Mivel kábelezzünk középkategóriás hifi rendszert?

2022. november 19., szombat, 18:10

KáCsa KáCsa Audió audio hifi kábel koaxkábel hangfalkábel audio kábel analóg kábel digitális kábel hifi kábel interkonnekt kábel RCA kábel XLR kábel Neotech kábel KáCsa kábel

Korábban esett róla szó, hogy már egy belépőszintű hifi szett is meghálálja az igényes kiegészítőket, kábeleket. Éppen ezért a gyenge minőségű kábel még erősebb mértékben visszafoghatja egy középkategóriás sztereó hangrendszer hangzását. Figyelembe véve, hogy egy globálisan közepesnek nevezett szett már többszázezer forintba kerülhet, jogos elvárás, hogy használója a legtöbbet szeretné kihozni belőle. A KáCsa Audió Kft. munkatársaival beszélgettünk arról, hogy mely termékeik a legnépszerűbbek középkategóriás hifi összeállításokat építők körében?

Kábelek középkategóriás hifi rendszerhezKáCsa KCE-FLW40 hangfalkábelKáCsa KCE-FLW40 hangfalkábelKáCsa KCE-FLW40 hangfalkábelKáCsa KCE-FLW40 hangfalkábelNeotech NES-3005 II hangfalkábelNeotech NES-3005 II hangfalkábelNeotech NES-3005 II hangfalkábelNeotech KCO-IS1 RCA kábel és XLR kábelNeotech KCO-IS1 kábelNeotech NEI-3003 III és Furutech FX Alpha Ag koax kábelekNeotech NEI-3003 III kábelNeotech NEI-3003 III kábelFurutech FX Alpha Ag koax kábelFurutech FX Alpha Ag koax kábel

Belépő-közép/közép/felső-közép - mi van?

Mindenki ízlése más, ezért nehéz pontosan belőni, hogy a középkategória hol kezdődik és milyen összegnél ér véget. Nincs kőbe vésve, hogy egy rendszernél milyen követelmények szerint válasszunk kábelt. A saját igényei és lehetőségei szerint mindenki eldöntheti, hogy mennyit szeretne kiegészítőkre szánni. A középkategória tág fogalom, különösen akkor, ha figyelembe vesszük, hogy elméletben alsó és felső középkategóriára is bontható. Az alább javasolt termékeket olyan vásárlók szokták választani, akik általános értelemben tekintett középkategóriás hangrendszer birtokosai. Viszont vásárlás előtt az illetőnek nincsen még kábele, vagy csak a legolcsóbb, alapszintű fekete "drót" a kiindulási pont.

KáCsa KCE-FLW40 hangfalkábel

Hangfalkábelek: KáCsa KCE-FLW40 és Neotech NES-3005II

Az egyik legnépszerűbb KáCsa hangfalkábel különlegessége, hogy lapos profilú. Mivel oxigénmentes vezetőszálai nem sodort, hanem fonott alakzatban helyezkednek el, hihetetlenül laza szerkezetű. Népszerűségét részben e praktikus tulajdonságának köszönheti, könnyen elfér szűkebb helyeken, fali panelek és szőnyeg alatt is könnyebb elrendezni, mint kör keresztmetszetű társait. A belépőszintű alternatívákhoz képest valamivel drágább (kb. 3000 Ft/m), de cserébe hatékonyabban segíti a részletesebb hangzást és nyíltabb sztereó teret.

KáCsa KCE-FLW40 hangfalkábel

Vezetőszálak teljes keresztmetszete 2x4 négyzetmilliméter, álló hangfalakhoz illesztve dús, telt mélyhangokra lehet számítani. Rendelhető folyóméterre, vagy a KáCsa Audió technikusai által készre szerelve, bármilyen hosszúságban. Utóbbi esetén a cég munkatársai forrasztásmentes, csavarral rögzíthető banándugót (BP-6201BG) szerelnek rá.

Neotech NES-3005 II hangfalkábel

Magasabb minőségű hangfalat birtoklók körében töretlen a Neotech NES-3005 II sikere, amely a korábban általunk is bemutatott Neotech NES-3003 II kisebb testvére. Ez a kábel teljesen más koncepció alapján készült, tudatosan tiszta és dinamikus hangélményhez optimalizálták. Külső átmérője 12 mm, merevebb szerkezetű, amit szűkös helyeknél nem árt észben tartani.

Neotech NES-3005 II hangfalkábel

A külső PVC köpeny alatt hat vezetőcsatorna található, melyeknek stabil elhelyezkedését PVC kitöltő elemek biztosítják. Különböző vastagságú vezetőszálakat tartalmaznak a csatornák. Ezek mindegyike monokristályos réz, angol elnevezése OCC, ami az Ohno Continuous Casting eljárás rövidítése. E gyártási folyamat közben az oxigénmentes rézanyagot -190 Celsius foknál is hidegebb kriogázas kamrába helyezik. Az extrém alacsony hőmérséklet hatására megváltozik a réz molekulaszerkezete, zenei jeltovábbító képessége javul. A NES-3005 II központi PVC fonala felőli oldalon ezüstözött monokristályos rézszálak is láthatók, általuk a mikro-dinamikus részletek és a magas frekvenciák élénkebb érzettel jelennek meg.

Neotech NES-3005 II hangfalkábel

A NES-3005 II tetszőleges hosszúságban, e sorok írásakor 25 000 Ft/m körüli összegért kapható. Hogy megéri-e ennyiért hazavinni, bárki eldöntheti, hiszen mint minden KáCsa és Neotech kábel, ez is kipróbálható otthon, saját rendszerben is.

Neotech KCO-IS1 RCA kábel és XLR kábel

Az analóg összekötő sláger-kábel: KCO-IS1

A KáCsa KCO-IS1 hosszú évek óta a cég legnépszerűbb középkategóriás analóg összekötő kábele. Tiszta, életteli hangkaraktere részben az OCC réz vezetőszálaknak, másfelől a minőségi árnyékolásnak köszönhető. Szimmetrikus kivitele által nemcsak RCA, hanem XLR összekötő is készíthető belőle. Zenerajongókon kívül házimozi építők és zenészek is rendszeresen választják.

Neotech KCO-IS1 kábel

6,3 mm-es Jack vagy 3-tűs XLR dugóval hangszerek vagy stúdió monitorok társaságában is hallhatóan részletesebb hangzást segít elő az olcsó, alapszintű alternatívákhoz képest. E kábel 6500 Ft/m körül kapható, de készre szerelve, standard hosszúságokban és egyedi méretben egyaránt kérhető.

Neotech NEI-3003 III és Furutech FX Alpha Ag koax kábelek

Digitális koaxiális kábelek: Neotech NEI-3003 III és Furutech FX Alpha Ag

Korábban írtunk a Neotech NEI-3003 III-ról, (kb. 12 000 Ft/m) mely finom részletekkel és aprólékosan tagolt hangszínpaddal vívta ki elismerésünket. OCC réz és ezüstözött OCC réz vezetők kombinálásával egyszerre fülbemászó és precíz a vele elérhető hang.

Neotech NEI-3003 III kábel

Itt meg kell említeni a japán Furutech-től származó FX Alpha Ag kábelt (kb. 22 000 Ft/m), mint erős alternatívát. Drágább, mint a Neotech NEI-3003 III, mégis hasonló mennyiségben rendelik, jóllehet, nemcsak középkategóriás, hanem high end hangrendszerekhez is. A Furutech népszerűségének oka, hogy meghökkentően neutrális hangzást segít megvalósítani. Emellett a dinamika is áramlóbbá válik, leggyakoribb dicséret, hogy csatlakoztatása után "már nem úgy szól a rendszer, mintha digitális lenne a zene", vagyis mellőzi a mesterkélt, technikai érzetet.

Furutech FX Alpha Ag koax kábel

Kimaradt valami?

Ahogy korábbi, belépőszintű hifi rendszer kábelezéséről szóló cikkünkben is említettük, sokféle módon kihozható egy készülékláncban szunnyadó potenciál. Akik nyitottak a tápellátás optimalizálására, azoknak tápkábel és tápelosztó opciókat is kínál a KáCsa, igény szerint otthoni kipróbálási lehetőséggel. A kábelezés mellett nem kevésbé jelentős a vibráció csökkentés és a szobaakusztika szerepe, ám utóbbival egy másik írásban fogunk bővebben foglalkozni.

Iránytű

Forgalmazó:

KáCsa Audió Kft.

+36-1-220-9100

+36-30-884-1234

1164 Budapest, Rádió utca 1.

kacsa-audio.hu

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.