Hifi > sztereó erősítő teszt

Sztereó erősítő tesztek belépőtől a high end szintig

Ha az a cél, hogy otthoni környezetben a lehető legjobb minőségben lehessen zenét hallgatni, akkor sztereó hangrendszer építése lesz megoldás. A hifi erősítő képviseli egy kétcsatornás lánc szívét. Feladata, hogy a forráskészülékektől (ami lehet okostelefon, számítógép, médialejátszó, DAC stb.) fogadott jelet felerősítse, és magasabb energiával továbbítsa a hozzá csatlakoztatott hangsugárzó(k) felé.

Sztereó erősítő kategóriák

Ahogy a hangfalak, a kétcsatornás erősítők is különböző minőségi kategóriákba sorolhatók. Ahogy az összes termékcsoportban, a belépőszintű megoldások azoknak készülnek, akik korlátozott költségekből szeretnének építkezni és a hangminőséget illetően nincsenek magas elvárásaik. A középkategória több extrát és/vagy kifinomultabb hangzást nyújt. A csúcskategória, és az afölötti high end szint pedig a magas elvárású audiofilek számára készült, akik minden apró zenei rezdülést a lehető legpontosabban, valósághűen szeretnének visszakapni.

Hogyan teszteljük a sztereó erősítőket?

A hifi erősítőket olyan munkatársaink tesztelik, akik jelentős, akár több évtizedes tapasztalattal rendelkeznek, valamint biztosítani tudják az adott erősítőhöz illeszkedő minőségű sztereó készülékláncot. A tesztelést mindig több napig tartó bejáratás előzi meg. Ezután különféle műsorokkal és általunk jól ismert teszt-zenékkel hallgatjuk az erősítőt, kitérve annak szolgáltatás-felhozatalára, funkcióira is. Cikkeinkben, amikor lehetséges, kitérünk a tesztelésre szánt környezet adottságaira (társított hangfalak, kábelezés, szobaméret, akusztika, stb.) is, mivel a szubjektív véleményt mindig befolyásolják a körülmények is. Minden általunk kipróbált hifi erősítőről készül egy „mérleg” (pro és kontra jellemzők felsorolása) és egy szubjektív értékelés, amelyet az általunk már ismert és kategóriájukban ideálisnak, referenciának tartott készülékekhez viszonyítunk.

Roksan Attessa Integrated Amplifier integrált erősítő és CD Transport CD-futómű teszt

sztereó erősítő teszt / felső középkategória

2022. május 19., 09:40

Roksan Attessa Integrated Amplifier és Roksan CD TransportA brit hifi gyártóknak mindig megvolt a saját elképzelésük a komponenseik tervezésekor. Ez a hangban, és természetesen a külső jegyekben is megmutatkozik a mai napig, a dizájn területén pedig a márkákat egy pillanat alatt meg lehet különböztetni egymástól. A Roksan termékeiknél is így van ez, de valami nagyon eltérőt, egyénit belevisznek minden sorozatuknál az elképzelésükbe, szinte komponálnak egy újat. Nincs ez másképpen az új Attessa sorozatuk esetében sem, ahonnan most egy párost ismerünk meg; egy integrált sztereó erősítő és CD-futómű által.

Argon Audio SA1 sztereó erősítő teszt

sztereó erősítő teszt / középkategória

2022. május 4., 09:05

Argon Audio SA1 sztereó erősítőDániába az utóbbi időben egyre gyakrabban látogatunk, aminek határozottan örülünk, hiszen rengeteg cég született ott, amelyek termékeinek megismerését vétek lenne kihagyni. Az Argon Audio-t 20 éve alapították azzal a céllal, hogy minőséget tegyenek le az asztalra, megfizethető áron. Találkoztunk már ezzel az ideológiával, most pedig megnéztük, hogy az SA1 erősítő személyében ezt mennyire sikerült megvalósítani.

Musical Fidelity M8xi integrált sztereó erősítő teszt

sztereó erősítő teszt / high end

2022. április 26., 16:15

Musical Fidelity M8xi sztereó erősítőNemrégiben teszteltük a Musical Fidelity M8s Pre előfok és M8s-500S sztereó végfok párost, amely 2x500 wattos teljesítménye mellett kifinomultságával is szembesített és nagyon szerethető produkciót nyújtott. Az új M8xi integrált sztereó erősítő teljesítménye még magasabb, 2x550 W, és néhány frissítéssel igyekszik elődei nyomába érni. Hogy túl is szárnyalja-e őket? Igyekeztünk kideríteni.

NAD Masters M33 hálózati sztereó erősítő teszt

sztereó erősítő teszt / high end

2022. április 21., 20:35

NAD Masters M33 hálózati sztereó erősítőA NAD legújabb erősítői korábban Hypex Ncore, jelenleg pedig Purifi modulokra építve hozták meg a sikert a londoni alapítású, kanadai székhelyű gyártó számára. A felső kategóriás Masters széria legjobb integrált mindenese, az M33 minden szempontból telitalálat: erősítő, streamer, DAC, BluOS multiroom, Dirac szobakorrekció, HDMI eARC, fejhallgató, phono fokozat egy dobozban, ami az all-in-one megközelítés ellenére távolról sem a music centerek hangulatát, hanem minden porcikájában a felső kategóriát képviseli.

Emotiva BasX TA1 sztereó rádióerősítő teszt

sztereó erősítő teszt / középkategória

2022. április 9., 17:40

Emotiva BasX TA1 sztereó rádióerősítőA TA1 az Emotiva válasza napjaink mindentudó, kompakt integrált sztereó erősítőire. Szolgáltatásait praktikus szempontok alapján válogatták össze, így analóg és digitális forráseszközök jelét is fogadja. Belépő/középkategóriás külleme és ára mellé audiofil hangot ígér. Kell ennél több egy kezdő sztereó szetthez?

Topping PA5 sztereó erősítő teszt

sztereó erősítő teszt / középkategória

2022. április 4., 22:40

Topping PA5 sztereó erősítőA Topping PA3 és a PA3s mély nyomokat hagyott a szerkesztőség tagjaiban az egészen kivételesen jó ár/érték arányával és a hangjával egyaránt. Nemrég megjelent az utód, a valamivel nagyobb teljesítményt nyújtó PA5, ami a megnövelt erő (2x65 W/8 Ohm és 2x125 W/4 Ohm) mellett kapott még egy méretes külső tápegységet is. Az erősítést itt is D osztályú egység végzi ugyanúgy, mint a többi hasonló Toppingnál.

Vincent SV-228 hibrid sztereó erősítő teszt

sztereó erősítő teszt / felső középkategória

2022. március 31., 06:20

Vincent SV-228 hibrid sztereó erősítőA Vincent az SV-226 és SV-227 integrált erősítőivel azoknak a zeneszeretőknek kedvezett, akik igénylik a nagy teljesítményt, de az audiofil hangzásról sem akarnak lemondani. Elérkezett a frissítés ideje, a cég piacra dobta ezek utódjaként az SV-228-at, amit hasonló elképzelések szültek, és hazánkban az elsők között ismerkedhettünk meg vele.

Topping MX5 sztereó erősítő teszt

sztereó erősítő teszt / középkategória

2022. március 21., 10:25

Topping MX5 sztereó erősítőGombamód szaporodnak a bőven megfizethető kategóriában tenyésző erősítők és DAC-ok, nem aprózzák el a Shenzhen Audio-nál a dolgokat, ezernyi lehetőség közül tudunk választani. Megjelent a legújabb verzió a DAC + erősítő szériából, el is nevezték gyorsan a jól hangzó Topping MX5 névre, amibe belepakoltak egy ESS Sabre 9018Q2C D/A átalakítót is a 2x55 W/4 Ohm D osztályú erősítő részleg mellé. Jár hozzá Bluetooth 5.0 aptX HD modullal és külön tápegység, amit esetleg később lecserélve a tuningolni vágyók is jól járnak, a lehetőség adott.

Denon PMA-A110 integrált sztereó erősítő és DCD-A110 SACD-lejátszó teszt

sztereó erősítő teszt / felsőkategória

2022. március 9., 23:05

Denon PMA-A110 és DCD-A110A Denon bő 10 évvel ezelőtt ünnepelte fennállásának 100. évfordulóját, amit néhány nívós készülék piacra dobásával tettek emlékezetessé. Tavaly ismét jubiláltak, akkor 110 éves lett a patinás japán gyártó, és mint híranyagként arról beszámoltunk, egy-egy sztereó és házimozi erősítővel, SACD-játszóval és egy hangszedővel bővítették termékpalettájukat a legmagasabb kategóriában. Ezek közül végre megérkezett Magyarországra a PMA-A110 sztereó integrált erősítő és a DCD-A110 SACD-lejátszó.

Arcam SA30 hálózati sztereó erősítő teszt

sztereó erősítő teszt / felsőkategória

2022. március 5., 10:55

Arcam SA30 hálózati sztereó erősítőAz Arcam naprakész ötleteit összefoglaló SA30 ideális erősítő összetett igényű felhasználóknak. Sok tekintetben 21. századi, de továbbra is megtalálható benne a Cambridge-i fejlesztők eredeti látásmódja. Fő varázsa abban rejlik, hogy miközben hangját kifinomultság járja át, temérdek funkcióját egyáltalán nem nehéz kihasználni.

SMSL DA-9 integrált sztereó erősítő teszt

sztereó erősítő teszt / középkategória

2022. február 23., 15:20

SMSL DA-9 sztereó erősítőAz S.M.S.L aprócska teremtményei folyamatosan szerkesztőségünk vendégei, remek ár/érték arányuknak, valamint felhozataluknak köszönhetően mindig örömmel fogadjuk, ha egy új jövevény kerül a birtokunkba, ha csak átmenetileg is. A gyártó DA-8s sztereó erősítőjét egy DAC-párossal ismertük meg tavaly nyáron, most pedig a DA-9-et sikerült megkaparintanunk, ami egy Bluetooth kapcsolattal felvértezett mini integrált erősítő, potom 100 ezer forintért!

Cayin CS-88A csöves sztereó erősítő teszt

sztereó erősítő teszt / felső középkategória

2022. február 17., 22:55

Cayin CS-88A csöves sztereó erősítőA Cayin repertoárjából eddig sikerült megismernünk egy Bluetooth kapcsolattal felvértezett és egy USB-DAC-kal ellátott integrált erősítőt is, valamint egy csöves kimenetű CD-lejátszót. Most a klasszikus utakra evezünk a CS-88A által, ami azoknak próbál a kedvében járni, akik digitális vagy analóg "lemezpörgetőt" használnak jelforrásként, se vezeték nélküli jelátvitelre nincs szükségük, se fülesre, csak a zenehallgatásra, minőségi szinten. Halljuk hát, mit nyújt nekünk a Cayin ezen a téren!

SMSL VMV A2 hálózati sztereó erősítő teszt

sztereó erősítő teszt / felső középkategória

2022. január 31., 21:20

SMSL VMV A2 hálózati sztereó erősítőÉrdekes megoldást kaptunk a kezeink közé, a teljesen digitális S.M.S.L VMV A2 képében. Olyan erősítőt, ami még az RCA vonalbemenet jelét is átalakítja erősítés előtt teljesen digitálissá és egy D osztályú végfokon keresztül küldi a hangfalakra. És ez még nem minden (hogy egy klasszikus kifejezéssel éljünk) egy visszacsatoló áramkör révén, a hangsugárzókra kikerülő jelet összehasonlítja a bemenetivel, és ha kell, akkor korrigálja, így csökkentve drasztikusan a torzítást. Izgalmasnak tűnik a tervezés, azonmód meg is hallgattuk az S.M.S.L VMV A2-t.

Magnat MA 900 hibrid csöves sztereó erősítő teszt

sztereó erősítő teszt / felső középkategória

2022. január 30., 21:40

Magnat MA 900 csöves sztereó erősítő

A német Magnat passzív és aktív hangfalaiból szerencsére időnként jutott egy-egy modell a szerkesztőségünkbe, és nem csupán a mi, hanem az olvasók megnyugtatásául, kivétel nélkül jól szerepeltek. Reméljük végleg kitörölve azt az emlékképet a Magnatról, hogy csak tucat termékeket gyártanak, hiszen ez már tényleg a múlt. Persze továbbra is van beugró szintű modelljük, mint minden gyártónak, és nem csak hangfalból. Ugorjunk hát mi most egy nagyot, hiszen megérkezett hozzánk a Magnat MA 900 hibrid csöves sztereó erősítője, ami a középkategóriát képviseli.

NAD D 3045 hibrid digitális erősítő teszt

sztereó erősítő teszt / középkategória

2022. január 24., 12:20

NAD D 3045 sztereó erősítőA NAD évek óta elkötelezettje a hibrid digitális erősítő technológiának. Miniatűr erősítőjük a D 3020 bebizonyította, hogy a kis méret, jó hang és praktikus funkciók között nincsenek átléphetetlen határok. A D 3045 a D 3020 bátyja, komolyabb teljesítménnyel és több szolgáltatással. Vajon át lehet ültetni nagyobb méretbe azt a bűvöletet, amit a kistesó okozott?

Roksan Attessa Streaming Amplifier hálózati sztereó erősítő teszt

sztereó erősítő teszt / felső középkategória

2022. január 13., 17:20

Roksan Attessa Streaming Amplifier hálózati sztereó erősítőAz angol gyártóról a rutinos hifistának elsősorban a jó hang, jó ár párosa jut eszébe, amihez szervesen kapcsolódik a hagyománytisztelet - ami jó azt ne piszkáljuk - hozzáállás. Viszont a korral haladni kell, ezt a Roksan is belátta és piacra dobta az Attessa névre keresztelt, streaming funkciókkal, BluOS-szel ellátott erősítőjét.

Cocktail Audio N25 Amp hálózati sztereó erősítő teszt

sztereó erősítő teszt / középkategória

2022. január 2., 19:50

Cocktail Audio N25 Amp hálózati sztereó erősítőNovatronék háza táján nagy a nyüzsgés, sorra jelennek meg az új típusok, az egyik legújabb az erősítővel felturbózott N25, amit nemes egyszerűséggel Cocktail Audio N25 Amp-nek neveztek el. A "sima" N25-höz képest a változás annyi, hogy ebbe a típusba beépítettek egy D osztályú erősítőt. És ezt akár - ha úri kedvünk úgy tartja - kikapcsolhatjuk, ha netán csak hálózati futóműnek és/vagy DAC-nak szeretnénk használni, erősítő nélkül.

Trigon EXXCEED sztereó erősítő és EXCEED audio szerver teszt

sztereó erősítő teszt / high end

2021. december 29., 22:40

Trigon EXXCEED erősítő és audio szerverA Trigon Audio "belépő" szintű - tessék az idézőjelet komolyan venni, ugyanis a hang minden csak nem belépőszíntű - EXXACT párosát már teszteltük és írtunk róla az AV-Online hasábjain. Most itt van az egy szinttel magasabb verzió Trigon EXXCEED néven és itt is egy szerver/erősítő párost vettünk szemügyre.

Norma Audio REVO IPA-140 integrált sztereó erősítő teszt

sztereó erősítő teszt / high end

2021. december 22., 10:40

Norma REVO IPA-140 sztereó erősítőNagy tisztelői vagyunk az itáliai gasztronómiának, divatnak, és autóiparnak, még az olasz futball sem áll távol tőlünk, de a Norma Audio székhelye, Cremona, a zene és a kézműves gondossággal készített high end audio termékek otthona is. Koncentráljunk a zenére - a Norma REVO IPA-140 integrált erősítő is ezt teszi!

Rotel RA-1592MKII sztereó erősítő teszt

sztereó erősítő teszt / felsőkategória

2021. december 18., 22:50

Rotel RA-1592MKII sztereó erősítőA Rotel nemrég frissítette a termékválasztékát és egyben finomhangolta az előző széria termékeit, amiket igen fantáziadúsan és frappánsan különböztetett meg az elődöktől, azaz a készülékek neve mellé tett egy MKII toldalékot. A (vélhetőleg jókora szerzői jogdíjat felmarkoló) tervező és reklám részleg tehát elnevezte a sima Rotel RA-1592-t, RA-1592MKII-re. Persze ez így azért elég igazságtalan, belül is történtek változások, áttervezett tápellátás, más MQA képes DAC chip - konkrétan Burr-Brown - és a teljes belső felépítésen is csiszoltak kicsit.

Musical Fidelity M8s Pre és M8s-500s sztereó elő-végfok teszt

sztereó erősítő teszt / high end

2021. december 13., 19:40

Musical Fidelity M8s Pre sztereó előerősítő és M8s-500s sztereó végfokA Musical Fidelity M8s Pre előfok és M8s 500s sztereó végfok nem a gyártó legújabb modelljei, okosfunkciókat, D/A konvertert, streamer-t nem tudnak felmutatni, ellenben phono fokozatot igen. Mindeddig nem volt hozzájuk szerencsénk, de ezt most pótoljuk. Hogy mire elég 500 W? A rövid válasz: mindenre. A hosszabb válasz alább olvasható!

Cyrus i9-XR integrált sztereó erősítő és CDt-XR CD-futómű teszt

sztereó erősítő teszt / felsőkategória

2021. december 10., 22:35

Cyrus i9-XR integrált sztereó erősítő CDt-XR CD-futóműIdőnként sikerül szerkesztőségünknek megkaparintania egy-egy Cyrus terméket, aminek minden esetben örülünk, hiszen egy igazán patinás brit gyártóról van szó. Most egyből a csúcsra ugrunk két komponensük, az i9-XR és CDt-XR segítségével, ám nem szimpla lejátszó-erősítő kombóval van ezúttal dolgunk, hanem egy sokkal érdekesebb felállásba sikerült botlanunk. Érdemes tehát figyelni!

Naim NAIT XS 3 integrált sztereó erősítő teszt

sztereó erősítő teszt / felsőkategória

2021. december 8., 19:20

Naim NAIT XS 3 sztereó erősítőNégy éve volt, amikor a Naim NAIT XS 2 integrált sztereó erősítő és CD5 XS páros látogatott el hozzánk egy alapos teszt erejéig. Most a cégen belüli jelforrásról le kellett mondanunk, ám végre sikerült megkaparintanunk az XS 3-at, amin a fejlesztőmérnökök hat éven át dolgoztak. Nézzük hát, érdemben mire jutottak ez idő alatt Britannia egyik legpatinásabb tervezőasztalán!

Trigon EXXACT INTEGRATED integrált sztereó erősítő és EXXACT CD-PLAYER CD-lejátszó teszt

sztereó erősítő teszt / felsőkategória

2021. november 30., 21:05

Trigon EXXACT INTEGRATED sztereó erősítő és EXXACT CD-PLAYER CD-lejátszóAhogyan arról már egy híranyagban beszámoltunk, egy új gyártó termékpalettája érkezett meg hazánkba, a Stream Audio bemutatótermébe. A Trigon elsősorban high end készülékeket gyárt, de engedjék meg, hogy először egy kedvezőbb árfekvésű párost mutassunk be az EXXACT integrált sztereó erősítő és CD-lejátszó által.

Topping PA3s sztereó erősítő teszt

sztereó erősítő teszt / belépő kategória

2021. november 26., 22:20

Topping PA3s sztereó erősítőEgy újabb mini erősítő Toppingéktól, a PA3s, a PA3 utódja, más erősítő chippel és nagyjából ugyanakkora teljesítménnyel ellátva. Nem teljesen világos mi ezzel a gyártó szándéka, lévén az elődre sem lehetett semmi panasz se hangban, se teljesítményben, mindenesetre itt van és teszteltük is. 2x80 W D osztály, ami kis helyen elfér és meglepő szimmetrikus kimenet a hátlapon.

Vincent Audio SV-737 hibrid csöves sztereó erősítő teszt

sztereó erősítő teszt / felsőkategória

2021. november 23., 17:30

Vincent SV-737 csöves sztereó erősítőA Vincent Audio is követi azt a trendet, ami mostanában meghatározó a sztereó készülékeket gyártók körében, azaz nem csak egy erősítőt kínál önmagában, hanem hozzácsapott még egy DAC-ot is, pontosabban integrált a belsejébe egy Burr-Brown PCM5102 DAC chipet, amivel megszületett a Vincent SV-737. A WiFi kapcsolat révén, pedig akár streamert is varázsolhatunk az erősítőből. Folytatva a hagyományokat, az előerősítő részben itt is csövek fűtik fel a készüléket és a szobát, így lesz a Vincent SV-737 egy igazán hibrid készülék az erősítők sorában.

Cayin MT-12 N csöves sztereó erősítő teszt

sztereó erősítő teszt / középkategória

2021. november 17., 19:05

Cayin MT-12 N csöves sztereó erősítőA kínai Cayin csöves erősítő kínálatából eddig kettőt mutattunk be, valamint egy szintén csöves CD-lejátszót. Mindegyikük minőséget képviselt és a középkategóriában foglaltak helyet, de úgy gondoltuk, ideje megtudni, hogy mit is jelent a cég számára az entry level, azaz beugró szint. Jöjjön hát az MT-12 N csöves sztereó erősítő!

Norma Audio HS IPA1 integrált sztereó erősítő teszt

sztereó erősítő teszt / felsőkategória

2021. november 12., 13:20

Norma HS IPA1 sztereó erősítőA HS IPA1 a Norma Audio naprakész ajánlata olyan vájtfülűeknek, akik kompakt méretű, de praktikusan felszerelt hangrendszert szeretnének építeni, szigorúan hifis értékrendre alapozva. Utóbbiba nem kell, hogy beletartozzon a Bluetooth, a hálózati kliensek és a telefonnyomkodás. De akkor minek köszönhető a gyártó eddigi legkedvezőbb árú integrált sztereó erősítőjének vonzereje és univerzalitása?

Rotel RA-1572MKII integrált sztereó erősítő teszt

sztereó erősítő teszt / felső középkategória

2021. november 5., 19:40

Rotel RA-1572MKII sztereó erősítőA hifisták jó részénél "bejön" a Rotel mint márka, ez a brand már bizonyított az audiofilek körében, még valamikor az őskorban (például) a 820/920 típusjelű erősítőivel, ami tekintélyt vívott ki magának. De a korral haladni kell és a Rotel halad is azóta folyamatosan, itt van az egyik legújabb erősítőjük Rotel RA-1572MKII néven, amiben még egy DAC is található.

NAD C 700 hálózati sztereó erősítő teszt

sztereó erősítő teszt / felső középkategória

2021. október 27., 23:50

NAD C 700 hálózati sztereó erősítőLehet ódzkodni a kisméretű és mindenes lejátszó/erősítő kombóktól, csak nem érdemes. A NAD is megcsinálta a maga kompaktját NAD C 700 néven, ami egy erősítő streamer keverék. Nincs olyan netes streaming, amit nem játszik le, elegendő erősítő teljesítmény van még a választékban, sőt még exkluzív Radio Paradise MQA üzemmódra is futotta BluOS rendszer jóvoltából. Korrekt és szép színes kijelző van még az étlapon a kompakt méret mellett. Jött, látott, és győzött a NAD C 700?

következő oldal >

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.