AudioQuest szakmai tájékoztató Magyarországon

2015. január 6., kedd, 12:35

AudioQuest audio hifi interconnect interkonnekt audio kábel hifi kábel összekötő kábel interconnect kábel interkonnekt kábel LAN kábel szerelt kábel KáCsa Audió

Az AudioQuest munkatársai ellátogattak hazánkba egy rendhagyó bemutató erejéig. A demonstráció során számos apró részletet és érdekességet elárultak, ezzel kiszélesítve a kábelek működéséről és hatékonyságáról szerzett ismereteinket.

Az AudioQuest munkatársai által prezentált előadásnak és találkozónak a nemrég általunk is bemutatott, frissen felépített, Octogon Audio bemutatóterem adott helyet. A demonstrációt a cég szakavatott kereskedelmi vezetője (Adam Shaw-Cotterill) és menedzser igazgatója (Richard Brans) tartotta, másfelől a KáCsa Audió, mint magyarországi AudioQuest disztribútor munkatársai is jelen voltak.

AudioQuest szakmai tájékoztató Magyarországon

Az előadás gerincét az AudioQuest kábelei és szériái közötti különbségek magyarázata alkotta, ugyanakkor a kábelgyártás során fellépő, valamint a teljesítményt befolyásoló fizikai tényezőket is megmagyarázták. Korábbi kábeltesztjeinkben felületesen megemlítettük, hogy egy audio/video rendszer teljesítményére miként hat a kábelmag minősége és anyaga, hogy miért fontos a nagy tisztaságú réz vezetők, valamint a megfelelően árnyékolt kábelek használata. Mindezekre ezúttal az AudioQuest munkatársai is kitértek, de arra is kielégítő magyarázatot nyújtottak, hogy a különféle anyagok miként befolyásolják egy hifi rendszer akusztikai tulajdonságait.

AudioQuest LAN kábelek demója a szakmai tájékoztatón

Az előadás végéhez érve az Octogon Audio bemutatótermében lévő termékekből összeállítottak egy rendszert. A BC Acoustique elektronikából és PSB hangfalakból felépített sztereón magunk is kipróbálhattuk, meghallgathattuk az AudioQuest valamennyi RCA és LAN kábelét. A demonstráció hiánytalanul elénk tárta a vezetékek közti különbségeket. Nem csak végfelhasználói és lexikális tudásbővítő funkcióival bizonyult hasznosnak a találkozó: szóba került a gyártó egyik nemrég bemutatott eszköze, az ITC Tool, amely megkönnyíti az RCA és XLR csatlakozós kábelek szerelését.

AudioQuest ITC termékek bemutatója

Az említett szerszám alkalmazása nem csak a szakértőknek, hanem a vásárlónak is előnyös, hiszen a dobról letekert, ITC-vel szerelt kábel, esetenként akár 30 %-kal is olcsóbb lehet a dobozban értékesített verziókhoz képest. A tartalmas és érdekes találkozó összefoglaló videója alább tekinthető meg.

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.