Monster IFA 2012

2012. szeptember 2., vasárnap, 16:05

IFA IFA 2012 kiállítás Monster fejhallgató Inspiration hordozható hangrendszer Clarity HD Model One HDMI kábel

A hangminőség és dizájn tényezők évről évre egyre ritkábban zárják ki egymást. Testreszabható, ténylegesen ékszerként funkcionáló fülesek is felvillantak az amerikai Monster standján. Emellett nem volt hiány példaértékű HDMI kábelekben és a manapság trendi, hordozható hangrendszerekben sem. Rejtélyes módon nem engedték fényképezőgép és kamera használatát, pedig bőven akadt látnivaló.

Monster IFA 2012Monster fejhallgatók IFA 2012Monster kábelek IFA 2012Monster ClarityHD MicroMonster Clarity HD Model One iPod dokkoló sztereó hangrendszerMonster Clarity HD Model One iPod dokkoló sztereó hangrendszerMonster Diamond Tears fejhallgatóMonster Inspiration fejhallgatóMonster 1200 EX HDMI kábel

Partiképes megoldások

Korábban írtunk a BeatBox nevű iPod dokkolós hangrendszerről, mely jórészt a Monster fejlesztése. A BeatBox formavilágát, de nála több szolgáltatást ömlesztettek a márka saját, Clarity HD Model One elnevezésű termékébe. Első ránézésre egy letisztult formavilágú, nagy teljesítményű iPod/iPhone dokkolót látunk, valójában több annál. Rácsa mögött 16 cm átmérőjű mély-közép hangszóró és egy diszkrét, lágy textil dóm díszeleg. Ha megfordítjuk a háromszög alapú ládát, különféle lehetőségekre bukkanunk: Mixer bemenet, sztereó RCA bemenet, vezeték nélküli modul csatlakozó, és egy sokat sejtető ?LEFT SPEAKER OUT? aljzat. Tehát a Clarity HD Model One egyben jobboldali aktív hangsugárzóként is működtethető, és ennél is többre képes.

Monster Clarity HD Model One iPod dokkoló sztereó hangrendszer

Ha rendelkezünk további Clarity HD készülékkel, multiroom rendszerben vezérelhetjük a Monster hangsugárzóit, persze ahhoz külön venni kell vezeték nélküli jeltovábbítót. 750 eurós pár-árát tekintve esetleg gyárilag rendelkezhetne WiFi képességekkel. Viszont házibuli esetén instant kapjuk meg a tereket betöltő, energikusan és tisztán szóló hangfalat. A Monster munkatársa a látogatók kisebb-nagyobb örömére megmutatta, mire képes feltekert potméterrel egy Clarity HD. A végeredmény meggyőzőnek bizonyult, mellkasunkban és gyomrunkban éreztük a zene ütemét. Persze nem részesültünk fadobozos álló hangsugárzókat imitáló, falszaggató karakterben, de ez a teljesítmény egy átlagos lakótérben több mint elegendő. Ősztől vörös, sárga és fehér színekben is kapható lesz a Monster Clarity HD, remélhetőleg Magyarországon is.

Monster Clarity HD Model One iPod dokkoló sztereó hangrendszer

Nem fülbevaló, fülre való!

A fejhallgató, mint olyan, látványos szinten vált kritikus piaci tényezővé. Az ?aktív zajszűrés?, ?vezeték nélküli?, ?bőrborítású?, vagy ?iPhone kompatibilis? jelzők levegővételnél is természetesebb szolgáltatásnak számítanak. A mai igényekre, a felhasználók életmódjára, egyes gyártók ügyesen reagáltak, és ami azt illeti, a Monster sem lustálkodott. Például nagy érdeklődést váltottak ki Tears fantázianevű, vízcsepp alakú, kristályosra csiszolt fejhallgatói. A dekoratív termékek egyértelműen a hölgyek szívét is megdobogtatják, persze a már-már giccsbe hajló stílust mindenki saját ízlése szerint bírálja.

Monster Diamond Tears fejhallgató

A ?gyémántfülesnél? visszafogottabb, viszont trendibb és szó szerint sokszínűbb a Monster legfrissebb, Inspiration modellje. Egy letisztult, elegánsan szögletes és lapos formatervet kapott, szálcsiszolt alumínium oldallapokkal. Különlegessége, hogy a fémbetétes szár fölötti pántot kedvünk szerint cserélhetjük. Nemzeti zászlók, szegecselt fekete bőr, tarka mintázatok. Jelenleg kb. 30 változat közül válogathatunk, persze opcionálisan. Érdekes, milyen lépésekkel fókuszálnak a fogyasztók ízlésére. Például a Beyerdynamic egyik termékének minden egyes elemét kedvünkre színezhetjük egy online szerkesztőben. Pontosan úgy, mint ha autóvásárlás előtt döntenénk, mondjuk az ülések színéről. A testreszabhatóság mellett másik érdekesség a Monster és egyéb divatmárkák, ill. zenekarok közti együttműködés. Az elsőre példát képez a Monster Diesel fejhallgató, utóbbira pedig az Earth, Wind & Fire együttessel közösen ?tervezett?, Monster Gratitude elnevezésű, hallójáratba illeszkedő fülhallgató.

Kábelekben sincs hiány

Elsőre sokaknak nehéz elképzelni, mitől lehet full extrás egy HDMI vezeték, túlmenően a megfelelő anyaghasználaton és megépítettségen. A Monster új, ISF-minősített 1200EX vezetéke annyira fel lett turbózva, hogy könnyedén az ?enyhe túlzás? kategóriába sorolódik. Persze az általa nyújtott lehetőségek nem fognak hátrányt jelenteni olyan felhasználóknak, akik az egyik létező leggyorsabb HDMI kábelre tartanak igényt (15,8 GB/s). Az 1200EX lazán átenged 4K HD vagy 2 x Full HD képanyagot, és természetesen Ethernet csatornával is bír. További újdonság a Monster Cable által gyártott, extra-vékony HDMI sorozat, mely jelenleg a legvékonyabb ilyen zsinór a világon. Apró bökkenő csupán, hogy ezt több gyártó is állítja a termékéről, a lényeg, hogy az amerikai cég kínálatában is találunk meglepően karcsú példányokat.

hu.horn.eu

www.monstercable.com

Monster 1200 EX HDMI kábel

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.