AudioQuest szakmai tájékoztató Magyarországon

2015. január 6., kedd, 12:35

AudioQuest audio hifi interconnect interkonnekt audio kábel hifi kábel összekötő kábel interconnect kábel interkonnekt kábel LAN kábel szerelt kábel KáCsa Audió

Az AudioQuest munkatársai ellátogattak hazánkba egy rendhagyó bemutató erejéig. A demonstráció során számos apró részletet és érdekességet elárultak, ezzel kiszélesítve a kábelek működéséről és hatékonyságáról szerzett ismereteinket.

AudioQuest szakmai tájékoztató MagyarországonAudioQuest szakmai tájékoztató MagyarországonAudioQuest szakmai tájékoztató MagyarországonAudioQuest ITC termékek bemutatójaAudioQuest ITC termékek bemutatójaAudioQuest ITC termékek bemutatójaAudioQuest ITC termékek bemutatójaAudioQuest ITC termékek bemutatójaAudioQuest ITC termékek bemutatójaAudioQuest LAN kábelek demója a szakmai tájékoztatónAudioQuest LAN kábelek demója a szakmai tájékoztatónAudioQuest LAN kábelek demója a szakmai tájékoztatónAudioQuest LAN kábelek demója a szakmai tájékoztatónAudioQuest LAN és RCA kábelek demója a szakmai tájékoztatónAudioQuest LAN és RCA kábelek demója a szakmai tájékoztatón

Az AudioQuest munkatársai által prezentált előadásnak és találkozónak a nemrég általunk is bemutatott, frissen felépített, Octogon Audio bemutatóterem adott helyet. A demonstrációt a cég szakavatott kereskedelmi vezetője (Adam Shaw-Cotterill) és menedzser igazgatója (Richard Brans) tartotta, másfelől a KáCsa Audió, mint magyarországi AudioQuest disztribútor munkatársai is jelen voltak.

AudioQuest szakmai tájékoztató Magyarországon

Az előadás gerincét az AudioQuest kábelei és szériái közötti különbségek magyarázata alkotta, ugyanakkor a kábelgyártás során fellépő, valamint a teljesítményt befolyásoló fizikai tényezőket is megmagyarázták. Korábbi kábeltesztjeinkben felületesen megemlítettük, hogy egy audio/video rendszer teljesítményére miként hat a kábelmag minősége és anyaga, hogy miért fontos a nagy tisztaságú réz vezetők, valamint a megfelelően árnyékolt kábelek használata. Mindezekre ezúttal az AudioQuest munkatársai is kitértek, de arra is kielégítő magyarázatot nyújtottak, hogy a különféle anyagok miként befolyásolják egy hifi rendszer akusztikai tulajdonságait.

AudioQuest LAN kábelek demója a szakmai tájékoztatón

Az előadás végéhez érve az Octogon Audio bemutatótermében lévő termékekből összeállítottak egy rendszert. A BC Acoustique elektronikából és PSB hangfalakból felépített sztereón magunk is kipróbálhattuk, meghallgathattuk az AudioQuest valamennyi RCA és LAN kábelét. A demonstráció hiánytalanul elénk tárta a vezetékek közti különbségeket. Nem csak végfelhasználói és lexikális tudásbővítő funkcióival bizonyult hasznosnak a találkozó: szóba került a gyártó egyik nemrég bemutatott eszköze, az ITC Tool, amely megkönnyíti az RCA és XLR csatlakozós kábelek szerelését.

AudioQuest ITC termékek bemutatója

Az említett szerszám alkalmazása nem csak a szakértőknek, hanem a vásárlónak is előnyös, hiszen a dobról letekert, ITC-vel szerelt kábel, esetenként akár 30 %-kal is olcsóbb lehet a dobozban értékesített verziókhoz képest. A tartalmas és érdekes találkozó összefoglaló videója alább tekinthető meg.

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.