Címke

DAC [358 találat]


Hamarosan itt az első Fezz Audio DAC

2023. november 28., 07:25

Fezz Audio Equinox DACEquinox lesz a neve a Fezz Audio első DAC-jának, melyet az Evolution Line széria kiegészítésére szán a gyártó. Különlegességei közé tartozik, hogy vákuumcsövet is tartalmaz, illetve tervezésében a Lampizator alapító-mérnöke, Lukasz Fikus is részt vett. Így ez lesz az első (és Lukasz munkái közül a legmegfizethetőbb) Lampizator licenszt viselő D/A konverter.

FiiO K9 DAC és fejhallgató erősítő teszt

2023. november 24., 18:35

FiiO K9 DACNincsen egyetértés a gyártók között arról, hogy milyen csatlakozókat, ki- és bemeneteket kellene egy adott kategóriában alkalmazni. Ezért mindenki olyan szolgáltatásokat próbál adni a termékéhez, amit ideálisnak vél. Nem könnyű ebben a kuszaságban jövőbiztos, univerzálisnak nevezhető alapot találni a kezdő hifi rendszert építőknek. A FiiO cégnek évek óta tudatos célja, hogy az otthoni asztali hifi felhasználók táborából minél nagyobb közönséget meghódítson. Ehhez saját fórumán kapott visszajelzéseket is megfogadott. Az eredmény olyan eszköz, mely a maga kategóriájában meglehetősen univerzális!

FiiO újdonságok: K11 és KA13

2023. november 15., 06:25

FiiO K11 DACD/A konverterrel egybeépített fejhallgató erősítőkkel bővült a FiiO kínálata. Ezek közül a KA13 hordozható kivitel, számítógéppel és telefonnal egyaránt kihasználható. A K11 az asztali felhasználásra szánt K sorozat legfrissebb tagja, a korábbi családtagokhoz viszonyítva látványosan modernebb arculattal és a megszokott színes szolgáltatás felhozatallal.

FiiO K9 Pro ESS DAC és fejhallgató erősítő teszt

2023. november 6., 10:20

FiiO K9 Pro ESS DACFolyamatosan hozzák az új audiofil hordozható zenelejátszókat (DAP) és füleseket, de a FiiO fejlesztői más téren is prémium irányba törtek. Asztali felhasználásra szánt, D/A konverterrel egybeépített fejhallgató erősítőjük, a K9 Pro ESS analóg és digitális téren egyaránt izgalmas lehetőségeket ígér.

iFi GO bar USB DAC teszt

2023. október 12., 07:10

iFi GO bar USB DACAz iFi bárhol elférő, öngyújtónál is kisebb USB DAC készüléke nemzetközi vásárlói beszámolók, szakvélemények alapján egyaránt tarol. Kíváncsiak voltunk, minek köszönheti sikerét a kis eszköz. Kipróbáltuk, öt perc után beálltunk a hívők közé. Aki telefonból akar digitális futóművet létrehozni, nehezen talál kompetensebb opciót ezen az áron.

A MOON új szériát gyárt NORTH néven

2023. szeptember 14., 11:05

MOON North CollectionA high end hifi készülékgyártó frissen bejelentett termékcsaládja összefoglal mindent, amit eddig elértek. A korábbi megjelenésen is frissítettek, de a tartalom és a szándék, ami meghatározó: élvonalbeli elektronikus láncot nyújtani azoknak, akik csúcskategóriás hifi rendszer építését tűzték ki célul. Rövid hírünkben áttekintjük a család tagjait.

EarMen ST-Amp USB DAC és fejhallgató erősítő teszt

2023. szeptember 11., 23:05

EarMen ST-Amp fejhallgató erősítőEarMen ST-Amp a globálisan lekeresettebbnek számító erős középkategóriát testesíti meg. Alkalmazható analóg előerősítőként, USB bemenete pedig számítógépes DAC igáslóvá teszi. Vajon hogyan ötvözi a gyártó kedvelt tulajdonságait? A cikkből kiderül!

Zidoo Eversolo DAC-Z8 DAC teszt

2023. augusztus 28., 12:10

Zidoo Eversolo DAC-Z8 DACA Ziddo az Eversolo DAC-Z6-tal rárúgta az ajtót józan és elérhető árazásával a hifi társadalomra (igaz ez nem olyan meglepő a kínai gyártóktól) ami a barátságos árcédula mellett, első osztályú, bár kissé karakteres hangot kínál-kínált. Természetesen egy ekkora ország nem engedheti meg magának a spórolós jelzőt, ezért rögön ki is adott még egy verziót, nagyjából ugyanabból az árkategóriából, Eversolo DAC-Z8 néven. Ahol az alapok nagyjából ugyanazok, a DAC chip változott, mégpedig az ES9038Pro 32 bites konverter került, a másik változatban lévő ES9068 helyére. A jókora színes kijelző itt is tiszteletét tette a maga látványos és választható hátterével (Deprez műszer) ami szemet gyönyörködtető látvány. DSD 512 és PCM 768 kHz felbontás, teljes MQA kibontás, szimmetrikus kimenetek azok, amikkel még büszkélkedhet a kis masina.

Gustard A26 DAC teszt

2023. július 12., 21:00

Gustard A26 DACA Muzix Audio kínálatát böngészve rátaláltunk a Gustard A26 DAC-ra, ami követve a hagyományokat, egy tökéletesen felépített (ebben a kategóriában, de még felette is megállja a helyét) és gondosan elkészített variáció a választékban. Kínában nincs megállás, megkapjuk a legújabb AKM 4499EX chipet, mindjárt két darabot(!) belőle, két különálló toroid trafót a belsejében, LAN csatlakozási lehetőséget, Roon Ready, NAAA (Network Audio Adapter), UpNP hálózati protokollokkal. A DSD 512, a PCM 768 valamint az MQA felismerés és lejátszás természetesen alap a Gustard ezen gyártmányánál.

Hamarosan jön a Musical Fidelity M3x DAC

2023. július 6., 07:10

Musical Fidelity M3x DACA hifi elektronikagyártó bejelentette legújabb D/A konverterét, mely az M6x DAC egyszerűsített, megfizethetőbb változata lesz. Összegyűjtöttünk mindent, amit jelenleg tudni lehet a (nemsokára Magyarországon is kapható) készülékről.

FiiO R7 hálózati DAC és fejhallgató erősítő teszt

2023. június 22., 21:10

FiiO R7 hálózati DACA FiiO R7 temérdek funkciót tartalmaz egyetlen kisméretű eszközben. De pontosan micsoda? Miért írtuk róla korábban, hogy felkavarja a hifi világot? Szolgáltatásai nem rontanak a hangzáson? Áráért mennyire számít jónak? Sok jogos kérdés bukkan fel a különc készülék láttán, most írásos formában indulunk a válaszok keresésére.

Bluetooth vevőt kap a FiiO K7

2023. május 28., 10:10

FiiO K7 BT Bluetooth DAC fejhallgató erősítőVezeték nélkül lehet hangot továbbítani a FiiO K7 BT-nek, mely az alapszintű kiadástól eltérően egy méretes Bluetooth antennával is kiegészült. A D/A konverter, előfok és fejhallgató erősítő szerepet egyaránt betöltő eszköz már Magyarországon is kapható.

Váratlan AURALiC újdonságok

2023. május 17., 11:35

AURALiC ARIES G3A csúcskategóriás hálózatképes (streaming) eszközökre specializálódott cég bejelentette ARIES és VEGA készülékeinek legújabb generációját. 2014-ben ARIES nevű eszközével elsőként nyitott kaput a hálózati bridge kategóriának az AURALiC. Idén négy modellel fogják frissíteni a G szériát, melyek főbb tulajdonságait rövid hírben foglaljuk össze.

Merason frerot DAC teszt

2023. május 9., 12:15

Merason frerot DACMindig hálás feladat európai gyártó készülékét tesztelni, konstatálni, hogy itt is tudnak elfogadható áron remek gyártmányokat készíteni. Jelen tesztünk alanya a svájci illetőségű Merason frerot névvel illetett DAC, ami több szempontból is különleges. Dacolva a mostani trendekkel, mindössze 192 kHz/24 bit felbontást kínál, se MQA, se natív DSD nem szerepel az étlapon - természetesen DSD-t is le lehet vele játszani, csak konvertálni kell a lejátszó szoftverrel/digitális futóművel PCM formátumba. Kínál viszont kettős monó felépítést, szimmetrikus kimenetet, kettős koaxiális és Toslink bemenetet az USB mellett. Egy (a digitális érában ősréginek számító) TI Burr-Brown 1794A felelős a D/A átalakításért.

FiiO Q7 DAC és fejhallgató erősítő teszt

2023. április 29., 21:15

FiiO Q7 DACA FiiO tervezői fogták a zászlóshajó M17 hordozható zenelejátszót, és a DAP részt eltávolították belőle. A megmaradt funkciók is sok módon kihasználhatók, írásunk bemutatja, hogyan. Zsebméretű DAC hallatán öngyújtó nagyságú eszköz jut eszünkbe, de a FiiO Q7 finoman szólva nagyobb. A kategória maximumát akarja megtestesíteni. Tesztje után kijelenthető, hogy van rá esélye.

A FiiO felkavarja a hifi világot

2023. április 15., 12:40

FiiO R7 streamer DACA főleg hordozható zenelejátszóiról, fülhallgatóiról és D/A konvertereiről közismert cég R7 néven jelentett be egy asztali célra szánt eszközt, amihez foghatót még nem láttunk. 8 funkciót tartalmaz egyetlen kis házba beépítve, helyi és hálózati lejátszóként, DAC-ként, előerősítőként és fejhallgató erősítőként egyaránt használható.

Topping G5 DAC és fejhallgató erősítő teszt

2023. április 4., 21:10

Topping G5 USB DACA Topping főleg asztali, illetve otthoni hifi készülékekre fókuszál. De mi a helyzet a rendszeres utazókkal, akik útközben szeretnének zenét hallgatni? A kimondottan hordozható eszközökre optimalizált NFCA fejhallgató erősítővel új kategóriába sikerült betörni. A koncepció ismerős: sokféle fejhallgatót kiszolgálni képes elektronika, amely USB D/A konvertert és Bluetooth vevőt is magába foglal. Viszont a Topping mindig tartogat valamilyen váratlan meglepetést a tarsolyában. Vajon ezúttal mi lesz az?

Zidoo Eversolo DAC-Z6 DAC teszt

2023. március 5., 16:10

Zidoo Eversolo DAC-Z6 DACA Zidoo név ismerősen csenghet a multimédiás lejátszók terén, ahol már régebben megvetették a lábukat a megfizethető és nem mellesleg színvonalasan gyártott készülékeikkel. Egy kis történelem óra azoknak, akik nincsnek teljesen tisztában a Zidoo mibenlétével - természetesen tudjuk, hogy mindenki fejből vágja ezeket a dolgokat, ez csak emlékeztető.

FiiO K7 DAC és fejhallgató erősítő teszt

2023. február 9., 22:10

FiiO K7 DACFejhallgató erősítővel egybeépített D/A konverterekből léteznek kimondottan számítógéphez készült darabok, de azok csak egy USB csatlakozót tartalmaznak. Aki koaxiális és optikai bemenetet is szeretne, választhat a gazdagabb felszereltségű alternatívák közül, de azok többsége viszonylag drága. A FiiO K7 azok számára töltheti be az űrt, akik megelégednének a megfizethetőbb középkategóriával, ha cserébe jó hangot és rugalmas funkcionalitást kapnak.

A Merason DAC1 mostantól Merason DAC1 Mk II

2023. január 18., 10:15

Merason DAC1 Mk II DACFontos fejlesztések állnak a névváltoztatás mögött. A gyártó több mint egy éven át tanulmányozta annak lehetőségeit, hogyan tudnák még jobbá tenni az eredeti DAC1-et. Ráadás jó hír, hogy a frissítés már legyártott, használatban lévő DAC1 modellekben is végrehajtható, felár ellenében. Az új kiadás februártól lesz kapható.

következő oldal >

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.