Új helyen a Hifi Station

2017. szeptember 25., hétfő, 16:25

Hifi Station Hifi Futár Házimozi Budapest audio hifi házimozi hangfal erősítő projektor fejhallgató hifi hangfal házimozi hangfalszett házimozi projektor audio lejátszó

A Hifi Station, 20. születésnapja alkalmából, egy új bemutatóteremmel ajándékozta meg magát és a hifi rajongókat. Az új helyen található Házimozi Budapest üzlet maga mögött hagyta a Lurdy Ház zajos világát.

A klasszikus hifi- és házimozi kereskedők többsége valahogy soha nem érezte magát otthonosan a plázák nyüzsgő világában. A lottózó és a gyógyszertár nem az a szomszédság, ami jól illeszkedik a Dolby Atmos rendszerek hangjához. Ilyen értelemben pedig nem is meglepő, hogy az idén 20 éves Hifi Station is inkább egy külvárosi házban keresett magának új otthont. Itt egy szépen berendezett demószoba várja a látogatókat, ahol nincs álmennyezet, nincsenek a zajra panaszkodó szomszédok. Végre, egy olyan helyiségben hallgathatjuk a cég kínálta hangfalakat és elektronikákat, ami nem csak hasonlít egy valódi nappalira, hanem eredetileg az is volt.

Házimozi Budapest moziszoba

Mit kínál a Hifi Station?

Széles kínálatot, olyan márkák termékeiből is, amelyek felett a legtöbb hazai kereskedő mostanában, mintha elsiklana. Itt van a saját importból származó HECO, Magnat LZR, Oehlbach, JVC, valamint az Acoustic Research. Kínálatukban szerepelnek Magnat, NAD, Onkyo, TEAC és Audio-Technica termékek. Itt van a FiiO rengeteg lejátszója, feltöltve, kipróbálásra készen és valós raktárkészlettel. Vagyis nem csak rendelni, hanem azonnal, helyben vásárolni is lehet, nem kell várakozni. Ami 20 évvel ezelőtt még természetes volt, azt ma, a webshopok világában már külön ki kell emelnünk, mert már csak egy maréknyi, elszánt szakkereskedő igyekszik valós készlettel rendelkezésünkre állni.

FiiO lejátszók

A FiiO termékeit mindjárt az emeleti előtérbe megérkezve láthatjuk. Két vitrint töltenek meg a mi tesztjeinkben is rendre Ajánlott Vétel címkét kiérdemlő, hordozható zenegépek és fülhallgatóik. Tőlük jobbra, a falon szorosan egymás mellett csüng a sok-sok fejhallgató, köztük a JVC kínálatának java, Magnat LZR, Onkyo és Audio-Technica teljes utcai modellsorozata is. Ezekkel se sűrűn találkozunk más hazai boltban.

Házimozi Budapest - fejhallgatók és kábelek

Alattuk, ahogyan az egy ilyen kereskedésben elvárható, hifi és házimozi elektronikák állnak, katonás rendben. Itt van sok-sok NAD, Bluesound, az Onkyo teljes sztereó és házimozi kínálata, néhány kuriózum SONY elektronika és persze rengeteg TEAC. No igen, a TEAC is egy olyan márka, amiből a legtöbb helyen aránylag szűk a kipróbálható termékek köre. Itt azonban nem csak a keskeny Reference modellek és DAC-ok közül válogathatunk, hanem a teljes szélességűek közül is.

Házimozi Budapest - TEAC és Audio Technica lemezjátszók

Mellettük állványra helyezendő hangdobozok, hangfalkábelek kaptak helyet. Ezután jön egy jókora kábeles fal Oehlbach és Acoustic Research termékeivel. Az Oehlbach kábelekre a gyártó 30 év garanciát ad, ez nem egy mindennapi ajánlat!

Házimozi Budapest - Oehlbach és Acoustic Research kábelek

Ugyanezek a gyártók, még további három vitrint töltenek meg a különböző kiegészítőikkel. Van itt DAC, digitális jelátalakítók, Bluetooth vevő és adó(!) egyaránt, készülékalátétek és fejhallgató tartók.

Házimozi Budapest - Oehlbach

No és van még itt jó pár TEAC és Audio-Technica lemezjátszó és a hozzá tartozó kiegészítők, tisztító eszközök, hangszedők széles kínálata, mert 2017-ben a fekete lemez divat, sőt nélkülözhetetlen.

Házimozi Budapest - Onkyo lemezjátszó

Persze aki belépett az emeleti előtérbe, az nem áll meg ott, hanem tovább halad a bemutató szoba felé, ahol a falak mentén szorosan egymás mellett sorakoznak a hangdobozok. Illetve, nem is mind állnak a fal mellett. Ugyanis a HECO Direkt annyira kilóg a sorból, hogy érkezésünkkor magában állt a pár, a szófa mögött. Egyszerűen nem lehet beállítani a többi közé, annyira más.

HECO Direkt hangfal

S ha már szóba került a Direkt, itt van a klasszikus arányú típusnak az új, szélessávú hangszóróval épített változata, az Einklang is, amit a Magnat RV-3 hibrid csöves erősítővel ajánlanak a helyi szakik.

Házimozi Budapest - Magnat RV 3 csöves erősítő

Ezen kívül a gyártó teljes hibrid sztereó erősítő kínálata is folyamatosan elérhető. Megkoronázzák a kínálatot a HECO csúcs hangfalai, a New Statement-ek és Celan-ok, szóval van miből válogatni.

Házimozi Budapest - HECO hangfalak

Amikor a házimozi rész felé fordítjuk figyelmünket, a mennyezeten egy JVC projektort találunk. Logikus választás, hiszen a Hifi Station a JVC vetítők hazai képviselete is. Hogy legyen mit rákötni a projektorra, itt van a Sony új 4K/UHD Blu-ray lejátszója is, beüzemelve. A hírek szerint ez a típus mostanság nagy favorit. Ha házimoziról van szó, az erősítő/processzor feladatkörét, jobbára az Onkyo termékeire bízza a csapat. Ottjártunkkor is három erősítő volt bekötve, meghallgatásra előkészítve.

Házimozi Budapest moziszoba

Természetesen, ha már alaposan körülnéztünk, kiszemeltünk pár finomságot, amit a közeljövőben tesztelni fogunk. Egészen biztos, hogy sort kerítünk a JVC fa membrános fejhallgatójára, mert az egy igazi kuriózum, az Oehlbach XXL DAC sem marad ki, mert az most akcióba került és alighanem meghallgatjuk a HECO Direkt Einklang-ot is. Persze örömmel veszünk minden olvasói javaslatot is, hiszen nekünk és a Hifi Station csapatának is az az érdeke, hogy olyasmit vegyünk górcső alá, ami sokakat érdekel.

JVC HA-SHR01 fejhallgató és Acoustic Research fejhallgató erősítő

Tehát aki a Hifi Station, illetve Hifi Futár boltját keresi, az a jövőben ne a Ludry Ház felé vegye az útját, hanem a XIV. kerületi Fogarasi út 198-at célozza meg! Az ott található Házimozi Budapest üzletben várja a HECO, a Magnat LZR, a NAD, a TEAC, a JVC, a FiiO és még sok más.

www.hazimozibudapest.hu

www.hififutar.hu

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.