatja, így a gyártóknak is nehéz dolguk van, ha valamivel ki akarnak tűnni a tömegből. Az elmúlt 12-13 évben mióta teszteljük ezeket házimozi helyettesítő csodákat, találkoztunk már minden elképzelhető megoldással, de ha valaki ma megkérdezi tőlünk, hogy mi volt eddig a legemlékezetesebb, csak ezt feleljük: Sennheiser AMBEO!

Bluesound PULSE SOUNDBAR+ PULSE SUB+ és PULSE FLEX2i soundbar hangrendszer teszt

hangprojektor teszt / felsőkategória

2023. december 15., 12:10

Bluesound PULSE SOUNDBAR+ soundbarAz alapvetően elektronika és streaming specialista Bluesound vezeték nélküli hangdobozokat is gyárt, valamint soundbart, így komplett házimozit is összedobhatunk cégen belül. A PULSE SOUNDBAR évekkel ezelőtt járt szerkesztőségünkben, amihez plusz mélynyomót is használtunk a teszt során. Pár napja viszont egy olyan Bluesound rendszerrel ismerkedtünk meg az Extreme Audio bemutatótermében, ami összesen négy komponensből áll, és mindenkinek érdemes meghallgatnia, aki egymillió forint körül venne egy kompakt, ám nagyhangú és nagytudású moziszettet.

Bose Smart Soundbar 600 soundbar teszt

hangprojektor teszt / középkategória

2023. október 5., 21:20

Bose Smart Soundbar 600 soundbarElőfordul, hogy rajtunk kívülálló okokból, bizonyos termékcsaládokat nem sorrendben, hanem úgy tesztelünk, ahogy éppen kapjuk őket. Ennek persze meg lehet az a hátránya, hogy egy zászlóshajó után csalódást okozhat egy közepes szintű változat, ami logikusan is hangzik, de a Bose Smart Soundbar 600 rá tudott cáfolni a Smart Soundbar 900 után erre az elméletre sőt, kifejezetten kellemes társaság volt a nálunk töltött ideje alatt.

JBL Bar 1000 soundbar teszt

hangprojektor teszt / felső középkategória

2023. március 6., 19:10

JBL Bar 1000 soundbarAhogy a JBL Bar 300 tesztje során említettük, lassan de biztosan el fogjuk érni a JBL Bar család csúcsát, és bár a kezdéskor még csak négy taggal számoltunk, a Bar 1000-hez érve örömmel jelenthetjük be, hogy nem ő a plafon. Időközben, bár a létezéséről tudtunk, végre megérkezett a forgalmazóhoz az aktuális csúcsragadozó is, de először elmeséljük, hogy a Bar 1000 mit művelt a nálunk töltött ideje alatt.

JBL Bar 800 soundbar teszt

hangprojektor teszt / felső középkategória

2023. február 20., 10:10

JBL Bar 800 soundbarAz új JBL Bar sorozat jelenlegi 3. tagjához érkeztünk a ranglétrán. A JBL Bar 800 már egy komolyabb ugrás az előzőekhez képest, nemcsak teljesítményével, hanem jelfeldolgozásával és főleg téralkotásával valamint hangszórókészletével kopogtat az Atmos soundbar-ok felső házának ajtaján.

JBL Bar 500 soundbar teszt

hangprojektor teszt / középkategória

2023. február 7., 23:45

JBL Bar 500 soundbarA JBL új soundbar családjának következő állomásához érkeztünk, ahol is a nemrég tesztelt Bar 300 egyel nagyobb tesóját fogtuk hadrendbe. Ez a két hangkeltő tényleg nagyon közeli rokonok, ugyanis tudásra szinte megegyeznek, viszont az új Bar 500 már azoknak való, akik helyben, hangzásban, erőben és méretekben is többet szeretnének, és persze a zsebük is öblösebb egy picivel.

JBL Bar 300 soundbar teszt

hangprojektor teszt / középkategória

2023. január 31., 12:00

JBL Bar 300 soundbarÚj év, új célok új élmények. Kb. ezekkel a gondolatokkal, pontosabban elvárásokkal álltunk a JBL új soundbar családjához, melyeket végre leegyszerűsített nevekkel áldottak meg a marketingesek. A lépcsőfokok egyszerűen csak Bar 300, 500, 800 és 1000 fedőnévvel törtetnek a csillagos ég felé, mi pedig már nagyon vártuk, hogy vendégül láthassuk ezt a kis meghitt famíliát.

Meghallgattuk a Bowers & Wilkins Panorama 3 soundbart

hangprojektor teszt / felső középkategória

2022. november 26., 20:20

Bowers & Wilkins Panorama 3 Atmos soundbarGyártója így népszerűsíti: több évtizedes hangstúdiós együttműködés tapasztalata az első Dolby Atmos dekódolásra alkalmas B&W soundbar-ban. Fő előnyei közé tartozik, hogy bárhol elfér, mégis nagyot szól. Megfűszerezve 21. századi funkciókkal. Ellátogattunk az Aymara Kft. bemutatótermébe, hogy kiderítsük, mire számíthatnak a Panorama 3 iránt érdeklődők?

Bose Smart Soundbar 900 soundbar teszt

hangprojektor teszt / felső középkategória

2022. október 4., 23:25

Bose Smart Soundbar 900 Atmos soundbarAhogy szinte minden soundbar vagy hangprojektor tesztünknél mondani szoktuk, ezekkel már szinte Dunát lehetne rekeszteni, annyiféle van a piacon. Érdekes, hogy ezek között mégis talán 4-5 olyan akadt, amitől leesett az állunk, és most a Bose elérte azt, hogy a képzeletbeli dobogón átrendeződtek az erőviszonyok. A Smart Soundbar 900 bizony odacsapott az asztalra, nem is kicsit!

Yamaha YAS-209 soundbar teszt

hangprojektor teszt / középkategória

2022. március 19., 17:25

Yamaha YAS-209 soundbarA nagyközönség örömére egyre nő az elérhető árú soundbar-ok tábora, melyek már nem csak a teljesen belépő szintet képviselik, hanem komoly technikai tudással, külön mélysugárzóval és minőségi anyagokkal is pénztárca barát szintet tudnak maradni. A Yamaha YAS-209 éppen ezt a tábort erősíti.

JBL Cinema SB170 soundbar teszt

hangprojektor teszt / belépő kategória

2021. november 24., 19:10

JBL Cinema SB170 soundbarMióta a JBL egy bölcs döntést követően félretette klasszikus hifi termékeinek versenyeztetését, ahol bizony már komoly lemaradásban volt, és megalkotott egy új irányt a vagány és fiatalos szórakoztató elektronikák terén, talán még nem is tudták, hogy mekkora sikertörténet veszi kezdetét. A Bluetooth hangszórók terén megkérdőjelezhetetlen, amit elértek, de ami azt illeti, az igazán jó ár/értékű soundbar-jaik is követik őket a siker útján. Sok nagyon jó soundbar-hoz volt már szerencsénk a JBL-től, de a Cinema SB170, új dimenziókat nyitott. Imádni való kis kedvenc lett belőle.

Yamaha SR-B20A soundbar teszt

hangprojektor teszt / középkategória

2021. szeptember 2., 21:00

Yamaha SR-B20A soundbarA soundbar piac egyre csak bővül, és ez szerencsére nem csak a különböző típusok számára értendő, hanem a kategória határainak kitolódására is. A minden hálózati funkcióval ellátott, a sok hangszórós, szinte high end csodáktól a lehető legegyszerűbb, olcsóbb, önálló darabokig szinte mindent megtalálunk, de ezeken belül óriási eltérések vannak. A Yamaha SR-B20A inkább az utóbbi szegmensből igyekszik kihozni a legtöbbet, és ami azt illeti, sikerült is neki.

Klipsch Cinema 600 Sound Bar soundbar teszt

hangprojektor teszt / középkategória

2021. július 8., 17:35

Klipsch Cinema 600 Sound Bar soundbarA neves amerikai gyártó mindig is figyelt arra, hogy nagyon széles körben tudja kiszolgálni a felhasználói igényeket. Ahogy akad pár tízezer forintos hangsugárzója, ugyanúgy több milliós párok is akadnak, de ami kivétel nélkül mindben ugyanaz, a jellegzetes Klipsch stílus, és a kiváló terhelhetőség. Az új Cinema Sound Bar sorozatról ugyanezt lehet elmondani. Lenyűgöző teljesítménnyel, egyéniséggel és széles palettával rendelkezik az új család, ahol mindenki megtalálhatja a magának valót. Mi a belépő szint feletti modellel, a Cinema 600-zal kezdtük az ismerkedést.

Denon Home Sound Bar 550 soundbar teszt

hangprojektor teszt / középkategória

2021. június 30., 09:05

Denon Home Sound Bar 550 soundbarA Denon már számtalan hálózati hangszóróval gyarapította a Home családot, így várható volt egy soundbar megjelenése is, mellyel már valóban teljesnek mondható a kollekció. A kérdés, hogy a Home 550 soundbar hozza-e azt a szintet, amit a többi Home családtagtól megszokhattunk? Erre kerestük a választ.

JBL Bar 5.0 MultiBeam soundbar teszt

hangprojektor teszt / középkategória

2021. április 3., 15:10

JBL Bar 5.0 Multibeam soundbarA JBL-nél nem szoktak unatkozni, ezt már megszoktuk. Szinte folyamatosan dobják piacra az újabbnál újabb csoda Bluetooth hangszóróikat vagy hasonló örömfakasztó készülékeiket, és mostanában a soundbar-ok is folyamatosan beleesnek ebbe a lelkes forgatagba. Ennek eredménye lett egy újabb önálló, de igen okos hangsugárzó, a JBL Bar 5.0 MultiBeam, melyet leginkább azoknak álmodták meg, akik egy egyszerű, kompakt megoldást keresnek kedvenc filmjeik hangjának megszólaltatására.

Harman Kardon Citation MultiBeam 700 soundbar teszt

hangprojektor teszt / középkategória

2021. március 2., 11:25

Harman Kardon Citation Multibeam 700 soundbarA Harman Kardon nem akart belenyugodni abba, hogy egy soundbar csak a tv hangját javítsa fel, így megálmodta Citation Bar nevű hangrúdját, mellyel egy komplex otthoni hangrendszer részévé válhatott. Borsos ára miatt nem mindenki számára lehetett kedvenc, de erre megérkezett a megoldás. A Harman Kardon Citation MultiBeam 700 garantálja a gyártótól megszokott hangminőséget, sok okos funkciót és egy lényegesen barátságosabb árcédulát.

Bose Smart Soundbar 300 soundbar teszt

hangprojektor teszt / középkategória

2021. február 16., 23:05

Bose Smart Soundbar 300 soundbarNagyon szeretjük, amikor nagynevű gyártók, akiktől megszokhattuk a minőséget és az ezzel járó anyagi terheket is, piacra dobnak elérhető árú, mégis átlagon felüli kvalitású készülékeket. Pontosan ilyen volt nemrég a Bose TV Speaker, ahol picit talán hiányoltuk az okos funkciókat és egy kis plusz teljesítményt, de a válasz hamar megérkezett. A Bose Smart Soundbar 300 minden hiányérzetünket eloszlatta és vált néhány nap alatt az egyik kedvencünkké.

Denon DHT-S416 soundbar teszt

hangprojektor teszt / középkategória

2021. január 23., 20:40

Denon DHT-S416 soundbarÚjév, új soundbar a Denon boszorkánykonyhájából. Ha pontosak akarunk lenni, akkor már tavaly ősszel piacra került, de csak most sikerült megkaparintanunk egyet, a számunkra egyik etalon DHT-S716H egyik kisebb leszármazottjából. Az új DHT-S416 a nagyfőnökkel ellentétben azonban kifejezetten baráti árú kategória, de vajon a drasztikus árkülönbség a minőségben is tükröződik? Erre kerestük a választ.

Denon DHT-S716H soundbar teszt

hangprojektor teszt / felső középkategória

2020. szeptember 24., 19:25

Denon DHT-S716H soundbar DSW-1H mélyládaA Denon DHT soundbar sorozat csúcsához érkeztünk, ahol már nem csak az ár ugrik egy tisztességeset, hanem a méretek, a tudás, a teljesítmény és ezzel együtt az élményfaktor is. Korábban nem feltétlenül értettünk egyet a csúcskategóriás hangprojektorok létezésével, de a DHT-S716H végleg eloszlatta bennünk a kételyt.

Bose TV Speaker soundbar teszt

hangprojektor teszt / középkategória

2020. augusztus 24., 12:00

Bose TV Speaker soundbarA multimédiás hangszórók világában talán senkinek nem kell bemutatni a Bose-t. A gyártóról mindenkinek a dizájn, a jó hangzás és a borsos árazás jut eszébe, de nem is olyan régen, a Bose megmutatta egy olyan oldalát is, amellyel szélesebb körben is elérhető és népszerű lett. A Bose Solo 5 soundbar testesítette meg az elérhető árral párosított, "Bose"-os hangminőséget, de voltak hiányosságai. Most itt van az utód, melyben minden olyan apróság jelen van, ami a Solo 5-ből hiányzott. Az újoncot csak frappánsan Bose TV Speaker-nek nevezték el, mely tökéletesen illik a valós funkciójához, mi pedig igyekeztünk rájönni, hogy mi mindenben múlja felül sikeres elődjét.

JBL LINK BAR soundbar teszt

hangprojektor teszt / középkategória

2020. július 23., 12:35

JBL LINK BAR soundbarKis túlzással szinte minden hétre jut egy új soundbar teszt, olyan hihetetlen sebességgel fejlődnek ezek a készülékek és jönnek ki az újabbnál újabb modellek a különböző gyártóktól. Ugyanezt tette a JBL is, aki továbbra is be akarja bizonyítani a versenytársaknak és a felhasználóknak, hogy nem csak Bluetooth hangszórókban mozog otthonosan. Olyannyira, hogy a Harman égisze alatt működő cég valami olyat mutatott, amit szinte még senki.

JBL Bar 9.1 Dolby Atmos soundbar teszt

hangprojektor teszt / felső középkategória

2020. május 8., 01:10

JBL Bar 9.1 Dolby Atmos soundbarA Harman csoport fejlesztői alaposan belehúztak az elmúlt időszakban. Hatalmas fejlődésen ment át a méltán népszerű, "soundbar"-nak nevezett kompakt készülékforma, de hogy ideáig jut ez a kategória, még mi sem hittük volna. Egyszerűség, letisztultság és funkcionalitás. Talán ezek a legjellemzőbbek ezekre a készülékekre, de az amúgy csak a "tv hangját feljavító" hangrudak mára már komplett, egész teret betöltő minőségi hangzást produkálnak, egészen korrekt árakon. Jelenleg a JBL Bar 9.1 Atmos az egyik legjobb példa erre.

Denon DHT-S516H soundbar teszt

hangprojektor teszt / középkategória

2020. április 3., 05:10

Denon DHT-S516H soundbarAmikor egy új Denon termék érkezik hozzánk, szinte borítékolhatjuk, hogy nem fogunk csalódni. Mióta a HEOS név egybe forrt a márkával, ez még inkább igaz, ezért különösen vártuk az új DHT soundbar sorozat tagjait. A gyártó nagy várakozásokkal feszült a piacnak a két új modellel, melyből első körben a kisebbiket, a DHT-S516H-t nyúztuk néhány hétig.

Definitive Technology Studio Slim soundbar teszt

hangprojektor teszt / felső középkategória

2020. március 20., 17:05

Definitive Technology Studio Slim soundbarA sztereózás világában a hazai füleknek még talán ismeretlen a Definitive Technology név, pedig a kaliforniai székhelyű vállalat megérdemli a figyelmet. Eddigi szűkös tapasztalataink alapján szívet-lelket beleadnak a termékeikbe, és bizony nem is akármilyen szakembereik teszik ezt. Mostanáig csak sztereó hangsugárzóikat volt alkalmunk tesztelni, ez a gyártó mégis a házimozizás terén ismertebb a szakma és a nagyközönség számára, ezért nagy izgalommal vártuk egyetlen soundbar-jukat a Studio Slim-et.

Bowers & Wilkins Formation Bar és Formation Bass teszt

hangprojektor teszt / felsőkategória

2020. február 11., 13:10

Bowers Wilkins Formation Bar soundbarA Bowers & Wilkins Formation termékcsalád kipróbálásának, lényegében a végére értünk. Eddigi tesztjeink alapján nyugodt szívvel jelenthetjük ki, hogy a patinás vállalat ismét nagyot alkotott a minőségi, vezeték nélküli zenehallgatás terén, de mi a helyzet a mozirajongókkal? A Formation Bar éppen ezt a rést hivatott betölteni, mely önmagában is kecsegtető adatokkal rendelkezik, de a biztonság kedvéért a Formation Bass mélysugárzót is hozzáraktuk, hogy 100 %-ot hozhassunk ki belőlük.

Harman Kardon Citation vezeték nélküli házimozi rendszer teszt

hangprojektor teszt

2020. február 1., 19:50

Harman Kardon Citation Bar házimozi rendszerA legokosabb soundbar filmhez és zenéhez! A Harman Kardon így reklámozza Google Assistant integrációval ellátott termékét, amelyhez külön megvásárolható mélynyomót és háttérsugárzókat is kínál. Összeállítottunk ezekből egy házimozi rendszert, majd elindítottuk kedvenc filmjeinket és Xbox játékainkat, hogy kiderítsük: van-e élet a kábelen túl?

JBL Bar 5.1 Surround soundbar teszt

hangprojektor teszt / középkategória

2020. január 10., 06:10

JBL Bar 5.1 Surround soundbarA soundbar-ok elterjedésével, és létjogosultságával teljes mértékig egyetértünk. Egyszerűek, kényelmesek, okosak és szinte láthatatlanok. Egy vérbeli házimozis hangosan kacag, amikor azt mondjuk, jó a hangjuk, de ezeket nem nekik találták ki, ellenben minden átlagfelhasználó fényévekkel jobb hangzást kap, mint egy tv hangszóróitól, és ebben ennyi a lényeg. Amivel azonban nem értünk egyet, az az ilyen jellegű hatásvadász megnevezések, mint a surround, bár némi térhatást valóban sikerült elérniük.

következő oldal >

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.