MEE Audio Connect és Connect HUB teszt

2019. november 8., péntek, 10:10

MEE Audio audio Bluetooth Bluetooth vevő Bluetooth receiver MEE Audio teszt Bluetooth vevő teszt Bluetooth receiver teszt

A MEE Audio alapvetően a belépő- és középkategóriában, azon belül is a kiegészítők piacán van jelen erőteljesen. Eszközeik ugyanakkor kifejezetten jó ár/érték arányt képviselnek, így a viszonylag alacsony ár nem takar minőségi problémákat. Jelen tesztünkben a Connect és Connect HUB termékeket próbáltuk ki, amelyek célja, hogy régebbi hifi láncunkat vagy tévénket a digitális korban is gond nélkül használhassuk.

MEE Audio ConnectMEE Audio ConnectMEE Audio Connect hátlapMEE Audio Connect hátlapMEE Audio ConnectMEE Audio ConnectMEE Audio ConnectMEE Audio ConnectMEE Audio ConnectMEE Audio ConnectMEE Audio Connect HubMEE Audio Connect HubMEE Audio Connect HubMEE Audio Connect Hub hátlapMEE Audio Connect HubMEE Audio Connect Hub

Bevezetés

A MEE Audio Connect és a MEE Audio Connect HUB egyaránt olyan Bluetooth alapú, vezeték nélküli audio átvitelt lehetővé tévő eszköz, amivel "felokosítjuk" meglévő, régebbi készülékeinket, hogy telefonunkkal, tabletünkkel is használhassuk és ne kelljen kompromisszumot kötnünk kényelem tekintetében.

MEE Audio Connect

A kettő közti különbség, hogy a Connect akkumulátoros, míg a Connect HUB csak hálózati adapterről üzemel. Viszont utóbbi több csatlakozóval rendelkezik és a gyártó ígérete szerint kétirányú átvitelt biztosít. Mindkét modell legfeljebb két fejhallgató meghajtására képes. Mi az alapfunkciókra koncentráltunk, így egy éppen kéznél lévő Bluetooth-os Sennheiser fejhallgatóval próbáltuk ki a Connect és Connect HUB termékeket.

MEE Audio Connect

Próba

Az eszközök üzembe helyezése egyszerű és mivel a belső átalakító végzi a munka egészét, nem szükséges sem beállítás, sem más előkészület. Csak csatlakoztatjuk tévénk vagy hifink audio kimenetét a Connect-ek egyikéhez, párosítjuk a fejhallgatóval - Connect HUB esetében BT alapú mobileszközzel is - és már hallgathatjuk is kedvenc zenénket, vagy kábelek nélkül élvezhetjük kedvenc filmünk hangját - remek minőségben.

A MEE Audio eszközök ugyanis nem teszik tönkre a hangot, ellenkezőleg: a maguk kategóriájában teljesen korrektül képeznek digitális jelet az analógból és fordítva. Egy 30 000 Ft körüli fejhallgatóhoz, amilyennel mi is kipróbáltuk őket, tökéletesen illenek, és nem hagynak kívánnivalót hang tekintetében.

MEE Audio Connect Hub hátlap

A beállítások egyszerűségéről már szót ejtettünk, mégis kiemeljük, hogy a csatlakoztatáson és párosításon kívül semmit nem kell tennünk - A MEE Audio Connect és Connect HUB csak működik és teszi a dolgát. Kíváncsiságból kipróbáltuk Parasound Zdac V.2-nkkel is a Connect-et, itt bizony már nagyot ront a hangon a digitális ide-oda alakítás. De természetesen a Zdac jóval magasabb kategóriát képvisel, így nem elvárható a MEE Audio termékektől, hogy partnerei legyenek. Mindazonáltal remekül teljesít a két kis doboz, Bluetooth hatótáv tekintetében különösen. Nagyjából 100 m2-es szerkesztőségünkben gond nélkül mozoghattunk, mászkálhattunk, egyszer sem szakadt meg vagy recsegett a hang. Ez pedig mindenképpen dicséretet érdemel, hiszen a megadott 10, illetve a Connect HUB esetében 30 m-es hatótáv teljesen zavarmentes környezetre vonatkozik, ezesetben pedig akár téglafalon is át kellett jutnia a jelnek.

MEE Audio Connect Hub

Összegzés

A MEE Audio Connect és MEE Audio Connect HUB termékeket jó szívvel ajánlhatjuk mindenkinek, aki szeretné régebbi tévéjét, hifijét "okosítani", a mostani mobileszközökkel és technológiákkal is kompatibilissé tenni. Természetesen ezek az eszközök nem audiofil felhasználásra lettek kitalálva, így nem is erre valók, azonban saját területükön belül kiválóan teljesítenek. A hangminőség az árakat is figyelembe véve bőven megfelelő, a hatótáv pedig kiváló mindkét eszköz esetében.

A CIKK MÉG NEM ÉRT VÉGET, KÉRLEK LAPOZZ!

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.