Sbooster Vbus2 USB táp izolátor teszt

2016. augusztus 18., csütörtök, 10:20

Sbooster táp tápegység tuning táp Sbooster táp Sbooster tápegység táp teszt tápegység teszt Sbooster teszt Sbooster tápegység teszt Tuning tápegység teszt

Vajon mit tudhat egy olyan egyszerű kis szerkezet, mint az Sbooster Vbus2 izolátor egy hifi rendszerben? Erre kerestük a választ több héten keresztül, több USB DAC kipróbálása közben.

Sbooster Vbus2 IsolatorSbooster Vbus2 IsolatorSbooster Vbus2 IsolatorSbooster Vbus2 IsolatorSbooster Vbus2 IsolatorSbooster Vbus IsolatorSbooster Vbus és Vbus2 különbségek

Korábban egy rövid hírben már beszámoltunk az Sbooster Vbus2 megjelenéséről, de dióhéjban összefoglaljuk, hogy mi is ez a kis ketyere és hol használható. Ez a toldalék csak annyit tesz, hogy megszakítja a forráskészülék USB kimenetének tápágait, így a normál USB kábelekben jelen lévő 4 érből tulajdonképpen csak kettő marad bekötve, ami a jelátvitelhez elegendő. Ezt az izoláló hatást akkor tudjuk kihasználni, ha saját tápellátású USB DAC-kal rendelkezünk, melynek nincs szüksége az USB kábelen keresztüli áramellátásra. Ezekben az esetekben felesleges, hogy feszültség alatt legyen az USB kábel amúgy sem használt része, és mint zavaró tényező ezt jobb, ha kiiktatjuk. Erre nyújt egyszerű megoldást az Sbooster Vbus2.

Sbooster Vbus2 Isolator

A tesztben résztvevő, USB bemenettel és saját tápellátással rendelkező DAC-ok: NAD C 510, Cambridge Audio CXN, M2Tech Evo DAC Two, Denon DA-300USB. Forráskészülékek: Intel Braswell alapú HTPC Windows 10 operációs rendszerrel és Foobar2000 lejátszó programmal WASAPI kimeneten, Fidelizer 6.0 alap optimalizációval, Ubuntu Server 16.04 LTS Kodi 17.0 média center programmal, valamint Cubox-i2eX miniPC Voyage MuBox-szal. A zenekockánkhoz minden esetben az Sbooster tuning tápegységét használtuk. A forrásokat gigabites, vezetékes hálózaton keresztül egy Synology NAS látta el veszteségmentes tömörítésű zenei fájlokkal.

Sbooster Vbus2 Isolator

Hangminőség

A meghallgatások alatt többször kikötöttük, majd visszaraktuk a jel útjába a Vbus2-t és meghallgattuk a változásokat. Az első pár hang alapján semmit nem vettünk észre, aztán az idő teltével akkor értük tetten a hatását, amikor nem volt az aktuális láncban. Nélküle kisebb a tér mélysége, fárasztóbb az előadás és hamarabb meguntuk a zenehallgatást. Olyan, mint egy enyhe nyugtató, nem alszunk el tőle, de megszűnik az idegességünk, nyugtalanságunk és kisimul a homlokunkon a változásokat kereső koncentrálás ránca. Minél magasabb minőségre képes a rendszerünk, annál jobban érezhető lesz a hatása. Közelebb visz minket a zenéhez, a realisztikusabb hanghoz. Nincs sok dolga, de azt tisztességesen teljesíti. Simább vele minden, hamarabb kezdtük el a lábunkkal és a fejünkkel követni az ütemet. De természetesen ez sem gyógyír minden hangbéli hibára. Aki azt hiszi, hogy ezzel megspórolható egy PC alapú zenelejátszónál a jó minőségű tápellátás, az téved. Lehet, hogy a DAC-ok mindegyike aszinkron volt, de ennek ellenére is profitáltak abból, ha a Vbus2 kiiktatta a tápellátást az USB kijáratból, még akkor is, ha az már tuningolva volt.

Sbooster Vbus2 Isolator

Ajánlás

A gyógyszeres példánál maradva, ha valaki szeretne egy kis fejlesztést a rendszerében, de nem akar sokat költeni, akkor nyugodtan vegyen ebből az "audiofil multivitaminból". Úgy sincs benne semmi, ami árthatna és jobb lesz tőle az ember közérzete.

Iránytű

Ár (a cikk megjelenésekor): 6660 Ft
Forgalmazó:

KáCsa Audió

+36-1-2209100

+36-30-884-1234

1149 Budapest, Fogarasi út 19/E.

www.kacsa-audio.hu

Mérleg

Képes az általános megszólalás hangminőségét javítani

Egyszerű használat

Ha nem érzékelhető a hatása, akkor nem is ront a hangon

Nem minden esetben hatásos

Szubjektív vélemény

Hangminőség:  
Kivitel:  
Kezelhetőség:  
Szolgáltatások:  
Ár/érték arány:  

 

Sbooster Vbus2 Isolator

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.