Pontosan olyan, mint a moziban

2012. szeptember 21., péntek, 10:25

Home Movie házimozi Atlantic Technology hangfal Runco projektor Runco LS-3 Runco LS3 Runco LS-5 Runco LS5 hifi H-PAS multiroom

Vastag plüss szőnyeg, valódi moziból származó székek, persze újrakárpitozva és festve, kényelem és letisztultság. Belakta új otthonát a Home Movie, miután hátrahagyta Home Centerbeli bemutatótermét és egy nagy családi házba költözött Rákoscsabára, az Óvónő u. 23 szám alá.

Home MovieHome Movie moziszobaHome Movie moziszobaHome Movie moziszobaHome MovieHome Movie

A Home Movie új támaszpontja három bemutatószobával várja az érdeklődőket. Egy már kompletten berendezett, professzionális kivitelű moziszobával, egy befejezés előtt álló sztereó bemutató helységgel és az AV-Shop szobájával, ahol a webáruházakra kevéssé jellemző módon, ki lehet próbálni, meg lehet hallgatni a készülékeket.

Az új bemutatóközpont első szobája már el is készült. A helységben ottjártunkkor éppen egy Runco RS-900 projektor dolgozott, mintegy helyettes beosztásban. Ám a képe még ennek is bőven meggyőző volt. Persze mostanra már szolgálatba állt az új Runco LS-3, ami egy prizmán keresztül gyönyörködteti a vendégeket Cinewide képpel az íves, fix Stewart vásznat megvilágítva.

A hang alapja, esze és ereje egy Onkyo elő- és végfok összeállítás. Megtudhatjuk mi is a legtöbb, amit a jól ismert márka adhat nekünk. Az Inakustik kábelekkel felfűzött hangfalakat természetesen az Atlantic Tehnology kínálatából válogatták ki. A THX Ultra 2 minősítésű 8-as sorozat darabjaiból összeállított 7.2-es szett a meghallgatás alatt dinamikusan és határozott erővel szórakoztatott minket. A frontsugárzó szerepét betöltő 8200eLR hatalmas álló hangfalnak néz ki, de valójában nem az, vagy mégis? Két részből áll, a felsőben helyezkedik el az 5 db hangszóró, az alsó harmad kvázi állványként funkcionál, de ezt csak akkor vettük észre, amikor vendéglátónk felhívta rá a figyelmünket. Azt is elmesélte, hogy a bázis egységek mindegyikét körülbelül 16-18 kilónyi homokkal töltötte meg, ez a gyári ajánlás. Hasonló eljárás követendő a háttérsugárzók talapzataival is, amennyiben azokra helyezik és nem a falba építik a 8200eSR dipólokat. A 8200eC ebből a szempontból kakukktojás, egy szem homok sem került bele, anélkül is 25 kilós, ami center kategóriában nehézsúlyba sorolható.

Jelforrásként Dune médialejátszó és referencia minősítésű Denon Blu-ray-lejátszó vettek részt az előadás magas színvonalra emelésében. Az eletronikáknak a szoba jobb hátsó oldalfalába süllyesztett polcok adnak helyet. A szoba kivitele és persze a rendszer beállítása nagyon jól sikerültek, hiszen annak ellenére, hogy a hátsó csatornák dipol/bipol hangsugárzói közel vannak a második széksor hallgatói pozícióihoz, az összkép cseppet sem húzott hátra, nem volt hangsúlyosabb. Az egész ott töltött idő egy igazi élménymozizásként maradt meg emlékeinkben.

A rendszer vezérlése is meggyőző, egyszerű és kényelmes. A saját fejlesztésű iPad alkalmazással öröm még a szoba világításának kezelése is. Persze kell az efféle kis luxus, hiszen ma már szinte minden elektronika kezelhető iPad-on keresztül is. Ha pedig már így van, akkor miért is vennénk a kezünkbe egymás után táblagépet és távirányítókat, vagy még inkább, miért kelnénk fel a fotelből, hogy beállítsuk a nekünk tetsző világítást. Ráadásul ez a világítás nem hétköznapi, mivel szpotlámpasor, falikarok és üvegszálas csillagfény alkotják. No igen, az efféle apróságokban is visszaköszön, hogy a Home Movie-nál értik a dolgukat. Nem csak eladják, és igény szerint beállítják a rendszereket, de meg is tervezik és építik a szobáikat. Minőségi anyagokból, korszerű eszközökkel, korrekt módon.

No de visszatérve a szobára, aki semmiképp nem éri be egy kompakt rendszerrel, aki tudja milyen egy jó házimozi, de 150 W kimenő teljesítmény puszta ígéreténél többet akar, az jól fog szórakozni a Home Movie moziszobájában. Itt nem katalógusba foglalt ígéretek várnak, hanem hang, sok hang és mellé kép, nem is akármilyen. Egyedi igény szerint akár az LS-5 projektor is kipróbálható, ami az íves vászon miatt még különlegesebb és közvetlenebb élményt adhat. Több filmrészletet megtekintettünk, sajnos teljes filmekre nem volt időnk, pedig az lett volna az igazi!

Látogatásunk idején a sztereó bemutató szoba sajnos még munkaterület volt, így ott meghallgatásra nem volt módunk. Annyit azonban már most is tudunk, hogy a szoba multiroom bemutatóra is fel lesz használva. Az is biztos, hogy az Atlantic Technology AT-1 H-PAS hangfal is meghallgatható lesz, ami biztosan sokakat fog majd idevonzani.

Végezetül említsük meg, hogy az AV-Shop bemutatószobája is sok érdekességet kínál, ki is lehet próbálni azt amit az ember amúgy az interneten, akár ismeretlenül venne meg, csupán a fórum-hozzászólásokra és a teszteredményekre hagyatkozva. Szóval itt is kapunk egy kis pluszt.

A meghallgatás és bejárás végére néhány apróság hiányzott csak, a nacho és popcorn. Minden másban utolérte a szoba a legjobb mozitermeket, hangminőségben és decibelekben pedig egy kicsit többet is kaptunk a füleinkre mint amit a multiplexekben megszokhattunk.

u.i.: kólát így is kaptunk :)

www.homemovie.hu

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.