IFA 2011 - TEAC

2011. szeptember 13., kedd, 08:35

IFA2011 kiállítás TEAC

A TEAC mindig is elég különc cégnek számított, hiszen a high-endtől egészen a bohókás, már akár kommersznek is nevezhető darabokig mindent készített, és ezt megint bebizonyították.

Az SR-100iSE egy komplett rendszer, amelyben található 2x50 W-os erősítő, a hozzátartozó basszreflex sztereó hangsugárzó, valamint tuner, CD-játszó, iPod dokkoló és FL-kijelző. A rosszindulatúak szerint is szépnek titulált készülék magasfényű bevonatot kapott, ami alatt narancs vagy fehér szín található.

Az AD-RW900 is igazi különc, hiszen van benne kazetta és CD-rekorder, valamint az iPodunkat is ráköthetjük, sőt még USB bemenettel is rendelkezik. Ellátták RCA vonalbemenettel, fejhallgató aljzattal, LCD-kijelzővel és IR terminállal is.

A CR-H700 egy CD-receiver, ami a CR-H500 alapjaira épül, de ez már internet kompatibilis és phono bemenete is van. A lejátszó BurrBrown D/A konverteres, az erősítő rész pedig 40 W-os csatornánként. Az alumínium elő- és oldallapokkal megerősített TEAC az AirPlay technológia révén minden Apple termékkel kompatibilis, azért a PC-ről kapott zenék is megfelelnek a hifi kritériumainak.


NS-X1 néven egy hálózati lejátszót is bemutattak, amelynek mélysége csupán 5,5 cm, ebbe integráltak bele kettő basszreflexes 2,5 inches hangsugárzót. MP3, WMA, WAV, AAC, OGG Flag, Mpeg1-Layer 1/2/3 és LPCM fájlokkal kompatibilis, az anyagot PC-ről vagy MAC-ről tölthetjük le, a vezérléséhez pedig minden ?i?-vel kezdődő kis kütyü megfelel.

Az eddig is sikeres kompakt referencia széria is megújult, viszont a fő védjegy ezúttal is maradt az igényesség, stabilitás és hanghűség. A H-01 dokkoló állomást, hálózati lejátszót valamint sztereó erősítőt tartalmaz, mindegyiket külön kasztniban. Az utóbbi 2x50 W-os, 5 bemenettel rendelkezik, valamint USB aljzattal is ellátták, a dokkolóban BurrBrown 24 bit/192 kHz D/A konverter található.

Végezetül pedig egy nagy öröm mindenki számára, hiszen végre a TEAC is visszatért a szabvány méretű komponensek gyártásához, és ez a debütálás egyáltalán nem átlagos. A Distinction széria 3 integrált sztereó erősítőt, 3 CD/SACD játszót és egy tunert tartalmaz. A robosztus erősítők teljesítménye 85, 125 és 200 W 8 ohmon, frekvencia átvitelük 10 Hz-30 kHz között mozog, tömegük pedig 10 és 30 kg között van. A lejátszók nem pártolják a többcsatornás lemezeket, viszont kimenetekkel bőven ellátták őket. Az ezüst vagy fekete színben kapható sorozat mindegyikéhez jár természetesen távirányító.

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.