Jamo C 9 II, megújult a cég klasszikus sorozata

2019. július 29., hétfő, 12:30

Jamo audio házimozi hifi hangfal hangfalszett Concert Jamo hangfal Jamo Concert hifi hangfal házimozi hangfalszett Jamo hifi hangfal Jamo házimozi hangfalszett

A Jamo főnixmadárként éledt újra a hamvaiból, ezt már megírtuk néhány évvel ezelőtt is, az örömhír első igazi kézlenyomata pedig az volt, hogy a sikeres Concert 9 szériájukat újjáélesztették, ráadásul olyan árfekvésben, ami a korábbiakkal ellentétben, mindenki számára elérhető volt.

Jamo Concert 9 II házimozi hangfalszettJamo C 97 II házimozi hangfalszettJamo C 91 II házimozi hangfalszettJamo C 91 II hangfalJamo C 91 II hangfalJamo C 91 II háttérsugárzóJamo C 93 II hangfalJamo C 93 II hangfalJamo C 95 II hangfalJamo C 95 II hangfalJamo C 95 II hangfalJamo C 95 II hangfalJamo C 97 II hangfalJamo C 97 II hangfalJamo C 97 II hangfalJamo C 97 II hangfal talpJamo C 9 CEN II centersugárzóJamo C 9 CEN II centersugárzóJamo C 9 SUR II háttérsugárzóJamo C 9 SUR II háttérsugárzóJamo C 9 SUR II háttérsugárzóJamo C 9 SUR II háttérsugárzó

Most érkezett el az idő, hogy ismét alaposan átmozgassák ezt a sorozatot, aminek az eredményét mi is hamarosan megtapasztaljuk, hasonlóan a korábbi tesztekhez. Összesen hat tagot számlál a Concert 9 II sorozat, ebből kettő állványos, kettő álló, egy center-, egy pedig háttérsugárzó, tehát pillanatnyilag csak a mélyláda hiányzik a palettáról, de ezt korábban is más szériából kellett pótolni, ha házimoziban gondolkoztunk.

Jamo C 95 II hangfal

Újra azon voltak a Jamo-nál, hogy megpróbálják ötvözni a prémium akusztikai teljesítményt egy modern, eléggé fényűző dizájnnal, tehát a belső és külső jegyeket ismét együtt indították útjára. Az utóbbi tekintetében jelentősebb változás ugyan nem tapasztalható, ami nem jelent problémát, hiszen az eredeti is jól mutatott ívelt oldallapjaival és a mutatós hangszóróperemekkel. Az anyagfelhasználás viszont most még minőségibb, ez szembetűnik a teljes frontoldalt védő szövetrácson is, a doboz pedig sokkal masszívabb fából készült, ahogyan a belső merevítő elemek is.

Jamo C 91 II hangfal

A 2,5 cm-es selyemdóm magassugárzót egy diffrakciós hullámvezetővel (WaveGuide) párosították, ami tisztább hangot biztosít a térben a helyiség bármely pontján, ezt alkalmazták minden modellben. A Hybrid Composition Conical Cone (HCCC) mélysugárzók is megegyeznek a típusokban, csupán a méretük és darabszámuk tér el, továbbá basszreflex támogatást kaptak, így nyújtva dinamikus produkciót.

Jamo C 91 II hangfal

A C 91 II a legkisebb tagja a sorozatnak, mérete 265x175x191 mm, 10 cm-es a mélyközepe, a frekvencia-átvitel alsó határa pedig 65 Hz, ami által elsősorban háttérsugárzóként állja meg a helyét. A C 93 II-be már 15,2 cm-es hangszóró került, a basszus lemegy egészen 45 Hz-ig, így kisebb alapterületű szobában frontsugárzónak is bőven beillik.

Jamo C 95 II hangfal

A C 95 II-nél már ugrunk egy nagyot, hiszen a HCCC megduplázódik, a méretek pedig 982x215x317 mm-re nőnek. A frekvencia már 37 Hz-24 kHz között mérhető, a darabonkénti 20 kg-os súly pedig megfelelő stabilitást nyújt. Természetesen van még egy fokozat a telhetetleneknek, ez a C 97 II, ahol a 15,2 cm-es hangszóróból már hármat kapunk, ezekből kettő a mélyhangokért, egy pedig a középtartományért felel. Ebből adódóan már egészen 32 Hz-ig ereszkedik, a csatlakozóterminál pedig kettős kábelezést is lehetővé tesz.

Jamo C 97 II hangfal

A két állódoboz közé bátran betehetjük a C 9 CEN II centersugárzót, ahol a magassugárzó mellett, kettő darab, de már csupán 10 cm-es mélyközép dolgozik, reflexnyílás viszont itt is segíti a basszust.

Jamo C 9 CEN II centersugárzó

Végére maradt a C 9 SUR II háttérsugárzó, ahol egy darab 10 és szintén egy darab 9,5 cm-es HCCC mélyközép hangszóró került beszerelésre, az előzővel egy oldalon szerepel a már ismerős 2,5 cm-es magassugárzó.

Jamo C 9 SUR II háttérsugárzó

A Jamo legújabb, ismételten kulcsfontosságúnak szánt sorozatának minden eleme 6 Ohm impedanciájú, fekete és fehér színben kapható, az érzékenység pedig mindegyik esetében 90 dB alatt van, tehát indokolt egy nagyteljesítményű erősítő a cég által is ígért, megfelelő megszólaláshoz.

Jamo C 91 II házimozi hangfalszett

Az árak 100 és 300 ezer forint között mozognak, tehát a korábbi szériához képest csupán kb. 10 %-kal nőttek, ez elenyésző az időközben elmúlt évekhez és a fejlesztésekhez képest, ráadásul így bőven a megfizethető ársávban maradtak. A Concert 9 II tagjait, ahogyan már említettük, be tudjuk majd mutatni darabonként, valamint szett formájában is, ahol meggyőződhetünk arról, hogy a Jamo célkitűzése nem csak ígéret, hanem vélhetően bizonyíték válik belőle.

www.extremeaudio.hu

www.jamo.com

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.