Hangfal

Tannoy Eclipse Three házimozi hangfalszett teszt

5.1 hangfalszett teszt / belépő kategória

2017. december 20., 18:35

Tannoy Eclipse házimozi hangfalszettA patinás Tannoy név kapcsán a hifisták többségének valószínűleg a minőségi asztalos munkával készülő, exkluzív bútordarabnak is beillő (és ennek megfelelően magas árfekvésű), arisztokratikus megjelenésű hangdobozok ugranak be. Az angol gyártó kínálatában azonban találhatók jóval barátságosabb árcédulát viselő példányok is, mint például az elmúlt hetekben meghallgatott, belépő kategóriás Eclipse család.

Emotiva Airmotiv T1 házimozi hangfalszett teszt

5.1 hangfalszett teszt / középkategória

2017. november 29., 12:50

Emotiva Airmotiv T1 házimozi hangfalszettA szinte futószalagon érkező Emotiva termékek bemutatása során már teszteltük sztereó konfigurációban a T2 álló és a B1 állványos hangdobozokat. Emelve a tétet, két csatorna után most már ötre váltva, egy kedvező árfekvésű házimozi szettet hallgattunk meg a gyártó kínálatából.

Wilson Raptor 7 házimozi hangfalszett teszt

5.1 hangfalszett teszt / középkategória

2017. november 17., 15:35

Wilson Raptor 7 házimozi hangfalszettMiként vihetnénk haza jó hangot bankrablás nélkül? A Wilson Raptor (neve ellenére) többcsatornás összeállítása ártatlan külsővel, ám annál lendületesebb hanggal igyekszik megválaszolni e kérdést.

DALI OPTICON 6 házimozi hangfalszett teszt

5.1 hangfalszett teszt / felső középkategória

2017. május 19., 12:10

DALI OPTICON 6 házimozi hangfalszettA középkategóriás, nemrég debütált OPTICON összefoglalja mindazt, amit a DALI-ban kedvelni lehet. Meghallgattunk egy komplett házimozi rendszert, amely ilyen hangfalakból állt. A kezdeti kétely után beismerjük, az IKON dobozok helyére méltó utódok kerültek.

DALI SPEKTOR házimozi hangfalszett teszt

5.1 hangfalszett teszt / középkategória

2017. április 18., 20:30

DALI SPEKTOR házimozi hangfalszettA dán audiofil hangfal specialista, a DALI az alsóbb árkategóriában bővítette kínálatát, amikor piacra dobta a SPEKTOR sorozatot. A hangdobozok megjelenése (főleg a vöröses mélyközép sugárzóknak köszönhetően) hasonló a drágább márkatársakéhoz, ami bizalommal töltött el bennünket, így kíváncsiak voltunk, hogy a pénztárcabarát ár milyen hangminőséggel párosul.

ELAC Uni-Fi Slim házimozi hangfalszett teszt

5.1 hangfalszett teszt / felső középkategória

2017. január 24., 12:05

ELAC Uni-Fi Slim házimozi hangfalszettAz utóbbi években az ELAC nagy lendülettel újítja meg kedvező árú hangfal családjait. A Debut szériát követte az Uni-Fi, majd megjelent ennek módosított változata, az Uni-Fi Slim. Tesztünkben az ebből a sorozatból kialakított házimozi szettel szerzett élményeinket osztjuk meg. Az elérhető vételár tehát adott, a kérdés, hogy milyen minőséget kapunk ezért cserébe?

KEF Q700 házimozi hangfalszett teszt

5.1 hangfalszett teszt / középkategória

2016. december 20., 05:25

KEF Q700 házimozi hangfalszettA hangfalgyártók (szerencsére) nincsenek rákényszerítve arra, hogy a folyamatosan bővülő szolgáltatások, és az újonnan megjelenő kép- illetve hangformátumok kiszolgálása érdekében évente új modellsorozatokat dobjanak piacra. Egy jól bevált termékcsalád - mint a KEF Q szériája is - ha nem is időtlen időkig, de hosszú évekig reális alternatívát kínál az elfogadható árú hangsugárzókat keresők számára.

Sonus faber Principia házimozi hangfalszett teszt

5.1 hangfalszett teszt / felső középkategória

2016. november 15., 09:25

Sonus faber Principia házimozi hangfalszettA Sonus faber név hallatán az emberek többségének nagy valószínűséggel a több millió forintos, luxus minőségű, szoborszerű szépségű high end hangsugárzók ugranak be. Pedig ez nem teljes mértékben közelíti a valóságot, a Sonus faber már korábban is kínált kedvező árú hangdoboz családot, most pedig a Principia sorozat piacra dobásával még tovább bővítette lefelé termékválasztékát.

Triangle Elara házimozi hangfalszett teszt

5.1 hangfalszett teszt / felső középkategória

2016. október 31., 12:35

Triangle Elara házimozi hangfalszettSorban, egymás után érkeznek szerkesztőségünkbe a Triangle hangfalak, már a harmadik típusnál tartunk. Igazából nem teljesen pontos meghatározás, mert ezúttal egy komplett 5.1 Elara szett került elő a dobozokból.

Revel Concerta2 házimozi hangfalszett teszt

5.1 hangfalszett teszt / felső középkategória

2016. október 14., 16:40

Revel Concerta2 házimozi hangfalszettGyökeresen megújultak a Revel megfizethető szériájaként ismert Concerta hangfalak, és azok a tulajdonságok, melyek az elődnél még kompromisszumként voltak jelen, megszűntek. Most, hogy kipróbáltuk az újoncokat házimozi felállásban, belátjuk, hogy az amerikaiak semmit sem bíztak a véletlenre!

Harman Kardon HKTS 65BQ házimozi hangfalszett teszt

5.1 hangfalszett teszt / középkategória

2016. augusztus 3., 10:25

Harman Kardon HKTS 65BQ házimozi hangfalszettA házimozi rendszerek egyik legkényelmetlenebb része a kábelezés, hiszen legalább hat hangfalat kell a megfelelő módon erősítővel összekötnünk. Így nem csoda hogy egyre-másra tűnnek fel az olyan megoldások, amik vezeték nélküli szolgáltatásokat kínálnak, legalább a mélyláda számára. A Harman Kardon HKTS 65BQ a sorozat csúcsmodellje, ami azonban nem tegnap került a piacra, hiszen már legalább két éve megvásárolható. Egyben a HKTS sorozatba tartozó 60-as modell továbbfejlesztett változata, annyival mindenképpen többet tud az elődjénél, hogy a mélyládának vezeték nélküli összekötetést, illetve 7.1-es bővíthetőséget kínál a leendő tulajdonosának: mindezt zongoralakk külsővel.

Wharfedale Diamond 230 házimozi hangfalszett teszt

5.1 hangfalszett teszt / középkategória

2016. július 19., 11:50

Wharfedale Diamond 230 házimozi hangfalszettA Wharfedale termékválasztékában a Diamond sorozat nem egy friss jövevény, hiszen közel 32 éve szerepel a kínálatban. A változatlan név alatt természetesen rendszeresen cserélődtek az elemek, és többek között ennek a folyamatos fejlődésnek is köszönhető a széria tartós sikeressége, és elismertsége. A legutóbbi generációváltás 2015 elején történt, ekkor nyugdíjazták a korábbi 100-as típusokat, és indították útjára a felfrissített, megújult, 200-as sorozatszámú példányokat.

Wharfedale Obsidian 600 HCP házimozi hangfalszett teszt

5.1 hangfalszett teszt / belépő kategória

2016. június 4., 13:25

Wharfedale Obsidian 600 HCP házimozi hangfalszettNehéz manapság kitűnni az akciós házimozi hangfalszettek tömkelegéből. Egy kis ügyes formatervvel és a vásárlói igények ismeretével mégis érdemes próbát tenni.

Focal Chorus házimozi hangfalszett teszt

5.1 hangfalszett teszt / felső középkategória

2016. május 25., 13:15

Focal Chorus 726 házimozi hangfalszettFocal termékek közül legutóbb fejhallgató, azt megelőzően két PC-s szett járt szerkesztőségünkben, ám a házimozis kínálatuk is hatalmas. Köszönhetően az új importőrnek, nemrég hangfalakat kaptunk tesztelésre, méghozzá a Chorus 700 család tagjaiból válogatott komplett 5.1 összeállítást.

Tannoy Revolution XT 6F házimozi hangfalszett teszt

5.1 hangfalszett teszt / felső középkategória

2016. május 18., 13:15

Tannoy Revolution XT házimozi hangfalszettElérhető árú, ritka  konstrukciós megoldást felvonultató, igényesen kivitelezett, patinás nevet viselő hangfalcsalád, melynek gyártója több mint 80 éves szakmai múlttal és tapasztalattal rendelkezik. Szerencsés kombinációja az elvárható tulajdonságoknak, papírforma szerint tehát minden adott, hogy elégedetten álljunk fel a teszt végén. Hogy valóban így történt-e, az cikkünk végén kiderül.

Polk Audio T50 házimozi hangfalszett teszt

5.1 hangfalszett teszt / belépő kategória

2016. április 14., 18:55

Polk Audio T50 házimozi hangfalszettNagyon sok olcsó, és sok nagyon hasonló hangfalszett sorakozik ma a gyártók kínálatában, amik közül nem könnyű választani. Ha csak, nem találkozunk a Polk Audio T50 családdal, ami nem áll be a sorba, hanem merészen különbözik legtöbb kihívójától.

Klipsch Quintet házimozi hangfalszett teszt

5.1 hangfalszett teszt / belépő kategória

2016. március 29., 12:05

Klipsch Quintet házimozi hangfalszettHatalmas állódobozok, 7.1-es rendszer és óriási, méterszer méteres mélyláda: éppen ez az, amit a Klipsch Quintet 5.0 hangrendszere nem tud. Ezzel szemben sok mást nyújt a tulajdonosának, mint ami például a rendkívül igényes anyagválasztás, exkluzív, letisztult megjelenés, egy hangfal-specialista cég évtizedes hagyományát tükröző hangzás és méretét meghazudtoló hangvisszaadás. Mindez nagyszerű, mivel az egész szatellit és mélynyomó szett 209999 Ft-ért megkapható, sőt forgalmazói akcióban egy Yamaha "lifestyle" RX-S601 erősítővel 349999 Ft akciós áron juthatunk komplett, minőségi házimozi rendszerhez.

Jamo Concert C 95 házimozi hangfalszett teszt

5.1 hangfalszett teszt / középkategória

2016. március 18., 10:15

Jamo C 95 házimozi hangfalszettAz amerikai Klipsch csoporthoz tartozó, dán gyökereire büszke Jamo a közelmúltban egy igazán barátian árazott középkategóriás hangfal családot dobott piacra Concert 9-es néven, amely a korábbi, hosszú éveken át szolgáló 600-as sorozatot váltotta le. Új konstrukció, új dizájn, kedvező ár: elvileg minden adott a sikerhez. Nincs más hátra, mint a fülünkre hagyatkozva megítélni a hangminőségét.

M&K Sound 950 házimozi hangfalszett teszt

5.1 hangfalszett teszt / felsőkategória

2016. március 10., 16:10

MK Sound 950 házimozi hangfalszettPár hónappal ezelőtti tesztünkben remekül szerepelt az M&K Sound S300 sorozata, de tudjuk jól, hogy nem mindenkinek van igénye ekkora teljesítményre, ezért most meghallgattuk a legkisebb, 950 típusú összeállítást is.

Jamo S 626 HCS 5.0 házimozi hangfalszett teszt

5.1 hangfalszett teszt / belépő kategória

2016. február 26., 10:35

Jamo S 626 HCS házimozi hangfalszettTesztalanyunk, a Jamo klasszikus házimozi hangfalszettje olyasmi, ami hazánkban mindig is divatos volt. Vagyis egy erős sztereó hangfalpár és hozzá 3 db kisebb kiegészítő hangdoboz. Olyan összeállítás, amiben a sztereó az első, a házimozi pedig a ráadás.

ELAC Debut házimozi hangfalszett teszt

5.1 hangfalszett teszt / középkategória

2016. február 19., 18:50

ELAC Debut házimozi hangfalszettAz ELAC 2015-ben bocsájtotta útjára Debut sorozatát, mellyel elsősorban az amerikai piacot célozta meg. Előzetesen már sok jót olvastunk róluk, és mivel a minőségi hangzásnak földrész függetlennek kell lennie, kíváncsian vágtunk bele a tesztelésbe, hogy vajon milyen tapasztalatokat fogunk szerezni a meghallgatás során.

Sonus faber Chameleon házimozi hangfalszett teszt

5.1 hangfalszett teszt / felső középkategória

2015. december 23., 23:05

Sonus faber Chameleon házimozi hangfalszettA Sonus faber viszonylag friss sorozatával, a Chameleon nevezetűvel ismerkedhettünk meg az Audiophile Szalon jóvoltából. Kaptunk tesztelésre egy házimozi szettet, lelkesen használtuk pár hétig és sajnáltuk, hogy vissza kellett adni. Ez tömény összefoglalása a tapasztalatainknak, amiket természetesen sokkal részletesebben kifejtünk az alábbiakban.

Boston Acoustics Classic MKII házimozi hangfalszett teszt

5.1 hangfalszett teszt / belépő kategória

2015. december 16., 10:55

Boston Acoustics CS 260 II házimozi hangfalszettBoston Acoustics Classic Series MKII 5.0 - a kétségkívül hangzatos és blikkfangos termékmegnevezés egy rendkívül előnyös árú, belépő szintű házimozi hangfal szettet takar. Sőt, a jelenlegi, aktuális kedvezmény még vonzóbbá teszi az összeállítást. Mit eredményez az alacsony ár és a belépő kategória kombinációja? Ezt az egyáltalán nem költői kérdést próbáljuk megválaszolni.

Klipsch Reference Premiere Dolby Atmos hangfalszett teszt

5.1 hangfalszett teszt / felsőkategória

2015. november 10., 12:30

Klipsch RP-280FA Dolby Atmos hangfalszettAz elmúlt napokban az Extreme Audio jóvoltából egy Klipsch házimozi hangrendszer installációt volt lehetőségünk meghallgatni. A Reference Premiere sorozat elemeiből álló szett különlegessége nem is pusztán Dolby Atmos kompatibilitásában rejlik, hanem hogy a frontoldali Atmos-enabled hangsugárzók nem különálló egységek, hanem az elülső hangsugárzókkal vannak egybeépítve.

quadral CHROMIUM STYLE 6 álló hangfal teszt

5.1 hangfalszett teszt / felső középkategória

2015. október 30., 11:55

quadral CHROMIUM STYLE 6 hangfalA rendkívül (már-már zavarba ejtően) széles választékkal rendelkező quadral a közelmúltban újította meg felső-középkategóriás CHROMIUM STYLE sorozatát. A frissített család ez év közepén jelent meg a piacon. Az elmúlt hetekben mi is közelebbről szemügyre vettük, és megfüleltük a kisebbik álló hangdobozt és centersugárzót, hogyan teljesítenek zenén és mozin.

SVS Prime házimozi hangfalszett teszt

5.1 hangfalszett teszt / felső középkategória

2015. október 15., 10:05

SVS Prime házimozi hangfalszettAz SVS aktív szubbasszus sugárzói meghódították a házimozi rajongókat, ezen a sikeren felbuzdulva, hangdobozok gyártásába kezdtek, amelyek tagjai egyesével és csomagként is megvásárolhatóak. Nemrégiben a Prime sorozatból kaptunk egy szettet tesztelésre, 5.0 összeállításban.

M&K Sound S300 házimozi hangfalszett teszt

5.1 hangfalszett teszt / high end

2015. szeptember 7., 13:55

M&K Sound S300 házimozi hangfalszettPár hete írtuk, hogy Magyarországra is megérkezett a nagy múltú M&K Sound, sőt még az első szállítmány kicsomagolását is lefotóztuk. A Home Movie csapata azóta felszerelte és bekalibrálta a hangrendszert, sőt már az első fejlesztésen is túl vannak.

Polk Audio M20 házimozi hangfalszett teszt

5.1 hangfalszett teszt / belépő kategória

2015. augusztus 17., 16:40

Polk Audio M20 házimozi hangfalszettA kedvező árfekvésű hangdobozai révén méltán népszerű Polk Audio, ismét egy alacsonyan árazott 5.0 szettel örvendeztette meg a házimozi kedvelőket. A baráti árcédula azonban önmagában nem lenne elegendő a vásárlói megelégedettséghez, mit sem érne, ha gyenge minőséggel párosulna. Tesztünkben erre a kérdéskörre fókuszáltunk, és végül nem csalódtunk a hallottakban.

Bose CineMate 520 házimozi rendszer teszt

5.1 hangfalszett teszt / felső középkategória

2015. augusztus 7., 11:50

Bose CineMate 520 házimozi rendszerAz egydobozos (vagy kompakt, kinek melyik megnevezés szimpatikusabb) szetteket a hangminőségre igényes házimozi rajongók nem sokra tartják. Azonban a Bose lifestyle rendszerei, bár szintén egydobozosok és kompaktak, egészen más kategóriát képviselnek. A kínálatból a CineMate 520 összeállítást vettük szemügyre, de az eddigiekhez képest, egy kicsit más szempontok szerint.

JBL Arena 170 házimozi hangfalszett teszt

5.1 hangfalszett teszt / belépő kategória

2015. július 14., 20:20

JBL Arena házimozi hangfalszettAz elmúlt hetekben a JBL nemrég piacra került újdonságát, a kedvező árú, Arena házimozi hangfal szettet hallgattuk meg. Kíváncsiak voltunk, hogy vajon milyen kompromisszumok árán sikerült összehangolni az alacsony árat a JBL-től elvárható minőséggel?

következő oldal >

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.