Sonus faber az Audio & Vision SHOW 2013-on

2013. november 22., péntek, 19:00

Sonus faber Sonus faber Aida hangfal házimozi hifi high end hangfalszett high end hangfal Sonus faber hangfal hifi show házimozi show szórakoztató elektronikai kiállítás Audio Vision SHOW

Sokak szerint a kiállítás legjobb hangja az Audiophile Szalon termében szólalt meg. Mi is egyetértünk azokkal, akik így gondolják, és hozzátennénk, hogy egyben ez volt az Audio & Vision SHOW legszebben berendezett szobája is. A Tokaj B teremben túlzás nélkül gyönyörűségek fogadták a látogatókat.

A Sonus faber név sok hifistának ismerősen csenghet, de valószínűleg a laikusok számára is maradandó emléket jelentettek a kiállításra elhozott hangdobozok. Jobban belegondolva, a "doboz" szó lekicsinylő kifejezés, figyelembe véve a Sonus faber hangfalak formáit, megmunkálását, és magát az érzést, amit a látványuk kelt. Itt volt a Guarneri evolution, az egész kiállítás talán legszebb állványos hangfala, testes, mégis könnyed hangját akár hetekig "elviseltük" volna! Persze mikor átváltottak a mellette lévő Amati futura álló hangfalra, tisztázódtak az erőviszonyok. A futura térábrázolásával, melegségével és a hallgatók orra felé felépített hangszínpadjával aratta a babérokat. Alaposan "kipucolta" azok fejét, akiknek eddig nem volt elképzelése a high-end fogalmáról, de mikor nem üzemelt, akkor is szívesen időztek a közelében, nézegetve krómozott tetőlapját, gondosan megmunkált talapzatát és persze az oldalát takaró, vöröses árnyalatú faburkolatot.

Audio and Vision Show 2013 Sonus faber

Az exkluzivitást minden milliméteren érzékeltették, túl azon, hogy olasz gyártmányú, emberi kézzel (és válogatott anyagokból) összerakott hangfalakról írunk. A szoba másik végében egy pár Sonus faber Stradivari hangfal üdvözölt minket, életnagyságban ez a modell már egyenesen monumentálisnak, épületszerűnek hatott.

Audio and Vision Show 2013 Sonus faber

Érdekes volt azonban (erre később az Audiophyl Kft. munkatársa is felhívta a hallgatók figyelmét), hogy az alaposan bejáratott és kisebb méretű Guarneri evolution sokkal kellemesebben szólt - ennyit számít, hogy mióta hajtunk egy hangfalat. Itt azt is megjegyezte a bemutatót tartó úriember, hogy a Sonus faber hangsugárzók értéke nem csak átmeneti: tíz év múlva is pontosan úgy szólnak, mint a vásárlást követő bejáratás után.

Audio and Vision Show 2013 Sonus faber

Direkt a végére hagytuk a szoba és az egész rendezvény szó szerinti csúcspontját, a Sonus faber Aidát. A hangfalak királynője címet is viselhetné, ha létezne olyan. Igazi kuriózum ez a hangfalpár, az egész világon alig tucatnyi található belőlük.

Audio and Vision Show 2013 Sonus faber Aida

Talán a képeken nem is lehet azt a lélegzetelállító hatást visszaadni, amit az életben kiváltott a közönségből ez a hangfal. Csak egy dolgot sajnálunk, hogy a kiállításon nem lehetett meghallgatni. Ennek oka az, hogy csupán néhány nappal korábban érkezett meg a gyárból, és még nem volt mód és idő a megszólaltatásukra, hogy több száz órás bejáratásról ne is beszéljünk. Rangjához, hírnevéhez és képességeihez méltatlan lett volna nyersen szerepeltetni. De ami késik, nem múlik!

Audio and Vision Show 2013 Sonus faber Aida

Végül meg kell említenünk, hogy a Sonus faber hangfalak nem maguktól szóltak olyan szépen: meghajtásukról Audio Research és McIntosh készülékek gondoskodtak. Akik esetleg lemaradtak a kiállításról, ne bánkódjanak, az említett termékek nyugodtabb körülmények közt is kipróbálhatóak, meghallgathatóak és megvásárolhatóak az Audiophile Szalonban.

www.audiopyl.net

www.audiophile-szalon.hu

Audio and Vision Show 2013 Sonus faber Aida

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.