Hifi > sztereó erősítő teszt

Sztereó erősítő tesztek belépőtől a high end szintig

Ha az a cél, hogy otthoni környezetben a lehető legjobb minőségben lehessen zenét hallgatni, akkor sztereó hangrendszer építése lesz megoldás. A hifi erősítő képviseli egy kétcsatornás lánc szívét. Feladata, hogy a forráskészülékektől (ami lehet okostelefon, számítógép, médialejátszó, DAC stb.) fogadott jelet felerősítse, és magasabb energiával továbbítsa a hozzá csatlakoztatott hangsugárzó(k) felé.

Sztereó erősítő kategóriák

Ahogy a hangfalak, a kétcsatornás erősítők is különböző minőségi kategóriákba sorolhatók. Ahogy az összes termékcsoportban, a belépőszintű megoldások azoknak készülnek, akik korlátozott költségekből szeretnének építkezni és a hangminőséget illetően nincsenek magas elvárásaik. A középkategória több extrát és/vagy kifinomultabb hangzást nyújt. A csúcskategória, és az afölötti high end szint pedig a magas elvárású audiofilek számára készült, akik minden apró zenei rezdülést a lehető legpontosabban, valósághűen szeretnének visszakapni.

Hogyan teszteljük a sztereó erősítőket?

A hifi erősítőket olyan munkatársaink tesztelik, akik jelentős, akár több évtizedes tapasztalattal rendelkeznek, valamint biztosítani tudják az adott erősítőhöz illeszkedő minőségű sztereó készülékláncot. A tesztelést mindig több napig tartó bejáratás előzi meg. Ezután különféle műsorokkal és általunk jól ismert teszt-zenékkel hallgatjuk az erősítőt, kitérve annak szolgáltatás-felhozatalára, funkcióira is. Cikkeinkben, amikor lehetséges, kitérünk a tesztelésre szánt környezet adottságaira (társított hangfalak, kábelezés, szobaméret, akusztika, stb.) is, mivel a szubjektív véleményt mindig befolyásolják a körülmények is. Minden általunk kipróbált hifi erősítőről készül egy „mérleg” (pro és kontra jellemzők felsorolása) és egy szubjektív értékelés, amelyet az általunk már ismert és kategóriájukban ideálisnak, referenciának tartott készülékekhez viszonyítunk.

Trigon EXXACT INTEGRATED integrált sztereó erősítő és EXXACT CD-PLAYER CD-lejátszó teszt

sztereó erősítő teszt / felsőkategória

2021. november 30., 21:05

Trigon EXXACT INTEGRATED sztereó erősítő és EXXACT CD-PLAYER CD-lejátszóAhogyan arról már egy híranyagban beszámoltunk, egy új gyártó termékpalettája érkezett meg hazánkba, a Stream Audio bemutatótermébe. A Trigon elsősorban high end készülékeket gyárt, de engedjék meg, hogy először egy kedvezőbb árfekvésű párost mutassunk be az EXXACT integrált sztereó erősítő és CD-lejátszó által.

Vincent Audio SV-737 hibrid csöves sztereó erősítő teszt

sztereó erősítő teszt / felsőkategória

2021. november 23., 17:30

Vincent SV-737 csöves sztereó erősítőA Vincent Audio is követi azt a trendet, ami mostanában meghatározó a sztereó készülékeket gyártók körében, azaz nem csak egy erősítőt kínál önmagában, hanem hozzácsapott még egy DAC-ot is, pontosabban integrált a belsejébe egy Burr-Brown PCM5102 DAC chipet, amivel megszületett a Vincent SV-737. A WiFi kapcsolat révén, pedig akár streamert is varázsolhatunk az erősítőből. Folytatva a hagyományokat, az előerősítő részben itt is csövek fűtik fel a készüléket és a szobát, így lesz a Vincent SV-737 egy igazán hibrid készülék az erősítők sorában.

Cayin MT-12 N csöves sztereó erősítő teszt

sztereó erősítő teszt / középkategória

2021. november 17., 19:05

Cayin MT-12 N csöves sztereó erősítőA kínai Cayin csöves erősítő kínálatából eddig kettőt mutattunk be, valamint egy szintén csöves CD-lejátszót. Mindegyikük minőséget képviselt és a középkategóriában foglaltak helyet, de úgy gondoltuk, ideje megtudni, hogy mit is jelent a cég számára az entry level, azaz beugró szint. Jöjjön hát az MT-12 N csöves sztereó erősítő!

Norma Audio HS IPA1 integrált sztereó erősítő teszt

sztereó erősítő teszt / felsőkategória

2021. november 12., 13:20

Norma HS IPA1 sztereó erősítőA HS IPA1 a Norma Audio naprakész ajánlata olyan vájtfülűeknek, akik kompakt méretű, de praktikusan felszerelt hangrendszert szeretnének építeni, szigorúan hifis értékrendre alapozva. Utóbbiba nem kell, hogy beletartozzon a Bluetooth, a hálózati kliensek és a telefonnyomkodás. De akkor minek köszönhető a gyártó eddigi legkedvezőbb árú integrált sztereó erősítőjének vonzereje és univerzalitása?

Rotel RA-1572MKII integrált sztereó erősítő teszt

sztereó erősítő teszt / felső középkategória

2021. november 5., 19:40

Rotel RA-1572MKII sztereó erősítőA hifisták jó részénél "bejön" a Rotel mint márka, ez a brand már bizonyított az audiofilek körében, még valamikor az őskorban (például) a 820/920 típusjelű erősítőivel, ami tekintélyt vívott ki magának. De a korral haladni kell és a Rotel halad is azóta folyamatosan, itt van az egyik legújabb erősítőjük Rotel RA-1572MKII néven, amiben még egy DAC is található.

NAD C 700 hálózati sztereó erősítő teszt

sztereó erősítő teszt / felső középkategória

2021. október 27., 23:50

NAD C 700 hálózati sztereó erősítőLehet ódzkodni a kisméretű és mindenes lejátszó/erősítő kombóktól, csak nem érdemes. A NAD is megcsinálta a maga kompaktját NAD C 700 néven, ami egy erősítő streamer keverék. Nincs olyan netes streaming, amit nem játszik le, elegendő erősítő teljesítmény van még a választékban, sőt még exkluzív Radio Paradise MQA üzemmódra is futotta BluOS rendszer jóvoltából. Korrekt és szép színes kijelző van még az étlapon a kompakt méret mellett. Jött, látott, és győzött a NAD C 700?

Gryphon Audio Diablo 300 high end sztereó erősítő teszt

sztereó erősítő teszt / ultra high end

2021. október 23., 23:30

Gryphon Audio Diablo 300 high end sztereó erősítőA Gryphon Audio kínálatából eddig a "kisebb", Diablo 120-szal ismerkedtünk meg, az élmény viszont lenyűgözött minket. Éppen ezért nagy várakozásokkal néztünk a "nagytestvér" Diablo 300 érkezése elé - és nem csalódtunk, sőt!

Classé Delta Pre sztereó előfok és Delta Stereo sztereó végerősítő teszt

sztereó erősítő teszt / ultra high end

2021. október 19., 16:30

Classé Delta Pre sztereó előerősítő és Delta Stereo sztereó végfokA Classé kanadai high end gyártó termékkínálata meglehetősen szűkös: kizárólag a Delta sorozat elemeiből áll, azaz a Delta Pre előfokból, Delta Stereo két- és Delta Mono egycsatornás végfokokból. Ám ez ne tévesszen meg senkit: a Delta sorozat tagjairól kizárólag szuperlatívuszokban beszélhetünk. Volt szerencsénk hosszabb távon is kipróbálni a sorozat Pre és Stereo tagjait.

NAD C 316BEE V2 sztereó erősítő teszt

sztereó erősítő teszt / középkategória

2021. október 14., 10:40

NAD C 316BEE V2 sztereó erősítő1978-ban kezdődött a NAD sikersorozata a 3020-as sztereó erősítő jóvoltából a belépő kategóriában, aminek a külsejét tekintve igencsak jól állt a távolság, viszont minőségben egyszerűen verhetetlen volt. Mi sem természetesebb, hogy a cég időnként frissíti ezt a mindenki számára elérhető modellt, aminek legutóbbi változata már bő három éve a piacon van. Jó bornak ugyan nem kell cégér, mi viszont gondolkozás nélkül kihasználtuk az alkalmat, hogy teszteljük a C 316BEE V2 készüléket, még akkor is, ha az előéletéből adódóan tulajdonképpen biztosra mehettünk!

Rotel A14MKII integrált sztereó erősítő teszt

sztereó erősítő teszt / felső középkategória

2021. szeptember 27., 12:55

Rotel A14MKII sztereó erősítőA Rotel A14MKII erősítő minden elképzelhető szolgáltatást magába foglal ahhoz, hogy tulajdonosa a jövőben is széleskörű, gazdag funkcionalitású hangrendszer központjaként használhassa. Tudás, erő és kivitel szempontjából is a Rotel egyik legrugalmasabbnak nevezhető terméke. Erős középkategóriás sztereó erősítő azoknak, akik ideális arany középutat szeretnének, még nem milliós áron, de már közel sem belépőszintű hanggal.

Auris Fortino 6550 csöves sztereó erősítő teszt

sztereó erősítő teszt / high end

2021. szeptember 4., 21:20

Auris Fortino 6550 csöves sztereó erősítőAz Auris a Fortino 6550 integrált erősítővel is bizonyítja, hogy egy jól megépített csöves 2021-ben is lehet a sztereó rendszerünk dísze, sőt több is annál. Miért? Átgondolt tervezés, kifogástalan megépítés és remek hang jellemzi - mi kell még?

SMSL A6 sztereó erősítő teszt

sztereó erősítő teszt / középkategória

2021. szeptember 2., 14:40

SMSL A6 sztereó erősítőÚjfent egy kompakt készülékkel örvendeztette meg a nagyérdeműt a Shenzhenaudio az SMSL A6 erősítő/DAC képében, ami már nem a belépő kategóriát képviseli, de még eléggé megfizethető áron árulják. Hűen a hagyományokhoz ez is egy 2x50 W teljesítményű D osztályú Ice Power erősítő, kombinálva az AKM 4452 DAC chippel és egy fejhallgató erősítővel ellátva.

Cayin MT-35 MK2 PLUS Bluethooth csöves sztereó erősítő teszt

sztereó erősítő teszt / középkategória

2021. augusztus 29., 22:10

Cayin MT-35 MK2 PLUS Bluethooth csöves erősítőIgen, jól látja a Kedves Olvasó, jelen cikkünk főszereplője egy integrált csöves sztereó erősítő, ami Bluetooth kapcsolattal rendelkezik. Ortodox csöves-rajongóknak megremeghet a szempillájuk elsőre a párosítás miatt, de megnyugtatunk mindenkit, hogy még az Ő szívük is meg fog lágyulni, ha meghallgatják a Cayin MT-35 MK2 PLUS hangját!

Rotel Michi P5 high end sztereó előerősítő és S5 végerősítő bemutató

sztereó erősítő teszt / high end

2021. augusztus 17., 16:20

Rotel Michi P5 S5 high end sztereó előfok végerősítőA Rotel Michi P5 és S5 együttese (kb. 3,5 millió Ft) hadüzenet a hifi iparág Góliátjainak. Nem kompromisszumok, hanem az összpontosított, kíméletlen verseny jegyében születtek. Amire képesek, amit tudnak, az nem egyszerűen bőséges, nem csupán sok. Az AB osztályú erősítők hőskorának szellemét idézik meg, miközben modern szolgáltatásokkal válnak kontrollálható fenevadakká. Az első Magyarországra érkezett párossal töltöttünk el néhány órát. E beszámoló az ismerkedés során szerzett tapasztalatokat szedi csokorba.

Hegel H120 hálózati sztereó erősítő teszt

sztereó erősítő teszt / felsőkategória

2021. augusztus 9., 13:50

Hegel H120 sztereó erősítőA Hegel DAC-kal kombinált integrált erősítői meglehetős elismertségnek örvendenek audiofil körökben, mivel megbízhatóan, stabilan jó hanggal megáldottak. A Hegel H95 is remekül szerepelt az AV-Online tesztjén, nem sok kifogásolni való akadt rajta. A Hegel H120 valamivel többet kínál teljesítményben, mint kisebb testvére és a csatlakoztatási lehetőségek is bővebbek (szimmetrikus XLR lehetőség). Ezeket leszámítva pont ugyanúgy néz ki a Hegel H120, mint a H95, hűvösen elegáns, minimalista dizájn és remek hang.

Cayin CS-55A csöves sztereó erősítő teszt

sztereó erősítő teszt / felső középkategória

2021. július 26., 17:10

Cayin CS-55A csöves sztereó erősítőA Cayin márkanév mindenkinek ismerős lehet Magyarországon a hifi szeretők körében, de szerintünk nem eléggé. Ezt támasztja alá az is, hogy a szerkesztőségünkbe a létezésünk óta egy termékük sem került. Ahhoz, hogy ezen változtassunk, először is az kellett, hogy az Extrem Audio kínálatában megjelenjenek a cég termékei, mi pedig azonnal megragadtuk az alkalmat, hogy egy integrált csöves sztereó erősítőt izzítsunk be, ráadásul nem is a beugró kategóriából.

Cocktail Audio X35 all-in-one-sztereó erősítő teszt

sztereó erősítő teszt / felső középkategória

2021. július 2., 15:10

Cocktail Audio X35 all-in-one sztereó erősítőA Cocktail Audio nem bízza a véletlenre a "dolgot", folyamatosan ontja a különböző ár- és hang kategóriába tartozó all-in készülékeit, amelyektől egyre jobb hangminőséget kapunk a pénzünkért, ahogy haladunk felfelé a sorban. Az X14-nél és az N15D-nél jobb volt az N25 így vélhetőleg az X35 is folytatja ezt a jó szokást. Itt már tényleg igaz a mondás, aki ennél több funkciót tesz egy kütyübe, az csal. Górcső alatt a Cocktail Audio X35.

Rotel A11 Tribute integrált sztereó erősítő és CD11 Tribute CD-lejátszó teszt

sztereó erősítő teszt / középkategória

2021. június 23., 19:50

Rotel A11 Tribute és CD11 TributeNagyon sok olyan zeneszerető létezik, akik a klasszikus értékrendet kedvelik, és szerencsére még akad a polcokon olyan rendszer, ami ezt képviseli. A Rotel A11 és CD11 erősítő és CD-lejátszó párosa ezeknek az elvárásoknak próbált megfelelni, a komponensek legújabb, Tribute elnevezésű változata pedig ugyanazon az áron, de többet nyújt. Nézzük meg, pontosan mivel, és mit rejt a Tribute elnevezés.

Dynavoice Challenger CA802BT DAC-os sztereó erősítő teszt

sztereó erősítő teszt / középkategória

2021. június 10., 01:05

Dynavoice Challenger CA802BT sztereó erősítőNagy lett a verseny és a kínálat mostanság a kisméretű és kompakt kialakítású készülékek piacán, számtalan verzió kapható a legkülönfélébb tudással és áron. Az egyik jellemzőjük ezeknek a készülékeknek a D osztályú erősítő és a minimalista kinézet, korlátozott csatlakozási lehetőségek. Erre egy picit rácáfolva a Dynavoice megjelentette a Challenger CA802BT nevű DAC-kal felvértezett erősítőt, ami ráadásként Bluetooth képes. Ára baráti, kinézete egész pofás. Sőt, csatlakozók terén sem szégyenkezhet, van digitális koaxiális, optikai, USB, sima RC és mélysugárzó csatlakozási lehetősége, sőt még mini kijelzője is van!

Cocktail Audio X14 hálózati sztereó erősítő teszt

sztereó erősítő teszt / középkategória

2021. május 2., 18:30

Cocktail Audio X14 hálózati sztereó erősítőStreamer és erősítő egyben, megszámlálhatatlan szolgáltatás, hatalmas és szép kijelző. Újból egy kompakt készülék a Cocktail Audio jóvoltából, az X14 okos kis kocka, melybe mindent belezsúfoltak, ami mostanában divatos, legyen az zenei formátum, vagy stream/hálózati lehetőség, bónuszként egy 2x30 W teljesítményű D osztályú erősítő.

Topping PA3 sztereó erősítő teszt

sztereó erősítő teszt / belépő kategória

2021. április 30., 17:40

Topping PA3 sztereó erősítőA Topping név már ismerősen csenghet az AV-Online olvasóinak, megfizethető és igen jó ár/érték aránnyal rendelkező gyártmányaival belopta magát a hifisták szívébe. A soron következő, PA3 elnevezéssel megáldott és 2x80 W teljesítménnyel bíró sztereó erősítő szerepelt tesztalanyként munkaasztalunkon, ahol nem vallott szégyent, sőt! Tanulságos napok állnak mögöttünk, folyvást az az érzésünk volt, hogy egy klasszikussal éljünk, ilyen nincs, és mégis van.

Accuphase E-800 high end sztereó erősítő teszt

sztereó erősítő teszt / high end

2021. április 25., 21:30

Accuphase E-800 sztereó erősítőA japán Accuphase high end gyártó több termékét is volt szerencsénk tesztjeink során meghallgatni... és beleszeretni összetéveszthetetlen, karakteres, és minden tekintetben perfekcionista megszólalásukba. Az E-800 viszont más. Az Accuphase zászlóshajójaként olyan hangminőséget kínál, ami egészen ritkaságszámba megy, még a high end kategórián belül is. Teszi mindezt tiszta A osztályú felépítés mellett - döbbenetes, szavakkal nehezen leírható élményt hagyva maga után a hallgatókban - jelen esetben bennünk.

Arcam Solo Uno hálózati sztereó erősítő teszt

sztereó erősítő teszt / felső középkategória

2021. április 21., 22:25

Arcam Solo Uno hálózati sztereó erősítőA klasszikus hifi rendszerek szépsége egyben az egyszerűségük is: elég az élményhez két lapos doboz (lejátszó, erősítő), két magas doboz (hangfalak) és máris szólhat a zene. De ma, mikor a technológia és tudás összpontosul, nem mindenki akarja hatalmas készülékekkel kitömni az otthonát.  A Solo Uno részben a hifi egyszerűségét, másfelől a modern varázst ötvözi, a D osztályból eredő kompaktság bájával. Nem kell hozzá feltétlenül lejátszó, beéri egy internetkapcsolattal, s onnan kezdve milliónyi zenét képes a vártnál sokkal erőteljesebb, hatásosabb stílusban tálalni.

Lyngdorf Audio TDAI-1120 hálózati sztereó erősítő teszt

sztereó erősítő teszt / felső középkategória

2021. március 22., 22:40

Lyngdorf TDAI-1120 hálózati sztereó erősítőKorábban írtunk már két Lyngdorf Audio erősítőről: TDAI-3400 és TDAI-2170 típusokról. Zseniálisak voltak, és drágák. Az átlagosabb igényekhez és kisebb helyiségekhez optimalizált TDAI-1120 éppen azt a praktikumot őrzi meg, amiért felkaptuk fejünket a nagyobb modellekre. Viszont nagyobb testvéreihez képest nemcsak méretben lett jelentősen kisebb, hanem árban is.

Harman Kardon Citation Amp hálózati sztereó erősítő teszt

sztereó erősítő teszt / középkategória

2021. március 12., 11:25

Harman Kardon Citation Amp hálózati sztereó erősítőHosszú idő telt el azóta, amikor a Harman Kardon értékelhető sztereó elektronikával rukkolt elő. A gyártó az utóbbi időben sokkal okosabban fektette be pénzét és idejét, minőségi hordozható Bluetooth és otthoni multiroom elektronikák formájában. Ez utóbbi annyira bejött a cégnek, hogy ismét úgy döntöttek, egy sztereó rendszerrel még bővítik a sikeres Citation családot. Hogy ez mennyire sikerült jól? Eláruljuk.

Krell Duo 300 XD high end sztereó végerősítő teszt

sztereó erősítő teszt / high end

2021. február 28., 17:55

Krell Duo 300 XD sztereó végerősítő és Vanguard DACA Krell Industries termékeivel eddig is remek tapasztalataink voltak, hiszen már kettő - a K-300i integrált sztereó erősítő és a Vanguard DAC/streamer - is megfordult kezeink között. Ezek minősége és teljesítménye igencsak meggyőzőnek bizonyult, ezért nagy várakozással néztünk a magasabb kategóriát képviselő Duo 300 XD sztereó végfok tesztje elé.

Gryphon Audio Diablo 120 high end sztereó erősítő teszt

sztereó erősítő teszt / high end

2021. február 12., 12:05

Gryphon Audio Diablo 120 sztereó erősítőA dán Gryphon Audio komoly elismertségnek örvend a high end audio rajongói körében. 1985-ös alapítása és az azóta már legendássá vált első terméke, a Gryphon Head Amp sikere arra ösztönözte az alapító Fleming E. Rasmussent, hogy minden energiáját a termékek fejlesztésének, tökéletesítésének szentelje - és az eredmény nem maradt el. De mit kínál a világ egyik legjobb AB osztályú integrált sztereó erősítőiként is aposztrofált Diablo sorozat két készüléke közül a kisebb Diablo 120?

Audia Flight FLS9 integrált sztereó erősítő teszt

sztereó erősítő teszt / high end

2021. január 20., 06:05

Audia Flight FLS9 high end sztereó erősítőAz Audia Flight céget pontosan 25 éve hozták létre Olaszországban, termékei között pedig kizárólag high end komponenseket találunk. Persze ezek között megvannak a lépcsőfokok, hogy minden szegmenst ki tudjanak szolgálni. Az FLS9 sztereó integrált erősítő a termékpaletta közepén helyezkedik el, így általa már egy roppant nívós és komoly darabot ismerhetünk meg. 25 kg tömeg, kétmilliós árcédula. Csupán két száraz adat, mégis minden zenerajongónak megemelkedik a pulzusa.

Rotel Michi X3 high end sztereó erősítő bemutató

sztereó erősítő teszt / high end

2020. december 30., 21:20

Rotel Michi X3 sztereó erősítőModernizált kivitelben újra gyártják a hifis körökben rendszeresen emlegetett, Michi sorozatú Rotel elektronikákat. A gigász-família egyik tagja, nevezetesen az X3 integrált sztereó erősítő már Magyarországon is kipróbálható, az Aymara Kft. bemutatótermében.

Accuphase E-480 high end sztereó erősítő teszt

sztereó erősítő teszt / high end

2020. december 19., 20:20

Accuphase E-480 high end sztereó erősítőAz Accuphase név - múltja, jelene és legendás termékei okán - minden bizonnyal megdobogtatja a tradicionális japán high end-ért rajongók szívét. Nincs ez másképp a mi esetünkben sem: bizony kihagyott egy ütem, amikor kiderült, hogy E-480 típusú integrált sztereó erősítőjüket tesztelhetjük. Hogy nem csalódtunk, az enyhe kifejezés.

következő oldal >

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.