Tippek - elmélkedők

DAC és fejhallgató erősítő tuning KáCsa DC tápkábellel

2024. április 5., 01:10

KáCsa DC kábel tesztFolyamatosan bővül a kisméretű, DC tápellátást igénylő szórakoztató elektronikai eszközök száma. Utóbbiak közé tartozik számos fejhallgató erősítővel egybeépített DAC is. Tápellátásukat legtöbbször valamilyen olcsó, kapcsolóüzemű külső tápegység végzi. Rövid, de tanulságos kísérletet végeztünk. A próba célja az volt, hogy kiderítsük, érdemes-e egy ilyen készülék tápellátását frissíteni a még jobb hangzáshoz?

VIABLUE rezgéscsillapítók, alátétek

2024. március 21., 07:10

VIABLUE rezgéscsillapító talpakA VIABLUE a megbízható és kellőképpen kiegyensúlyozott hangú kábelei (a szerkesztőség állandó jellegű használati eszközei) mellett a vibráció csökkentő megoldásoknak is nagy híve, mondván a teljes értékű zenei élményhez hozzátartozik az azt bemutató eszközök csillapítása is. Persze ilyeneket sok másik cég is árul, azonban a jelzett gyártó kiegészítőket is gyárt, amik nélkül nehézkes lehet az installálás, nevezetesen csavarokat, csavar átalakítókat pld M6/M8 és sima alátéteket is. Lássuk röviden mi az a rezgés csillapítás, mire kell, mikor használjuk?

Hanglemez karbantartás

2024. február 12., 13:00

Vinyl lemez karbantartásA vinyl lemez kényes tárgy, nem megfelelő használattól visszafordíthatatlanul megrongálódik. Olyankor romlik hangminősége, vagy rosszabb esetben lehetetlenné válik a lejátszása. Pedig ideális karbantartással akár évtizedekig biztosít pompás hangélményt. Sokan visszatértek ehhez az hordozóhoz, hogy általa élvezzék kedvenc zenéiket. Összegyűjtöttünk néhány praktikus terméket és módszert, melyek használatával, betartásával lényegesen meghosszabbítható egy lemezgyűjtemény élettartama.

Tippek aktív hangfal választáshoz

2023. december 16., 19:30

legjobb aktív hangfalakFolyamatosan nő az aktív hangfalak népszerűsége, évről évre egyre több gyártó nyit e termékkategória felé. A rohamosan bővülő választékból nem mindenki tud könnyen választani. Videónkban áttekintjük a legjobban sikerült darabokat azok közül, amiket eddig kipróbáltunk, és néhány támpontot is megfogalmazunk vásárlás előtt álló otthoni felhasználók számára.

Hangfal impedancia

2023. október 23., 20:35

hangfal impedanciaSzámtalan helyen vetődik fel a kérdés, köthetek-e 8 ohmos erősítő kimenetére 4 ohmos hangfalat? Lesz belőle valami baj, kárt tesz-e valamelyikben a "nem a gyártó szerint megadott illesztés"? Tisztába tesszük ezt a sokak által kérdezett dolgot, némileg konyhanyelven fogalmazva, gondolva a kezdőkre és azokra, akik nem tudnak, vagy nem akarnak belemerülni ebbe az igen széles, meglehetősen szerteágazó és nyakatekert képletekkel telitűzdelt témakörbe.

Tippek soundbar választáshoz

2023. július 21., 14:50

soundbar vásárlás tippekLaikus számára nehéz lehet megtalálni az ideális tévés hangrendszert. A televíziók hangosítására szolgáló soundbar sok átlagfelhasználó igényét kielégíti. Azonban egyeseket elriaszthat a bő választék és rengeteg funkció. Mire érdemes figyelni vásárlás előtt? Új elmélkedő videóban szedtünk össze támpontokat, melyek remélhetőleg megkönnyítik a választást.

Mivel kábelezzünk belépő kategóriás házimozi rendszert?

2023. február 23., 16:20

KáCsa belépő kategóriás házimozi kábelKorábban arról beszélgettünk a KáCsa Audió munkatársaival, hogy mely kábeleiket választják azok, akik jó hangú, de még megfizethető sztereó hangrendszert szeretnének beüzemelni. De mi a helyzet akkor, ha valaki többcsatornás, akár Dolby Atmos hangsugárzókat és mélysugárzókat is tartalmazó házimozi rendszert hallgatna? Összegyűjtöttünk néhány szempontot, ami segítség lehet a korlátozott költségből építkezők számára.

Mivel kábelezzünk középkategóriás hifi rendszert?

2022. november 19., 18:10

Kábelek középkazegóriás hifi rendszerhezKorábban esett róla szó, hogy már egy belépőszintű hifi szett is meghálálja az igényes kiegészítőket, kábeleket. Éppen ezért a gyenge minőségű kábel még erősebb mértékben visszafoghatja egy középkategóriás sztereó hangrendszer hangzását. Figyelembe véve, hogy egy globálisan közepesnek nevezett szett már többszázezer forintba kerülhet, jogos elvárás, hogy használója a legtöbbet szeretné kihozni belőle. A KáCsa Audió Kft. munkatársaival beszélgettünk arról, hogy mely termékeik a legnépszerűbbek középkategóriás hifi összeállításokat építők körében?

Mivel kábelezzünk belépő kategóriás hifit?

2022. szeptember 14., 10:55

KáCsa hangfalkábelA kábelekre és csatlakozókra specializálódott KáCsa Audió munkatársait kérdeztük legnépszerűbb termékeikről. Pontosabban arról, hogy mit választanak azok, akiknek megfizethető hangrendszer került a birtokába, viszont még szükségük lenne kábelekre is?

Dedikált tápösvény audiofil hangrendszerekhez

2022. május 13., 17:10

HiFi Tuning biztosíték tartóKorábbi tápkábel és tápszűrő tesztjeink bizonyítják, hogy jobb minőségű tápellátással sok hangrendszer hatékonyabban felfedi valós képességeit, vagyis szebben szól. Vájtfülű felhasználók körében olykor elhangzik a dedikált tápösvény kifejezés. Most megválaszoljuk, hogy ez mit jelent és a KáCsa Audió kínálatából nézünk néhány alkatrészt, amelyekkel lehetséges egy hangrendszernek elkülönített tápcsatorna kiépítése.

XLR vagy RCA kábel? Melyik jobb hifire?

2022. január 3., 19:30

RCA XLR kábelekVisszatérő kérdés, amire nem lehet mindig egyértelmű igennel vagy nemmel válaszolni. Attól függ. Ha van lehetőség szimmetrikus analóg jeltovábbításra, akkor többnyire jobb eredmény érhető el az XLR kábellel. De vajon van más is a puszta csatlakozón kívül, ami befolyásolhatja az eredményt?

Hifi tuning a gyakorlatban

2021. május 3., 23:30

hangfal tuningKorábban írtunk róla, hogy az itthoni kínálatban is megvásárolhatók méterre kapható, ún. belső kábelek (hook-up-wire), amelyek praktikus kiegészítők hifi komponensek építése, vagy éppen módosítása során. Mai cikkünk fényképekkel kiegészítve érzékelteti, hogy néhány darab kábel és alkatrész kicserélése hogyan okozhat egyértelmű hangminőség javulást.

Hifi kondenzátorok a KáCsa Audióban

2021. január 29., 22:15

hifi kondenzátorokA hangminőséget kritikus szinten befolyásolják a rendszerben lévő alkatrészek, amelyek a laikus szem számára rejtve maradnak, a háttérben viszont szüntelenül dolgoznak (ideális esetben) a tiszta jel érdekében. A KáCsa Audió kínálatában Bennic XPP és Intertechnik Audyn kondenzátorok is találhatók, ezekről szól mai írásunk.

AC Infinity AIRCOM T10 hűtőventilátor rendszer

2020. szeptember 2., 19:20

AC Infinity AIRCOM T10 hűtőventilátor rendszerA hifisták egyik visszatérő jellegű rémálma a helyszűke és a por mellett a melegedés, ami többféle okból kifolyólag (igen drágám tényleg vettem egy erősítőt, de szinte ingyen, meg különben is kis helyen elfér) és az FTF (Feleség Tűrő Faktor) miatt nem rakható optimális helyre.

YouTube

2020. augusztus 2., 19:50

YouTubeA YouTube az a szolgáltatás/média, amit mindenki tökéletesen ismer és használ napi jelleggel videónézésre, zenehallgatásra, élő előadásokra, élő játék streamekre. Ha valami képes információra van szüksége az embernek a válasz az, nézd meg a YouTube-on. Mi egyebet kellene még róla tudni?

Ezt a hangfalat ne vegye meg!

2020. július 28., 17:15

olcsó hangfal2020 az itthon maradás éve, no és a csökkenő jövedelmeké, ezért egyre többen keresik az olcsó otthoni szórakozás eszközeit. Ami sajnos egyúttal tágra nyitja a kaput a csibészek előtt is, akik világraszóló ajánlatként tálalják az igazából hitvány portékát is.

Kábelmizéria hifista szemszögből

2020. június 15., 16:50

GondolkodóElöljáróban szeretnénk leszögezni, nem áll szándékunkban megkérdőjelezni a fizikát, az eddig ismert fizikai alapok nélkül konkrétan nem működne a társadalom. Nem áll szándékukban senkit sem megsérteni, nálunk jobban senki sem tiszteli a tudást, köztük a tervező mérnököket vagy bárki olyat, aki súlyos éveket áldozott tudása megszerzésére. Nélkülük hifi készülékek sem lennének, pontosabban semmi sem lenne és még valahol a fán tartózkodnánk, csupaszon és éhesen.

Spotify, TIDAL és Deezer

2020. április 24., 16:00

TIDAL vs Spotify vs DeezerMiért is jó ez nekünk, valóban szükségünk van-e rá és mi a különbség a három szolgáltató között, érdemes rájuk pénzt áldozni? Mit kínál nekünk a három legnagyobb streaming szolgáltató, a TIDAL, a Spotify és a Deezer?

Így kap több figyelmet a hifi és házimozi

2020. március 19., 11:50

Frank SinatraMost, ezekben a vészterhes napokban a szokásosnál több időt töltünk otthon, az otthoni szórakozásból is jobban kivehetjük a részünket. Fejleszthetjük háttérismereteinket, élvezhetjük, amit kedvenc sztereó vagy házimozi rendszerünk, netán fülesünk nyújt. De mi a helyzet a hifi/házimozi szakkereskedésekkel?

Audio formátumokról tömören, avagy hány bit kell a boldogsághoz? 7. rész Apple és egyéb formátumok

2020. március 14., 20:05

Apple LosslessAz Apple kezdetek óta a saját útját járja, legyen szó számítógépekről, telefonokról vagy audio formátumokról. Csak a közelmúltban volt hajlandó némi engedményt tenni mondjuk a natív FLAC lejátszással kapcsolatban. De bőven maradtak saját, egyéni audio formátumai a szabványok kedvelőinek és a lejátszó programok gyártóinak legnagyobb örömére. Nézzük melyek is ezek, plusz egy bónusz csomag (mert mi jók vagyunk a Kedves Olvasókhoz), egy olyan formátum, amivel sokak találkoznak, ha különböző netes forrásokból szerzik be a zenéiket, jelesül az APE.

Audio formátumokról tömören, avagy hány bit kell a boldogsághoz? 6. rész WAV

2020. február 22., 07:10

WAVA Szent Grál az alfa és az ómega, a kezdet és a vég, a végső megoldás a WAV formátum az audio formátumok közül. Legalábbis sokak szerint, de biztosan igaz ez az állítás? Színpadra lép a WAV, megnézzük mit is tud ez a formátum.

Audio formátumokról tömören, avagy hány bit kell a boldogsághoz? 5. rész MP3

2020. január 25., 20:05

MP3 logoAz MP3-at alighanem mindenki ismeri, használja, több-kevesebb megelégedéssel és mindenki tisztában van az előnyeivel/hátrányaival egyaránt. Legalábbis elvileg. De biztosan tisztában van mindenki az MP3 mibenlétével?

Audio formátumokról tömören, avagy hány bit kell a boldogsághoz? 4. rész DXD

2019. december 26., 06:10

DXDDXD a végállomás a digitális technikában, vagy csak szemfényvesztés, mire jó egyáltalán ez a formátum és mire/mihez készült?

Audio formátumokról tömören, avagy hány bit kell a boldogsághoz? 2. rész MQA

2019. november 25., 16:20

MQALassú a net de jó minőségű zenét szeretnél? Az MQA a megoldás!

Audio formátumokról tömören, avagy hány bit kell a boldogsághoz? 1. rész DSD

2019. november 19., 17:10

DSDMi is az a DSD? A válaszhoz meg kell ismerkednünk a digitális PCM kódolással, semmi pánik, nem lesznek se algoritmusok, se érthetetlen szakszavak csak a feltétlenül szükséges információk.

Fejhallgató vásárlás tippek

2019. február 18., 17:35

Fejhallgató vásárlás tippekAz elmúlt években sok kérdést kaptunk olvasóinktól, amelyek fejhallgató vásárlásra irányultak. Számunkra az derült ki, hogy a laikusok számára nehéz tájékozódni ilyen zsúfolt kínálatban. A levelekből tanulva összefoglaltuk mindazt, amit a fejhallgató vétel előtt állóknak tudnia érdemes.

Karácsony, kábelek, gondolatok

2016. december 12., 14:30

audio kábelZajlik a kábel vita, izzik a Facebook hifis közössége. Összecsapnak azok, akik szerint egy szimpla rézdrót is tökéletes és azok, akik hosszan elemzik egy-egy kábel szerepét a rendszer térleképezésében, a magas- vagy középtartomány kiemelésében, a rendszer felbontóképességében. Mi azonban, most nem erre koncentrálunk. Már azért sem, mert egy kábel soha nem tesz hozzá a jelhez, csakis elvenni tud belőle. Inkább anélkül, hogy elmerülnénk a kábelek hatásának kérdéskörében, szeretnénk megállni egy pillanatra és kicsit kikezdeni egy sokak által követett, klasszikus hifis szabályt. Sokan, a lehető legnagyobb jó szándékkal mondják ma is, hogy egy rendszer árának 15 %-át kell elkölteni a kábelekre. Valóban ez volna a helyes arány?

Mi történik, ha tölteni akarjuk a telefonunkat egy külföldi szálloda konnektorából? 2. rész

2016. július 3., 14:25

Utazó adapterBedughatjuk a telefon töltőjének villásdugóját egy olasz vagy svájci konnektorba? No és miért nem megy bele a máltai konnektorba a laptop tápjának csatlakozója?

Cikksorozatunk második részében sorra vesszük a különböző típusokat. Megvizsgáltuk, hogy mennyire praktikusak, mit tudnak illetve mekkora az áramütés kockázata velük. (Ezen a téren, nem meglepő módon, az olcsóbbak szerepeltek rosszabbul.)

Mi történik, ha tölteni akarjuk a telefonunkat egy külföldi szálloda konnektorából? 1. rész

2016. július 2., 21:25

Olasz konnektor és adapterBedughatjuk a telefon töltőjének villásdugóját egy olasz vagy svájci konnektorba? No és miért nem megy bele a máltai konnektorba a laptop tápjának csatlakozója?

Annyi hordozható lejátszó és hangrendszer tesztje után ideje volt, hogy megnézzük, mi is vár ránk, ha tényleg elvisszük magunkkal ezeket a kis zenegépeket. Tudjuk-e csatlakoztatni a kis mini hangrendszerünket az olasz, vagy máltai konnektorba? Fel tudjuk-e tölteni a telefonunkat svájci vagy dán hotelszobában?

Kétrészes cikksorozatunk első részében egy rövid áttekintést adunk a konnektorokról és dugókról, a második részben pedig alapos tesztnek vetünk alá közel harminc utazó adaptert.

Miért kell a jó LAN kábel?

2016. január 20., 19:10

LAN kábelBár ez egy olyan téma, amiről oldalakat lehetne írni, pro és kontra, most csak egy rövid áttekintést szeretnénk adni, hogy miért is fontos a jó LAN kábel.

IsoTek Full System Enhancer and Rejuvenation Disc bejárató lemez

2015. július 30., 16:50

IsoTek Full System Enhancer & Rejuvenation DiscA laikus is hallja, hogy a frissen megvásárolt hangfal néhány nap elteltével jobban szól. Nem csak az autók és a cipők, hanem a hifi világában is elkél a komponensek bejáratása, mivel ezek javarészt elektromechanikus berendezések. Az egyetlen bökkenő, hogy gyakran több száz óráig is eltart, míg egy hifi vagy házimozi rendszer úgymond bejáratódik, más szóval eléri valódi tudásának szintjét. A mai cikkben egy olyan, mindenféle mágia nélküli CD-t mutatunk be, mellyel akár fél évnyi járatást is besűríthetünk egyetlen rövid órába, hallható eredménnyel.

Egymás ellen - SVS mélyládákkal

2015. május 18., 17:25

SVS PB-2000 és PB-2000 aktív mélyládákA közelmúltban teszteltünk három SVS aktív szubbasszus sugárzót: SB-1000, PB-1000, SB13-Ultra és mindegyikkel maximálisan elégedettek voltunk, sőt, utóbbit annyira kiemelkedőnek tartjuk, hogy szívesen használnánk állandó referenciaként. Ebből egyenesen következik, hogy kíváncsiak lettünk az összes többi SVS mélynyomóra is, melynek kielégítésére partnernek bizonyult a forgalmazójuk, így megkaptuk pár hétre az egyforma hangszóróval és erősítővel rendelkező SB-2000 és PB-2000 modelleket. Így egyúttal lehetőségünk nyílt a zárt és basszreflex felépítés tulajdonságainak összehasonlítására is.

Audyssey kalibrálás, profi módon

2014. augusztus 4., 16:40

Audyssey MultEQ Pro kalibrálásMit tegyünk, ha megvettük és beüzemeltük drága házimozi erősítőnket, de úgy érezzük, nem szól olyan jól, ahogy azt elvárnánk? Cseréljük le azonnal, vegyünk új hangfalakat, vagy talán az is elég lenne ha a rendszer profi módon lenne kalibrálva?

Dolby Atmos bemutató az Onkyo-val, Münchenben

2014. július 24., 07:10

Dolby Atmos házimozi bemutató az Onkyo-val MünchenbenAz Onkyo hazai képviseletének az Aida Audio-nak meghívására ellátogattunk Münchenbe, hogy élőben is megnézzük és meghallgassuk az Onkyo legújabb Dolby Atmos kompatibilis termékeit.

Az aktív mélyláda szerepe, fontossága

2014. április 25., 15:50

Aktív mélyládaHázimozi rendszer összeállításának tervezgetésekor sokakban felmerül a kérdés, szükségük van-e egyáltalán aktív szubbasszus sugárzóra? Feltételezik, hogy amennyiben méretes állódobozokat vásárolnak, azok elegendő mélyhangot képesek megszólaltatni. Ez részben igaz, de felelősségünk teljes tudatában ki merjük jelenteni, mélynyomó nélkül nem beszélhetünk házimoziról. Az alábbiakban elmagyarázzuk, hogy miért.

Mit vegyek a barátnőmnek karácsonyra?

2013. december 14., 09:25

Karácsonyi ajándék ötletekEz az a kérdés, amire elsőre biztos nem az AV-Online oldalain keresnék kedves olvasóink a választ, mi mégis vállalkozunk a tanácsadásra, mert akadnak jó tippjeink! 

Minek nekünk 3D, UHD, OLED, ha mi csak egy jó tévét szeretnénk? 2. rész

2013. szeptember 24., 12:20

4KMostanság minden tévégyártó 4K és UHD lázban ég, miközben a tenyérnyi telefonok is egyre gyakrabban rendelkeznek Full HD kijelzővel a tabletek között pedig már ennek a képpontszámnak a kétszeresével is találkozhatunk. Zajlik a felbontás forradalma és sokan kérdezgetik, hogy meddig mehet ez, és egyáltalán szükség van-e erre az egészre?

Minek nekünk 3D, UHD, OLED, ha mi csak egy jó tévét szeretnénk? 1. rész

2013. szeptember 4., 13:35

A 3D bukása?Legújabb elmélkedő cikksorozatunkban arra keressük a választ, hogy mennyit érnek azok a jól hangzó új technológiák, amikkel az elmúlt években, illetve a jövőben is a gyártók szeretnék eladni nekünk készülékeiket.

Digitális átállás a Balaton körül 2. rész

2013. július 23., 09:40

Digitális átállás a Balaton körülMiután gondolatban körbejártuk a digitális átállás várható nehézségeit, ideje volt, hogy ténylegesen, a szó szoros értelmében is körbejárjunk valamit. Mivel minket most különösképpen az izgat, hogy a Balatonon pihenő emberek sokasága, akik eddig beérték egy hagyományos tévével és tetőantennával, vajon mire is számíthatnak az átállás után, logikusnak tűnt, hogy a nagy tó legyen körutazásunk célpontja. Cikkünk második részében elmeséljük, hogy belefutottnk a legremekebb és legpocsékabb vételbe is, majd végül megállapítjuk, mi is kell a Balaton körül a digitális átálláshoz.

Milyen USB töltőt érdemes venni?

2013. július 17., 14:05

USB töltőMár szinte bármit feltölthetünk USB-ről. Telefont, zenelejátszót, vezeték nélküli fejhallgatót és még számtalan eszközt. Rutinosak is lehetnénk már az USB töltő választásban, mégis megvesszük azt, ami először elénk kerül. No de tényleg rosszul tesszük, ha az olcsót vesszük?

Digitális átállás a Balaton körül 1. rész

2013. július 11., 11:45

digitális átállásA következő hetekben a csapból is a digitális átállás fog folyni, nem is ok nélkül. A hagyományos földfelszíni analóg sugárzást ugyanis az ország körülbelül kétharmadán, július végén lekapcsolják! A többi területen pedig három hónappal később. Sem focimeccs, sem Formula1 nem lesz a régi, egyszerű szobaantennát, vagy tetőantennát használó, teljesen analóg tévéken!

Kábelek a kukában

2013. április 29., 14:45

Kábelek a kukábanAmikor a belecsöppentem a hifizés világába, gyorsan megtanultam, pontosabban betanultam, hogy a rendszer értékének legalább 10-15%-át a kábelezésre kell fordítani. Így is tettem, eleinte. Majd a számítástechnika lassan belopta magát az életembe, ám ott soha nem érvényesítettem ezt a szabályt. Hibáztam.

Házimozi, vezetékek és hangfalak nélkül

2012. július 25., 15:30

Amióta a házimozi divatba jött, azóta jelent problémát a háttérsugárzók és vezetékeik elhelyezése a lakószobákban. A házimozi rajongók a készülékek legfontosabb műszaki jellemzőit, kép- és hangminőségét figyelik a vásárlásnál, a hölgyek azonban a kígyózó kábeleket és a számtalan hangsugárzó által a nappali összképében végzett rombolást látják maguk előtt. A családi béke érdekében ezért kompromisszumos megoldást kell találni. Cikkünkben azt tekintjük át, miket kínálnak a gyártók azoknak, akik az esztétikus elhelyezést legalább annyira fontosnak tartják, mint a hangzást.

Formátum lexikon - Audio kodekek

2012. június 12., 10:20

Nem könnyű a rengeteg rövidítés között eligazodni, sokak számára az MP3 jelenti "A" zenét, pedig annak elég kevés köze van hozzá, már ami a minőséget illeti. Alábbi összeállításunkkal nem csak a nagybetűs mozaikszavak jelentéséről, mibenlétéről szeretnénk lerántani a leplet, hanem egyfajta kultúrmissziót is folytatunk. Igyekszünk Kedves Olvasóinkat a minőségi zenehallgatás irányába terelni, ami ebben a témakörben még többletkiadást sem von maga után. Az esetek túlnyomó részében a FLAC ugyanannyiba kerül, mint az MP3, viszont a hangminőségbeli különbséget zongorázni lehetne.

Nézési távolság 2. rész projektor és vászon

2012. április 3., 11:15

A tévékre vonatkozó nézési távolságokat taglaló elmélkedésünk után, most azoknak szeretnénk tanácsokat adni, akik a nagy kép, nagy élvezet elvét vallják, ezért otthonukban vetítőt és vásznat szeretnének felszerelni és házimozizni. A fő kérdés, mekkorát és azt milyen messziről nézzük?

Szobaakusztika 2. rész

2012. január 17., 07:25

Az akusztika hatásaival foglalkozó elmélkedőnk első részéből megtudhattad, hogyan ronthatja el a szoba, illetve annak berendezése a hifi vagy házimozi által nyújtott hangélményt. A második részből megismerheted, hogyan tehetsz ez ellen, vagyis  miként javíthatod kisebb-nagyobb munkával és költségráfordítással rendszered hangzását.

A 3D TV lesz 2012 nagy slágere

2012. január 9., 10:05

3D TV2010-ben jelentek meg a 3D TV-k. Először persze méregdrágák voltak, de 2011-ben már 120 ezer forintért vehettél LCD TV-t, 140 ezer forintért pedig LED háttérvilágítású LCD TV-t. Nem kell különösebb jóstehetség: 2012-ben 100 000 forint alatt lesznek majd 3D-s LCD vagy plazma TV-k. Ha jót akarsz, akkor azonban ne csak az árat nézd. A tévékben két különböző 3D technológiát alkalmaznak a gyártók. Mindkettőnek megvannak az előnyei és hátrányai, amelyeket célszerű szem előtt tartanod, ha 3D tévét akarsz venni.

Szobaakusztika 1. rész

2012. január 2., 10:20

Előfordult már veled, hogy a hangfal, amit hosszas szeánszozás, többszöri meghallgatás után hazavittél, teljesen másképp szólt, mint a bemutatóteremben? Volt már, hogy saját hangdobozodat hallottad szólni egy hifi kiállításon és a hangja sokkal pocsékabb volt, mint otthon? Ez nem valami misztikus csoda, nem lelki oka van: 90%-ban a helyiség akusztikája a ludas!

Nézési távolságok 1. rész TV

2011. november 10., 11:55

Mekkora tévét vegyek, és milyen messziről nézzem? Ez mindenkiben felmerül, amikor TV vásárlásra adja a fejét. Fordítva is legalább annyiszor előfordul a kérdés: 4 méterről fogom nézni, hány colos képátlóban gondolkozzam?

következő oldal >

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.