Hangfal

JBL Authentics 300 multiroom hangrendszer teszt

Bluetooth hangszóró teszt

2023. november 27., 12:20

JBL Authentics 300 hangfalA JBL Authentics széria e sorok írásakor három tagot számlál. A középsőnek számító Authentics 300 abban tér el két testvérétől, hogy akkumulátort is tartalmaz. Ha nagyon egyszerűen kellene elmagyarázni, akkor kapunk egy vintage rádiónak öltözött JBL PartyBox hangrendszert. Tényleges tudása viszont ennél összetettebb, ráadásul nem kizárólag házibulira szolgál.

M&K Sound X12+ aktív mélyláda teszt

mélyláda teszt

2023. november 22., 23:25

MK Sound X12+ aktív mélyládaA Miller & Kreisel V15+ szubláda mélyen belopta magát a szívünkbe, amikor teszteltük. Számos kellemes órát szerzett csapatunk tagjainak, ezért repesve vártuk a találkozást a gyártó magasabbik kategóriájának valamelyik tagjával. Annak is eljött az ideje, vendégül láttuk a középsőt, a THX Ultra minősítésű X12+ aktív szubbasszus sugárzót.

Focal Theva N°1 állványos hangfal teszt

sztereó hangfal teszt / középkategória

2023. november 21., 13:45

Focal Theva No1 hangfalA Focal most a Theva sorozattal folytatja a Chorus, majd a Chora által kitaposott utat saját belépő kategóriában, ami a francia céget ismerve messze nem kezdő szint, maximum csak náluk. Várhatóan sem a minőségre, sem a dizájnra és kivitelezésre nem lehet okunk majd panaszra, de ezt mindjárt ki is derítjük első tesztalanyunkkal, a Focal Theva N°1 állványos hangfallal megismerkedve.

KEF LSX II aktív hangfal teszt

sztereó hangfal teszt / felső középkategória

2023. november 18., 12:45

KEF LSX II aktív hangfalAz aktív hangfalak praktikus alternatívát képeznek a hagyományos, passzív hangdobozokat tartalmazó hifi rendszerek mellett. Mindkét világ része a kivételes hangzás, de a KEF LSX II minden megtesz, hogy bebizonyítsa: ez a jövő. Sok meglepetést tartogat az angolok bárhol elférő szettje, ezért vétek lenne figyelmen kívül hagyni.

Fyne Audio F1-8 high end állványos hangfal teszt

sztereó hangfal teszt / high end

2023. november 11., 20:20

Fyne Audio F1-8 high end hangfalA Fyne Audio high end kategóriás F1 sorozatának legkisebb tagja rendesen megmozgatta szerkesztőségünk agytekervényeit, hiszen ilyen előadást még nem hallottunk kompakt hangdoboztól. A széria következő tagja az F1-8, ami szintén állványos modell, ám már hétköznapi méretben, korántsem hétköznapi külsővel és teljesítménnyel.

Gold Note XT-7 high end álló hangfal teszt

sztereó hangfal teszt / high end

2023. november 7., 10:05

Gold Note XT-7 hangfalTavaly nyár óta az Extreme Audio termékpalettáját a neves Gold Note cég készülékei is színesítik, mint azt egy korábbi híranyagunkban meg is írtuk. Azóta sajnálatosan csak néhány terméküket ismertük meg, most viszont egy kicsit belehúzunk, mert rengeteg gyöngyszem található az olasz cég kínálatában. Ne is aprózzuk el, jöjjön high end álló hangfaluk az XT-7!

Magnat Monitor S70 álló hangfal teszt

sztereó hangfal teszt / középkategória

2023. november 2., 18:55

Magnat Monitor S70 hangfalA Magnat új Monitor S sorozatának nagyobbik, S30 típusú állványos hangfala nagyon is élvezetes perceket szerzett nekünk kellemes, hosszútávon is élvezetes prezentációjával. Az S30 arra termett, hogy mindezt kisebb szobákba juttassa el, a most bemutatásra kerülő S70 viszont egyértelműen nagyobb helységekbe készült.

JBL Authentics 200 multiroom hangrendszer teszt

Bluetooth hangszóró teszt

2023. október 29., 17:50

JBL Authentics 200 multiroom hangrendszerA JBL Authentics széria azokat veszik célba, akik a régies megjelenést modern funkciókkal szeretnék kombinálni. Ehhez kapcsolódik még az ütős hang, ami a helytakarékos kivitelt ismerve ellentmondásosnak tűnhet. A kis Authentics 200 azonban minden okossága mellett azért szerethető, mert szükség esetén vadulni is lehet vele. Próbálja egy miniatürizált jukebox benyomását kelteni, de valójában szteroidkúrán átesett internetrádiót kapunk. Ez lenne a hifi jövője?

Harman Kardon Luna Bluetooth hangszóró teszt

Bluetooth hangszóró teszt

2023. október 25., 09:45

Harman Kardon Luna Bluetooth hangszóróA vezeték nélküli hangrendszerek világában már nemcsak filléres, zörgő-kotyogó műanyag szappantartók közül lehet válogatni. A minőségre szomjazók számára prémium opciók ugyancsak elérhetők. Közéjük tartozik a Harman Kardon Luna, mely az eleganciát kompakt mérettel és gondosan populárisra szabott hangzással kombinálja.

Indiana Line Basso 840 aktív mélyláda teszt

mélyláda teszt

2023. október 21., 19:30

Indiana Line Basso 840 aktív mélyládaHétköznapi otthonban, kis költséggel is lehetséges, hogy a felhasználónak kellemes hangú, sokoldalú multimédiás hangrendszere legyen. Legyen szó zenéről, filmről vagy videójátékról, egy kis aktív mélyláda jelentősen feldobhatja a hangélményt, közelebb hozva a drámai effektusokat, akciójeleneteket és ütemeket. Az Indiana Line hangfalairól már több dicsérő cikket írtunk, de mi a helyzet mélynyomó fronton?

Bowers & Wilkins 705 S3 állványos hangfal teszt

sztereó hangfal teszt / high end

2023. október 18., 21:15

Bowers & Wilkins 705 S3 hangfalA gyártó megújult 700 Series családja sok frissítést tartalmaz, melyeket csokorba szedtünk a 703 S3 álló hangfalat bemutató cikkben. Kisebb és olcsóbb rokona, a 705 S3 nem próbálja elrejteni fizikai korlátait, mégis fontos szereplő. Nem éppen lágy karakter, elődjeihez hasonlóan megfontoltan kell hozzá rendszert társítani. Mégis tartogat lebilincselő tulajdonságokat. Legszerethetőbb és legbosszantóbb jellemzőit egyaránt megkíséreltük összefoglalni.

JBL PartyBox Ultimate party hangszóró teszt

Bluetooth hangszóró teszt

2023. október 14., 20:25

JBL PartyBox Ultimate party hangszóróAhogy már oly sokszor leírtuk, mindegy mennyi high end vagy audiofil rendszert látttunk és hallottunk a magazin létezése óta, ha egy JBL hangszórót kapunk kézhez, az valamiért mindig előhozza belőlünk a gyermeki kíváncsiságot (tehát a hülyegyerek énünket) és eddig kivétel nélkül széles vigyorral fogadtuk ezeket az új Bluetooth csodákat. Mindegy volt, hogy bringakulacs méretű vagy 30-40 kg-os dög, eddig még nem sikerült csalódni! Na, akkor vajon mi lesz most?!

JBL Synthesis HDI-3600 álló hangfal teszt

sztereó hangfal teszt / felsőkategória

2023. október 7., 00:20

JBL Synthesis HDI-3600 hangfalManapság egy minőségi hangfalnak összetett igényeknek kell megfelelnie. Legyen csinos, szóljon nagyot, de közben ne rogyjon össze intenzív járatástól a dinamikája. Halkan is legyen tiszta, hangosan se bántson, de tömörített műsorral ne bánjon szigorúan. A JBL felsőbb kategóriáját képviselő HDI széria, azon belül az európai feleségek számára még emészthető, 3600 nevezetű doboz itt jön képbe. Hiánytalan képviselője annak, amiről sok "mindenevő" vájtfülű manapság áhítozik. Vajon megérte annyit fohászkodni?

Bose Smart Soundbar 600 soundbar teszt

hangprojektor teszt / középkategória

2023. október 5., 21:20

Bose Smart Soundbar 600 soundbarElőfordul, hogy rajtunk kívülálló okokból, bizonyos termékcsaládokat nem sorrendben, hanem úgy tesztelünk, ahogy éppen kapjuk őket. Ennek persze meg lehet az a hátránya, hogy egy zászlóshajó után csalódást okozhat egy közepes szintű változat, ami logikusan is hangzik, de a Bose Smart Soundbar 600 rá tudott cáfolni a Smart Soundbar 900 után erre az elméletre sőt, kifejezetten kellemes társaság volt a nálunk töltött ideje alatt.

Polk Audio Reserve R700 álló hangfal teszt

sztereó hangfal teszt / felsőkategória

2023. október 4., 18:20

Polk Audio Reserve R700 hangfalA Polk Audio Reserve szériájánál most érkeztünk el arra a pontra, ahol már nincs tovább. Az R700 hangfal ugyanis a sorozat legnagyobbja, így azok számára készül, akik kompromisszummentes sztereó vagy házimozi rendszerükben szeretnének egy termetes frontsugárzót, amiben egyesül a mennyiség és a minőség. Hatalmas izommennyiségre számítunk tehát, ami erősen és pontosan lesújt, ha kell!

FiiO SP3 aktív hangfal teszt

sztereó hangfal teszt / középkategória

2023. szeptember 18., 09:50

FiiO SP3 aktív hangfal tesztCsak idő kérdése volt. De vajon megérte várni? A FiiO korábban hordozható zenelejátszóival és asztali D/A konvertereivel került a köztudatba. Majd hallójárati fülmonitor kategóriában is erős pozícióra tett szert. Ott nyugodtan megállhattak volna, de ahogy az alábbi cikk bizonyítja, végül tovább merészkedtek. Az SP3 tisztességtudóan elvégezte a kisméretű aktív hangfalak házifeladatát. Sose látott-hallott még a világ FiiO hangfalat, amiben az a durva, hogy jobban sikerült, mint egyes cégek évek óta létező próbálkozásai.

Audio Pro Drumfire II multiroom hangrendszer teszt

Bluetooth hangszóró teszt

2023. szeptember 15., 18:05

Audio Pro Drumfire II multiroom hangrendszerNégy éve volt szerencsénk az Audio Pro hangrendszeréhez, a Drumfire-hoz, majd annak különálló részeként bemutattuk a Drumfire D-1 multiroom hangszórót is, most pedig megérkezett hozzánk a Drumfire új, komplett változata, ami a korábbihoz képest inkább apróbb módosításokat kapott, hiszen az előd példátlan sikereket ért el, ami magát a gyártót is meglepte!

Klipsch Heresy IV hangfal teszt

sztereó hangfal teszt / high end

2023. szeptember 12., 20:30

Klipsch Heresy IV hangfalA Klipsch Heresy története egészen 1957-ig vezethető vissza, amikor Paul W. Klipsch egy kisebb hangfalat fejlesztett ki a Klipschorn kategóriában. Az idő is bizonyította azt, hogy a tervezőnek igaza volt, hiszen a negyedik fejezetéhez érkezett a legendás Heresy, amit a gyártó egyenesen a világ legvadabb hangfalaként definiál!

Technics SB-C600 állványos hangfal teszt

sztereó hangfal teszt / felső középkategória

2023. szeptember 10., 10:40

Technics SB-C600 hangfalA Technics SB-C600 még nem a legendás hifi gyártó csúcsa, mégis hordoz egy nehezen megfogalmazható szuperképességet. A magával ragadó hangzás klisés marketing fogalom, de akkor mit illene írni róla? Alapos ismerkedés után meggyőződésünk, hogy kisméretű hangrendszerre vágyóknak érdemes foglalkozni vele. Cikkünkben azt is kifejtjük, hogy miért!

Fyne Audio Vintage Five high end állványos hangfal teszt

sztereó hangfal teszt / high end

2023. szeptember 1., 12:05

Fyne Audio Vintage Five high end hangfalA Vintage sorozattal az volt a célja a brit Fyne Audio-nak, hogy a klasszikus hangfalesztétika és a fejlett akusztikai tervezés tökéletes ötvözetét képviseljék.  Az összesen négy tagot számláló családból első körben hozzánk a Vintage Five jutott, ami kisebb helyiségekbe igyekszik becsempészni a cég által megálmodott hangzást, ami a modern technológia és a múltidéző megjelenés párosából jött létre.

Monitor Audio Platinum 200 3G high end hangfal teszt

sztereó hangfal teszt / high end

2023. augusztus 30., 14:30

Monitor Audio Platinum 200 3G hangfalA Monitor Audio ünnepel, mégpedig pontosan a fennállásának 50-ik évfordulóját. Ennek keretében mutatták be legfelsőbb kategóriájú Platinum sorozatuk ötödik generációs változatát, ami egy állványos, két álló és egy center hangdobozból áll. Ezek közül mi most a kisebbik álló modellt, a Platinum 200 3G-t ragadtuk ki, aminek elődjéhez nem is olyan régen volt szerencsénk.

REL HT/1205 MKII aktív mélyláda teszt

mélyláda teszt

2023. augusztus 26., 14:10

REL HT/1205 MKII mélyládaEgyre többen szeretnének filmre, zenére (és alkalmanként játékra) egyaránt alkalmas kvalitásokat felmutató hangrendszert. A REL megújult HT sorozata házimozisok és zenekedvelők kegyeibe egyaránt igyekszik beférkőzni. Minek köszönheti töretlen népszerűségét a gyártó? A cikk végére garantáltan kiderül!

Ruark R1 és Ruark R1s rádió teszt

Bluetooth hangszóró teszt

2023. augusztus 17., 23:20

Ruark Audio R1 rádióAz idei év legcukibb hangrendszereiről lesz szó. Csak rádiók, de különlegesek. A nagyáruházakban elérhető, zörgő dobozos, krómozott dobozkáktól eltérően ezek masszívabb minőségűek. Formatervük angoloktól származik, így a polcon vagy a konyhapult sarkán jól mutatnak. Viszont ami fontosabb: sokkal jobban szólnak, mint amit a kis méret alapján sejteni lehetne. Jöhet egy kávé?

Klipsch The Nines aktív hangfal teszt

sztereó hangfal teszt / felsőkategória

2023. augusztus 15., 18:20

Klipsch The Nines aktív hangfalViccesen úgy írható le a The Nines, mint a multiroom gyilkosa. Nem kell minden zónába hangfalakat tenni, elég beüzemelni csak a Klipsch aktív fenevadját a ház közepén. Simán betölti az épületet. Ezután bármihez kezdhetünk vele, feltéve, hogy szeretjük a hangerőt és a régies megjelenést. Hozzá kell tenni, hogy akkor is felmutat hasznos tulajdonságokat, ha nem kimondottan házibulis asszisztensnek akarjuk bevetni.

Audio Pro A48 aktív hangfal teszt

sztereó hangfal teszt / felső középkategória

2023. augusztus 8., 18:20

Audio Pro A48 aktív hangfalA legtöbb álló hangfal túl domináns látvány egy kis vagy közepes alapterületű nappaliban. Az Audio Pro A48 kompakt, ráadásul okos, de mi a helyzet az erővel? Vajon bírni fogja a terhelést, ha házibuli jön? És ha dinamikus zenét küldünk rá? Nem gyengék a 13 centis mélysugárzók? Sok átlagfelhasználói kérdés vetődik fel, de több mint 4 évtized alatt könnyű válaszokat találni, főleg svéd fejlesztők társaságában.

Indiana Line Tesi 661 álló hangfal teszt

sztereó hangfal teszt / középkategória

2023. augusztus 4., 01:55

Indiana Line Tesi 661 hangfalAz Indiana Line az elmúlt időben bizony elég közel férkőzött hozzánk. Megismert hangfalaik egytől egyig remek ár/érték aránnyal rendelkeztek, hiszen a megfizethető kategóriában nyújtottak egyértelműen minőségi, temperamentumos hangzást. A középső Tesi sorozatukból eddig a nagyobb állványos, valamint a kisebb álló típust hallgattuk meg, most pedig elérkezett hozzánk a széria legnagyobb, de még mindig kompaktnak titulálható modellje a Tesi 661 nevű, ami szintén nem veszi félvállról a zene reprodukcióját.

Focal Vestia N°2 álló hangfal teszt

sztereó hangfal teszt / felsőkategória

2023. július 29., 15:20

Focal Vestia No2 hangfalA Focal a Chora és az Aria közé pozícionált Vestia szériájából eddig az egyetlen állványos hangdobozt a Vestia N°1-et sikerült bemutatnunk, ami lazán meg tudta erősíteni a márkába vetett hitünket. Három modell található álló kivitelben, amelyek közül most a legkisebb, Vestia N°2 érkezett a szerkesztőségünkbe, ami a nagyobb szobával rendelkező igényes zenehallgatókat célozza meg.

Pro-Ject Speaker Box 5 S2 állványos hangfal teszt

sztereó hangfal teszt / középkategória

2023. július 25., 13:45

Pro-Ject Speaker Box 5 S2 hangfalAz osztrák illetőségű Pro-Ject nem ül a babérjain, sőt igazi tavaszi zsongás látható idén náluk. Elsősorban az analóg zenerajongóknak próbálnak a kedvükre tenni, hiszen számtalan lemezjátszó, és a hozzájuk tartozó elektronika, kiegészítő található a repertoárjukban, de azokra is gondolnak, akik komplett rendszert szeretnének építeni a gyártmányaikból. Ennek elengedhetetlen része a hangfal, így kerül most a terítékünkre a Speaker Box 5 S2 állványos hangdobozuk.

Focal Diablo Utopia III Colour Evo high end állványos hangfal teszt

sztereó hangfal teszt / high end

2023. július 18., 12:20

Focal Diablo Utopia III high end hangfalBevezetőnek talán nem is kellene mást leírnunk, mint újra a hangfal nevét, ezért nem is teszünk mást, hiszen nehéz ennél találóbb szavakat találni. A Focal Utopia III Colour Evo a legendás francia cég legnívósabb állványos hangfala, ami a szemünket, fülünket és szívünket egyszerre kényeztette és ejttette rabul.

JBL Studio 680 álló hangfal teszt

sztereó hangfal teszt / felső középkategória

2023. július 14., 22:10

JBL Studio 680 hangfalA legtöbben mindenevő, házimozira és önfeledt zenehallgatásra egyformán bevethető hangrendszerre vágynak. A filmes és zenei igényeket azonban nem könnyű összeegyeztetni. A JBL úgy hidalja át a két világot, hogy otthonokba szánt hangsugárzóihoz saját professzionális hátteréből merít ihletet. Ebben fontos szereplő a kompressziós hangszóró. A Studio 6 széria a legkedvezőbb ár/érték arányú opció azoknak, akik ennek előnyeit szeretnék otthonukban élvezni.

következő oldal >

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.