Hama uRage gamer termékek tesztje

2018. október 4., csütörtök, 17:25

Hama uRage gamer fejhallgató billentyűzet egér gamer fejhallgató gamer billentyűzet gamer egér egér teszt billentyűzet teszt fejhallgató teszt gamer egér teszt gamer billentyűzet teszt gamer fejhallgató teszt

Előbb apró, majd hatalmas kitérőt tettünk a szokásos hifi tesztek közben, hogy kipróbáljuk milyen egy gamer fejhallgató, később pedig azt, hogy milyen is a hozzá illő egér és billentyűzet.

Hama uRage gamer termékekHama uRage SoundZ 7.1 gamer fejhallgatóHama uRage SoundZ 7.1 gamer fejhallgatóHama uRage SoundZ 7.1 gamer fejhallgatóHama uRage SoundZ 7.1 gamer fejhallgatóHama uRage SoundZ 7.1 gamer fejhallgatóHama uRage SoundZ 7.1 gamer fejhallgatóHama uRage SoundZ 7.1 gamer fejhallgatóHama uRage SoundZ 7.1 gamer fejhallgatóHama uRage SoundZ 7.1 gamer fejhallgatóHama uRage SoundZ 7.1 gamer fejhallgatóHama uRage Morph Mouse 2 gamer egérHama uRage Morph Mouse 2 gamer egérHama uRage Morph Mouse 2 gamer egérHama uRage Morph Mouse 2 gamer egérHama uRage Morph Mouse 2 gamer egérHama uRage Morph Mouse 2 gamer egérHama uRage Morph Mouse 2 gamer egérHama uRage Morph Mouse 2 gamer egérHama uRage M3chanical gamer billentyűzetHama uRage M3chanical gamer billentyűzetHama uRage M3chanical gamer billentyűzetHama uRage M3chanical gamer billentyűzet

Na de miért?

Tetszik vagy sem, van élet a megszállott hifi rajongók, az audiofilek világán túl is. Sőt, az a világ még nagyobb is, mint a mi kis "kifinomult zenesarkunk". Ezen sorok írója, pár éve "igazi" komponensekből álló hangrendszerrel lepte meg a gyermekeit. Majd egy évvel később, a lurkók gamer fejhallgatót kértek karácsonyra, mikrofonnal. Meg is kapták, és azóta a hifi összeállítás, a szép hangfalakkal csak a port gyűjti. A fejhallgató pedig, bár márkás, lassan lerohad a srácok fejéről. A fülpárnák kikopnak, a mikrofonok recsegnek, a kapcsolók és hangerőszabályzók pedig egyértelműen elhasználódnak. Így aztán, amikor a Hama munkatársai megkérdezték, szeretnénk-e kipróbálni pár gamer cuccukat, akadt egy fő a szerkesztőségben, aki felemelte a kezét és azt mondta, de igen.

Tehát jött a fejhallgató, mert ma úgyis azon hallgatják a mai gyerekek Spotify-ról és YouTube-ról a kedvenc zenéiket. S vele együtt jött az egér, és a billentyűzet. Érdekes volt kipróbálni, milyen egy precíz gamer egér és egy nagy, mechanikus billentyűzet cikkek írása közben. Megsúgjuk... Vagy inkább mégsem, ne szaladjunk ennyire előre!

Hama uRage SoundZ 7.1 gamer fejhallgató

Világító fejjel zenét hallgatni?

Tesztalanyunk, a Hama uRage SoundZ 7.1 (gaming headset) fejhallgató USB-s csatlakozású, tehát nem használható az otthoni hifi készülékekkel. A vezetékén egy jókora gombcsoportban van a hangerő szabályozás, ami meglepő módon analóg potmétert használ. Illetve itt van egy mikrofon némító gomb.

Hama uRage SoundZ 7.1 gamer fejhallgató

No és akad itt még érdekesség a "V" gomb, a vibrációt, vagyis a fejhallgatóba épített rezgőmotort kapcsolja ki vagy be. Ez tulajdonképpen egy aktív mélyládát hivatott helyettesíteni, a maga sajátos módján. Lényegében a fülpárnákon érzünk a mélyhangoknak megfelelő, viszonylag erős rezgést, masszírozást, amikor ez be van kapcsolva.

Hifista és apa szemmel nézve a SoundZ 7.1 pozitív meglepetés volt. Sztereóban nagyon korrekt hangja van. Egyszerű, ha úgy tetszik kis hifis hang, ami kiemeli a mélyeket és magasakat is. Igen, egy kicsit loudnesses hatású, tehát pont olyan, amilyet a nem hifi mániás vásárlók többsége szeretne, ebben az árkategóriában. Meghallgattuk egy sor audiofil tesztzenével és a uRage sokkal jobban teljesített, mint vártuk. Persze, nem audiofil, de sima sztereó fejhallgatóként, ilyen áron tökéletesen megfelel. Ráadásul a párnázottsága is egészen kényelmes, bár a súlya lehetne egy picivel kisebb. Apaként pedig megnyugtató, hogy egyrészt nem lehet ordításig hangosítani, másrészt nem igazán agresszív a hangja és a mélyeket is elsősorban a rezgőmotorokkal igyekszik extra élménnyé alakítani. Tehát nem kell tartani a fejhallgató által okozott halláskárosodástól. Ennél sokkal hangosabb és veszélyesebb egy átlagos fejhallgató és egy ASUS Xonar U7 kombinációja!

Hama uRage SoundZ 7.1 gamer fejhallgató

A gamer véleménye

Jól néz ki és jól működik. Jó a rezgés a basszusoknál és "baromi" jó a 3D hangzás is (játékokkal). Kényelmes, akkor is, ha órákig viseljük. A mikrofon minősége nagyon jó, ezért másokkal is egyszerűen tudunk beszélni a gépen keresztül.

Ez utóbbit amúgy külön ki kell hangsúlyoznunk. Ugyanis átlagban havi 1-2 alkalommal kell a hagyományos, hangkártyára kötött mikrofonok beállításaival bíbelődnünk és megesett, hogy a gyatra hangminőség miatt kellett újat vennünk. A uRage viszont a teljes tesztidőszak alatt hibátlanul működött és nem igényelt sem kiabálást, sem hosszas állítgatást.

Hama uRage SoundZ 7.1 gamer fejhallgató

Az eredmény egyértelműen ötcsillagos, és jó szívvel ajánljuk gamereknek és a szüleiknek is, például karácsonyfa alá.

Hama uRage Morph Mouse 2 gamer egér

Michael Bay egeret tervezett?

A uRage Morph Mouse² úgy néz ki, mint egy robot a Transformers-ből, miután autó helyett véletlenül egérré alakult. Az oldala és teteje is nyitott, a belsőjéből pedig halvány fény dereng, illetve kilátszik egy rakat funkcionális, vagy csak annak tűnő alkatrész. A tenyér alatti részen egy kis, kézzel elforgatható csavar segítségével állíthatjuk az egér testének hosszát. Tehát a kezünk méretéhez igazíthatjuk azt. A gombok között van két programozható és egy felbontás/gyorsaság állító, amire szükségünk is van, mert a 7000 DPI felbontású érzékelővel az egér egészen eszelős sebességre képes. Ez a DPI beállítás amúgy meglepően kezes, intuitív lett. No és ott van még egy célkereszt gomb az egér oldalán, aminek az értelmét a gamerek értik csak igazán. Ha megnyomjuk, az egér lassúbbá válik, így könnyebb lesz célozni. Elképesztő, de a gyerek számára ez logikus volt.

Hama uRage Morph Mouse 2 gamer egér

Lássuk, mit gondol erről az, aki nem az 1970-es évek szülötte

A fő gombok keménysége nagyon jól el van találva. A görgő mintázata is jó, kényelmes és könnyen használható.

Hama uRage Morph Mouse 2 gamer egér

Vagyis a gamer, aki eddig 13-15 ezer forintos, játékra szánt egereket használt, elégedett. Pedig a uRage sem kerül sokkal többe. Hozzá kell tenni, hogy bár akad jó pár fotós és videós kolléga, aki esküszik rá, hogy fotók szerkesztésekor hatalmas könnyebbséget ad egy gyors és pontos gamer egér, amit akár egy húszas alatt is megkaphatunk. Nos, egy pár nap használat után továbbra is azt mondjuk, hogy fotóra és egésznapos használatra, inkább fizetünk egy kicsit többet egy felsőkategóriás, vezeték nélküli egérért. A gamer egér gombjai keményebbek, másfajta használatra született.

Hama uRage Morph Mouse 2 gamer egér

Billentyűzet, amivel verekedni lehet

A uRage M3chanical már a sokadik gamer klaviatúra, ami megfordul a háztartásban. Ezeket valamiért sokkal gyorsabban elhasználják a gyerekek, mint a többi cuccukat. Hiába áldoztunk eddig is 10 ezer Ft felett, a legtöbb billentyűzetnek egy év után már akadt pár beragadó, vagy nem reagáló gombja. Persze a M3chanical már nem csak a 10, de a 20000 forintot is átlépi, így eleve többet vártunk tőle, és bizonyos szempontból többet is kaptunk.

Hama uRage M3chanical gamer billentyűzet

Mindjárt a kicsomagoláskor kiderült, hogy a doboz nem a belepakolt használati útmutatók tömege miatt nehéz, hanem azért, mert a billentyűzet alapja vaskos acéllemez. A mechanikus szerkezetű gombok pedig ebből a vázból állnak ki, jó magasan, így a világításuk is alaposan körberagyogja őket. Persze a gombokon lévő szimbólumokon is átjön a fény, tehát a betűk sötétben is jól felismerhetők. Itt azonban egy pillanatra meg kell állnunk, mert a gyártó valamiért eltérő betűtípussal dolgozott a betűk fölött és a numerikus csoportban. Ejnye! Érdekes, hogy a színek mellett a világítás módja is szabályozható. A gyári szoftverrel hullámzó, forgó, leütés körül hullámokat vető fényhatások közül is válaszhatunk. Valójában ezek némelyike még gépelés közben sem zavaró, sőt. Viszont cikkek írására nehéz lenne megszokni a magas, hangosan csattogó klaviatúrát.

Hama uRage M3chanical gamer billentyűzet

Mit mond a gamer?

A nagy betűk miatt jól látható mi hol van, amire még ráerősít a világítás is. A beállítás egyszerű, a szín és mozgás minták jól néznek ki. Egy pár alap játékmód, mint pl. FPS által használt billentyűk külön is kiemelhetők a fénybeállításokkal nem csak a "WASD". A magasan álló gombok elsőre zavarónak tűnnek, de mivel még egy csuklópadot is adnak hozzá, ezért egyáltalán nem kényelmetlen, sőt ellenkezőleg, nagyon kényelmes volt használni. Csak néhány gond volt vele, például: a billentyűk elég hangosak és a tesztpéldányon a szóköz túl könnyen lenyomható. Nagyon jó a billentyűzet, mert ha van tökéletes akkor ez közel jár hozzá.

Hama uRage M3chanical gamer billentyűzet

Vagyis a uRage belopta magát a gyermek szívébe. A kicsit eltérő színnel és ritmusban világító "Í" betű egyértelműen szoftveres probléma, amit a gyártó idővel, egy frissítéssel orvosolhat.

Milyenek a uRage cuccok?

Hifistaként érdekes betekintést kapunk a gamer világba. Irodai munkára talán (biztosan) nem ideálisak, de érdekes volt látni, hogy a tesztre kapott billentyűzet és egér, nem csak csillognak és világítanak, de tényleg jól megépített, masszív cuccok. A legnagyobb meglepetés azonban a fejhallgató, ami teljesen korrekt, kiegyensúlyozott hanggal rendelkezik. Kár lenne előítélettel közelíteni hozzá, érdemesebb meghallgatni! Jó szívvel tudjuk ajánlani gamereknek és hifista szüleiknek egyaránt. Jó karácsonyi ajándék lehet.

A CIKK MÉG NEM ÉRT VÉGET, KÉRLEK LAPOZZ!

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.