Fejhallgató > fülhallgató teszt

Fülhallgató tesztek a belépőszinttől a high end-ig

Átfogó fülhallgató teszt gyűjteményünkben sok érdekesség található a megfizethetőbb, mindennapokra szánt daraboktól az audiofil zenehallgatásra alkalmas, egzotikus csúcsmodellekig. Kipróbálunk intenzív testmozgásra optimalizált sportfülhallgatókat, utazásra/zajcsillapításra fókuszáló Bluetooth átvitelűeket, továbbá magas hanghűségű, kimondottan realisztikus hangélményre tervezett mestermunkákat is. Egy jó fülhallgató nemcsak a kikapcsolódásban, hanem munkában és koncentrációban is segíthet. E kiegészítő feladat tehát összetett, hiszen telefonon és az online térben is egyre többen használnak mikrofonnal egybeépített fülhallgatókat. A teljesen vezeték nélküli (TWS) és vezetékes fülhallgatók is folyamatosan fejlődnek. Az aktuális újdonságokról mindig igyekszünk részletes, kimerítő teszteket írni.

Mitől függenek a fülhallgató árak?

A legolcsóbb, párezer forintos vezetékes fülhallgatók élettartama rövid. Rendszeres, intenzív használat mellett szerencse, ha 1-2 évig kitartanak, leggyakrabban a kábelük sérül meg, aminek javítása helyett sokszor olcsóbb megoldás egy újat vásárolni. A kicsit tartósabb vezetékes változatok (kb. 10 000 Ft és onnan felfelé, mi ezt nevezzük belépő kategóriának) általában jobb minőségű anyagokat és hangszórókat tartalmaznak, ezáltal tartósabbak és szebben is szólnak. A hifis mércével, általunk középkategóriásnak titulált fülhallgatók (kb. 30-50 000 Ft) nagyobb keresztmetszetű és jobb minőségű vezetőből gyártott kábelt tartalmaznak, amely sok esetben moduláris, így sérülés esetén könnyen cserélhető.

A középkategóriás fülhallgatókról kijelenthető, hogy rendeltetésszerű használat esetén hosszú évekig megbízhatóan működnek. A hangszórókamra alakja, belső szerkezete és anyaga is befolyásolja a hangminőséget. A csúcskategóriás fülhallgatók (kb. 100 000 Ft-tól fölfelé) esetében előfordul, hogy 3D-nyomtatással, CNC marással vagy műgyanta öntvénnyel hozzák létre a hangszórókamrát. A prémium kategóriában egyre gyakoribbak az ún. rezgőnyelves (balanced armature) hangszórók, melyek a hagyományos dinamikus membránokhoz képest még gyorsabb működésre képesek.

Bluetooth fülhallgató teszt esetén olyan tényezőket is figyelembe kell venni, mint a hatókör, beépített mikrofon minősége, akkumulátoros üzemidő és hogy a Bluetooth mennyire szól bele a hangzásba.

Hogyan teszteljük a fülhallgatókat?

Minden fülhallgatót erre specializálódott, több mint tízéves tesztelési tapasztalattal rendelkező munkatársunk vizsgál meg. Az erre szánt időszak az eszköz szolgáltatásaitól és bejáratási idejétől függően több napig vagy hétig is eltarthat. A fülhallgatót kipróbáljuk nyitott és zárt környezetben, csendes és zajos szituációkban egyaránt. Figyelembe vesszük többek közt a különböző műsorforrásokkal és elektronikával kapott jel minőségét, a felbontást, hangszínpadot, dinamikát és a hosszú távú hallgatói élményt. A teszteléshez minden esetben referencia zeneszám listát is használunk. Audiofil fülhallgatók vallatásához minőségi DAP és DAC eszközökkel is rendelkezünk (ezek típusát megemlítjük a cikkekben), amelyek stabil alapot képeznek minden ma létező füleshez, a belépőszinttől a high end kategóriáig. Minden fülhallgató teszt végén szubjektív pontozással értékeljük a termék fontosabb paramétereit (hangminőség, zajszigetelés, komfort stb.) és összefoglaljuk a mérvadó pozitív/negatív tulajdonságokat.

adidas Z.N.E. 01 ANC TWS aktív zajzáras Bluetooth sportfülhallgató teszt

fülhallgató teszt / középkategória

2022. június 24., 11:25

adidas ZNE 01 ANC TWS sportfülhallgatóAz adidas nem szorul bemutatásra, hiszen az egyik legismertebb és legsikeresebb sportruházat és sportszer gyártó. De ezeken kívül a fül- és fejhallgatók piacából is igyekszik kiszakítani magának egy darabot. Az adidas a stockholmi székhelyű Zound Industries-szel együttműködve hozza létre zenehallgatásra szolgáló eszközeit. Céljuk, hogy az adidas ruházatokhoz hasonló minőséget tudjanak ebben az iparágban is felmutatni.

KLH Fusion TWS Bluetooth fülhallgató teszt

fülhallgató teszt / felső középkategória

2022. május 30., 23:55

KLH Fusion TWS Bluetooth fülhallgatóDinamikusan fejlődő terület a teljesen vezeték nélküli Bluetooth fülhallgatók világa. Az olcsóbb példányok sok kompromisszumot rejtenek, ezért érdemes szemmel tartani a prémium kategóriában lévő, kiforrottabb opciókat. A Muzix Group-nak köszönhetően már Magyaroszágon is kapható KLH Fusion izgalmas funkciókat és kidolgozott hangot jósol.

Meze 12 Classics V2 fülhallgató teszt

fülhallgató teszt / középkategória

2022. május 26., 20:25

Meze 12 Classics V2 fülhallgatóA Meze Audio mostanában több hangsúlyt fektet a high end kategóriára, de jó tudni, hogy belépőszintű fülhallgatókat is kínál. Korábban piacra dobta a hifi viszonylatban jutányos árú, 30 000 forint alatti 12 Classics fülhallgatót, amelynek legújabb, V2 változata került hozzánk. Könnyű, elegáns, kényelmes darab, amelynek fekete házában titánbevonatú, 8 mm-es dinamikus hangszóró lapul.

Denon AH-C630W TWS Bluetooth fülhallgató teszt

fülhallgató teszt / középkategória

2022. május 17., 23:30

Denon AH-C630W TWS Bluetooth fülhallgatóA True Wireless fülesek nagy népszerűségnek örvendenek, sokan választják őket, hiszen nincs zavaró kábelük, többségük kényelmes, láthatatlan és bárhol elfér. A Denon úgy döntött, hogy ilyen eszközökkel is betör a piacra, ezért két teljesen vezeték nélküli modellt hoztak ki. Ebben a cikkben az AH-C630W-vel foglalkozunk, amelyről a gyártó azt ígéri, hogy utazáshoz, munkához és edzéshez is bátran használhatjuk.

Marshall Motif A.N.C. aktív zajzáras TWS Bluetooth fülhallgató teszt

fülhallgató teszt / középkategória

2022. május 9., 12:20

Marshall Motif ANC TWS Bluetooth fülhallgatóA home office ideje kezd leáldozni, és a legtöbb irodába újra visszatérnek a munkavállalók, hogy a közösség erejével folytassák munkájukat. A hétköznapi értelemben vett közösségünk viszont sokszor jelent magasabb zajszintet, amitől sokan, valljuk be, elszoktunk. Ezekben a szituációkban érdemes elővenni az aktív zajszűréses fülhallgatókat, hogy az irodai közegben saját csendes szigetet teremthessünk magunknak. A Marshall Motif A.N.C. küldetése, hogy a zajmentes zenehallgatás bárhol a rendelkezésünkre állhasson.

64 Audio U6t high end fülhallgató teszt

fülhallgató teszt / high end

2022. április 30., 19:30

64 Audio U6t high end fülhallgatóA zenefogyasztás remek élmény. Miatta könnyű elcsábulni és milliókat költeni zenehallgató szobákra, hangfalakra és luxusfotelekre. A hallójáratba illeszkedő high end fülhallgatók bája, hogy felbontásban simán utolérik a többször drágább, hagyományos hangfalakat. A színpad és a térhatás nem ugyanolyan, mint hangfalaknál, de a prémium IEM kategória tagadhatatlan előnye, hordozhatósága örökérvényű. Sokat fejlődtek a fülhallgatók, bár a tökéletesen valósághű élmény még a csúcsmodellek esetében is csak kompromisszumokkal érhető el. És néha jönnek váratlan meglepetések. Közéjük tartozik a 64 Audio U6t.

LG TONE Free FP8 aktív zajzáras TWS Bluetooth fülhallgató teszt

fülhallgató teszt / középkategória

2022. április 18., 18:45

LG TONE Free FP8 aktív zajzáras TWS Bluetooth fülhallgatóA lényeggel kezdjük: az LG TONE Free FP8 egy jó TWS fülhallgató. Rengeteg szituációban könnyen használható és hamar megszerethető kiegészítő, cikkünkben kifejtjük, hogy miért!

Oriveti O800 fülhallgató teszt

fülhallgató teszt / felső kategória

2022. március 26., 19:40

Oriveti O800 fülhallgatóSokat dicsértük az Oriveti többhangszórós fülhallgatóit, amelyek csúcsát az O800 képviseli. A gyártó közleménye alapján fő célja, hogy a lehető legjobb hangminőséget nyújtsa. Oldalanként nyolc darab villámgyors hangszórót tartalmaz, hogy a zenét még valósághűbben szólaltassa meg. Bárhol, bármikor.

Soundcore Liberty 2 Pro TWS Bluetooth fülhallgató teszt

fülhallgató teszt / középkategória

2022. március 10., 21:20

Soundcore Liberty 2 Pro TWS Bluetooth fülhallgatóA teljesen vezeték nélküli fülhallgatók középkategóriája fokozatosan erősödik kivitel, hang és szolgáltatások terén is. Mi sem igazolhatná ezt jobban, mint a Soundcore Liberty 2 Pro, mely sok szituációban rugalmas partnernek ígérkezik.

FiiO FA7s fülhallgató teszt

fülhallgató teszt / felső középkategória

2022. március 3., 00:25

FiiO FA7s fülhallgatóA FiiO legújabb prémium fülhallgatója, az FA7s nem való bárkinek, mégis a saját kategóriáján belül nagyon nehezen kifogásolható. Képességei megkövetelik, hogy az internetről közvetített, tömörített digitális rumli helyett stúdióminőségű forrással táplálják, de legalább meghálálja!

JBL TUNE 230NC TWS aktív zajzáras Bluetooth fülhallgató teszt

fülhallgató teszt / középkategória

2022. február 20., 20:50

JBL TUNE 230NC TWS Bluetooth fülhallgatóAz 50 000 forint alatt kapható, teljesen vezeték nélküli fülhallgatókat általában szkeptikusan közelítjük meg. Ez a tábor sokszor kompromisszumokat rejt hangminőség és a beépített mikrofon hatékonysága tekintetében is. De úgy tűnik, hogy a megfizethetőbb TWS füleseket korai lenne még temetni, fejlődés figyelhető meg, amelyet remekül példáz a JBL újonca, a TUNE 230NC TWS.

LG TONE Free FN7 aktív zajzáras TWS Bluetooth fülhallgató teszt

fülhallgató teszt / középkategória

2022. február 8., 23:00

LG TONE Free FN7 TWS Bluetooth fülhallgatóAz LG FN7 a dél-koreai cégóriás válasza az Apple hasonlóan árazott slágerfülhallgatójára. Néhány apróságba talán beleköthetnénk, de összességében az LG (ez a Meridian fejlesztők érdeme is) olyan fülest készített, amely komolyan vehető a kb. 70 000 forintos kategóriában.

Klipsch T5 II True Wireless Sport McLaren TWS Bluetooth sportfülhallgató teszt

fülhallgató teszt / felső középkategória

2022. január 19., 16:25

Klipsch T5 II True Wireless Sport McLaren TWS Bluetooth sportfülhallgatóA Klipch T5 II True Wireless Sport McLaren  a korábban általunk is tesztelt T5 II sportolókra szabott változata. Hozzáadott exkluzivitása, hogy a Klipsch és McLaren közötti együttműködés gyümölcseként az F1-es versenyautókkal harmonizáló színekben pompázik!

64 Audio U18s high end fülhallgató teszt

fülhallgató teszt / high end

2022. január 14., 19:00

64 Audio U18s high end fülhallgatóAki a ma létező legmagasabb minőségű fülhallgató után kutat, arra váratlan meglepetések várnak. Még mi is meglepődünk rendszeresen: egyik pillanatban azt hisszük, hogy nincs tovább, aztán felbukkan egy új kihívó, hogy még feljebb tegye a mércét. A 64 Audio referencia fülhallgatója, bármilyen hihetetlen, oldalanként 18 hangszórót tartalmaz!

Sennheiser CX Plus True Wireless aktív zajzáras TWS Bluetooth fülhallgató teszt

fülhallgató teszt / középkategória

2022. január 5., 22:15

Sennheiser CX Plus True Wireless TWS Bluetooth fülhallgatóA Sennheiser állig felfegyverzett TWS fülhallgatója nem tartozik a legmegfizethetőbbek közé, de hangminőség, komfort és szolgáltatások tekintetében kifejezetten kellemes középútnak, felhasználóbarát mindenesnek számít. Még azok is könnyen megkedvelhetik, akik korábban szkeptikusak voltak a vezeték nélküli szabadságérzetet illetően.

Westone W10 fülhallgató teszt

fülhallgató teszt / felső középkategória

2021. december 21., 22:05

Westone W10 fülhallgatóA Westone gyártó első ízben a W40 fülhallgató tesztjében bizonyított. A négyhangszórós IEM meglepően ütősre sikerült, Ajánlott Vétel cédulával is megjutalmaztuk. Viszont nem mindenki engedheti meg magának, hogy több mint 150 000 forintot adjon ki egy fülesre. Kíváncsiak voltunk, hogy mit képes felmutatni az IEM specialista cég az alacsonyabb kategóriában, ezért most következzen a lényegesen olcsóbb W10!

Soundcore Liberty Air 2 Pro TWS Bluetooth fülhallgató teszt

fülhallgató teszt / középkategória

2021. december 15., 13:40

Soundcore Liberty Air 2 Pro TWS Bluetooth fülhallgatóA Soundcore Liberty Air 2 Pro az elnevezésével és formavilágával is azt adja tudomásul, hogy az Apple AirPods Pro fülhallgató megfizethetőbb riválisa kíván lenni. Alig feleannyiért, mégis kísértetiesen hasonló szolgáltatásokat nyújt, ezért vétek lett volna kihagyni a tesztelését!

KEF Mu3 aktív zajzáras TWS Bluetooth fülhallgató teszt

fülhallgató teszt / felső középkategória

2021. december 7., 01:15

KEF Mu3 TWS Bluetooth fülhallgatóA KEF megmarad feketeöves passzív hangsugárzó specialistának, de alkalmanként kikacsintanak a fogyasztói hangtechnika trendjei felé is. Ezúttal egy teljesen vezeték nélküli fülhallgatóval bővült kínálatuk. De vajon érdemes a meglehetősen belakott, ráadásul prémium körzetbe beférkőzni?

Klipsch T5 II True Wireless TWS Bluetooth fülhallgató teszt

fülhallgató teszt / középkategória

2021. november 26., 21:15

Klipsch T5 II True Wireless TWS Bluetooth fülhallgatóVásárlóinak visszajelzéseiből sokat tanulva, a Klipsch megújult, immár második generációs T5 TWS fülhallgatója kívül-belül fejlettebb lett. Nem mindenkinek való, például sportolásra nem ideális, ettől függetlenül a T5 II True Wireless bizonyítja, hogy a Klipsch e mezőnyben sem adja fel a küzdelmet.

Oriveti O400 fülhallgató teszt

fülhallgató teszt / felső kategória

2021. november 21., 19:40

Oriveti O400 fülhallgatóAz Oriveti O400 műgyantából öntött házából oldalanként 4 db rezgőnyelves (BA) hangszóró segítségével szabadítja ki a hangokat. Vajon kontrollált karaktere, extrém felbontása lehet végállomás azoknak a zenei ínyenceknek, akik egzotikus IEM fülhallgató után kutatnak?

Technics EAH-AZ60 TWS Bluetooth fülhallgató teszt

fülhallgató teszt / felső középkategória

2021. november 13., 20:50

Technics EAH-AZ60 TWS Bluetooth fülhallgatóA Technics neve még ma is kifejezetten jól cseng és látványosan dolgoznak azon, hogy ne csak a régi motoros hifi rajongól köreiben, hanem a modern felhasználók táborában is (újra) látómezőn belülre kerüljenek. Az EAH-AZ60 nemcsak dekorációs tárgy próbál lenni. Olyan technológiákat tartalmaz, prémium áráért cserébe, amelyeket bármelyik TWS fülhallgató megirigyelhetne.

EPOS | Sennheiser GTW 270 Hybrid TWS Bluetooth gamer fülhallgató teszt

fülhallgató teszt / felső középkategória

2021. november 7., 19:00

EPOS Sennheiser GTW 270 Hybrid TWS gamer fülhallgatóA teljesen vezeték nélküli fülhallgatók egyik leggyakrabban kifogásolt tulajdonságával, a zavaró jelkéséssel (vagyis ajakszinkron csúszással) számoltak le egyszer és mindenkorra az EPOS | Sennheiser GTW 270 Hybrid tervezői. Az eredmény, ellentétben a legtöbb olcsó(bb) TWS fülhallgatóval, nemcsak hifi-szerűen jól szól, hanem gyors is. Utóbbi különösen a videojátékok szerelmeseinek jelenthet előnyt. Nem titok, hogy ez a füles kifejezetten "kockáknak" készült.

Westone W40 fülhallgató teszt

fülhallgató teszt / felső kategória

2021. november 1., 21:05

Westone W40 fülhallgatóA professzionális IEM specialista Westone egyik legjobb minőségű fülhallgatója a W40. Használója minél többet hallgatja, annál egyértelműbb lesz, hogy ez a fülmonitor kísértetiesen közel férkőzött a realisztikus hanghoz.

FiiO FD3 fülhallgató teszt

fülhallgató teszt / középkategória

2021. október 26., 23:30

FiiO FD3 fülhallgatóA FiiO évek óta töretlenül fejleszti és bővíti hallójáratba illeszkedő fülhallgató választékát. Viszont a gyarapodás főleg a 100 000 Ft-os kategóriában, vagy afölött volt tapasztalható. A jóval megfizethetőbb FD3 eljött, hogy megválaszolja: mire lehet számítani 2021-ben a "hordozható zeneélmény" iránt elkötelezett cégtől?

Etymotic EVO fülhallgató teszt

fülhallgató teszt / felső kategória

2021. október 22., 12:10

Etymotic EVO fülhallgatóA vadonatúj EVO merész ötletekkel és megoldásokkal tessékeli ringbe az Etymotic nevet. A gyártó korábbi, bizonyos értelemben elavult, "cső" alakú kapszuláit sokkal korszerűbb formatervezés váltotta le és most először vették a bátorságot, hogy multi-driver, azaz többhangszórós IEM fülhallgatóval erősítsék a prémium kategóriát.

Sennheiser IE 900 high end fülhallgató teszt

fülhallgató teszt / high end

2021. október 12., 17:55

Sennheiser IE 900 high end fülhallgatóA Sennheiser legújabb zászlóshajójaként debütáló IE 900 új, X3R technológiával és TrueResponse hangszórókkal törekszik az élvonalba. Kipróbálásának első pillanatában egyértelművé vált, hogy a németek ismét rendkívülit alkottak.

Kipróbáltuk a Bose Sleepbuds II alvássegítő füldugót

fülhallgató teszt / zajzáras fülhallgató

2021. szeptember 21., 06:05

Bose Sleepbuds II alvássegítő füldugóA Bose alkalmanként egészen új területekkel, termékkategóriákkal kísérletezik, merőben más szemszögből megközelítve a (zene)hallgatás élményét. Az "éjjeli füldugó" elnevezéssel népszerűsített Sleepbuds II azonban nem zenére, hanem nyugalomra, alvásra született. Úgy igyekszik kizárni a külvilágot, hogy közben pont a sokak által dicsért Bose ANC technológia hiányzik belőle. Elgurult a gyógyszer, vagy inkább kalapot kéne emelni a kreativitás előtt?

Grado GT220 TWS Bluetooth fülhallgató teszt

fülhallgató teszt / felső középkategória

2021. szeptember 15., 09:25

Grado GT220 TWS Bluetooth fülhallgatóA Grado megfontoltan várt a Bluetooth kategóriába való belépéssel. A TWS mezőny felpezsdítéséig egészen mostanáig kellett türelmesnek lenni, ugyanis a GT220 a cég első teljesen kábelmentes törekvése. De vajon sikerült megőrizni a gyártóra jellemző, ikonikus, tiszta hangképet?

Sennheiser CX True Wireless TWS Bluetooth fülhallgató teszt

fülhallgató teszt / középkategória

2021. szeptember 3., 12:25

Sennheiser CX True Wireless TWS Bluetooth fülhallgatóA Sennheiser igyekszik lépést tartani a vásárlók igényeivel és a rohamléptékben fejlődő technológia nyújtotta lehetőségekkel. E törekvést foglalja össze a globális mércével középkategóriásnak nevezhető CX True Wireleless teljesen vezeték nélküli fülhallgató, amely pillanatnyilag a gyártó legjobb ár/érték arányú TWS fülesének is titulálható.

JBL Tour Pro+ TWS aktív zajzáras Bluetooth fülhallgató teszt

fülhallgató teszt / középkategória

2021. augusztus 13., 20:10

JBL Tour Pro plus TWS Bluetooth fülhallgatóA JBL fülhallgató újdonságaival komoly kihívás lépést tartani. Meglehetősen szerteágazó kínálatuk jelentős mennyiségű TWS, azaz teljesen vezeték nélküli fülhallgatót is tartalmaz. A Tour Pro+ a legtöbb szolgáltatással rendelkező Bluetooth fülhallgató, amelyet a JBL eddig készített. Hatékony betekintést nyújt abba, hogy a manapság milyen feladatokat lehet egyetlen fülhallgató használatával lebonyolítani.

következő oldal >

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.