Egyéb

Furutech FA-AlphaS22 és FA-13S analóg interkonnekt kábel teszt

kábel teszt

2024. június 11., 11:45

Furutech FA-AlphaS22 és FA-13s analóg interkonnekt kábel tesztA hifi rendszer használójának logikus célja, hogy jó minőségben tudja hallgatni kedvenc zenéit. Mindenki számára más jelenti a "jót", ami nemcsak vásárlók, hanem gyártók esetében is értendő. A Furutech szerteágazó kínálatában rengeteg opció létezik, erős középkategóriától a csillagos égig. Kipróbáltunk kettőt a japán cég analóg összekötő kábelei közül, melyek magyar viszonylatban a legnépszerűbbnek számítanak.

InAkustik szubkábel teszt

kábel teszt

2024. május 27., 23:40

InAkustik szubkábel tesztMagától értetődőnek tartjuk a jó kábelek használatát a hangfalaknál és az elektronikák összekötésénél, de mi a helyzet a szubláda táplálásával? Ott is ennyire fontos a megfelelő kábel kiválasztása? Kipróbáltuk mennyire hatásos az InAkustik Star, Premium és Exzellenz szubkábelek rendszerbe helyezése, változik-e a hang egyáltalán?

KáCsa KCO-U-Cu és KCO-U-Ag USB kábel teszt

kábel teszt

2024. február 23., 20:15

KáCsa USB kábel tesztA KáCsa Audió megújította és csatlakozó tekintetben bővítette USB kábeleit. Kipróbáltuk az OCC réz (KCO-U-Cu) és OCC ezüst vezetős (KCO-U-Ag) USB A-B kábeleket saját referencia D/A konvertereink egyikével, hogy kiderítsük, miben lesz más a hangzás egy hétköznapi alternatívához képest?

iFi LAN iSilencer hálózati LAN szűrő teszt

kábel teszt

2024. február 19., 21:55

iFi LAN iSilencer hálózati LAN szűrőAz iFi márkanév már jó ideje azok közé tartozik, amelyek meglehetős megbecsültségnek örvendenek a hifisták körében, ahol az elérhető ár és a pazar felépítés/minőség találkozik egymással. Indulása óta - amikor még csak DAC és fejhallgató erősítők szerepeltek a választékában - alaposan kibővült a repertoárjuk. Beléptek a high end világába a Pro iDSD-vel, többek között tápegységet és zavarszűrőket is kínálnak a nagyérdeműnek. A cégnél is rájöttek, hogy a mai, elektroszmoggal szennyezett világban elengedhetetlen ezek eliminálása, megszüntetése a jelútban. Az egyik ilyen megoldás a LAN iSilencer néven futó hálózati szűrő, ami nem csak az internetes, külső világból betévedő szennyezettséget szűri, hanem az otthoni, helyi hálózaton is kifejti áldásos hatását.

KáCsa hangfal jumper teszt

kábel teszt

2024. február 9., 20:10

KáCsa hangfal jumperRengeteg döntést meg kell hozni, amikor egy hangfal készül. Némely ezek közül az előállítás költségét, más a gyártási hatékonyságot szolgálja. Hallgatók visszajelzései alapján az derült ki, hogy hifi rendszer kábelezése során az áthidaló (jumper) cseréje is megfontolandó. Utóbbit a gyártók sokszor még magasabb kategória esetén is egyszerű sárgaréz vagy bronzötvözet lemezzel valósítják meg. Mi történik, ha kicseréljük jobb minőségűre, például OFC vagy OCC rézre?

Atlas Element Achromatic 2.0 és Hyper Achromatic 2.0 hangfalkábel teszt

kábel teszt

2024. január 18., 13:00

Atlas hangfalkábel tesztSok lelkes hangrendszer tulajdonos fejében motoszkál egy kisbogár. Ha már hazakerült az álomkategóriás hangfalpár és erősítő, mindenkinek jogos vágya, hogy a lehető legjobb hangminőséget kapja belőlük. Ahhoz, hogy egy sztereó vagy házimozi lánc felfedje a benne lévő potenciált, nem kell feltétlenül leváltani az eleve prémium tudású hangsugárzót vagy elektronikát. Legtöbb esetben már a kábelek cseréje rámutat, hogy mire képes valójában a rendszer. Ezúttal a skót Atlas cég felső-középkategóriás kábeleivel ismerkedtünk.

InAkustik Referenz AC-4004 AIR tápkábel teszt

kábel teszt

2023. november 15., 22:15

InAkustik Referenz AC-4004 AIR high end tápkábelAz InAkustik cég, ha már lúd, legyen kövér alapon a tápkábelek terén is nagyot lépett előre, mégpedig a Referenz sorozatból való AC-4004 AIR változattal, amiből kétfajta kialakítás is járt nálunk. A kétfajta verzió a kábelek végén lévő dugók formájában érhető tetten, az egyik a "sima" IEC C15, ahol a két felső oldalél le van törve 45 fokban és egy IEC C19, ahol mindez (szemből nézve) téglalap alakú. A kinézet és a kialakítás illeszkedik a többi kábeléhez, ugyanaz a jó vastag, de könnyen hajlítható megoldás. Az AIR Helix egy innovatív belső felépítés, ami a gyártó névjegye, itt is megtalálható ugyanúgy, mint a hangfal és az összekötő kábelekben. Érdekességképpen megjegyezzük (a mai világban nem jellemzően) az összes kábel Németországban készül, nem adták ki bérgyártásra más országba.

InAkustik Referenz Power Station AC-4500 tápszűrő teszt

kábel teszt

2023. november 3., 12:05

InAkustik Referenz Power Station AC-4500 tápszűrőInAkustik Referenz Power Station AC-4500 tápszűrő tette tiszteletét a szerkesztőségben az igen meggyőzően szereplő kábelek után. A jó hang egyik alapfeltétele a minőségi tápegység, ami nem csak kellőképpen stabil és erős, hanem kiszűri a hálózaton megjelenő külső elektromágneses zavarokat is. A tápszűrők ezt a célt szolgálják, plusz a feszültséget is a névleges szinten tartják, ami nem elvetendő dolog, ismerve a hazai elektromos hálózat minőségét. Digitális és analóg forrást is ellát a maga hat darab kimenetével, ennyi kellőképpen elégnek tűnik egy komplett otthoni lánc táp ellátásához.

KáCsa KCO-FP25 tápkábel teszt

kábel teszt

2023. október 2., 10:10

KáCsa KCO-FP25 tápkábelA kábel és csatlakozó specialista KáCsa Audió saját tervezésű, prémium minőségű tápkábellel bővítette kínálatát. A KCO-FP25 a legolcsóbb opció azok számára, akik hifi vagy házimozi rendszerükben szeretnék megtapasztalni az OCC rézvezető hangminőségre gyakorolt előnyét. A technikai tudnivalók mellett következzen néhány saját benyomás is!

IsoTek V5 Sirius tápszűrő teszt

kábel teszt

2023. szeptember 30., 20:40

IsoTek V5 Sirius tápszűrőA hálózati zavarszűrők és tápkábelek terén jártas IsoTek nemrég jelentős frissítést eszközölt kínálatában. Legújabb, V5 jelöléssel ellátott tápszűrői közül a Sirius nem milliós, hanem még bőven félmillió alatti tétel, ezért több erős középkategóriás hangrendszer tulajdonos megengedheti magának. Vajon mit tud? Jobb lett-e, mint az előd? És ha igen, miben? Jönnek a válaszok!

KáCsa KCS-I01 és KáCsa KCOS-I01 analóg interkonnekt kábel teszt

kábel teszt

2023. augusztus 14., 13:50

KáCsa KCOS-I01 interkonnekt kábel tesztMai cikkünk szereplői meghatározó mérföldkőnek számítanak a magyar cég és a globálisan elérhető hifi kiegészítők szemszögéből is. Különlegességük, hogy kizárólag magas tisztaságú ezüst vezetőt tartalmaznak, miközben a nívós alternatívákhoz képest (melyek közé a Neotech NEI-1001 is tartozik) töredékáron kaphatók.

InAkustik Referenz LS-4004 AIR és LS-2404 AIR hangfalkábel teszt

kábel teszt

2023. július 28., 07:05

InAkustik Referenz LS-4004 AIR és Referenz LS-2404 AIR hangfalkábelekAz InAkustik sem hagyta/hagyhatja figyelmen kívül a maximalistákat, ezért piacra dobta a nekik szánt Referenz LS-4004 AIR és a Referenz LS-2404 AIR hangfalkábeleit, ahol az innováció, az egyszerűség ötvöződik egy meglehetősen bonyolult, Air Helix-nek nevezett megoldással.

Neotech Grand kábel teszt

kábel teszt

2023. július 2., 15:25

Neotech Grand kábel tesztRitka pillanat, hogy a tajvani kábelguru jelenlegi legjobb rézvezetős kábeleit kaparintjuk meg! A Neotech saját tervezésű, analóg összekötő és tápkábelét is kipróbáltuk. Miért különleges a Grand széria? Mivel múlja felül az átlagot? Írásunk e kérdések megválaszolására törekszik.

LessLoss C-MARC Prime tápkábel teszt

kábel teszt

2023. június 1., 02:00

LessLoss C-MARC Prime tápkábelA LessLoss C-MARC Prime néven jelentette be high end tápkábelének megfizethetőbb változatát. Magyarországra is megérkeztek az első darabok. Kipróbáltuk két különböző rendszerben és összemértük az eredeti kiadással, hogy kiderítsük: vajon olcsóbb kivitelben is megmarad a LessLoss-féle tisztaság?

InAkustik Referenz 1204 Air kábel teszt

kábel teszt

2023. május 29., 10:00

InAkustik Referenz 1204 Air kábelekAz InAkustik cég gyártmányait nem kell különösebben bemutatni az olvasóknak megbízható és igazi német minőség az, amit kínálnak a belépő 1204 AIR-nek nevezett szériától kezdve a high endig bezárólag. A Referenz sorozatból is többfélét választhatunk, pénztárcánktól függően, de az összes kábel ugyanazt a profi felépítést és kidolgozást kínálja, mint a többi. A 1204 AIR összekötő- és tápkábeleket vettük górcső alá, mégpedig a "belépő" sorozatából az Inakustiknak, ahol a belépő jelzőt tessék idézőjelben kezelni.

Furutech hangfalkábel teszt

kábel teszt

2023. május 11., 15:25

Furutech hangfalkábel tesztA cikkben szereplő kábelek csatlakozóit a KáCsa munkatársai ajánlották. Igény szerint más gyártótól származó, olcsóbb, vagy drágább opcióval is kérhetők. A hosszúság is lehet tetszőleges, akár centiméteres pontosságban. A kipróbálásra kapott, előzetes egyeztetéssel bárki számára hazavihető demó párok háromméteresek. Vásárlási szándék esetén a leendő tulajdonos dönthet úgy, hogy megtartja, vagy pedig visszaviszi a mintakábelt és elkészítteti a forgalmazó technikusaival saját, egyedi hosszúságú darabjait.

InAkustik Reference 2404 Air kábel teszt

kábel teszt

2023. május 4., 11:15

InAkustik Refrence 2404 Air kábelekA jó kábel az alapja minden otthoni hifi rendszernek, nélkülük nem "futják ki" magukat a láncunk tagjai. Természetesen az alap, hozzáadott összekötőkkel is lehet használni, de a tudásuk legjavát akkor nyújtják, amikor a hozzáillő kábelekkel finomhangoljuk őket. A német InAkustik cég széles választékából csemegéztünk egy kicsit, mégpedig valahol a középkategória környékén találhatókból, nevezetesen a Reference 2404 szériából. Az összes vezeték Németországban készül és egyedileg, kézzel szerelt mindegyik variáció, mégpedig gyártó védjegyének számító Air Helix kialakítással.

Neotech tápkábelek tesztje

kábel teszt

2023. március 21., 07:40

Neotech tápkábel tesztA KáCsa Audió által forgalmazott Neotech termékek széles kínálatot lefednek a belépőszinttől a high end kategóriáig. Ezeket sok hifi rendszer tulajdonos használja, gyakran emlegetett név, ezért kaptunk az alkalmon, hogy kipróbáljunk néhány tápkábelt. Ezek név szerint: NEP-3003 III, NEP-3002 III, NEP-3003 III és a monokristályos ezüst vezetőszálakat tartalmazó NEP-1001.

iFi Audio iPower2 és iPower X tápegység teszt

kábel teszt

2023. február 18., 13:30

iFi iPower X tápegységA jó tápegység az alapja minden hifi (és nem hifi) szerkezetnek, még a számítógépes világban is ez az alapja a PC-nek. Sok mindenen lehet spórolni, de a tápellátáson nem szabad(na), az iFi felismerte ezt és piacra dobta a bőven megfizethető árú tápegység sorozatát, köztük az iPower2-t és az iPower X-et.

IsoTek V5 Gemini, V5 Polaris és V5 Corvus tápelosztók tesztje

kábel teszt

2023. február 11., 23:15

IsoTek V5 tápszűrőkA V5 sorozatban találhatók az angol IsoTek legmegfizethetőbb termékei. A tervezés és gyártás egyaránt Európában történik. A V5 Gemini, V5 Polaris és V5 Corvus ugyanazokon a technológiákon osztoznak, leginkább csatlakozók mennyiségében térnek el egymástól. Ezért logikusan egyetlen cikkben foglalkozunk mindhárommal és megválaszoljuk a kérdést, hogy mit nyújthatnak egy hangrendszer tulajdonos számára?

iFi Audio ZEN Air Blue Bluetooth vevő teszt

egyéb kiegészítő teszt

2023. január 11., 22:10

iFi ZEN Air Blue Bluetooth vevőA vezeték nélküli kényelem már nem vágyálom. Azonban ha zenét akarunk hallgatni kábel nélkül, az kisebb-nagyobb mértékben, de mindig korlátja a jó hangminőségnek. Aki ilyen funkcióval szeretné hangrendszerét kiegészíteni, legegyszerűbben Bluetooth vevővel teheti meg. Közülük a legtöbb erős jóindulattal is csak átlagos hangzást nyújt. Vagy mégsem? Az iFi ZEN Air Blue elérhető áron kínál vezeték nélküli szabadságot, és ahogy gyártója fogalmaz, verhetetlen hangminőséget. Vajon mit értenek ezalatt?

KáCsa optikai kábel teszt

kábel teszt

2022. december 27., 22:50

KáCsa optikai kábel tesztManapság többen vásárolnak sztereó, mint házimozi rendszert akkor is, ha a fő cél film vagy videójáték élményének kiegészítése. Az ilyen multimédiás készüléklánc sokszor tartalmaz képmegjelenítőt is. Az új tévék többségéből csak HDMI, vagy optikai kábellel hozható ki a hang. Ezért tartalmaz sok hangeszköz (erősítő, DAC, aktív hangfal stb.) már jó ideje optikai bemenetet. De ha ezen csak fény halad át, miért létezik kétezer és negyvenezer forintos változat is? Hogy e kérdést megválaszolhassuk, három optikai kábelt vizsgáltunk meg a KáCsa Audió kínálatából.

PixelCables fejhallgató kábelek - új név a hazai kínálatban

kábel teszt

2022. november 22., 21:25

PixelCables fejhallgatókábelTapasztalható, hogy a gyártók által mellékelt, alapszintű kábelek sokszor visszafogják a hangminőséget. A PixelCables új márkanév a fejhallgatókra és azok kiegészítőire specializálódott audioharmonia.hu webáruház kínálatában. Most bemutatásra kerül komplett füleskábel kínálatuk, amelyről nemcsak azért fontos tudni, mert magyar kezek által összeszerelt termékek. Céljuk, hogy a hangminőséget sok esetben visszafogó sztenderd kábelektől eltérően tisztább, igazibb zenei élményt nyújtsanak. De mit jelent mindez a gyakorlatban?

VIABLUE UFO és VIABLUE UFO XL rezgéscsillapító talp teszt

egyéb kiegészítő teszt

2022. szeptember 10., 20:35

VIABLUE UFO rezgéscsillapító talpA német illetékességű VIABLUE nem csak elismerten jó minőségű és számtalan rendszerbe jól illeszkedő kábeleket gyárt, hanem alátéteket, tüskéket és csillapító tappancsokat is, amiket a formájuk alapján UFO-nak keresztelt el.

Naim XPS DR tápegység teszt

egyéb kiegészítő teszt

2022. augusztus 4., 09:15

Naim XPS DR tápegységA Naim már a kezdetekkor felismerte a berendezéseik saját tápegységének fontosságát a hangminőségre gyakorolt hatás szempontjából, és mindig is komoly figyelmet fordítottak a tervezés során azok optimalizálására. A külső tápegységek hozzáadása ugyanakkor számos Naim termékhez kínált és kínál későbbi opcionális tovább lépési lehetőséget. Tesztünkben az XPS DR-t vettük górcső alá, megvizsgáltuk, hogy az egyébként is kiváló NDX 2 streamer képes-e segítségével szintet lépni, és ha igen, mekkora ez a lépés?

iFi Audio AC iPurifier tápszűrő teszt

egyéb kiegészítő teszt

2022. április 24., 15:10

iFi AC iPurifier tápszűrőHa zajszűrésről van szó, a legtöbb embernek azok a monumentális monstrumok ugranak be, amiket például az IsoTek, a Keces Audio, az AudioQuest gyárt és igen borsos árat kérnek érte. Nincs túl sok a megfizethető és főleg kis helyigényű szűrőkből. Az iFi Audio jó érzékkel felfedezte ezt a piaci rést és a piacra dobta az AC iPurifier elnevezésű, kis henger alakú és megfizethető áron hozzáférhető célhardverét azok részére, akik nem tudják vagy nem akarják megfizetni a jóval drágább verziók közül valamelyiket.

POWERGRIP YG-3 tápszűrő teszt

egyéb kiegészítő teszt

2022. március 28., 15:25

POWERGRIP YG-3 tápszűrőA tápszűrők egyre nagyobb elismertségnek örvendenek a zeneszerető emberek körében, akik, ha lehetőségük adódik rá, szeretnék kihozni a maximumot a saját hifi láncukból. A POWERGRIP mint gyártó, megcélozta ezt a közönséget és piacra dobta a YG-2 után az YG-3 verziót. A YG-2 már járt nálunk és meglehetősen jó értékelést kapott, így ezt a verziót is kíváncsian vettük fülügyre.

KECES Audio IQRP-1500 tápszűrő teszt

kábel teszt

2022. február 14., 12:15

KECES Audio IQRP-1500 tápszűrőKi nem hallott még a Huikang Electronic Co. Ltd. cégről? Ha netán mégsem rémlik és ugrik be semmi sem a nevéről, akkor talán a cég telephelye lehet ismerős, ami New Taipei City, Taiwan címen található. De, ha netán még ennyi sem elegendő, akkor a KECES Audio márkanév már ismerősen csenghet a hifista füleknek. Termékválasztékuk nincs túlbonyolítva, de bőven elég széles. Gyártanak erősítőket, lineáris tápegységeket, DAC- előerősítőt, phono előerősítőket, és szimmetrikus leválasztó trafókat egyaránt. Jelen tesztünk tárgya a felső kategóriában tanyázó IQRP-1500 hálózati táp kondicionáló egység.

VIABLUE felső kategóriás kábelek tesztje

kábel teszt

2022. január 28., 21:20

VIABLUE kábelek tesztjeA "belépő" szériás VIABLUE kábelek után most a felső kategória került sorra, abból csemegéztünk és teszteltünk egy komplett sorozatot. Mégpedig az NF-S6 Air RCA, NF-S6 Air XLR, SC-6 Single Wire, X-60 Silver Power típusúakat vettük szem és fülügyre.

IsoTek V5 Aquarius tápszűrő teszt

kábel teszt

2022. január 25., 23:00

IsoTek V5 Aquarius tápszűrőA tápszűrők témája általában nagy vitákat generál a hifisták körében mondván, akkor inkább egy jobb készülék, mint egy tápszűrő. Az IsoTek V5 Aquarius az egyik legújabb fejlesztés a gyártótól, ami bizonyítani próbálja, a tápszűrőknek igenis helyük van a hifi és házimozi láncban. Egyszerű, sallangmentes kialakítás és kinézet, hat darab csatlakozási lehetőség. Porondon az IsoTek V5 Aquarius.

következő oldal >

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.