Az Octogon Audio moziszobája az Audio & Vision SHOW 2013-on

2013. november 20., szerda, 12:15

Octogon Audio Polk Audio hangfal házimozi hangfalszett Polk hangfal Polk Audio hangfal NAD NAD Master SIM2 projektor házimozi erősítő hifi show házimozi show szórakoztató elektronikai kiállítás Audio Vision SHOW

Az Octogon Audio barátságos, akusztikailag csillapított házimozi szobában fogadta látogatóit. Az ide betoppanók mindig az események középpontjában érezhették magukat. A szakszerűen beállított rendszernek és az ebből kiszabaduló, intenzív hangeffektusoknak köszönhetően, térhatásban nem volt hiány.

A Villány terem falai közt megcsodálhattuk a Polk Audio LSiM 707 álló hangfalait, teljes pompájukban. A házimozi hatás érdekében ezeket társították a kimondottan hozzájuk tervezett LSiM 706c centersugárzóval és 2 pár LSiM 702Fx háttérsugárzóval. Utóbbiak meglepően testes hangzást produkáltak, karakterük nagyon szépen összesimult a frontokéval. A basszusokért két darab REL R-528 mélyláda felelt, melyek egyébként az idei évtől hivatalos forgalmazó által elérhetőek Magyarországon. A nézők tekintetét olykor akarva-akaratlanul is elcsábította a képernyőről ez a két fényesre polírozott mélyláda. Pedig a képi élménybe se nagyon lehetett bekötni: ebben a szobában a SIM2 speciális DLP LED projektora, a Mico M.150 funkcionált. Lenyűgöző képe mellett, elenyésző zajszintje is dicséretet érdemel, igaz, utóbbiról csak a demóanyagok közti váltáskor lehetett meggyőződni. Hogy ne csak hangosan, hanem szépen is szóljanak az amerikai Polk hangfalak, a meghajtást NAD elektronikára bízták. Egész pontosan a NAD M25 THX Ultra2 minősítésű többcsatornás végerősítőjét és egy M15 HD2 processzort sikerült beizzítani, e készülékeket már egy korábbi cikkünkben részletesen bemutattuk.

Audio and Vision Show 2013 NAD Masters

A sötétben valóságos fényjátékot produkált a végfok kéken izzó LED füzérje és néhány pirosban úszó számjegy, amiket a Furutech Daytona csúcskategóriás hálózati szűrőjének kijelzője írt ki. Ezeket persze csak azok vehették észre, akik figyelme nem szegeződött a vászonra. Ami azt illeti, mi is jó darabig rátapadtunk - érkezésünkkor, épp a Tűzgyűrű egyik monumentális, "hiperlátványos" jelenetét vetítették... Egy a Transformers robotoknál többször nagyobb gép bunyózott a viharos óceán közepén egy Godzillához képest is legalább kétszer nagyobb élőlénnyel. Tipikusan olyan mozis élmény volt, amit nehéz tátott száj vagy szüntelen vigyorgás nélkül kibírni, ha az ember fogékony az efféle, valóságtól mérföldekre elrugaszkodott agymenésekre. A rendszer nem tűnt harsánynak, legalábbis a Házimozi Stúdió JBL Synthesis hangfalaihoz viszonyítva szerényebbnek hatott, ettől függetlenül a mélysugárzók alaposan megrezegtették a bejárat mellé helyezett borospoharakat. A meggyőző filmjelenetek után néhány perces "levezető" zenehallgatás következett, egy funky-szerű többcsatornás anyagot tettek fel, ami a viszonylag nagy hangerő ellenére az idősebb és fiatalabb korosztálynak egyaránt nagyon tetszett. Ugyanebben a szobában forráseszközként megtalálhattuk az OPPO BDP-103EU Blu-ray lejátszót, erről is írtunk részletes tesztet korábban. Nekünk főleg azért tetszett az Octogon Audio házimozija, mert a Polk hangfalak hangzásában volt valami megnevezhetetlen, de egyértelműen kellemes hatás, amitől szívesen időztünk volna tovább, de várt minket a következő szoba?

www.octogonaudio.hu

Audio and Vision Show 2013 Octogon Audio

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.