ISE 2013 - KEF

2013. február 1., péntek, 18:25

ISE ISE 2013 KEF audio hifi aktív hangfal X300 hangfal kiállítás beszámoló

A KEF egyetlen újdonságot hozott a 2013-as ISE kiállításra, és gondoskodtak róla, hogy porondjuk messziről is könnyen észrevehető legyen: elsősorban álló hangsugárzóikkal fokozták a stand hangulatát. Egymás után, növekvő sorrendben kiállítottak egy-egy C, Q, R valamint Reference szériás hangfalat, a sort pedig egy Blade típus zárta. Kicsivel távolabb, elkerített emelvényen a különös megjelenésű Muon hangsugárzót is meg lehetett csodálni, ennek meghallgatására a nagy zaj miatt nem volt lehetőség. Kis ízelítőt láthattunk a falba építhető megoldásokból is, e téren nem történt újítás. Viszont valamivel odébb, kis fehér asztalon várt bennünket a gyártó legfrissebb terméke, egy aktív számítógépes hangfalpár, név szerint a KEF X300A.

A KEF is lát fantáziát a számítógépes zenehallgatásban, persze mint a legtöbb hifi hangfalgyártó, ők is igyekeznek minél magasabbra tenni a lécet. Így aztán piacra dobtak egy 7,5 kg-os darabonkénti tömegű aktív hangfalpárt. A metálszürke színben fénylő KEF X300A fő érdekessége a belsejébe épített AB-osztályú erősítés. A legtöbb cég a D-osztályt alkalmazza, a KEF tervezői azonban így könnyebben tudták megvalósítani a hifis, nagy tisztaságú hangzást. Az X300A jobb- és baloldala külön-külön erősítést kapott, a tápellátást toroid transzformátorok biztosítják.

ISE 2013 KEF X300A aktív hangfal

A számítógépről történő zenelejátszás USB kábelen valósítható meg, tehát a KEF dobozkái fogják feldolgozni a digitális jelet, elkerülve számítógépünk sok esetben gyengécske minőségű, integrált hangkártyáját. Televízió vagy mobil lejátszó kihangosításához segítségünkre lesz az analóg, 3,5 mm-es Jack bemenet. A hangfalakat egymással szintén USB kábel  köti össze, hogy a jobb- és baloldal elkülönítve alakítsa át a beérkező jelet. A beépített DAC 96 kHz/24 bit-es mintavételezéssel működik, aminek köszönhetően hallgathatunk nagyfelbontású, akár CD-nél is jobb hangminőségű zenéket.

KEF X300A aktív hangfal felépítése

Az újdonság a márka afféle védjegyeként ismert, Uni-Q hangszóró elrendezést kapta, 13 cm-es alumínium-magnézium ötvözetű mélyközép membránjának középpontjában egy 2,5 centis, alumínium dóm magassugárzó lapul. Ez a kialakítás a gyártó munkatársai szerint jó szórástartományt tesz lehetővé, így akkor is hallhatjuk kedvenc zenénk részleteit, ha nem pont a számítógépasztal előtt tartózkodunk. A kiállítás zaja és a nyitott tér nem tette lehetővé, hogy meghalljuk, mire képes a KEF X300A, remélhetőleg egy teszt során erre is fény derül. A hangminőségnek persze ezúttal is megkérik az árát, kb. 800 euróért lehet hozzájutni a KEF aktív hangsugárzóihoz, melyek hamarosan az itthoni piacon is elérhetőek lesznek.

www.aida-audio.hu

www.kef.com

ISE 2013 KEF Muon hangfal

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.