Hangfal > Bluetooth hangszóró teszt

Bluetooth hangszóró tesztek

A vezeték nélküli zenehallgatás legkönnyebben és legolcsóbban Bluetooth hangrendszerrel valósítható meg. A megfizethető belépő kategóriától a csúcsminőségű high end szintig tesztelünk Bluetooth hangszórókat. Folyamatosan frissülő cikkgyűjteményünkben mindig az aktuális, kereskedelmi forgalomban megvásárolható termékekkel foglalkozunk. Igyekszünk jó minőségű és közérthető írásokkal, alkalmanként videókkal is informálni kedves olvasóinkat az általunk kipróbált Bluetooth hangrendszerek tulajdonságairól. Szubjektív véleményünket használati tapasztalatokkal, tippekkel egészítjük ki, hogy hiteles összképet adjunk a termékről. Így nyújtunk támpontokat a vásárlóknak annak érdekében, hogy igényeiket kielégítő Bluetooth hangrendszert találjanak.

Bluetooth hangszóró minőségi szintek

A hagyományos hangfalakhoz hasonlóan a Bluetooth hangsugárzók is rengeteg minőségi kategóriába sorolhatók. A legegyszerűbb, legolcsóbb (általában 10-20 000 forint között megvásárolható) modellek kisméretűek, inkább háttérzenei célt szolgálnak. A kompakt kialakítás kompromisszumot jelent a basszus megszólaltatása, az akkumulátoros üzemidő és a teljesítmény szempontjából. A drágább, 30-50 000 forintos, középkategóriásnak nevezhető Bluetooth hangrendszerek általában részletesebb, tisztább hangzást nyújtanak, miközben szolgáltatásaik is széleskörűbbek (például akkubank, több eszköz összekapcsolása vezeték nélkül, beépített hangulatvilágítás, vízhatlan kivitel stb.). A prémium szintű (100 000 Ft és afölött) vezeték nélküli hangsugárzókból sokszor már hifi rendszereket megközelítő felbontás hallható. A drága hangrendszerek általában nagyobb és jobb minőségű hangszórókat tartalmaznak magasabb teljesítményű erősítővel és megnövelt kapacitású akkumulátorral. Így az eredmény jobb terhelhetőség, pihentetőbb és tovább kitartó, testesebb hangélmény.

Hogyan tesztelünk Bluetooth hangszórókat?

Minden Bluetooth hangrendszert bejáratást követően nyitott és zárt terekben is meghallgatunk. A Bluetooth átvitel ajakszinkron pontosságát videókkal próbáljuk ki. Meggyőződünk a vezeték nélküli hatókör lefedettségéről, a jelátvitel stabilitásáról és a teljesítmény minőségéről is. Ha rendelkezésre állnak egyedi funkciók (például vízállóság, telefonos kihangosítás), akkor azokat is kipróbáljuk. Figyelembe vesszük, hogy különböző terhelési szinteken hogyan viselkedik. Referencia zenelistánkat végig hallgatjuk a tesztelt készüléken, hogy kiderítsük, melyik zenei stílusra hogyan reagál. Minden Bluetooth hangsugárzót bemutató cikkünk végén szubjektíven, árkategórián belül pontozzuk a hangminőséget, kivitelt, kezelhetőséget, szolgáltatásokat, formatervet, valamint ár/érték arányt.

JBL Xtreme 4 Bluetooth hangszóró teszt

Bluetooth hangszóró teszt

2024. április 2., 00:45

JBL Xtreme 4 Bluetooth hangszóróA JBL talán kezdetek óta legszélesebb körben felhasználható modellje az Xtreme, melynek már a 4. generációja örvendezteti meg rajongói szívét. Az elődje több mint 3 éve fordult meg nálunk és nagyon kíváncsian vártuk, hogy milyen fejlesztésekkel érkezett az újonc, nem vártunk hiába!

Ruark R410 hálózati hangrendszer teszt

Bluetooth hangszóró teszt

2024. március 4., 22:15

Ruark R410 hálózati hangrendszerHogy mi az, amit a legjobban szeretünk az audio világ fejlődésében? Azt, hogy lényegében már mindenféle formában, stílusban és méretben hozzájuthatunk minőségi hangzáshoz, ha tudunk rá eleget szánni és bizonyos dolgokban kompromisszumképesek vagyunk. A Ruark éppen ebben erős, hiszen azoknak készít hangrendszereket, akik több értelemben kedvelik a klasszikus külsőt vagy funkciókat, de nyitottak a modern világra is. Az Ruark most finoman szólva egy súlyos sziklatömböt dobott az all-in-one lejátszók nyugodnak tűnő vízébe az R410-zel, úgyhogy érdemes felkötni a gatyát a konkurenciának.

Harman Kardon Go + Play 3 Bluetooth hangszóró teszt

Bluetooth hangszóró teszt

2024. január 25., 10:55

Harman Kardon Go + Play 3 Bluetooth hangszóróHosszú ideje vártunk már, hogy végre kijöjjön az utód, de megérkezett. Az egyik örök közönségkedvenc a Harman Kardon zenélő retikülje, és bár korábban még lényegesen több konkurenciával kellett megküzdenie, a HK Go + Play derekasan helyt állt és sosem hagyta, hogy letaszítsák a trónról. Ha esetleg voltak is gyengéi, a gyártó igyekezett mindent megtenni, hogy a legfrissebb modellen már ne találjunk fogást. Azért persze megpróbáltuk.

Klipsch Nashville Bluetooth hangszóró teszt

Bluetooth hangszóró teszt

2024. január 10., 18:40

Klipsch Nashville Bluetooth hangszóróA Klipsch mérnökei úgy döntöttek, hogy nem nézik tovább karba tett kézzel a JBL és Marshall Bluetooth hangszórók térhódítását. Legújabb, amerikai városokról elnevezett szériájuk robusztus, első ránézésre katonai célra szolgáló eszközöket tartalmaz, melyek valójában zenehallatásra valók. Bárhol és bármikor koncertélményt kölcsönöz a kis Nashville, ahogy a reklámszövegben olvasható. De mit nyújt a gyakorlatban?

JBL Authentics 500 multiroom hangrendszer teszt

Bluetooth hangszóró teszt

2023. december 28., 12:15

JBL Authentics 500 hangfalA JBL évek óta készít hálózatképes, egydobozos hangrendszereket. A korábban debütáló Link széria volt saját megközelítésük, mely HomePod/Google Nest alternatíva benyomását keltette. Kellemes irány volt, de valahogy hiányzott belőle a fantázia. Az Authentics 500 csavar egyet a sztorin, mert olyan külsőt kapott, ami a retró szerelmeseit könnyebben megérinti. A '70-es évek inspirálták, de belül fenevad lapul, ezért érdemes jóban lenni a szomszédokkal.

Klipsch The One Plus és The Three Plus Bluetooth hangszóró teszt

Bluetooth hangszóró teszt

2023. december 19., 22:25

Klipsch The One Plus The Three Plus Bluetooth hangszórókBemutatásuk idején külön írásban mutattuk be a Klipsch The One II és a Klipsch The Three II Bluetooth hangszórókat, amelyek most megújult külsővel, és modernizálva kerültek újra a polcokra, Plus elnevezéssel. A két modellt nem igazán hasonlítjuk össze a korábbi típusokkal, bár az újításokat nem hagyjuk szó nélkül, de inkább egy cikkben foglaljuk össze a hallottakat és a kettő közötti különbségeket.

JBL Authentics 300 multiroom hangrendszer teszt

Bluetooth hangszóró teszt

2023. november 27., 12:20

JBL Authentics 300 hangfalA JBL Authentics széria e sorok írásakor három tagot számlál. A középsőnek számító Authentics 300 abban tér el két testvérétől, hogy akkumulátort is tartalmaz. Ha nagyon egyszerűen kellene elmagyarázni, akkor kapunk egy vintage rádiónak öltözött JBL PartyBox hangrendszert. Tényleges tudása viszont ennél összetettebb, ráadásul nem kizárólag házibulira szolgál.

JBL Authentics 200 multiroom hangrendszer teszt

Bluetooth hangszóró teszt

2023. október 29., 17:50

JBL Authentics 200 multiroom hangrendszerA JBL Authentics széria azokat veszik célba, akik a régies megjelenést modern funkciókkal szeretnék kombinálni. Ehhez kapcsolódik még az ütős hang, ami a helytakarékos kivitelt ismerve ellentmondásosnak tűnhet. A kis Authentics 200 azonban minden okossága mellett azért szerethető, mert szükség esetén vadulni is lehet vele. Próbálja egy miniatürizált jukebox benyomását kelteni, de valójában szteroidkúrán átesett internetrádiót kapunk. Ez lenne a hifi jövője?

Harman Kardon Luna Bluetooth hangszóró teszt

Bluetooth hangszóró teszt

2023. október 25., 09:45

Harman Kardon Luna Bluetooth hangszóróA vezeték nélküli hangrendszerek világában már nemcsak filléres, zörgő-kotyogó műanyag szappantartók közül lehet válogatni. A minőségre szomjazók számára prémium opciók ugyancsak elérhetők. Közéjük tartozik a Harman Kardon Luna, mely az eleganciát kompakt mérettel és gondosan populárisra szabott hangzással kombinálja.

JBL PartyBox Ultimate party hangszóró teszt

Bluetooth hangszóró teszt

2023. október 14., 20:25

JBL PartyBox Ultimate party hangszóróAhogy már oly sokszor leírtuk, mindegy mennyi high end vagy audiofil rendszert látttunk és hallottunk a magazin létezése óta, ha egy JBL hangszórót kapunk kézhez, az valamiért mindig előhozza belőlünk a gyermeki kíváncsiságot (tehát a hülyegyerek énünket) és eddig kivétel nélkül széles vigyorral fogadtuk ezeket az új Bluetooth csodákat. Mindegy volt, hogy bringakulacs méretű vagy 30-40 kg-os dög, eddig még nem sikerült csalódni! Na, akkor vajon mi lesz most?!

Audio Pro Drumfire II multiroom hangrendszer teszt

Bluetooth hangszóró teszt

2023. szeptember 15., 18:05

Audio Pro Drumfire II multiroom hangrendszerNégy éve volt szerencsénk az Audio Pro hangrendszeréhez, a Drumfire-hoz, majd annak különálló részeként bemutattuk a Drumfire D-1 multiroom hangszórót is, most pedig megérkezett hozzánk a Drumfire új, komplett változata, ami a korábbihoz képest inkább apróbb módosításokat kapott, hiszen az előd példátlan sikereket ért el, ami magát a gyártót is meglepte!

Ruark R1 és Ruark R1s rádió teszt

Bluetooth hangszóró teszt

2023. augusztus 17., 23:20

Ruark Audio R1 rádióAz idei év legcukibb hangrendszereiről lesz szó. Csak rádiók, de különlegesek. A nagyáruházakban elérhető, zörgő dobozos, krómozott dobozkáktól eltérően ezek masszívabb minőségűek. Formatervük angoloktól származik, így a polcon vagy a konyhapult sarkán jól mutatnak. Viszont ami fontosabb: sokkal jobban szólnak, mint amit a kis méret alapján sejteni lehetne. Jöhet egy kávé?

Marshall Willen Bluetooth hangszóró teszt

Bluetooth hangszóró teszt

2023. július 6., 19:35

Marshall Willen Bluetooth hangszóróA nadrágzsebben elférő Bluetooth hangrendszerek bárhol, bármikor bevethetők egy kis háttérzenére. Többségük azonban fapados, mellőzi a prémium kategória előnyeit. A Marshall Willen olyan funkciókat nyújt, melyek korábban inkább a magasabb szintű Bluetooth hangrendszerekben voltak megtalálhatók.

Harman Kardon Onyx Studio 8 Bluetooth hangszóró teszt

Bluetooth hangszóró teszt

2023. június 14., 01:25

Harman Kardon Onyx Studio 8 Bluetooth hangszóróSokan joggal unják a teatermosz kinézetű hangrendszereket. Többségük véges tudású, különösan akkor, ha házibuli jellegű igényekre kerül sor. A Harman Kardon Onyx Studio különc formájával és magas terhelhetőségével töretlen népszerűségnek örvend. Legújabb kiadása újrahasznosított műanyagot tartalmaz, de vajon a környezetkímélő gondolkodás nem ront a hangzáson?

Marshall Middleton Bluetooth hangszóró teszt

Bluetooth hangszóró teszt

2023. május 26., 11:05

Marshall Middleton Bluetooth hangszóróA Marshall Middleton szinte bárkit az ujja köré csavar. Sokszor előfordult, hogy kis Bluetooth hangrendszer óriási hanggal lepett meg minket. De a Middleton minden hozzá hasonló méretű vetélytárshoz képest egyértelműbben fejezte ki célját: háborút indítani a fizika törvényei ellen. Tudományos magyarázatunk nincsen rá, de hogy pozitívan értve beteg találmány, afelől semmi kétség.

JBL Pulse 5 Bluetooth hangszóró teszt

Bluetooth hangszóró teszt

2022. december 22., 09:20

JBL Pulse 5 Bluetooth hangszóróLéteznek diszkógömböt imitáló, forgó, villogó hangrendszerek, de a JBL Pulse 5 kicsit más. Inkább hangulatvilágításra való, finoman behinti fénnyel a szobát, miközben háttérzenét nyújt. Hangja továbbra sem annyira nevezhető JBL mércével ütősnek, de számos frissítést kapott. Összegyűjtöttünk mindent, amit tudni érdemes az újgenerációs plazmatermoszról!

System Audio SA air 1 aktív hangfal teszt

Bluetooth hangszóró teszt

2022. december 18., 20:55

System Audio SA air 1 aktív hangfalAz egybeépített vagy egydobozos hangrendszer kifejezés hallatán nem feltétlenül prémium eszköz jut eszünkbe. Inkább kenyérpirító vagy edzőskulacs kinézetű, hálózatképes okoshangfalak dominálják e kategóriát. Némelyik még beszélgetni is tud használójával, igaz, nem magyarul. A System Audio SA air 1 átmenet a Bluetooth hangszóró és mindenes célú aktív hangfal között. Titkos képessége, hogy viszonylag kicsi, mégis irdatlan nagyot szól.

JBL PartyBox Encore party hangszóró teszt

Bluetooth hangszóró teszt

2022. november 29., 21:00

JBL PartyBox Encore party hangszóróVigyorgunk. Igen, már megint vigyorgunk, mert megint nálunk van egy új JBL hangulatgenerátor. Nem úgy új, hogy nem használt, nem úgy új, hogy valamelyik korábbinak az újabb verziója. A JBL PartyBox Encore bár olyan, mintha már találkoztunk volna, hiszen ugyanabból a génállományból való, amiket már nagyon jól ismerünk, ő mégis egy igazi újonc a családban. Hogy miért volt rá szükség egy ilyen népes számú famíliában? Erre kerestük a választ!

JBL Boombox 3 Bluetooth hangszóró teszt

Bluetooth hangszóró teszt

2022. november 23., 15:05

JBL Boombox 3 Bluetooth hangszóróA JBL Boombox sikere töretlen. Fiatalok körében rendkívüli népszerűségnek örvend, parkolóbulik, grillpartik és házibulik alapkellékeként hivatkoznak rá, de tánctermek és fitnesz helyiségek polcain is találkozni vele. Az általunk is tesztelt első, majd második generációhoz képest feljebb ment a 3. kiadás ára, de kapott néhány praktikus újítást, miközben a hangszórókészlet háromutasra változott.

Klipsch The One II Bluetooth hangszóró teszt

Bluetooth hangszóró teszt

2022. szeptember 16., 15:00

Klipsch The One II Bluetooth hangszóróAz amerikai Klipsch tulajdonképpen mindent gyárt, ami egy hangszóróval kapcsolatos lehet. A cég megálmodója Paul W. Klipsch pedig eredetileg a hajózás terén ténykedett, tehát a famunka nem állt sosem távol tőle. Nézzük hát meg, hogy ezt a kettőt hogyan tudta most egyesíteni a The One II Bluetooth hangrendszerénél.

Audio Pro C10 MkII multiroom hangrendszer teszt

Bluetooth hangszóró teszt

2022. augusztus 16., 07:55

Audio Pro C10 MkII multiroom hangrendszerAz Audio Pro multiroom képességekkel felvértezett egydobozos hangrendszereinek legnagyobb tagja a C10 MkII. Nagysága relatív, mert kényelmesen elfér a legtöbb polcon. Ha kell, nagyot szól, de háttérzenei aláfestésre is dinamikus partner. Mindezt álcázza a híresen szerény skandináv formaterv, néhány elegáns részlettel. Nem a legolcsóbb lehetőség, de egyértelműen érezhető, hogy miben próbál többet nyújtani.

Audio Pro P5 Bluetooth hangszóró teszt

Bluetooth hangszóró teszt

2022. július 21., 14:10

Audio Pro P5Az Audio Pro P5 megtestesíti a szinte bárhol elférő középkategóriás vezeték nélküli hangrendszert. A skandináv minimalizmus jegyében készült, egyszerű, de pont ezért kedvelhető, és amire szánják, azt tisztességgel teljesíti.

We. by Loewe HEAR 2 Bluetooth hangszóró teszt

Bluetooth hangszóró teszt

2022. június 22., 11:10

We by Loewe HEAR 2 Bluetooth hangszóróBármikor jól jön egy Bluetooth hangszóró, a négy fal között és kiruccanásokon is gondoskodik a zenéről, egyszerűen használható, azonnali partyhangulatot kelt. A Loewe We. HEAR 2 méretéből kifolyólag már nem az az eszköz, amelyet bárhová magunkkal vinnénk. Viszont impozáns kinézete miatt jól beillik bármelyik otthon enteriőrjébe, és ha kell, nagyot szól.

Audio Pro A15 vezeték nélküli hangrendszer teszt

Bluetooth hangszóró teszt

2022. június 15., 12:05

Audio Pro A15 multiroom hangszóróSokan szeretnek otthon zenét hallgatni, de nem mindenki akar ehhez nagy hangfalakat és erősítőket elhelyezni a lakásában. Az Audio Pro új hangrendszere, az A15 az egyszerű, de korszerű otthoni zenehallgatáshoz lett kitalálva. Hálózati és multiroom funkciókat tartalmaz, emellett beépített akkumulátorról is üzemeltethető. IPX2 tanúsítvánnyal is rendelkezik, így, ha kiviszik egy nyári kerti bulira, akkor az esetleg rácsöpögő víz miatt sem kell aggódni.

Bose SoundLink Flex Bluetooth hangszóró teszt

Bluetooth hangszóró teszt

2022. április 28., 17:55

Bose SoundLink Flex Bluetooth hangszóróKevés cég tud kis méretből olyan nagy hangot kihozni, mint a Bose. A SoundLink Flex a cég szinte bárhol elférő vezeték nélküli hangszóróinak táborát erősíti. Erős középkategóriás árcédula, diszkrét kivitel és instant buli hangulat.

JBL PartyBox 710 party hangszóró teszt

Bluetooth hangszóró teszt

2022. április 13., 23:25

JBL PartyBox 710 party hangszóróEgy újabb JBL hangszóró érkezése furcsa módon mindig az átlagosnál nagyobb izgalommal tölt el minket, főleg akkor, ha az átlagosnál többet tud, nagyobb, vagy éppen mindkettő egyszerre. Lassan 3 éve tarolta le a bulidobozok piacát a PartyBox sorozat, és úgy fest, a lendület nem hagyott alább. Tátongó űrként jellemeztük korábban a PartyBox 300 és a PartyBox 1000 közti szakadékot, de a JBL ezt most orvosolta az új PartyBox 710-zel. Lássuk mit alkottak az okosok!

We. by Loewe HEAR 1 Bluetooth hangszóró teszt

Bluetooth hangszóró teszt

2022. április 11., 19:10

We by Loewe HEAR 1 Bluetooth hangszóróA Loewe termékei kifejezetten prémium minőséget képviselnek, de ahogy azt a We. nevű ágazatuk mutatja, mióta a német cég új erőre kapott, olcsóbb termékeket is gyárt, hogy szélesebb közönséget vehessen célba. A HEAR 1 Bluetooth hangszóró erős középkategóriába férkőzik, miközben hangja erős brummogás helyett inkább a finom részletekre fókuszál.

DALI KATCH G2 Bluetooth hangszóró teszt

Bluetooth hangszóró teszt

2022. március 4., 16:20

DALI KATCH G2 Bluetooth hangszóróA DALI KATCH G2 rendkívül elegánsan kivitelezett darab, Bluetooth hangszóróhoz képest szinte túlságosan szép. Használata egyszerű és kényelmes, bármikor, bárhol erőlködés nélkül hallgathatunk vele zenét. De vajon kinek ér meg mindez 149 990 forintot? Cikkünkből kiderül!

Bowers & Wilkins Zeppelin vezeték nélküli hangrendszer teszt

Bluetooth hangszóró teszt

2022. január 27., 22:25

Bowers and Wilkins Zeppelin hangrendszerA tavaly ősszel bejelentett Zeppelin már Magyarországon is kapható. Ránézésre nem sokat változott, de nem is baj. Különleges, léghajó alakját lehet szeretni vagy utálni, de attól még tény, hogy az egybeépített hangrendszerek között exkluzív szereplőnek számít. A korábbi Zeppelinek is remek hangminőséget nyújtottak, de a legfrissebb kiadás minden elődjére rálicitál.

LAMAX PartyBoomBox500 party hangszóró teszt

Bluetooth hangszóró teszt

2021. november 16., 21:15

LAMAX PartyBoomBox500 party hangszóróVegyes érzelmekkel vágtunk neki a LAMAX új party hangsugárzó sorozata nagyobbik tagjának teszteléséhez. Egyben ott bujkált bennünk a gyerekes kíváncsiság is, hogy vajon mit kaphatunk ma ilyen méretben annyi pénzért, amennyiért a nevesebb gyártók egy kisebb bringakulacs nagyságú apróságot kínálnak. Az új PartyBoomBox500 járt nálunk.

következő oldal >

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.