Okos lett az OPPO Sonica DAC

2017. február 22., szerda, 20:20

OPPO Sonica DAC audio hifi DA konverter OPPO DAC hifi DAC USB DAC

Nagyon úgy tűnik, hogy 2017 lett az esztendő, amelyben a sztereó világot ellepik a DA konverterrel egybeépített hálózati médiajátszók. Az OPPO Sonica DAC jelenleg az egyik legkiforrottabb, efelől nincs kétség.

OPPO Sonica DACOPPO Sonica DACOPPO Sonica DACOPPO Sonica DAC hátlapOPPO Sonica DAC belsőOPPO Sonica DAC AppOPPO Sonica App

Az OPPO töretlenül követi a technológiai és piaci trendeket, ezért helyénvalónak tűnt, hogy többek közt prémiumkategóriás fejhallgatójuk és 4K Blu-ray játszójuk után a Sonica DAC-ot is prezentálják. A készülék formavilágát és ergonómiáját tekintve az általunk már tesztelt HA-1 erősítőre emlékeztet, csak persze más célt szolgál. Egyfelől külső hangkártyaként, a benne lévő ES9038PRO DAC chip segítségével gondoskodik róla, hogy a számítógépünkről érkező digitális jel pazar bánásmódban részesüljön.

OPPO Sonica DAC belső

Természetesen a támogatott formátumok közt szerepel a DSD (egészen 22,5792 MHz-ig), de PCM mintavételezés esetén is egészen rendkívüli, 768 kHz-es sűrűség érhető el, legfeljebb 32 bites mélység mellett. Másfelől egy optikai és egy koaxiális bemenet is rendelkezésre áll, így akár meglévő hifi rendszerbe befűzhető, hagyományos médialejátszókkal összeilleszthető a Sonica DAC.

OPPO Sonica DAC hátlap

Említést érdemel a teljesen szimmetrikus topológia, mely XLR és RCA kimeneteken juttatja tovább az analóg jelet. Elöl és hátul is található egy-egy USB port, amennyiben közvetlenül csatlakoztatott adathordozóról szeretnénk zenét lejátszani (tehát egyben forráseszköz). Emellett Bluetooth és AirPlay alapú közvetítés is lehetséges, továbbá az OPPO applikációjával WiFi alapokon, mobileszközről vezérelhető, épp úgy, mint bármely korszerű hálózati médialejátszó. További hab a tortán, hogy kompatibilis az OPPO Sonica multiroom rendszerével is, így az analóg RCA-n rácsatlakoztatott forráseszközök hangját képes más zónák felé továbbítani.

OPPO Sonica App

Mindez a gyártótól megszokott, ízléses készülékházban kapott helyet, toroid transzformátorral táplált áramkörrel és egy kulturált előlapi kijelzővel. Aki kipróbálná, megteheti az Audio Centrum bemutatótermében, ahol mától 319 900 forintért megvásárolható a készülék.

www.audiocentrum.hu

www.oppodigital.co.uk

OPPO Sonica DAC

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.