Hifi > sztereó erősítő teszt

Sztereó erősítő tesztek belépőtől a high end szintig

Ha az a cél, hogy otthoni környezetben a lehető legjobb minőségben lehessen zenét hallgatni, akkor sztereó hangrendszer építése lesz megoldás. A hifi erősítő képviseli egy kétcsatornás lánc szívét. Feladata, hogy a forráskészülékektől (ami lehet okostelefon, számítógép, médialejátszó, DAC stb.) fogadott jelet felerősítse, és magasabb energiával továbbítsa a hozzá csatlakoztatott hangsugárzó(k) felé.

Sztereó erősítő kategóriák

Ahogy a hangfalak, a kétcsatornás erősítők is különböző minőségi kategóriákba sorolhatók. Ahogy az összes termékcsoportban, a belépőszintű megoldások azoknak készülnek, akik korlátozott költségekből szeretnének építkezni és a hangminőséget illetően nincsenek magas elvárásaik. A középkategória több extrát és/vagy kifinomultabb hangzást nyújt. A csúcskategória, és az afölötti high end szint pedig a magas elvárású audiofilek számára készült, akik minden apró zenei rezdülést a lehető legpontosabban, valósághűen szeretnének visszakapni.

Hogyan teszteljük a sztereó erősítőket?

A hifi erősítőket olyan munkatársaink tesztelik, akik jelentős, akár több évtizedes tapasztalattal rendelkeznek, valamint biztosítani tudják az adott erősítőhöz illeszkedő minőségű sztereó készülékláncot. A tesztelést mindig több napig tartó bejáratás előzi meg. Ezután különféle műsorokkal és általunk jól ismert teszt-zenékkel hallgatjuk az erősítőt, kitérve annak szolgáltatás-felhozatalára, funkcióira is. Cikkeinkben, amikor lehetséges, kitérünk a tesztelésre szánt környezet adottságaira (társított hangfalak, kábelezés, szobaméret, akusztika, stb.) is, mivel a szubjektív véleményt mindig befolyásolják a körülmények is. Minden általunk kipróbált hifi erősítőről készül egy „mérleg” (pro és kontra jellemzők felsorolása) és egy szubjektív értékelés, amelyet az általunk már ismert és kategóriájukban ideálisnak, referenciának tartott készülékekhez viszonyítunk.

Vitus Audio beszámoló

sztereó erősítő teszt / ultra high end

2023. január 27., 11:10

Vitus Audio tesztMint azt már hírül adtuk, az Extreme Audio bemutatótermében a Vitus Audio termékei is megtalálhatók ősztől, mi pedig nem voltunk restek egy sztereó párost megismerni tőlük a Signature SIA-025 Mk.II integrált erősítőt és a szintén Signature sorozatba tartozó SCD-25 Mk.II lejátszót, a Gold Note és Perlisten Audio hangfalak segítségével. Azonban, mielőtt erre kitérnénk, egy kicsit kukkantsunk be az ultra high end termékeket készítő cég múltjába, jelenébe, filozófiájába, gyártásának hátterébe.

Yamaha A-S3200 high end sztereó erősítő teszt

sztereó erősítő teszt / high end

2022. december 28., 22:55

Yamaha A-S3200 sztereó erősítőA Yamaha a 2000-es évek második felében gondolt egy merészet, és a hifi komponensek terén a külső jegyeket tekintve visszarepített minket a múltba. Ez az elképzelés olyan sikeresnek bizonyult, hogy később a felső kategóriát követően alkalmazták belépő szinten is, majd letették a kézjegyüket egy olyan szegmensben is, ami már rég hiányzott a cég repertoárjából. Az A-S3200 ugyanis egy high end sztereó erősítő, és a 2012-ben megjelent 3000-es sorozat harmadik generációs modellje.

AVM Inspiration CS 2.3 all-in-one sztereó erősítő teszt

sztereó erősítő teszt / high end

2022. december 13., 19:05

AVM Inspiration CS 2.3 hálózati sztereó erősítőAudio Video Manufaktur - ezt takarja az AVM rövidítés és a német gyártó immár 30 éve készíti kimagasló minőségű készülékeit. A CS 2.3 a cég legkisebb, mondhatni belépő kategóriás all-in-one erősítője, amiről elmondható, hogy ott kezdi, ahol a legtöbben abbahagyják.

Gato Audio AMP-150 integrált sztereó erősítő teszt

sztereó erősítő teszt / high end

2022. december 5., 13:00

Gato Audio AMP-150 sztereó erősítőA Dániában, Koppenhágában tervezett, fejlesztett és készített Gato Audio termékpalettájáról egy állványos hangfalat sikerült megismernünk, ahol megemlítettük az elektronikáikat is, valamint megígértük, hogy azokra részletesen kitérünk. Első alanyunk az AMP-150 integrált erősítő, ami a cég debütáló terméke volt, viszont a mai napig sikeres, pedig már bő tíz év eltelt a megjelenése óta. Lássuk csak!

Rotel RA-6000 sztereó erősítő és DT-6000 DAC-futómű erőpróba

sztereó erősítő teszt / felsőkategória

2022. november 29., 23:05

Rotel Diamond Series tesztA Rotel Diamond széria a cég hatvanéves fennállását koronázza meg. Mindössze két tagú, egy integrált sztereó erősítőből (RA-6000) és egy D/A konverterrel egybeépített CD-lejátszóból (DT-6000) áll. Az első Magyarországra érkezett darabokat próbáltuk ki hivatalos forgalmazójuk, az Aymara Kft. bemutatótermében. Hogy mitől különleges e készülékpáros, aktuális írásunkban fejtjük ki bővebben!

Pro-Ject MaiA DS3 sztereó erősítő teszt

sztereó erősítő teszt / felső középkategória

2022. november 25., 12:00

Pro-Ject MaiA DS3 sztereó erősítőAz osztrák Pro-Ject az új MaiA S3 sztereó erősítővel egy igazán remek készüléket alkotott, ami hangminőségében hozta a kategóriájában elvárhatót, elég jól felszerelt, az árát korrektnek találtuk. Mivel a gyártó szinte hetente mutat be újdonságokat, így a felsőbb kategóriát képviselő DS2 szériájukat is fokozatosan felváltja a DS3. Az ott szereplő MaiA sem kerülhette el a sorsát, ezért volt szerencsénk hazánkban elsőként, a szerkesztőségünkben üdvözölni a MaiA DS3-at, ami a korrekt előd sikerein felbuzdulva született.

Parasound Halo A 23+ sztereó végerősítő teszt

sztereó erősítő teszt / felsőkategória

2022. november 7., 20:55

Parasound Halo A 23+ sztereó végerősítőA végerősítők előnye, hogy kizárólag egy feladatra készültek, hangsugárzók hajtására. Használatukkal könnyebb olyan hangrendszert építeni, ami a tulajdonosa igényeihez illeszkedik. Viszont a high end gyártók végfok opciói gyakran többmillió forintba kerülnek, ami egy átlagember számára túl sok. A Parasound A23+ sztereó végfok specifikációjából sugárzik a kompromisszummentes mentalitás, de a cég csúcsmodelljeihez képest sokkal kedvezőbb áron kapható. Közepes szobába nem is biztos, hogy kell ennél több.

Topping LA90 sztereó erősítő teszt

sztereó erősítő teszt / felső középkategória

2022. október 25., 23:35

Topping LA90 sztereó erősítőÚj utakon a Topping, megcélozta azt az audiofil szegmenst, ahol a D osztályt meglehetős gyanakvással figyelik az ortodox zenehallgatók. Az LA90 nekik lehet válasz a klasszikus A/B erősítéssel ellátva. Kettős monó végfokként is használható a megfelelő beállítások mellett, ezzel megduplázhatjuk a teljesítményét, ha valaki kevésnek találná a körülbelül 40-50 wattot.

Denon PMA-900HNE integrált sztereó erősítő és DCD-900NE CD-lejátszó teszt

sztereó erősítő teszt / középkategória

2022. szeptember 27., 08:15

Denon PMA-900HNE sztereó erősítő DCD-900NE CD-lejátszóMünchenben tavasszal a Denon nem csupán a középkategóriás, általunk is tesztelt Denon PMA-1700NE sztereó erősítőt mutatta be, hanem a megfizethetőbb régióba tartozó Denon PMA-900HNE integrált erősítő és DCD-900NE CD-lejátszó párost is, aminél a tervezők a minőség mellett a szolgáltatásokra is nagyon odafigyeltek.

Marantz MODEL 40n hálózati sztereó erősítő teszt

sztereó erősítő teszt / felsőkategória

2022. szeptember 15., 23:15

Marantz MODEL 40nIntegrált sztereó erősítőivel a Marantz évtizedek óta rengeteg hívet szerzett magának. Számtalan modell volt már a palettán, sőt a hálózati zenelejátszás megjelenésével már az ezen funkcióval ellátott modellek közül is többet megismertünk. A Model 30 megjelenésével a Marantz elhagyta az addig megszokott ívelt előlapot, amely egyaránt kísérte éveken át a házimozi és a sztereó szériákat. A MODEL 40n már az új formaterv jegyében született, de a külsőn túl a belsőt tekintve is tartogat érdekességeket.

Denon PMA-1700NE sztereó erősítő teszt

sztereó erősítő teszt / felső középkategória

2022. augusztus 31., 14:25

Denon PMA-1700NE sztereó erősítőIdén Münchenben a Denon három újdonságot mutatott be a sztereó zenehallgatás szerelmeseinek: egy CD-lejátszót és kettő sztereó erősítőt. Mi most a nagy népszerűségnek örvendő PMA-1600NE modellt leváltó PMA-1700NE megismerésével kezdjük a sort, ami ezúttal is az audiofil szegmensben indul versenybe a kegyeinkért.

Pro-Ject MaiA S3 sztereó erősítő teszt

sztereó erősítő teszt / középkategória

2022. augusztus 24., 09:00

Pro-Ject MaiA S3 sztereó erősítőAz osztrák illetőségű Pro-Ject rendesen belendült, bár sosem voltak a tervezés terén a lustaság hívei. Az S3 sorozatukból egy CD-lejátszót sikerült eddig megismernünk, majd jött a magasabb régióban játszó DS3. Most visszatérünk az S3 készülékekhez a MaiA legújabb, harmadik generációs változatával, aminek elődjeihez volt szerencsénk, szépen is szerepeltek, tehát adott, hogy örömmel fogadtuk az apró jövevényt.

Moonriver Model 404 Reference sztereó erősítő teszt

sztereó erősítő teszt / high end

2022. augusztus 11., 22:35

Moonriver Model 404 Reference sztereó erősítőA Moonriver Audio svéd gyártó, 2015-ös alapítását tekintve új szereplő a high end piacon. Termékkínálatuk finoman fogalmazva is szűkös: két integrált sztereó erősítőből áll, a 404 Standard és 404 Reference modellekből. A 404 Standard 2019-es bemutatása után alig másfél év alatt az addig ismeretlen gyártó 17 országban üdvözölhette viszonteladó partnereit. Ezen a sikeren felbuzdulva a gyártó kifejlesztette a 404 Reference modellt, ami még magasabb minőséget és megszólalást kínál. Ő mai tesztünk főszereplője.

SMSL VMV A1 sztereó erősítő teszt

sztereó erősítő teszt / középkategória

2022. július 19., 10:55

SMSL VMV A1 sztereó erősítőAz S.M.S.L, mint a kompakt komponensek specialistája, folyamatosan valami újdonsággal rukkol elő. Legújabb megnyilvánulása a VMV A1 sztereó erősítő, ami tiszta A osztályban működik, és nincs benne semmi csavar vagy fordulat, mert a rendszerünkben tényleg csupán az erősítés szerepét hivatott betölteni. Persze a cégtől megszokott módon, nem a hétköznapi megoldásokkal élve!

NAD M10 V2 hálózati sztereó erősítő teszt

sztereó erősítő teszt / felsőkategória

2022. július 15., 09:25

NAD M10 V2 hálózati sztereó erősítőÚjfent egy minden földi jóval ellátott DAC/streamer/erősítő megoldást kaparítottunk a kezeink közé a NAD műhelyéből, típus szerint az M10 V2 felségjelű berendezést. A szintén tesztelt NAD C 700 a család belépő tagja, az M10 V2 egy jócskán feljavított és plusz szolgáltatásokkal teletűzdelt verzióra sikeredett, pazar kijelzővel, valamivel nagyobb teljesítménnyel és rakat plusz lehetőséggel.

Magnat MR 750 hibrid csöves sztereó erősítő teszt

sztereó erősítő teszt / középkategória

2022. június 29., 21:30

Magnat MR 750 sztereó erősítőHifi őrülteknek bármilyen komplex készüléklánc gyönyörködés tárgyát képezheti. De nem biztos, hogy a nappali közepén is szalonképes egy rakás készülék, mögötte dzsungelnyi kábellel. Kezdő hifi építők körében kihívást jelenthet olyan központi egység választása, amely sokoldalú, jól szól és még nem túl drága. Itt jön képbe a Magnat MR 750: egyetlen eszközként kínálja azt, amihez többnyire 2-3 vagy több doboz kell.

SMSL SA300 sztereó erősítő teszt

sztereó erősítő teszt / belépő kategória

2022. június 18., 19:55

SMSL SA300 sztereó erősítőA Shenzhen Audio-nál nem vesznek vissza a tempóból, sorra jelennek meg az új kiadások a megfizethető ár szegmensben (is). Ezúttal egy erősítő/DAC kombinációval léptek a piacra, ami egy 2x40 W (8 Ohm) teljesítményű, egy ALC4042 DAC chipet (PCM 32 bit/384 kHz) tartalmaz és S.M.S.L SA300-nak nevezték el.

Norma Audio REVO IPA-70B sztereó erősítő teszt

sztereó erősítő teszt / felső középkategória

2022. május 30., 15:05

Norma REVO IPA-70B sztereó erősítőOlaszországról és Cremonáról nem elsősorban az erősítőgyártásra asszociálunk, hanem a hegedűre és zeneszerzőkre; Monteverdi, Ponchielli, Stradivari, Amati és másokra. Pedig jó lesz, ha megjegyezzük a Norma nevet is. Ez a név 1987-ig nyúlik vissza, akkor alakult a cég és dobta piacra az NS 123 erősítőt. Az IPA-70B erősítő ennek a harminc éves fejlődésnek az egyik terméke, egy olyan masina, ahol a szépség és az erő ötvöződik egymással, kompromisszumok nélkül.

Rotel A12MKII integrált sztereó erősítő teszt

sztereó erősítő teszt / középkategória

2022. május 25., 00:55

Rotel A12MKII sztereó erősítőA Rotel újdonságai közül eddig a CD14MKII és az RCD-1572MKII került terítékre, amelyek minden extrát nélkülöző, hagyományos CD-lejátszók, így csak a minőségre koncentráltak. Az A12MKII integrált sztereó erősítő már egy jó mindenesnek nevezhető, ahogyan elődje is az volt, tehát a japán cég a rájuk jellemző hangzás felidézése mellett a számos opció mellett is letette a voksát.

Roksan Attessa Integrated Amplifier integrált erősítő és CD Transport CD-futómű teszt

sztereó erősítő teszt / felső középkategória

2022. május 19., 09:40

Roksan Attessa Integrated Amplifier és Roksan CD TransportA brit hifi gyártóknak mindig megvolt a saját elképzelésük a komponenseik tervezésekor. Ez a hangban, és természetesen a külső jegyekben is megmutatkozik a mai napig, a dizájn területén pedig a márkákat egy pillanat alatt meg lehet különböztetni egymástól. A Roksan termékeiknél is így van ez, de valami nagyon eltérőt, egyénit belevisznek minden sorozatuknál az elképzelésükbe, szinte komponálnak egy újat. Nincs ez másképpen az új Attessa sorozatuk esetében sem, ahonnan most egy párost ismerünk meg; egy integrált sztereó erősítő és CD-futómű által.

Argon Audio SA1 sztereó erősítő teszt

sztereó erősítő teszt / középkategória

2022. május 4., 09:05

Argon Audio SA1 sztereó erősítőDániába az utóbbi időben egyre gyakrabban látogatunk, aminek határozottan örülünk, hiszen rengeteg cég született ott, amelyek termékeinek megismerését vétek lenne kihagyni. Az Argon Audio-t 20 éve alapították azzal a céllal, hogy minőséget tegyenek le az asztalra, megfizethető áron. Találkoztunk már ezzel az ideológiával, most pedig megnéztük, hogy az SA1 erősítő személyében ezt mennyire sikerült megvalósítani.

Musical Fidelity M8xi integrált sztereó erősítő teszt

sztereó erősítő teszt / high end

2022. április 26., 16:15

Musical Fidelity M8xi sztereó erősítőNemrégiben teszteltük a Musical Fidelity M8s Pre előfok és M8s-500S sztereó végfok párost, amely 2x500 wattos teljesítménye mellett kifinomultságával is szembesített és nagyon szerethető produkciót nyújtott. Az új M8xi integrált sztereó erősítő teljesítménye még magasabb, 2x550 W, és néhány frissítéssel igyekszik elődei nyomába érni. Hogy túl is szárnyalja-e őket? Igyekeztünk kideríteni.

NAD Masters M33 hálózati sztereó erősítő teszt

sztereó erősítő teszt / high end

2022. április 21., 20:35

NAD Masters M33 hálózati sztereó erősítőA NAD legújabb erősítői korábban Hypex Ncore, jelenleg pedig Purifi modulokra építve hozták meg a sikert a londoni alapítású, kanadai székhelyű gyártó számára. A felső kategóriás Masters széria legjobb integrált mindenese, az M33 minden szempontból telitalálat: erősítő, streamer, DAC, BluOS multiroom, Dirac szobakorrekció, HDMI eARC, fejhallgató, phono fokozat egy dobozban, ami az all-in-one megközelítés ellenére távolról sem a music centerek hangulatát, hanem minden porcikájában a felső kategóriát képviseli.

Emotiva BasX TA1 sztereó rádióerősítő teszt

sztereó erősítő teszt / középkategória

2022. április 9., 17:40

Emotiva BasX TA1 sztereó rádióerősítőA TA1 az Emotiva válasza napjaink mindentudó, kompakt integrált sztereó erősítőire. Szolgáltatásait praktikus szempontok alapján válogatták össze, így analóg és digitális forráseszközök jelét is fogadja. Belépő/középkategóriás külleme és ára mellé audiofil hangot ígér. Kell ennél több egy kezdő sztereó szetthez?

Topping PA5 sztereó erősítő teszt

sztereó erősítő teszt / középkategória

2022. április 4., 22:40

Topping PA5 sztereó erősítőA Topping PA3 és a PA3s mély nyomokat hagyott a szerkesztőség tagjaiban az egészen kivételesen jó ár/érték arányával és a hangjával egyaránt. Nemrég megjelent az utód, a valamivel nagyobb teljesítményt nyújtó PA5, ami a megnövelt erő (2x65 W/8 Ohm és 2x125 W/4 Ohm) mellett kapott még egy méretes külső tápegységet is. Az erősítést itt is D osztályú egység végzi ugyanúgy, mint a többi hasonló Toppingnál.

Vincent SV-228 hibrid sztereó erősítő teszt

sztereó erősítő teszt / felső középkategória

2022. március 31., 06:20

Vincent SV-228 hibrid sztereó erősítőA Vincent az SV-226 és SV-227 integrált erősítőivel azoknak a zeneszeretőknek kedvezett, akik igénylik a nagy teljesítményt, de az audiofil hangzásról sem akarnak lemondani. Elérkezett a frissítés ideje, a cég piacra dobta ezek utódjaként az SV-228-at, amit hasonló elképzelések szültek, és hazánkban az elsők között ismerkedhettünk meg vele.

Topping MX5 sztereó erősítő teszt

sztereó erősítő teszt / középkategória

2022. március 21., 10:25

Topping MX5 sztereó erősítőGombamód szaporodnak a bőven megfizethető kategóriában tenyésző erősítők és DAC-ok, nem aprózzák el a Shenzhen Audio-nál a dolgokat, ezernyi lehetőség közül tudunk választani. Megjelent a legújabb verzió a DAC + erősítő szériából, el is nevezték gyorsan a jól hangzó Topping MX5 névre, amibe belepakoltak egy ESS Sabre 9018Q2C D/A átalakítót is a 2x55 W/4 Ohm D osztályú erősítő részleg mellé. Jár hozzá Bluetooth 5.0 aptX HD modullal és külön tápegység, amit esetleg később lecserélve a tuningolni vágyók is jól járnak, a lehetőség adott.

Denon PMA-A110 integrált sztereó erősítő és DCD-A110 SACD-lejátszó teszt

sztereó erősítő teszt / felsőkategória

2022. március 9., 23:05

Denon PMA-A110 és DCD-A110A Denon bő 10 évvel ezelőtt ünnepelte fennállásának 100. évfordulóját, amit néhány nívós készülék piacra dobásával tettek emlékezetessé. Tavaly ismét jubiláltak, akkor 110 éves lett a patinás japán gyártó, és mint híranyagként arról beszámoltunk, egy-egy sztereó és házimozi erősítővel, SACD-játszóval és egy hangszedővel bővítették termékpalettájukat a legmagasabb kategóriában. Ezek közül végre megérkezett Magyarországra a PMA-A110 sztereó integrált erősítő és a DCD-A110 SACD-lejátszó.

Arcam SA30 hálózati sztereó erősítő teszt

sztereó erősítő teszt / felsőkategória

2022. március 5., 10:55

Arcam SA30 hálózati sztereó erősítőAz Arcam naprakész ötleteit összefoglaló SA30 ideális erősítő összetett igényű felhasználóknak. Sok tekintetben 21. századi, de továbbra is megtalálható benne a Cambridge-i fejlesztők eredeti látásmódja. Fő varázsa abban rejlik, hogy miközben hangját kifinomultság járja át, temérdek funkcióját egyáltalán nem nehéz kihasználni.

SMSL DA-9 integrált sztereó erősítő teszt

sztereó erősítő teszt / középkategória

2022. február 23., 15:20

SMSL DA-9 sztereó erősítőAz S.M.S.L aprócska teremtményei folyamatosan szerkesztőségünk vendégei, remek ár/érték arányuknak, valamint felhozataluknak köszönhetően mindig örömmel fogadjuk, ha egy új jövevény kerül a birtokunkba, ha csak átmenetileg is. A gyártó DA-8s sztereó erősítőjét egy DAC-párossal ismertük meg tavaly nyáron, most pedig a DA-9-et sikerült megkaparintanunk, ami egy Bluetooth kapcsolattal felvértezett mini integrált erősítő, potom 100 ezer forintért!

következő oldal >

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.