Egy szobával közelebb az audio-Nirvanához

Jó munkához idő kell, no meg persze kitartás

2013. április 9., kedd, 14:05

high end audio hifi audiophile audiofil audiophile szalon audiophyl hifibolt ELAC Primare

Újabb szoba nyílt meg az Audiophile Szalonban, Pestszenterzsébet szívében. Az emeleti tágas helyiség puha padlószőnyegén álló hangfalak, hifiállványokon tekintélyt parancsoló elektronikák sorakoznak.

Audiophile Szalon High-End bemutatóteremAudiophile Szalon High-End bemutatóteremAudiophile Szalon High-End bemutatóterem ELAC hangfalak az előtérbenAudiophile Szalon High-End bemutatóterem ELAC FS 609 hangfalAudiophile Szalon High-End bemutatóterem ELAC JETIII magassugárzóAudiophile Szalon High-End bemutatóterem Vertere PULSE-C hangfalkábel

Az ország talán legnagyobb audiofil kereskedésének építése újabb fontos állomáshoz érkezett. Elkészült az egyik első emeleti szoba, ahol az eddigieknél nagyobb térben lehet meghallgatni a testesebb és erősebb, többségében high-end kategóriába tartozó rendszereket.

Bizony a nagyobb hangfalakhoz nagyobb légtér illik és ennek a fordítottja is igaz! Az új emeleti szoba nagyjából kétszerese a földszintieknek és ennek megfelelően szépen felsorakoztak benne a különféle álló hangdobozok, no meg a hozzájuk illő, nagyobb teljesítményű erősítők. Ezt a szobát azonban nem csak a benne meghallgatható rendszerek teszik érdekessé, hanem a helyiség kialakítása is rendkívüli. Itt ugyanis olyan speciális zajcsillapítási megoldásokat, olyan különleges ablakokat és egyéb taktikákat leshetünk meg, amik lehetővé teszik, hogy a forgalmas főút szomszédságában élvezni lehessen a zene legfinomabb részleteit is. Ráadásul mindez a különleges technika észrevehetetlen, tehát nem rontja a szoba hangulatát, lakhatóságát. No de mi a tartalom miatt jöttünk! Első ittjártunkkor mindjárt el is ámultunk, a Primare hatalmas A32-es végerősítőjének látványától. Ennek a mozdításához mellesleg két ember kell. (vagy mindkettő emel, vagy egyik emel, a másik pedig hívja a mentőt) Itt kaptuk lencsevégre az ELAC FS 609-est is, aminek a hangja egészen elvarázsolt mindannyiunkat.

Audiophile Szalon High-End bemutatóterem ELAC hangfalak az előtérben

Persze egy szobányi hangfal között akadhat más, több kedves darab is. Bele is kezdhetnénk a felsorolásba, de a típusok listája olyan hosszú, hogy azzal inkább nem untatunk senkit. Akinek kedve van, csemegézhet a fenti képek között. Akinek pedig ideje és költségvetése is engedi, érdemes betérnie, egyedül vagy párjával is, mert ilyen színvonalú rendszereket nem lehet felelőtlenül megvenni.

Audiophile Szalon High-End bemutatóterem Vertere PULSE-C hangfalkábel

Az Audiophile Szalon építése, fejlesztése azonban még nem ért a végéhez. További szobák alakítgatása, berendezése most is zajlik, így biztos, hogy még lesz okunk visszatérni, esetleg kicsit több időt is eltöltve egy-egy rendszer meghallgatásával.

Végezetül megemlítjük, hogy itt rendezték meg pár nappal ezelőtt a Primare 2013-as újdonságainak hazai bemutatóját is, ahol sok érdekességet láttunk és hallottunk. Erről hamarosan részletesen is beszámolunk.

www.audiophile-szalon.hu

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.