AudioQuest kábelek igény szerint az Octogon Audióban

2015. április 10., péntek, 08:40

AudioQuest audio hifi kábel hifi kábel szerelhető kábel AudioQuest kábel Octogon Audio AudioQuest Octogon Audio

Új szolgáltatással bővült az Octogon Audio kínálata. Mostantól egyedi méretben is vásárolhatunk AudioQuest kábeleket, amit helyben, akár azonnal készre is szerelnek!

AudioQuest szerelhető kábelAudioQuest szerelhető kábelAudioQuest szerelhető kábelAudioQuest szerelhető kábelAudioQuest szerelhető kábelAudioQuest szerelhető kábelAudioQuest szerelhető kábelAudioQuest szerelhető kábelAudioQuest szerelhető kábelAudioQuest szerelhető kábelAudioQuest szerelhető kábelAudioQuest szerelhető kábelAudioQuest szerelhető kábelAudioQuest szerelhető kábelAudioQuest szerelhető kábelAudioQuest szerelhető kábelAudioQuest szerelhető kábelAudioQuest szerelhető kábelAudioQuest szerelhető kábelAudioQuest szerelhető kábelAudioQuest szerelhető kábelAudioQuest szerelhető kábelAudioQuest szerelhető kábelAudioQuest szerelhető kábelAudioQuest szerelhető kábelAudioQuest szerelhető kábelAudioQuest szerelhető kábelAudioQuest szerelhető kábelAudioQuest szerelhető kábelAudioQuest szerelhető kábelAudioQuest szerelhető kábelAudioQuest szerelhető kábel

Az elmúlt években sok zene és filmrajongó megkedvelte az AudioQuest kábeleit, amikből ma sok kereskedő, egészen nagy kínálatot tart raktáron. A gyártó kínálatából pedig jó pár hosszúság közül válogathatunk. No de mi van akkor, ha mégis olyan méretet kívánunk, ami nincs? Eddig két lehetőségünk volt. Vagy vártunk, amíg elkészül az általunk rendelt, egyedi méret, vagy hosszabb kábelt vettünk, a felesleget meg feltekertük, összehajtogattuk, vagy csak hagytuk lógni, heverni.

Méretre szabott kábelek? Miért olyan jó ez?

Nem is olyan bonyolult kérdés, hogy miért jó, ha a kábel éppen akkora, mint amekkora kell. Ha a szükségesnél hosszabb a kábel, akkor az gyakran olyan helyeken tekereg és lóg, ahol semmi keresnivalója. Az sem jó, ha a használt kábel egy részét feltekerjük, vagy összehajtogatjuk.

AudioQuest szerelhető kábel

Igaz, hogy a kábeleknek van egyfajta ?hangoló? hatása a rendszerre, vagyis a hangot akár szándékosan is alakíthatjuk velük. Mégis megingathatatlan alapigazság az, hogy minden, amin az elektromos jelnek át kell haladnia, az útjában van. Különösen útban van a levegő, a vezető rézszálak körüli szigetelés, így ezeken nem is ?szívesen? halad az áram. Helyettük inkább a vezető rézszálon át közlekedik. Igazából, egy kicsit még maga a rézszál is útban van. Ezt meg is tudjuk mérni és ki is tudjuk fejezni ohmban. (az Ohm az ellenállás mértékegysége, aminek jele: ?) Hosszabb kábel pedig hosszabb út, avagy nagyobb akadály.

No de nem csak az ellenállás zavar minket, hanem az is, hogy a kábelek természetüknél fogva érzékenyek a külvilágra. De ebben már el sem merülünk. Maradjunk csak annyiban, hogy véletlenül igyekeznek a gyártók az elektronikáikon belül, a jel útját a lehető legjobban lerövidíteni és gyakran leárnyékolni! Tehát bátran kijelenthetjük, hogy a rövidebb kábel jobb!

Lehet a helyszínen gyártott kábel ugyanolyan jó, mint a gyári?

Persze! Ha azonos technológiával készül, akkor semmi akadálya. Ehhez nem kell más, mint a megfelelő eszközpark és tudás kombinációja. Az AudioQuest pedig nem kockáztat, ezért képzéssel, vastag brosúrákkal és drága szerszámokkal segíti a szerződött partnert.

AudioQuest szerelhető kábel

Forrasztani mindenki tud!

Ez az az állítás, amin jobb esetben is csak mosolygunk. Egyrészt, mert mi magunk is rendelkezünk pár forrasztó pákával és pontosan tudjuk, hogy mi az, amit meg tudunk csinálni és persze milyen minőségben, másrészt mert láttunk már rutinos profit dolgozni. Gyönyörű, amikor értő kezek alatt megszületik egy forrasztás!

Az AudioQuest kábelei azonban nem így készülnek, hanem úgynevezett hideg hegesztéssel! Ezért is kellenek a speciális szerszámok!

AudioQuest szerelhető kábel

Ha abból indulunk ki, hogy minden, amin az elektromos jelet átvezetjük, az a jel útjában van, és a gyakorlatban az egyik legnagyobb gond az egyes vezetők közötti átjárás, akkor azt is könnyű megérteni, hogy miért nincsen szükség a forrasztóanyagra, ami csak egy újabb közeg a kábel és a csatlakozó között. Igen, még az agyondicsért ezüstös forrasz is csak egy újabb közeg, amin át kell az áramnak haladnia.

A hideg hegesztés során nagy nyomással kerül rögzítésre a vezető a csatlakozóban. Akkora nyomással, hogy miközben a fogadó hüvely és a vezető ér egymáshoz simulnak, az alakjuk is változik. Tulajdonképpen krimpeléssel állunk szemben, ahol a szorító erő nagyon kis felületen összpontosul, így nem csak szilárd csatlakozást kapunk, de az összepréselt felületek közül is kiszorítjuk a levegőt.

Akár egyszerűnek is nevezhetnénk a dolgot, ha nem tudnánk, hogy a technika évtizedes fejlesztés és kísérletezés eredménye, hogy a szerszámokat és a csatlakozókat egymáshoz tervezték, és persze, ha nem tapasztaltuk volna már annyiszor az AudioQuest kábelek minőségét.

AudioQuest szerelhető kábel

Mi már kipróbáltuk!

Az első AudioQuest kábelek elkészítésénél mi is ott voltunk! Végignéztük, ahogyan a kábeldobokról legördülő drótok csupaszítás és méretre igazítás után, lassan kész összekötővé váltak. Meggyőződhettünk róla, hogy az AudioQuest csatlakozói mennyire pontosan illeszkednek és hogy az egész összeszerelési folyamat mennyire átgondolt.

AudioQuest szerelhető kábel

S ami ennél is jobb, az elkészült Chicago, Mackenzie és Red River vezetékek már a helyszínen szolgálnak, kiállva a mindennapos cibálást, ami a demószobákban használt kábelek osztályrésze.

Ha Önnek is egyedi hosszra van szüksége, térjen be az Octogon Audio-hoz!

www.octogonaudio.hu

AudioQuest szerelhető kábel

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.