AC Infinity AIRCOM T10 hűtőventilátor rendszer

Kánikula és hűtőszekrény vagy van, aki forrón szereti?

2020. szeptember 2., szerda, 19:20

AC Infinity hűtő ventilátor hűtőventilátor hifi hűtő erősítő hűtő processzor hűtő hűtő ventilátor hűtőventilátor rendszer

A hifisták egyik visszatérő jellegű rémálma a helyszűke és a por mellett a melegedés, ami többféle okból kifolyólag (igen drágám tényleg vettem egy erősítőt, de szinte ingyen, meg különben is kis helyen elfér) és az FTF (Feleség Tűrő Faktor) miatt nem rakható optimális helyre.

Többféle megoldás létezik a kialakult helyzet kezelésére, az egyik kivitelezhetetlen, a másik sokba kerül.

Például erősen ellenjavallott, bár csábító megoldásnak tűnik az adott készülék hűtőszekrényben való működtetése, méretre szabott jégtömbök elhelyezése a tetején, a klíma rászerelése tetejére, a túl hideg sör megfelelő hőfokra történő felmelegítése a végfokkal.

AC Infinity AIRCOM T10 hűtőventilátor rendszerAC Infinity AIRCOM T10 hűtőventilátor rendszerAC Infinity AIRCOM T10 hűtőventilátor rendszerAC Infinity AIRCOM T10 hűtőventilátor rendszerAC Infinity AIRCOM T10 hűtőventilátor rendszerAC Infinity AIRCOM T10 hűtőventilátor rendszerAC Infinity AIRCOM T10 hűtőventilátor rendszerAC Infinity AIRCOM T10 hűtőventilátor rendszerAC Infinity AIRCOM T10 hűtőventilátor rendszer

A készülékek tárolására kezdetben vala a hifi állvány és ma sincs nagyon másképp, az aktuális bútorzatban lévő "felesleges" nyílások és a puristák részéről a négylábú alkalmatosság, amit többen hajlamosak hokedlinak nézni és ezzel nem is tévednek nagyot. Valljuk be, egyik sem tökéletes megoldás szellőzés szempontjából, kivéve a hokedlit, de az meg egyéb, más problémákat vet fel. Az átlagos nappali bútorok polcai a lehető legrosszabbak, ergo féltve vigyázott audio berendezésünk minden lesz csak nem hűvös. Vannak olyan igazi hifi állványok, amik bőséges hellyel rendelkeznek, de azok ára általában a drága és a piszok drága között mozog és mivel azokhoz nagyobb terület is kell, így máris visszakanyarodtunk a kérdés legelejére azaz, ahhoz nincs elég hely.

Van erre valamilyen olyan megoldás, ami kis helyen elfér és "nem hifista" életünk párját sem zavarja túlságosan (természetesen előre is megkövetjük az audiofil hölgy olvasókat, eszünk ágában sincsen bármelyiküket is megsérteni, vagy holmi sztereotip képzetbe beskatulyázni)?

Természetesen van. Kis helyen elfér, keveset fogyaszt, halk és még jól is néz ki. Színre lép a nyári hónapok hűvösen elegáns dolgozója, az AC Infinity készülék hűtője.

AC Infinity AIRCOM T10 hűtőventilátor rendszer

A Marantz készülékeire hajazó kinézettel keres utat a vásárlók szívéhez az AC Infinity termékcsaládja, többféle kialakítással a vezérlés, a légáramlás és az eltérő számú, beépített ventilátorok számával. A ház alumínium és vaslemez ötvözete, így a tartósság garantált. Diszkréten laposan nyújtózkodik el a hűtendő készülék tetején és a szabvány rack méret kialakítással szinte mindenre ráilleszthető pontosan és passzentosan passzolni fog. Sőt van egy nagyjából a rack kétharmada méret is a kisebb terjedelmű egységekhez, így széleskörű alkalmazhatóság sem szenved csorbát.

AC Infinity AIRCOM T10 hűtőventilátor rendszer

A beépített PWM vezérlésű hűtőventilátorok száma a készülék árával növekszik, először kettő, utána 3 darab szolgál hűtés céljára, viszont mindegyik hosszú élettartamú, halk, kettős golyóscsapágyat kapott a megbízható működés érdekében, szilikon rezgéscsillapítással.

A vezérlés mindegyiken programozható, a kisebbeken fix programmódok és beállítások, a nagyobbakon a szabadabb programozhatóságot már egy fekete-fehér LCD kijelző is támogatja, plusz üzemmódokkal és információkkal.

AC Infinity AIRCOM T10 hűtőventilátor rendszer

A meleg levegő eltávolítása a melegedő szerkentyűből többféle módon, pontosabban többféle irányban lehetséges: felfelé, hátra és előre, ami választékkal tökéletesen tudjuk a kedvünkre és a szobánkra hangolni a légáramlás irányát, melyik a leghatékonyabb megoldás.

Kezünk ügyébe kaparítottunk egy modellt a felső kategória tagjai közül, az Aircom T10 típusjelű verziót, és meglehetős kíváncsisággal pakoltuk a kezünk ügyébe kerülő erősítők és egyéb más készülékre minden olyanra, ami meglehetős melegedési potenciállal rendelkezik.

AC Infinity AIRCOM T10 hűtőventilátor rendszer

A beüzemelés gyerekjáték, bedugjuk a külső tápegységet a konnektorba, kiválasztjuk a képernyőn, mekkora legyen az a hőfok, amin bekapcsol a készülék. Megadhatunk egy riasztási hőfokot, ahol diszkrét pityegéssel figyelmeztet az éber automatika jelezve, hogy nem ártana bekapcsolni, ha netán elfelejtettük ezt a tevékenységet zenehallgatás közben. Kapunk még ezek mellé választható üzemmódokat kézi be és kikapcsolást (On/Off) Auto (Automata) és energiatakarékos Smart lehetőséget is, így tökéletesen testre szabható a működés. Ortodox hifisták teljesen ki is kapcsolhatják a kijelzőt, a működést ez nem zavarja, de a fényereje is változtatható három lépésben.

AC Infinity AIRCOM T10 hűtőventilátor rendszer

Szinte teljesen hangtalanul működik a három darab ventilátor, jólnevelten végzik a dolgukat. Zavaró(bb) zaj csak akkor hallható, ha maximális teljesítményen pörögnek a ventilátorok, de arra egészen egyszerűen sohasem volt szükség. A legkisebb teljesítményen, ahol talán a denevéreket zavarja a zaj, ott is tökéletesen lehűtötte a kvázi "A" osztályban (XD osztály) működő Cambridge Audio 851A sztereó erősítőt szobahőmérsékletre, nem volt szükség nagyobbra venni a teljesítményt.

Összegezve, az Aircom Infinity megoldásával/megoldásaival választ kapunk a meleg nyári napok izzasztó kérdéseire elfogadható áron és ízléses kinézettel.

AC Infinity AIRCOM T10 hűtőventilátor rendszer

Az AC Infinity remekül kihasznált egy valós piaci rést egy olyan termékcsaláddal, amit főleg a kütyükben lakó kondenzátorok fogadnak örömmel és egy hatalmas lájkkal, ugyanis ez igen jó hatással van a várható élettartamukra. Nem mellesleg szinte teljes diszkrécióval végzik a munkájukat a saját és kapcsolt részeink legnagyobb örömére.

 

AC Infinity AIRCOM T10

Iránytű

Ár: kb. 60 000 Ft
Forgalmazó:

Home Movie Bt.

+36-1-2566478

1173 Budapest Csomafalva utca 1 D/9

Home Center üzletközpont

homemovie.hu

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.