ISE 2013 - NuVo

2013. február 7., csütörtök, 17:30

ISE ISE 2013 NuVo wireless audio system Bluetooth AptX P100 P200 P3100 vezetéknélküli hangrendszer vezetéknélküli zónarendszer multiroom kiállítás beszámoló

A NuVo vezeték nélküli, multiroom hangrendszerei évről évre fejlődnek, csiszolódnak. Mikor azt hittük, ennél több szolgáltatás nem kellhet az egész házban történő zenelejátszáshoz, a következő évben alkalmazott, újítások mindig meglepetést okoztak. Az idei ISE kiállításon kipróbálhattuk a cég legújabb platformját, mely nemes egyszerűséggel ?NuVo Wireless Audio System? névre hallgat. Az új rendszer még több lehetőséget, még nagyobb felhasználói szabadságot nyújt, ráadásul játszi könnyedséggel kezelhető.

Ha Olvasónk számára nem világos a ?multiroom? kifejezés, íme egy rövid magyarázat: léteznek olyan megoldások (többek közt a NuVo kínálatában), melyeknek köszönhetően beállíthatjuk, hogy otthonunkban melyik szobában szóljon a zene, milyen hangerővel ? és milyen forrásról. Tehát a multiroom a ?többszobás? vezérlést öleli fel, a NuVo esetében magát a zenét oszthatjuk szét, annyi felé, ahány felé csak szeretnénk. No azért van némi korlátozottság, egy Nuvo Wireless Audio System összesen 16 zónát képes kezelni ? ami egy extra méretű családi házhoz is bőven elegendő.

ISE 2013 NuVo wireless audio system

A NuVo rendszerével, csak úgy, mint a korábbi modellekkel, streamelhetünk internetrádió állomásokat, több ezer csatorna közül válogathatunk, a világ bármelyik tájáról. Természetesen saját zenegyűjteményünket is lejátszhatjuk, amennyiben kedvenceink az otthoni helyi hálózaton, NAS merevlemezén vagy számítógépen vannak. A NuVo zónajátszói vezeték nélkül, 2,4 GHz-es frekvencián kommunikálnak egymással, de igény esetén Ethernet kábellel is összeköthetőek. A korábbi modellekhez képest még tovább emelték a veszteségmentes (lossless) fájlok támogatását, tehát nem csak MP3, hanem akár CD- vagy még annál jobb minőségű felvételeket is lejátszhatunk.

ISE 2013 NuVo vezetéknélküli zóna lejátszók

További hardveres újdonság, hogy az idei zónajátszókban már Bluetooth-vevőegység is helyet kapott, ráadásul AptX-kompatibilis. Ezen kívül USB-csatlakozást is találunk a készülékeken, ha netalán hordozható mobileszközről szeretnénk zenét megosztani. A zónajátszók kinézetileg hétköznapi készülékeknek tűnnek, kompakt méretüknek köszönhetően nagyon könnyen installálhatóak. A legkisebb, BD-toknál alig nagyobb P100-as modell 2x20 wattos (8 Ohm) beépített erősítővel rendelkezik, míg az eggyel nagyobb P200-as akár nagyobb hangfalak meghajtására is elegendő, 2x60 wattot (8 Ohm) biztosít. A család legnagyobb tagja, a NuVo P3100 egy 3 az egyben zónalejátszó, csatornánként 40 watt teljesítményű és rack-szekrénybe szerelhető.

ISE 2013 NuVo wireless zone player App

A felhasználóbarát vezérlést mi is megtapasztalhattuk az iOS és Android mobileszközökre telepíthető szoftverrel. A zónákat egészen könnyedén, sok esetben fürge gesztikulációkkal lehet irányítani. Így nem csak hozzáértő személyek, hanem akár idősebb vagy éppen gyermek felhasználók is könnyen kezelhetik a NuVo rendszereit.

www.hazimozistudio.hu

www.nuvo.hu

NuVo Wireless Audio System App

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.