Fejhallgató > fülhallgató teszt

Fülhallgató tesztek a belépőszinttől a high end-ig

Átfogó fülhallgató teszt gyűjteményünkben sok érdekesség található a megfizethetőbb, mindennapokra szánt daraboktól az audiofil zenehallgatásra alkalmas, egzotikus csúcsmodellekig. Kipróbálunk intenzív testmozgásra optimalizált sportfülhallgatókat, utazásra/zajcsillapításra fókuszáló Bluetooth átvitelűeket, továbbá magas hanghűségű, kimondottan realisztikus hangélményre tervezett mestermunkákat is. Egy jó fülhallgató nemcsak a kikapcsolódásban, hanem munkában és koncentrációban is segíthet. E kiegészítő feladat tehát összetett, hiszen telefonon és az online térben is egyre többen használnak mikrofonnal egybeépített fülhallgatókat. A teljesen vezeték nélküli (TWS) és vezetékes fülhallgatók is folyamatosan fejlődnek. Az aktuális újdonságokról mindig igyekszünk részletes, kimerítő teszteket írni.

Mitől függenek a fülhallgató árak?

A legolcsóbb, párezer forintos vezetékes fülhallgatók élettartama rövid. Rendszeres, intenzív használat mellett szerencse, ha 1-2 évig kitartanak, leggyakrabban a kábelük sérül meg, aminek javítása helyett sokszor olcsóbb megoldás egy újat vásárolni. A kicsit tartósabb vezetékes változatok (kb. 10 000 Ft és onnan felfelé, mi ezt nevezzük belépő kategóriának) általában jobb minőségű anyagokat és hangszórókat tartalmaznak, ezáltal tartósabbak és szebben is szólnak. A hifis mércével, általunk középkategóriásnak titulált fülhallgatók (kb. 30-50 000 Ft) nagyobb keresztmetszetű és jobb minőségű vezetőből gyártott kábelt tartalmaznak, amely sok esetben moduláris, így sérülés esetén könnyen cserélhető.

A középkategóriás fülhallgatókról kijelenthető, hogy rendeltetésszerű használat esetén hosszú évekig megbízhatóan működnek. A hangszórókamra alakja, belső szerkezete és anyaga is befolyásolja a hangminőséget. A csúcskategóriás fülhallgatók (kb. 100 000 Ft-tól fölfelé) esetében előfordul, hogy 3D-nyomtatással, CNC marással vagy műgyanta öntvénnyel hozzák létre a hangszórókamrát. A prémium kategóriában egyre gyakoribbak az ún. rezgőnyelves (balanced armature) hangszórók, melyek a hagyományos dinamikus membránokhoz képest még gyorsabb működésre képesek.

Bluetooth fülhallgató teszt esetén olyan tényezőket is figyelembe kell venni, mint a hatókör, beépített mikrofon minősége, akkumulátoros üzemidő és hogy a Bluetooth mennyire szól bele a hangzásba.

Hogyan teszteljük a fülhallgatókat?

Minden fülhallgatót erre specializálódott, több mint tízéves tesztelési tapasztalattal rendelkező munkatársunk vizsgál meg. Az erre szánt időszak az eszköz szolgáltatásaitól és bejáratási idejétől függően több napig vagy hétig is eltarthat. A fülhallgatót kipróbáljuk nyitott és zárt környezetben, csendes és zajos szituációkban egyaránt. Figyelembe vesszük többek közt a különböző műsorforrásokkal és elektronikával kapott jel minőségét, a felbontást, hangszínpadot, dinamikát és a hosszú távú hallgatói élményt. A teszteléshez minden esetben referencia zeneszám listát is használunk. Audiofil fülhallgatók vallatásához minőségi DAP és DAC eszközökkel is rendelkezünk (ezek típusát megemlítjük a cikkekben), amelyek stabil alapot képeznek minden ma létező füleshez, a belépőszinttől a high end kategóriáig. Minden fülhallgató teszt végén szubjektív pontozással értékeljük a termék fontosabb paramétereit (hangminőség, zajszigetelés, komfort stb.) és összefoglaljuk a mérvadó pozitív/negatív tulajdonságokat.

Klipsch T5 II True Wireless Sport McLaren TWS Bluetooth sportfülhallgató teszt

fülhallgató teszt / felső középkategória

2022. január 19., 16:25

Klipsch T5 II True Wireless Sport McLaren TWS Bluetooth sportfülhallgatóA Klipch T5 II True Wireless Sport McLaren  a korábban általunk is tesztelt T5 II sportolókra szabott változata. Hozzáadott exkluzivitása, hogy a Klipsch és McLaren közötti együttműködés gyümölcseként az F1-es versenyautókkal harmonizáló színekben pompázik!

64 Audio U18s high end fülhallgató teszt

fülhallgató teszt / high end

2022. január 14., 19:00

64 Audio U18s high end fülhallgatóAki a ma létező legmagasabb minőségű fülhallgató után kutat, arra váratlan meglepetések várnak. Még mi is meglepődünk rendszeresen: egyik pillanatban azt hisszük, hogy nincs tovább, aztán felbukkan egy új kihívó, hogy még feljebb tegye a mércét. A 64 Audio referencia fülhallgatója, bármilyen hihetetlen, oldalanként 18 hangszórót tartalmaz!

Sennheiser CX Plus True Wireless aktív zajzáras TWS Bluetooth fülhallgató teszt

fülhallgató teszt / középkategória

2022. január 5., 22:15

Sennheiser CX Plus True Wireless TWS Bluetooth fülhallgatóA Sennheiser állig felfegyverzett TWS fülhallgatója nem tartozik a legmegfizethetőbbek közé, de hangminőség, komfort és szolgáltatások tekintetében kifejezetten kellemes középútnak, felhasználóbarát mindenesnek számít. Még azok is könnyen megkedvelhetik, akik korábban szkeptikusak voltak a vezeték nélküli szabadságérzetet illetően.

Westone W10 fülhallgató teszt

fülhallgató teszt / felső középkategória

2021. december 21., 22:05

Westone W10 fülhallgatóA Westone gyártó első ízben a W40 fülhallgató tesztjében bizonyított. A négyhangszórós IEM meglepően ütősre sikerült, Ajánlott Vétel cédulával is megjutalmaztuk. Viszont nem mindenki engedheti meg magának, hogy több mint 150 000 forintot adjon ki egy fülesre. Kíváncsiak voltunk, hogy mit képes felmutatni az IEM specialista cég az alacsonyabb kategóriában, ezért most következzen a lényegesen olcsóbb W10!

Soundcore Liberty Air 2 Pro TWS Bluetooth fülhallgató teszt

fülhallgató teszt / középkategória

2021. december 15., 13:40

Soundcore Liberty Air 2 Pro TWS Bluetooth fülhallgatóA Soundcore Liberty Air 2 Pro az elnevezésével és formavilágával is azt adja tudomásul, hogy az Apple AirPods Pro fülhallgató megfizethetőbb riválisa kíván lenni. Alig feleannyiért, mégis kísértetiesen hasonló szolgáltatásokat nyújt, ezért vétek lett volna kihagyni a tesztelését!

KEF Mu3 aktív zajzáras TWS Bluetooth fülhallgató teszt

fülhallgató teszt / felső középkategória

2021. december 7., 01:15

KEF Mu3 TWS Bluetooth fülhallgatóA KEF megmarad feketeöves passzív hangsugárzó specialistának, de alkalmanként kikacsintanak a fogyasztói hangtechnika trendjei felé is. Ezúttal egy teljesen vezeték nélküli fülhallgatóval bővült kínálatuk. De vajon érdemes a meglehetősen belakott, ráadásul prémium körzetbe beférkőzni?

Klipsch T5 II True Wireless TWS Bluetooth fülhallgató teszt

fülhallgató teszt / középkategória

2021. november 26., 21:15

Klipsch T5 II True Wireless TWS Bluetooth fülhallgatóVásárlóinak visszajelzéseiből sokat tanulva, a Klipsch megújult, immár második generációs T5 TWS fülhallgatója kívül-belül fejlettebb lett. Nem mindenkinek való, például sportolásra nem ideális, ettől függetlenül a T5 II True Wireless bizonyítja, hogy a Klipsch e mezőnyben sem adja fel a küzdelmet.

Oriveti O400 fülhallgató teszt

fülhallgató teszt / felső kategória

2021. november 21., 19:40

Oriveti O400 fülhallgatóAz Oriveti O400 műgyantából öntött házából oldalanként 4 db rezgőnyelves (BA) hangszóró segítségével szabadítja ki a hangokat. Vajon kontrollált karaktere, extrém felbontása lehet végállomás azoknak a zenei ínyenceknek, akik egzotikus IEM fülhallgató után kutatnak?

Technics EAH-AZ60 TWS Bluetooth fülhallgató teszt

fülhallgató teszt / felső középkategória

2021. november 13., 20:50

Technics EAH-AZ60 TWS Bluetooth fülhallgatóA Technics neve még ma is kifejezetten jól cseng és látványosan dolgoznak azon, hogy ne csak a régi motoros hifi rajongól köreiben, hanem a modern felhasználók táborában is (újra) látómezőn belülre kerüljenek. Az EAH-AZ60 nemcsak dekorációs tárgy próbál lenni. Olyan technológiákat tartalmaz, prémium áráért cserébe, amelyeket bármelyik TWS fülhallgató megirigyelhetne.

EPOS | Sennheiser GTW 270 Hybrid TWS Bluetooth gamer fülhallgató teszt

fülhallgató teszt / felső középkategória

2021. november 7., 19:00

EPOS Sennheiser GTW 270 Hybrid TWS gamer fülhallgatóA teljesen vezeték nélküli fülhallgatók egyik leggyakrabban kifogásolt tulajdonságával, a zavaró jelkéséssel (vagyis ajakszinkron csúszással) számoltak le egyszer és mindenkorra az EPOS | Sennheiser GTW 270 Hybrid tervezői. Az eredmény, ellentétben a legtöbb olcsó(bb) TWS fülhallgatóval, nemcsak hifi-szerűen jól szól, hanem gyors is. Utóbbi különösen a videojátékok szerelmeseinek jelenthet előnyt. Nem titok, hogy ez a füles kifejezetten "kockáknak" készült.

Westone W40 fülhallgató teszt

fülhallgató teszt / felső kategória

2021. november 1., 21:05

Westone W40 fülhallgatóA professzionális IEM specialista Westone egyik legjobb minőségű fülhallgatója a W40. Használója minél többet hallgatja, annál egyértelműbb lesz, hogy ez a fülmonitor kísértetiesen közel férkőzött a realisztikus hanghoz.

FiiO FD3 fülhallgató teszt

fülhallgató teszt / középkategória

2021. október 26., 23:30

FiiO FD3 fülhallgatóA FiiO évek óta töretlenül fejleszti és bővíti hallójáratba illeszkedő fülhallgató választékát. Viszont a gyarapodás főleg a 100 000 Ft-os kategóriában, vagy afölött volt tapasztalható. A jóval megfizethetőbb FD3 eljött, hogy megválaszolja: mire lehet számítani 2021-ben a "hordozható zeneélmény" iránt elkötelezett cégtől?

Etymotic EVO fülhallgató teszt

fülhallgató teszt / felső kategória

2021. október 22., 12:10

Etymotic EVO fülhallgatóA vadonatúj EVO merész ötletekkel és megoldásokkal tessékeli ringbe az Etymotic nevet. A gyártó korábbi, bizonyos értelemben elavult, "cső" alakú kapszuláit sokkal korszerűbb formatervezés váltotta le és most először vették a bátorságot, hogy multi-driver, azaz többhangszórós IEM fülhallgatóval erősítsék a prémium kategóriát.

Sennheiser IE 900 high end fülhallgató teszt

fülhallgató teszt / high end

2021. október 12., 17:55

Sennheiser IE 900 high end fülhallgatóA Sennheiser legújabb zászlóshajójaként debütáló IE 900 új, X3R technológiával és TrueResponse hangszórókkal törekszik az élvonalba. Kipróbálásának első pillanatában egyértelművé vált, hogy a németek ismét rendkívülit alkottak.

Kipróbáltuk a Bose Sleepbuds II alvássegítő füldugót

fülhallgató teszt / zajzáras fülhallgató

2021. szeptember 21., 06:05

Bose Sleepbuds II alvássegítő füldugóA Bose alkalmanként egészen új területekkel, termékkategóriákkal kísérletezik, merőben más szemszögből megközelítve a (zene)hallgatás élményét. Az "éjjeli füldugó" elnevezéssel népszerűsített Sleepbuds II azonban nem zenére, hanem nyugalomra, alvásra született. Úgy igyekszik kizárni a külvilágot, hogy közben pont a sokak által dicsért Bose ANC technológia hiányzik belőle. Elgurult a gyógyszer, vagy inkább kalapot kéne emelni a kreativitás előtt?

Grado GT220 TWS Bluetooth fülhallgató teszt

fülhallgató teszt / felső középkategória

2021. szeptember 15., 09:25

Grado GT220 TWS Bluetooth fülhallgatóA Grado megfontoltan várt a Bluetooth kategóriába való belépéssel. A TWS mezőny felpezsdítéséig egészen mostanáig kellett türelmesnek lenni, ugyanis a GT220 a cég első teljesen kábelmentes törekvése. De vajon sikerült megőrizni a gyártóra jellemző, ikonikus, tiszta hangképet?

Sennheiser CX True Wireless TWS Bluetooth fülhallgató teszt

fülhallgató teszt / középkategória

2021. szeptember 3., 12:25

Sennheiser CX True Wireless TWS Bluetooth fülhallgatóA Sennheiser igyekszik lépést tartani a vásárlók igényeivel és a rohamléptékben fejlődő technológia nyújtotta lehetőségekkel. E törekvést foglalja össze a globális mércével középkategóriásnak nevezhető CX True Wireleless teljesen vezeték nélküli fülhallgató, amely pillanatnyilag a gyártó legjobb ár/érték arányú TWS fülesének is titulálható.

JBL Tour Pro+ TWS aktív zajzáras Bluetooth fülhallgató teszt

fülhallgató teszt / középkategória

2021. augusztus 13., 20:10

JBL Tour Pro plus TWS Bluetooth fülhallgatóA JBL fülhallgató újdonságaival komoly kihívás lépést tartani. Meglehetősen szerteágazó kínálatuk jelentős mennyiségű TWS, azaz teljesen vezeték nélküli fülhallgatót is tartalmaz. A Tour Pro+ a legtöbb szolgáltatással rendelkező Bluetooth fülhallgató, amelyet a JBL eddig készített. Hatékony betekintést nyújt abba, hogy a manapság milyen feladatokat lehet egyetlen fülhallgató használatával lebonyolítani.

JBL Club Pro+ TWS aktív zajzáras Bluetooth fülhallgató teszt

fülhallgató teszt / középkategória

2021. július 28., 15:00

JBL Club Pro plus TWS Bluetooth fülhallgatóSok kísérletet láttunk már arra, hogy a teljesen vezeték nélküli fülhallgatók koronázatlan királyának tűnő Apple AirPods Pro uralmát letörjék. A JBL Club Pro+ TWS fülhallgató az első olyan jelölt, amely ugyanakkora összegért képes lényegesen többet felmutatni.

iBasso IT07 fülhallgató teszt

fülhallgató teszt / felső kategória

2021. július 20., 12:45

iBasso IT07 fülhallgatóAz iBasso fülhallgató kínálatának csúcsmodellje az IT07, ami nem kevesebb, mint 7 (!) hangszóróval rendelkezik, melyből hat db Balanced Armature, míg egy darab mágneses technológiát használ. Ennek megfelelően tesztünk alanya kifejezetten érdekes megoldásokat tartalmaz, ami igazán remek megszólalást vetít előre. Lássuk, mit tud az IT07!

FiiO FH5s fülhallgató teszt

fülhallgató teszt / felső középkategória

2021. július 12., 14:20

FiiO FH5s fülhallgatóOldalanként két dinamikus és további két BA hangszórót tartalmaz a FiiO félig nyitott kivitelű, kapcsolók segítségével finomhangolható FH5s fülhallgatója. Ha figyelembe vesszük, hogy a zenei hangminőséget és dinamikai tartalékokat milyen ízlésesen tudták összehozni 100 000 forint alatti összegből, akkor ebbe a fülesbe belekötni izzasztóbb kihívás, mint egész nyáron lángost árulni.

Bowers & Wilkins PI5 és PI7 TWS Bluetooth fülhallgatók tesztje

fülhallgató teszt / felső kategória

2021. július 7., 00:35

Bowers Wilkins PI5 PI7 TWS Bluetooth fülhallgatókA kedvező áron megvásárolható TWS fülhallgatók sok kompromisszummal járnak. A high end hangfalairól jól ismert Bowers & Wilkins úgy döntött, hogy a klasszikus hiányosságokat átugorva, a prémium kategóriát célozza meg. Vajon mit mutat fel a PI5 és a PI7 közel 100, illetve 150 000 forintért?

JBL UA Flash X True Wireless Project Rock Edition és True Wireless Streak TWS fülhallgatók tesztje

fülhallgató teszt / középkategória

2021. június 29., 19:50

UA Flash X True Wireless Project Rock Edition és True Wireless Streak TWS fülhallgatókAz Under Armour nevével Flash X Project Rock Edition és Streak TWS fülhallgatók a JBL-től elérhető legjobb ergonómiát és szolgáltatást népszerűsítik. Most, hogy újra látogathatók a konditermek, kipróbáltuk e két fülhallgatót, hogy kiderítsük, mire képesek az átlagosnál magasabb árukért cserébe?

LAMAX Dots2 TWS Bluetooth fülhallgató teszt

fülhallgató teszt / középkategória

2021. június 21., 11:55

LAMAX Dots2 TWS Bluetooth fülhallgatóA LAMAX látott fantáziát a Bluetooth alapú hangrendszerekben és rendelkeztek annyi magabiztossággal, hogy a legzsúfoltabb mezőnyben, azaz a belépő kategóriában bizonyítsák rátermettségüket. Törekvésük, a Dots2 ékes példája annak, hogy egy összességében jó terméknek nem kell megfizethetetlenül drágának lennie.

Sennheiser IE 300 fülhallgató teszt

fülhallgató teszt / felső középkategória

2021. június 7., 05:10

Sennheiser IE 300 fülhallgatóA Sennheiser IE sorozat gyökerei mélyre nyúlnak. A cég eredetileg e szériával férkőzött a professzionális szakemberekre, alkotó zenészekre, stúdió- és színpadtechnikai dolgozók kegyeibe. Azonban folyton változó világunkban a szokások és igények eltolódtak, vagy inkább összemosódtak. Az IE 300 ezekkel a változásokkal igyekszik lépést tartani.

Jays t-Seven True Wireless aktív zajzáras Bluetooth fülhallgató teszt

fülhallgató teszt / középkategória

2021. május 29., 18:20

Jays t-Seven True Wireless Bluetooth fülhallgatóÉrzékeli, ha kiveszik a fülből, aktív zajszűrést végez és érintéssel vezérelhető a Jays t-Seven teljesen vezeték nélküli fülhallgatója. Megjelenése hasonló az Apple AirPods Pro modellekéhez, csak éppen tízezrekkel olcsóbb.

JBL Live Pro+ TWS aktív zajzáras Bluetooth fülhallgató teszt

fülhallgató teszt / középkategória

2021. május 24., 18:05

JBL Live Pro+ TWS Bluetooth fülhallgatóA JBL Live Pro+ TWS kb. kétszerannyiba kerül, mint egy átlagos belépőszintű, teljesen vezeték nélküli fülhallgató. Mégis érdemes lenne mindenkinek kipróbálni, aki hosszú távra keres egy "zsinórtalan" és telefonálásra, hétköznapi zenehallgatásra alkalmas fülhallgatót. A már megszokott JBL hangkarakter mellett több olyan tulajdonságot is felmutat, amivel TWS jellegét előnyössé teszi a hétköznapokban.

Jays f-Five True Wireless Bluetooth fülhallgató teszt

fülhallgató teszt / középkategória

2021. május 11., 22:40

Jays f-Five True Wireless Bluetooth fülhallgatóAz m-Seven True Wireless fülhallgató kipróbálásával világossá vált, hogy a Jays is labdába rúghat a jó hangú, kellemes és felhasználóbarát TWS füleseket halmozó középkategóriában. Most a belépő kategóriásnak számító, 30 000 forint alatt megvásárolható f-Five kerül rivalda fénybe, amely a svéd tervezők eddigi legegyértelműbb AirPods-ihletésű riválisa, csak éppen töredékáron.

JBL LIVE FREE NC+ aktív zajzáras TWS Bluetooth fülhallgató teszt

fülhallgató teszt / zajzáras fülhallgató

2021. május 1., 00:10

JBL FREE NC+ aktív zajzáras TWS Bluetooth fülhallgatóA JBL olyan mindennapi használatra alkalmas, teljesen vezeték nélküli fülhallgatót tervezett, amellyel céljuk az egésznapos kényelem és az extra hatékony zajszűrő képesség együttes biztosítása. Utóbbi érdekében aktív zajkioltást is alkalmaz a kompakt, könnyű, ugyanakkor hangjában jól ismert JBL sajátosságokat hordozó újdonságuk. De kinek érhet meg majdnem 60 000 Ft-ot a LIVE FREE NC+?

Sennheiser CX 400BT True Wireless Bluetooth fülhallgató teszt

fülhallgató teszt / középkategória

2021. április 30., 12:45

Sennheiser CX 400BT TWS Bluetooth fülhallgatóRégebben fenntartásokkal viszonyultunk a TWS kategóriához, de az elmúlt 1-2 évben jelentős változások tapasztalhatók, a technológia fejlődésével egyre komolyabb, teljesen vezeték nélküli fülhallgatók kerültek forgalomba. A Sennheiser CX400 BT az erős közép, valamint prémium kategóriák közötti rést igyekszik betölteni, miközben nem az audiofileket veszi célba, hanem azokat, akik egy mindennapi társat keresnek.

következő oldal >

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.