Így kap több figyelmet a hifi és házimozi

2020. március 19., csütörtök, 11:50

COVID COVID-19 koronavírus hifi házimozi hangfal hangszóró

Most, ezekben a vészterhes napokban a szokásosnál több időt töltünk otthon, az otthoni szórakozásból is jobban kivehetjük a részünket. Fejleszthetjük háttérismereteinket, élvezhetjük, amit kedvenc sztereó vagy házimozi rendszerünk, netán fülesünk nyújt. De mi a helyzet a hifi/házimozi szakkereskedésekkel?

Vége a hifinek?

A globális egészségügyi események miatt még a hifinek, házimozinak egyáltalán nincs vége, sőt! Az otthoni szórakoztató elektronikai eszközök mindig is a nehéz időszakokon, unalmasabb órákon hivatottak minket átsegíteni. Egy jó film/zene kikapcsol, inspirál és lelkileg erősít. Nem ámítás, hogy a zene gyógyít (itt ajánljuk Falus András - Zene és egészség c. könyvét).

hangfal

De a technológia máshova is elkíséri azokat, akik hajlandóak kimoccanni a nappaliból: egy jó kirándulás, kerékpározás vagy akár csak séta, netalán az erkélyen, teraszon, kertben eltöltött torna (elvégre ezek mindegyike csak erősíti az immunrendszert), alkalmával sokszor aranyat érhet még akár egy zsebméretű Bluetooth hangszóró vagy szinte bármilyen sportfülhallgató.

JBL Flip 5 Bluetooth hangszóró

Ennek kapcsán hasznos tevékenység zenei/filmes gyűjteményünk átnézése, vagy akár nyitni az újdonságok felé: a streaming szolgáltatók friss stílusok, zenék megismerésére nyújtanak lehetőséget. Mi több, a régóta halogatott, online elérhető koncertfilmek megnézése is ideális kikapcsolódás, vagy kreatívabbaknak akár zene készítése, hiszen potenciálisan minden számítógép amatőr zene/filmipari producerré tehet minket.

Lotoo PAW6000 mobil zenelejátszó

Hogyan tovább, AV-Online?

A mi munkánkat legkevésbé sem befolyásolja negatívan a koronavírus, mert folyamatosan kapjuk az érdekes, friss termékeket, újdonságokat az itthoni forgalmazóktól. Indulásunk pillanatától kezdve számtalan hangsugárzó, elektronika, fül/fejhallgató, DAP/DAC és kábel várja, hogy megoszthassuk a róluk szerzett ismereteinket a Kedves Olvasóval. Ráadásul mivel kevesebb időt fordítunk utazásra, több kapacitásunk marad minőségi tartalom készítésére. A konzumer termékeket amúgy is leginkább "home office" módon teszteljük és tapasztalataink megformálásához nem kell több, mint egy pár kipucolt fül, laptop és néhány liter sör, bor, gyümölcslé, vagy kávé.

Luxman DA-06 DAC

Azok véleményét osztjuk, akik szerint természetes, hogy a háttérben minőségi zene szól, vagy este a család összegyűlhet a televízió, netán vetítővászon előtt. Ilyenkor már egy ügyesen választott belépő/középkategóriás soundbar is jelentősen feldobhatja az élményt, sztereó/többcsatornás hangrendszerről nem is beszélve. Ráadásul sosem késő rendszert fejleszteni: például, nem lenne jobb telefonról vezérelni a régi hifit? Hogyan lehetne akár komplett otthonunkban internetről zenét hallgatni számítógép nélkül? Mivel alakíthatnánk Bluetooth-alapúra a telefon és a hangfal közti jelátvitelt? Mi legyen a kábellel, amelyet még tavaly szétrágott házi kedvencünk? Nem kéne szervizbe vinni a recsegő erősítőt? Na ugye...a hifinek sosincs vége!

Home Movie hifi bolt

Na de mi a helyzet a boltokkal?

Mára a legtöbb disztribútor webáruházat is kialakított, így jónéhány cég egyaránt elérhetővé teszi kínálatát online felületein, miközben termékekre és/vagy szállításra árkedvezményt biztosít. A fizikai boltok egy része bezárt, mások azonban csökkentett nyitvatartási idővel, de továbbra is szeretettel várják az ügyfeleket!

Látogatás előtt érdemes a weben keresztül felkeresni az adott üzletet: a Google Cégem (ez jelenik meg egyből a keresési lista mellett) Facebook felületen megjelenő nyitvatartási időt nem mindenki módosította az aktualitások szerint, illetve nem árt, ha információt szereznek a látogatási feltételekről (például bizonyos bemutatótermek alapjáraton is csak előzetes egyeztetést követően kereshetők fel, mert a szakértők így tudnak minőségi szaktanácsadást biztosítani Önnek).

Octogon Audio moziszoba

Örömmel fogadunk e-mailben vagy közösségi felületeinken minden ehhez fűződő hozzászólást Kedves Olvasóinktól, követőinktől! Mindenkinek kitartást és jó egészséget kívánunk!

-Az AV-Online csapata-

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.