Advance Acoustic IFA 2012

2012. szeptember 4., kedd, 13:40

IFA IFA 2012 kiállítás Advance Acoustic hifi házimozi hangfal EZY-80 aptX WTX-500 WTX-1000 AIR Blue Kubik

Úgy tűnik, az Advance Acoustic nem fél új fába vágni fejszéjét. Reformjaik közt teret kap a vezeték nélküli használat, és a frissülő stílusvilág. Apró, de jelentős újdonságokat mutatnak be az idei IFA kiállításon, elektronika és hangsugárzó kategóriában egyaránt.

Advance Acoustic IFA 2012Advance Acoustic új Kubik szériás hangfalak IFA 2012Advance Acoustic EZY-80 IFA 2012Advance Acoustic A1 és P1 IFA 2012Advance Acoustic AIR szériás hangfalak IFA 2012

A ?vezeték nélküli? fícsör általános pillére az idei rendezvénynek. Korábban is lehetett kapni a francia gyártó kínálatában olyan komponenseket, melyek zsinór nélkül képesek (elvileg) CD-minőségű hangot továbbítani. Ilyen kütyü volt az Advance Acoustic WTX-500 is. A gyufásdoboznál alig nagyobb készülék hamarosan érkező testvére, nála némileg nagyobb, cserébe többet is tud, már digitális csatlakozással is bír. ?A nagyobbik modell, a WTX-1000 hasonló funkciót lát el, mint a WTX-500. Természetesen aptX kodek segítségével működik, viszont ez már afféle high-end terméknek számít? - nyilatkozta Juliette Shigo, a márka exportmenedzsere.

A vezetékek nélkülözése viszont nem merül ki ennyiben, külön említést érdemel az Advance Acoustic EZY szériás mini rendszere. A készülék nem nagyobb bármilyen átlagos mikrohifinél, mégis pazar megépítettséget kapott. Fejegységébe be tudtak passzírozni AirBlue vezeték nélküli modult, Ethernet csatlakozást, USB portot és CD-lejátszót, nem maradhatott ki az FM-rádió sem. Az előfok mellé társított végfok egyszerűen imádnivaló, a Black Silver család szörnyetegeinek ismertetőjegyeit örökölte, csak éppen törpe méretben.

A már általunk is tesztelt Advance Acoustic Kubik család szintén frissülni fog. Várhatóan év végén debütálnak a még elegánsabb formával és új, homorú membránnal tervezett Kubik S modellek. Az ?S? família legnagyobb álló frontja D?Appolito hangszóró elrendezésű, a rendelkezésre álló center- és mélysugárzó típusokkal pedig akár házimozi is építhető. Afféle reménysugárral is szolgál a francia cég azok számára, akik eddig nem voltak elégedettek a Black Silver vonal formavilágával. Lássuk be, az említett paletta pazar hangzásvilággal büszkélkedhet ? azonban előfordult, hogy egyes modellek kapcsolóegysége zavaróan fapadosra sikerült, a távvezérlőkről nem is beszélve. Akárhogy is, a P1 és A1 modellek új utat törnek a hifigyártó skáláján. Az egyelőre még csak koncepcióként bejelentett (Juliette szerint jövőre gyártásra kerülő), elő- és végfokok stílusa elegáns, letisztult. Előlapjukat egy centi vastag metakrilát lemez fedi, hátránya, hogy könnyen karcolódik, előnye, hogy optikailag szép látvány. Szóval volt mit látni és hallani a francia manufaktőr falai közt is, igaz, néhány újdonsághoz elkél majd egy finom tisztítókendő is.

www.limar.hu

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.