Címke

audio [3264 találat]


JBL Tune Flex, Beam és Buds TWS Bluetooth fülhallgatók áttekintése

2024. február 22., 12:30

JBL Tune TWS fülhallgatókNem egészen teszt, inkább áttekintés következik, mivel a JBL Tune szériában több vezeték nélküli fülhallgató is kapható azonos áron. A gyártó kínálata rohamosan fejlődik, modelljei szinte évi rendszerességgel váltják egymást, ezért nem könnyű kiigazodni az aktuális kínálatban, kideríteni, hogy melyik a legkiforrottabb modell. Az újdonság varázsa nem minden, hangzatos funkcióktól függetlenül a komfort legalább annyira eldönti egy ilyen termék sikerét. Ha valaki naprakész felszereltségű JBL TWS opciót keres 50 000 forint alatt, akkor a Tune Flex, Tune Buds és Tune Beam neve egyaránt felbukkan. Melyiket érdemes választani, mi várható A JBL középkategóriás krémjétől?

Linn monoblokk kompromisszumok nélkül

2024. február 21., 11:35

Linn Klimax Solo 800 mono végerősítő"…bármely hangfalat képes meghajtani optimálisan - bármilyen körülmények között." - nyilatkozza legújabb végerősítőjéről a Linn. A Linn Klimax Solo 800 analóg és digitális technológiák párosításával lett a legfejlettebb végfok, amely eddig elhagyta a skót üzemet.

iFi LAN iSilencer hálózati LAN szűrő teszt

2024. február 19., 21:55

iFi LAN iSilencer hálózati LAN szűrőAz iFi márkanév már jó ideje azok közé tartozik, amelyek meglehetős megbecsültségnek örvendenek a hifisták körében, ahol az elérhető ár és a pazar felépítés/minőség találkozik egymással. Indulása óta - amikor még csak DAC és fejhallgató erősítők szerepeltek a választékában - alaposan kibővült a repertoárjuk. Beléptek a high end világába a Pro iDSD-vel, többek között tápegységet és zavarszűrőket is kínálnak a nagyérdeműnek. A cégnél is rájöttek, hogy a mai, elektroszmoggal szennyezett világban elengedhetetlen ezek eliminálása, megszüntetése a jelútban. Az egyik ilyen megoldás a LAN iSilencer néven futó hálózati szűrő, ami nem csak az internetes, külső világból betévedő szennyezettséget szűri, hanem az otthoni, helyi hálózaton is kifejti áldásos hatását.

final ZE3000 TWS Bluetooth fülhallgató teszt

2024. február 18., 17:05

final ZE3000 TWS Bluetooth fülhallgatóMiután kipróbáltuk a japán székhelyű final D8000 Pro Edition zászlóshajó fejhallgatóját, a szélesebb közönség számára elérhető modellek következnek. Valószínűleg a gyártó legnagyobb figyelmet kapó termékei közé lehet sorolni a ZE3000 TWS fülhallgatót, mely a futurisztikus formatervet kellemes felhasználói élménnyel és Bluetooth korlátokat feszegető hangzással kombinálja.

Új erősítő a Norma Audio kínálatában

2024. február 17., 15:00

Norma Audio REVO IPA-80 sztereó erősítőA Norma Audio kínálatában új integrált sztereó erősítő jelent meg, melynek neve REVO IPA-80. Ez a korábban általunk is bemutatott REVO IPA-70B utódja, frissített tápegységgel és oldalanként még 10 wattal megtoldva. A kecses formaterv megmaradt, melyen kívül, ahogy a gyártó fogalmaz, "hang közvetlenségre" lehet számítani. Hamarosan teszteljük, addig jöjjön néhány technikai érdekesség!

Sennheiser AMBEO Soundbar Mini soundbar teszt

2024. február 15., 07:10

Sennheiser AMBEO Soundbar MiniHa lehetőségünk van rá, igyekszünk egy-egy termékcsaládnál lentről felfelé menni a ranglétrán, de néha úgy jön ki, hogy a csúcsról indulunk visszafelé. Nem volt ez máshogy a Sennheiser AMBEO Soundbar-okkal sem, így a nagy AMBEO Max és a nemrég tesztelt AMBEO Plus után, most elérkeztünk az AMBEO Mini-hez, ami a jelek szerint kevesebb dologban marad el a nagytesókhoz képest, mint gondoltuk.

Bose QuietComfort Ultra aktív zajzáras Bluetooth fejhallgató teszt

2024. február 13., 10:40

Bose QuietComfort Ultra Headphones Bluetooth fejhallgatóAkik sokat utaznak, nem győzik dicsérni a Bose QC évek óta hódító szériáját. Más kérdés, hogy a hangminőség megszállottjai sokáig csak szájhúzással méregették, mert a gyártó túl egyedi és szintetikus, lágy karaktert szabott rájuk. Az utóbbi években rendkívül erőssé vált a vezeték nélkül ANC fejhallgatók mezőnye. Így aktuálissá vált, hogy a Bose reagáljon a kihívókra és túllépjen saját korlátjain. Vajon hogyan sikerült?

Hanglemez karbantartás

2024. február 12., 13:00

Vinyl lemez karbantartásA vinyl lemez kényes tárgy, nem megfelelő használattól visszafordíthatatlanul megrongálódik. Olyankor romlik hangminősége, vagy rosszabb esetben lehetetlenné válik a lejátszása. Pedig ideális karbantartással akár évtizedekig biztosít pompás hangélményt. Sokan visszatértek ehhez az hordozóhoz, hogy általa élvezzék kedvenc zenéiket. Összegyűjtöttünk néhány praktikus terméket és módszert, melyek használatával, betartásával lényegesen meghosszabbítható egy lemezgyűjtemény élettartama.

Monitor Audio Platinum 100 3G high end állványos hangfal teszt

2024. február 11., 00:35

Monitor Audio Platinum 100 3G high end hangfalAz alaposan megújult Monitor Audio Platinum 3G négyesfogatából az Extreme Audio szaküzletében már sikerült megismernünk a Platinum 200 3G álló típust, ami nagyobb nappalik ékköve lehet kivitelezését és előadását is tekintve. A most az AV-Online otthonába látogatott Platinum 100 3G kisebb alapterületbe próbálja ugyanazt a szintet eljuttatni. Szerintünk sikerült is neki!

KáCsa hangfal jumper teszt

2024. február 9., 20:10

KáCsa hangfal jumperRengeteg döntést meg kell hozni, amikor egy hangfal készül. Némely ezek közül az előállítás költségét, más a gyártási hatékonyságot szolgálja. Hallgatók visszajelzései alapján az derült ki, hogy hifi rendszer kábelezése során az áthidaló (jumper) cseréje is megfontolandó. Utóbbit a gyártók sokszor még magasabb kategória esetén is egyszerű sárgaréz vagy bronzötvözet lemezzel valósítják meg. Mi történik, ha kicseréljük jobb minőségűre, például OFC vagy OCC rézre?

FiiO K11 DAC és fejhallgató erősítő teszt

2024. február 7., 22:35

FiiO K11 DAC fejhallgató erősítőA kisméretű hifi eszközeiről közismert FiiO legújabb terméke azoknak készült, akik számítógéphez és akár további két forráshoz (játékkonzol, televízió stb.) szeretnének fejhallgató erősítővel egybeépített D/A konvertert. Láttunk ilyet korábban, de a K11 azért érdemel külön említést, mert egész kellemes áron kapható és formaterve új fejezetet nyit a gyártó történetében.

KEF LSX II LT: majdnem ugyanaz, de kedvezőbb áron

2024. február 5., 20:45

KEF LSX II LT aktív hangfalA korábban tesztelt KEF LSX II hangfalon kisebb-nagyobb egyszerűsítéseket végeztek. Kihoztak belőle egy megfizethetőbb LT kiadást, mely már Magyarországra is megérkezett. A hangszórókat és az erősítőket megőrizték, a telefonos alkalmazás és a hálózati funkciók ugyancsak maradtak. Akkor mi változott?

Fenevad Marantz házimozi erősítő érkezik

2024. február 5., 06:20

Marantz CINEMA 30 házimozi erősítőA több mint hetvenéves gyártó folytatja új formatervére épülő házimozi erősítőinek piacra dobását. Közleményére alapozva legújabb terméke, a CINEMA 30 lesz a legmagasabb minőségű AVR, amit eddig készített. Várhatóan márciusban érkezik, addig rövid hírben foglaljuk össze főbb jellemzőit.

Soundbar is lehet az új Audio Pro C20

2024. február 3., 07:10

Audio Pro C20 soundbarVezeték nélküli hangrendszer a fő funkciója, de HDMI bemenetének köszönhetően annak sincs akadálya, hogy soundbarként használják. Az Audio Pro legfrissebb terméke február közepétől rendelhető. Ha lehetőség lesz rá, akkor biztosan tesztelni fogjuk, addig is rövid hírben tekintjük át fontosabb jellemzőit.

Bowers & Wilkins 603 S3 álló hangfal teszt

2024. február 2., 12:30

Bowers & Wilkins 603 S3 hangfalA Bowers & Wilkins megújult 600-as sorozatának nagyobb állványos, 606 S3 típusát már bemutattuk, és bizony nem okozott csalódást, hiszen a korábbi, nagyon is jól sikerült modellt még jobbá tették, ezáltal kisebb alapterületű szobák szinte mindenese lehet. A 603 S3 a széria egyetlen álló doboza, ami tartalmazza a kisebb típus újításait, kiegészítve dupla mélysugárzóval. Nézzük csak a részleteket és a benyomásainkat!

Lotoo Mjölnir high end fejhallgató erősítő és zenelejátszó teszt

2024. február 1., 00:30

Lotoo Mjölnir high end fejhallgató erősítőA Lotoo limitált kiadású zászlóshajója nem zsebméretű, de akkumulátora által valóban hordozható. A formánál nem kevésbé fontosabb, hogy teljes mértékben legfelső kategóriát kíván megtestesíteni. Jelenlegi tudomásunk szerint nincs ugyanilyen funkciókat kínáló, egyértelmű riválisa, de a különc luxus mellé milyen hangélmény társul?

JBL Live 770NC aktív zajzáras Bluetooth fejhallgató teszt

2024. január 31., 11:10

JBL Live 770NC Bluetooth fejhallgatóNehéz lépést tartani a JBL vezeték nélküli füleseivel. Évről évre sűrűn érkeznek az új modellek, ami leginkább a folyamatosan fejlődő Bluetooth technológiának tudható be. Nem is olyan régen még meggyőződéssel gondoltuk, hogy aki zavaró hibák nélkül szeretne élvezhető vezeték nélküli élményt egy fejhallgatótól, ne adja lejjebb a prémium kategóriánál. A Live 770NC ékes példája, hogy 2024-ben már bőven 100 000 forint alatt is kapható olyan Bluetooth füles, ami egyszerűen kiforrott és jó, megfelel a mindennapi követelményeknek, kellemesen szól és kényelmes is. De azért fejtsük ki bővebben, hogy miért látjuk/halljuk versenyképesnek a cég középkategóriás újoncát!

Kanto ORA aktív hangfal teszt

2024. január 30., 20:30

Kanto ORA aktív hangfalA Kanto ORA célja kombinálni a multimédiás számítógépes hangfalak és professzionális célra tervezett stúdió monitorok világát. Kedvező ár/érték arányt preferáló tartalomkészítők, számítógépes játékosok vagy kis szobában élő zenekedvelők számára praktikusnak tűnik. Titkos fegyvere a váratlan erő, amire a kis méret alapján senki nem számítana. Kipróbáltuk!

Emotiva BasX A2m sztereó erősítő teszt

2024. január 29., 15:00

Emotiva A2m sztereó erősítőAz Emotiva valamit mindig tudott a belépő kategóriában! Persze jóval fölötte is, de a megfizethető ársávban a hiányosságok ellenére olyat produkáltak általában, hogy elismerésünk jeléül inkább csendben maradtunk. Nagy rá az esély, hogy most is hasonló lesz az eredmény, hiszen a terítékre került BasX A2m sztereó erősítő ára 150 ezer forint, és már akkor sem lesz egy szavunk sem, ha csak az előd A-100 kvalitásait hozza!

FiiO FT5 síkmágneses fejhallgató teszt

2024. január 27., 18:55

FiiO FT5 fejhallgatóIzgalmasan indult az év, mert épphogy elmosogattuk a pezsgőspoharakat, szerkesztőségünk polcait máris megtöltötték a tesztre váró hifi újdonságok. A FiiO FT5 fejhallgató eljöttét izgatott nemzetközi várakozás övezte, részben azért, mert az FT3 után még komolyabb alternatívát képez, másfelől ez a cég első síkmágneses technológiát tartalmazó terméke. Vajon az FT5 mennyire rázza meg nem kevésbé népszerű, középkategóriás kihívóit?

következő oldal >

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.