A Neat Acoustics újjáéleszti Elite hangfalát

2023. március 3., péntek, 10:20

Neat NeatAcoustics audio hifi hangfal hifi hangfal Neat hangfal Neat Acoustics hangfal

Tavaly ősszel érkezett a hír, hogy a Neat Acoustics elkészítette eredeti Petite hangsugárzójának korszerűsített kiadását Petite Classic néven. Olyan pozitív visszajelzést kapott a kis visszatérő, hogy e koncepciót alkalmazva egy másik népszerű modelljét, az Elite-et is "feltámasztotta" a gyártó.

Neat Acoustics Elite Classic hangfalNeat Acoustics Elite Classic hangfal Bristol HiFi Show

A Neat Acoustics Elite Classic a Petite Classic álló változatának is értelmezhető. Eredetileg 1998-ban gyártották azonos néven futó elődjét, melyet 2003-ban követett egy SE, majd 2008-ban egy SX kiadás. A jelenleg beharangozott Classic verzió ugyanazt a mélyközépsugárzót tartalmazza, amely a zászlóshajó Ultimatum szériában is található. Ezt egészíti ki a Petite Classic-tól átvett AMT magassugárzó.

A manapság elterjedt formatervektől eltérően ez a hangdoboz széltében nagyobb, mint mélységben. Ennek köszönhetően a gyártó közleménye szerint kevésbé tolakodó látvány, mint a legtöbb padlón álló hangfal. Akril lapra helyezett dobozteste kettős reflexnyílással működik, távtartók segítségével csökkenthető a felületek közti távolság, ami a lefelé néző cső hangolásában segítség.

Neat Acoustics Elite Classic hangfal Bristol HiFi Show

A hangfalak várhatóan 3250 angol fontnak megfelelő forintért lesznek rendelhetők, gyártásuk 2023 májusától kezdődik. Először a Bristol HiFi Show keretei közt voltak meghallgathatók.

A Neat Acoustics Elite Classic várható magyarországi érkezésével és kipróbálásával kapcsolatban a Gedeon Studio elérhetőségein érdemes érdeklődni.

gedeonaudio.hu

neatacoustics.com

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.