Lejátszó

Rotel CD11MKII CD-lejátszó teszt

CD lejátszó teszt / középkategória

2023. december 11., 21:30

Rotel CD11MKII CD-lejátszóKen Ishiwata egyik utolsó művét, a CD11 Tribute CD-lejátszót a Rotel ezúttal nyugdíjazta, pontosabban frissítette, hiszen a hagyományos készülék továbbra is kapható. Megőrizve a legendás tervezőmérnök alapkoncepcióját, sikerült továbbfejleszteni és jobbá tenni ezt az eredendően is remekül sikerült, belépő kategóriás lejátszót.

Gato Audio CDD-1 CD-lejátszó teszt

CD lejátszó teszt / high end

2023. november 14., 07:05

Gato Audio CDD-1 CD-lejátszóA Gato Audio FM-15 állványos hangfala és AMP-150 integrált sztereó erősítője után a koppenhágai cég újabb sikertörténetét fogjuk most bemutatni. Bátor kijelentésnek tűnhet, de szerintünk nem estünk túlzásba, hiszen az erősítőhöz hasonlóan egy 10 éve a piacon lévő modellel van dolgunk a CDD-1 CD-lejátszó és DAC személyében.

Technics SL-1500C erőpróba

Vinyl lemezjátszó

2023. október 31., 10:00

Technics SL-1500C vinyl lemezjátszóAz AV-LAND jóvoltából alaposan megismertük a legendás DJ lemezjátszó otthonokra optimalizált, felső-középkategóriás képviselőjét. Az SL-1500C ugyanazokon az alapokon osztozik, mind a lemezlovasok köreiben közismert SL-1200C, de funkciókban és kinézetre is letisztultabb. Minek köszönheti népszerűségét?

Zidoo Eversolo DMP-A6 hálózati streamer teszt

médialejátszó teszt / felső középkategória

2023. október 17., 21:20

Zidoo Eversolo DMP-A6 hálózati zenelejátszóA Zidoo Eversolo a DAC-Z6 és a DAC-Z8 típusjelű konvertereivel valósággal letarolta a középkategóriás masinák piacát. Remek áron, felső kategóriás hangot produkált és kinézetben sem volt szégyellni valójuk, sőt! Ha már lúd, legyen kövér gondolták a tervezői és megjelentettek egy streamert is DMP-A6 néven, ami analóg kimenettel és DAC-ként is használható, külső DAC is köthető hozzá, kézenfekvő módon akár a sajátjai, ha "csak" futóműnek szeretnénk használni.

HiBy R2 II hordozható zenelejátszó teszt

médialejátszó teszt / középkategória

2023. szeptember 5., 22:15

HiBy R2 II DAPA HiBy R2 II (Gen2) ékes példája, hogy egy belépőszintű DAP, okosan megválasztott funkciókkal nemcsak arra való, hogy buszon ülve zenét hallgassanak rajta. Emellett az ára sem vészes. Mivel elődje jól szerepelt, nem volt kérdés, hogy kipróbáljuk-e az újított kiadást!

FiiO M15s hordozható zenelejátszó teszt

médialejátszó teszt / felső kategória

2023. augusztus 9., 15:15

FiiO M15s DAPMikor azt hinnénk, hogy a hordozható zenelejátszók nem tudnak újat mutatni (mert az okostelefonok kiszorítják azokat), váratlan szereplő érkezik a szerkesztőségbe. A FiiO M15s több tekintetben feszegeti a DAP kategória határait. Bőven az M17 ára alatt olyan funkcionalitást és hangélményt nyújt, amivel még kritikusokat is a székhez szögez. Miért vehető komolyan, amit tud és pontosan kinek való az M15s?

Bluesound NODE X hálózati zenelejátszó teszt

médialejátszó teszt / felső középkategória

2023. július 24., 12:20

Bluesound NODE X hálózati zenelejátszóA Bluesond a NODE termékcsaláddal elárasztotta a piacot megfizethető és bőven elfogadható minőségű streamereivel. Kaptunk egy olyan szériát, ami tökéletesen megfelelt a középkategóriás szintű zenehallgatás ismérveinek, könnyű megbízható kezelést és az átlagnál jobb hangot. A NODE X streamer a Bluesound 10 éves évfordulóját ünnepli más belsővel, mint az előző széria. Más lett a DAC chip, TI Burr-Brown helyett Sabre 9028Q2M felel a digitális adatok átalakításáért, a többi lényegi dolog nem sokat változott, a kinézet maradt ugyanaz.

Gold Note DS-10 EVO hálózati zenelejátszó teszt

médialejátszó teszt / felső kategória

2023. június 16., 20:35

Gold Note DS-10 EVO PSU-10 EVOLelkes hívei vagyunk azon magatartásnak miszerint, ha valami jól működik, ne piszkáld! Az olasz illetőségű Gold Note DS-10 EVO személyében ennek az üdvözlendő hozzáállásnak lehettünk a tanúi. Helyükre téve a dolgokat, létezik a "sima" DS-10 és ennek a Plus verziója, amit az EVO variáns követ, a WiFi átvitel és nagyobb felbontások kezelésével. Optimalizáltak a NYÁK-on, ahol kellett ott jobb minőségű alkatrészeket használtak fel, a változás nem világrengető inkább csak ráncfelvarrás a még tökéletesebb hangátvitel érdekében. Streamer és DAC egyben, az összes létező audio formátumot támogatja köztük az MQA-t is, de van DSD és DXD lehetőség. Bluetooth 5.0 is jár hozzá, bónuszként pedig kipróbáltuk a hozzá külön megvehető PS-10 EVO tápegységet.

Gold Note CD-1000 MkII DELUXE high end CD-lejátszó teszt

CD lejátszó teszt / high end

2023. április 13., 19:00

Gold Note CD-1000 MkII DELUXE high end CD-lejátszóA firenzei Gold Note 10 éves pályafutása alatt arra törekedett, hogy létrehozzon egy olyan termékpalettát, ami bárki igényeit ki tudja elégíteni, és tudjon építeni belőlük egy olyan rendszert, ami legyen digitális vagy analóg, a megbízható és csúcskategóriás minőséget képviselje. Kínálatukból, ebből a filozófiából kiindulva nem hiányozhat a nívós CD-lejátszó sem, aminek a CD-1000 MkII DELUXE nevet adták.

Linn Selekt DSM hálózati sztereó erősítő teszt

médialejátszó teszt / high end

2023. április 3., 21:05

Linn Selekt DSM hálózati sztereó erősítőA Linn Selekt DSM kipróbálása után átfogalmazódott bennünk a hifiről, otthoni zenehallgatásról alkotott kép. A készülék alapja hálózati zenelejátszó, vagy, ahogy sokan nevezik, streamer. Fő különlegessége a moduláris, egyedi fejlesztésű belső. Mindenki eldöntheti, hogy mit akar köré (pontosabban bele) kérni: erősítőt, térhatású házimozi tudást, szimmetrikus hangkimenetet és még sorolhatnánk. Most a sztereó erősítővé avanzsált kiadással szerzett tapasztalatokat osztjuk meg.

Triangle AIO C multiroom hálózati zenelejátszó teszt

médialejátszó teszt / belépő kategória

2023. március 27., 22:05

Triangle AIO C multiroom hálózati zenelejátszóA szerkesztőségünkben debütált a Triangle AIO C, a francia gyártó új, mini streamere, ami a méreténél fogva akár zsebre is vágható, ezzel a hordozhatóság minden ismérvét kimerítve. WiFi és kábeles Ethernet kapcsolat, az okostelefonos applikáció támogatja az összes lényeges streaming szolgáltatót, TIDAL, Deezer, Spotify, Qobuz és az internetes rádiókat.

FiiO M11S hordozható zenelejátszó teszt

médialejátszó teszt / felső középkategória

2023. március 22., 20:05

FiiO M11S DAPKorábban teszteltük a FiiO M17 csúcs lejátszót, amely mai napig a DAP kategória túltervezett, felülmúlhatatlan bestiája. Csak annyi bajunk volt vele, hogy nem fért a zsebünkbe és az ára sem széles közönségnek szólt. Az M11S hozzá képest harmadannyiba kerül. Ugyanazt a kettős DAC chipet alkalmazza és mindent tud, amire az átlagfelhasználónak szüksége lehet. Indulhat a móka?

Naim ND5 XS 2 hálózati zenelejátszó teszt

médialejátszó teszt / felső kategória

2023. március 15., 17:15

Naim ND5 XS 2 hálózati zenelejátszóAz ND5 XS 2 a Naim legkisebb hálózati zenelejátszója. Ha szeretnénk belépni a Naim világába, akkor ő jelenti az első lépést a digitális forráskészülékek sorában, de ugyanazt az NP800 streaming platformot kapta meg, mint az NDX 2 és az ND 555 csúcsmodell. Az ND5 XS 2 rendelkezik csak rá jellemző sajátosságokkal, ugyanakkor le sem tagadhatná gyökereit, hangminősége pedig legkevésbé sem a belépő kategóriát idézi.

iBasso DX170 hordozható zenelejátszó teszt

médialejátszó teszt / felső középkategória

2023. január 20., 21:15

iBasso DX170 DAPAz iBasso DX170 meghökkentő mennyiségű funkciót tartalmaz, amiknek köszönhetően meghaladja egy átlagos DAP képességeit. Koncepciója túlmutat a mezei hordozható zenelejátszókon, út közben és otthon is számtalan módon használható ki tudása. Alapos ismerkedés után is alig érheti kifogás, ezért érdemes vele komolyabban foglalkozni.

Musical Fidelity MX-Stream hálózati futómű teszt

médialejátszó teszt / felső középkategória

2023. január 5., 23:05

Musical Fidelity MX-Stream hálózati futóműEgy érdekes öszvér a Musical Fidelity háza tájáról, az MX-Stream néven futó, inkább hálózati lejátszónak nevezhető termék. Igaz, kezeli a legtöbb streaming szolgáltatót, tehát streamernek is megállja a helyét. Viszont nincs analóg kimenete, mindenképpen kell hozzá egy DAC a teljes körű működéshez. Van ellenben Spotify, TIDAL, Qobuz, HighResAudio, TuneIn elérhetőség, Roon Ready tanúsítvány, Shareport (AirPlay), UPNP/DLNA és Bluetooth lehetőség. A hátsó USB csatlakozóra köthetünk merevlemezt, NAS-t, vagy akár egy CD-írót is, igazi kis mindenes lett az MX-Stream.

Marantz CD 60 CD-lejátszó teszt

CD lejátszó teszt / felső középkategória

2022. december 19., 15:25

Marantz CD 60 CD-lejátszó MODEL 40n sztereó erősítőA Marantz megújult külsejű integrált erősítői (MODEL 30MODEL 40n) után a CD-játszók is új formatervet kaptak és ez nemcsak a felső, hanem a belépő kategóriában is megtörtént. A belépő kategória itt a Marantz értékei mentén értendő - a CD 60 bár ebbe tartozik, hangminősége alapján feljebb pozícionálható.

iFi Audio NEO Stream hálózati zenelejátszó teszt

médialejátszó teszt / felső középkategória

2022. november 24., 16:10

iFi NEO Stream hálózati zenelejátszóMelyik az a streamer, amit beállíthatunk, hogy tökéletesen alkalmazkodjon akár a Roonhoz, TIDAL-hoz, HQ Playerhez vagy, csak úgy simán működjön a háttérben, ha netán egyiket sem használjuk? Az iFi megalkotta a NEO Streamet, ahol ezen lehetőségek mindegyike adott, még az ínyencek is elégedetten csettinthetnek, nem nagyon van olyan felhasználási területe, amire az iFi ne gondolt volna és ne lehetne rajta beállítani.

Argon Audio Stream 2M MKII hálózati zenelejátszó teszt

médialejátszó teszt / belépő kategória

2022. október 28., 16:55

Argon Audio Stream 2M MKII hálózati zenelejátszóHálózati zenelejátszóval (angol neve streamer) gyorsan és kényelmesen megnyitható az interneten tárolt milliónyi zene felé vezető út. Az igényes zenehallgatók körében legnépszerűbb opciók 150-250 ezer forint között mozognak, amit nem mindenki engedhet meg magának. Éppen ezért előzte meg kíváncsiság az Argon Audio Stream 2M MKII tesztjét. Funkciókban kevesebbet tud, mint nagynevű riválisai, viszont árban is töredékébe kerül. Mire lehet számítani a 60 000 forintos hálózati zenelejátszótól?

Musician MDP-2 digitális futómű teszt

médialejátszó teszt / felső középkategória

2022. szeptember 23., 11:25

Musician MDP-2 digitális futóműMég mindig vannak olyan zenehallgatók, akik valamilyen okból kifolyólag nem szeretnének/akarnak a streaming világába bekapcsolódni (előfizetés, a lánc kiépítése nem olcsó mulatság stb.) és nincs akkora mennyiségű CD gyűjteményük, ami lefedné a zenei stílusok széles tartományát. Erre a problémára nyújt megoldást a Musician MDP-2 digitális lejátszó, amibe kizárólag SD kártya és pendrive dugható, azokról játssza le a zenéket, így bízvást nevezhető egy puritán cél eszköznek, ahol a hangminőség az első, nem a számtalan néha teljesen felesleges szolgáltatás.

Zidoo NEO Alpha hálózati médialejátszó teszt

médialejátszó teszt / high end

2022. szeptember 2., 13:50

Zidoo NEO Alpha hálózati médialejátszóA Zidoo Neo Alpha szinte minden, ami egy modern digitális forráseszköz lehet. Pár éve még 3-4 különálló készülék kellett, hogy ugyanilyen széleskörű funkcionalitást kapjunk. Ezért lett volna kár figyelmen kívül hagyni a cég nemrég bejelentett, legfrissebb zászlóshajóját. Fejlesztői nem kizárólag önszántukból, hanem a Zidoo közösség visszajelzései alapján hozták létre. Talán éppen ezért nehéz belekötni.

HiBy R5 Gen 2 hordozható zenelejátszó teszt

médialejátszó teszt / középkategória

2022. augusztus 29., 13:30

HiBy R5 Gen 2 DAPÜtős koktélnak tűnik a HiBy frissített, középkategóriás DAP eszköze sok szolgáltatással, amelyek régebben csak a drágább lejátszókban létezek. Érdekessége, hogy tetszés szerint bekapcsolható, A osztályú szimmetrikus erősítőt is tartalmaz. Ránézésre nehezen fogad el más kihívót. Lehet, hogy joga is van hozzá?

iFi Audio ZEN Stream hálózati zenelejátszó teszt

médialejátszó teszt / középkategória

2022. augusztus 1., 21:20

iFi ZEN Stream hálózati zenelejátszóStreamerekből nincs hiány a piacon, kis túlzással élve, ha becsukott szemmel rábökünk egy eladó masinára a hifi boltban, az első találat biztosan streamer lesz. A választék hatalmas mind funkciók, mind árazás tekintetében. Az iFi Audio eddig elsősorban a DAC készítésben jeleskedett, streamerből ez az első készüléke, amit nemes egyszerűséggel iFi Stream-nek neveztek el. A forma a ZEN szériához illeszkedik, ugyanaz a stílusvilág és kialakítás.

FiiO M11 Plus és FiiO M11 Plus LTD összehasonlítás

médialejátszó teszt / felső középkategória

2022. július 6., 17:05

FiiO M11 Plus és FiiO M11 Plus LTD DAP-okKorábban teszteltük a korlátozott mennyiségben gyártott FiiO M11 Plus LTD hordozható zenelejátszót. Azért volt csak limitált mennyiségben kapható, mert a benne lévő kettős AK4497 EQ DAC chipet a FiiO saját raktárkészletéből biztosította. Várható volt, hogy az M11 Plus LTD helyére előbb-utóbb megérkezik az "LTD" jelölés nélküli, sima M11 Plus. Mivel a két készülék közti különbség csekély, ez a cikk nem egy teljesértékű teszt. Azért íródott, hogy megválaszolja: az AKM chipekkpel szerelt elődhöz viszonyítva miben más a kettős ES9068AS DAC-ot tartalmazó M11 Plus?

Argon Audio SOLO hálózati zenelejátszó teszt

médialejátszó teszt / középkategória

2022. június 16., 11:20

Argon Audio SOLO hálózati zenelejátszóAz Argon Audio név nem igazán cseng ismerősen a jól ismert márkák árnyékában, pedig már 1983 óta jelen vannak az "iparban" és készítenek audio termékeket, mégpediglen Dániában. A termékskála lefedi az egész hifi láncot a forrástól a hangfalig bezárólag. Érdekesség, hogy a filozófiájuk szerint az aktív hangfalaké a jövő, így nem kell foglakozni az erősítő kérdésével. A filozófiájuk szerint első helyen van a zenehallgatást kellemessé tévő hangzás, és nem mellesleg 3 év jótállást adnak a termékeikre, valamint folyamatos firmware frissítést ígér a gyártó. Jelen cikkben a forrással fogunk foglalkozni az Argon Audio SOLO névre keresztelt WiFi és Bluetooth streamerrel, LAN kábel nélkül.

Audioengine B-Fi multiroom WiFi streamer teszt

médialejátszó teszt / középkategória

2022. május 25., 09:00

Audioengine B-Fi multiroom WiFi streamer

Senki sem szeret kábelekkel bajlódni, csak útban vannak, egy idő után káosz alakul ki a hifi állvány mögött és az áraik sem tekinthetők mellékes kiadásnak egy bizonyos szint felett. Megoldást jelent erre a problémára, ha WiFi vagy Bluetooth képes eszköz kerül a képbe, ahol ez a gond nem jelentkezik. Ilyen készülék például az Audioengine B-Fi aprócska zene streamer, amibe csak a feltétlenül szükséges vezetékek csatlakozói kerültek. Kapunk még TIDAL-t, Spotify-t, Napstert, Qobuzt és még sok egyéb lehetőséget a netes zeneforrásokhoz. Nem a felbontásokkal hivalkodó, de teljesen korrekt specifikációval megadott kis zenelejátszót sikerült fülügyre vennünk a napokban.

Pro-Ject CD Box DS3 CD-lejátszó teszt

CD lejátszó teszt / középkategória

2022. május 15., 23:05

Pro-Ject CD Box DS3 CD-lejátszóAlig telt el pár hét a Pro-Ject CD Box S3 CD-lejátszó bemutatója óta, és máris megérkezett a szerkesztőségünkbe az alapvetően analóg lemezjátszó specialista cég újabb ezüstlemez pörgetője a CD Box DS3. Nézzük hát meg, mivel is nyújt többet ez a valamivel nagyobb kategóriát képviselő modell!

Cocktail Audio X45Pro hálózati zenelejátszó teszt

médialejátszó teszt / high end

2022. május 12., 22:50

Cocktail Audio X45Pro hálózati zenelejátszóA Novatron, a Cocktail Audio gyártója, igen széles termékválasztékot kínál, a belépőtől a magasabb kategóriáig számos készülék áll rendelkezésre. az AV-Online is többüket tesztelte és az egyre magasabb árcédulához mindig egyre jobb hangzás és egyre több szolgáltatás társult. Az X45Pro multifunkciós hálózati lejátszó a Cocktail Audio csúcsmodellje, amely megépítésében és hangzásában egyaránt a felső kategóriát képviseli.

Reavon UBR-X100 UHD Blu-ray lejátszó teszt

DVD lejátszó/Blu-ray lejátszó teszt / felső középkategória

2022. május 7., 13:30

Reavon UBR-X100 Blu-ray lejátszóNemrég kipróbáltuk a Reavon UBR-X200 lejátszót, amelyet végül megtartottunk referencia forráseszköznek. De nem mindenki engedhet meg magának több mint félmillió forintot egy elsősorban optikai adathordozókhoz tervezett készülékre. Lássuk, hogy mit tud a kistestvér UBR-X100, kevesebb, mint feleannyiért!

Lotoo PAW 1 sztereó hangrögzítő és DAP bemutató

médialejátszó teszt / felső középkategória

2022. május 4., 23:00

Lotoo PAW 1 sztereó hangrögzítő DAPNéha megemlítünk olyan készülékeket, amelyek nem általános zenehallgatásra, hanem inkább professzionális célokra készülnek. Közéjük tartozik a Lotoo PAW 1 is. Használható koncertek, beszélgetések, előadások hangrögzítésére, de magas felbontású hordozható zenelejátszóként sem vall szégyent. Főleg tartalomkészítők számára lehet különleges, ebben a bemutató cikkben igyekeztünk összefoglalni, hogy miért.

HiBy New R6 hordozható zenelejátszó teszt

médialejátszó teszt / felső középkategória

2022. május 2., 14:35

HiBy New R6 DAPA HiBy New R6 tudástára az illetlenség határát súrolja. Kisebb testvéreitől eltérően ez a DAP már sokkal telefonszerűbb felhasználói élményt kínál, miközben hangja is jobban megfelel az audiofil igényeknek.

következő oldal >

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.